Mageløse oplevelser
Download katalog over rejsen

17 dage fra 10.860 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Mageløse oplevelser Dagsprogram

Tilkøb udflugter m/ dansktalende rejseleder 17 dage fra 10.860 kr.

4.6   (1.266 anmeldelser)
bali - sanur_strand_02

Dag 1

Afrejse fra Danmark

I flyver fra København til Bali med et flyskift undervejs. På flyveturen kan I slappe af og nyde det store udvalg af film, musik og spil, mens personalet serverer mad og drikke.

bali - bali_mageloese
bali - bali_befolkning_dreng_04 bali - tanah lot templet

Dag 2

Ankomst Bali - Candi Dasa

I ankommer til Bali næste dag. I lufthavnen på Bali modtages I af vores dansktalende rejseleder, som vil bringe jer videre de 85 kilometer til jeres hotel i Candi Dasa, en køretur på en god times tid.

På Rama Shinta Hotel bliver I modtaget af værtinden Anke, der venter jer med en tropisk velkomstdrink i deres hyggelige have. Efter indkvarteringen kan man evt. spise aftensmad på egen regning, inden det er tid til at komme til køjs efter en lang rejsedag.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Rama Shinta Værelse Inkluderet i prisen
Candi Dasa

Rama Shinta Hotel

+

Pris og kvalitet

Selvom prisen er skarp, er vi ikke gået på kompromis. Vi har valgt nogle rigtig gode hoteller, og rytmen på turen gør den til en skøn og behagelig oplevelse. Tilkøbes udflugtspakken, får I de mest mageløse oplevelser, Bali kan tilbyde.

bali - ubud_rismark_35

Dag 3

Candi Dasa, besøg på Virgin Beach

Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og kræver tilkøb

I vågner op i et tropisk paradis og kan besigtige det lille boutiquehotel i dagslys.

I bor et stenkast fra havet og er nabo til byens hellige sø, hvor åkanderne ligger og vugger med deres enorme lyserøde blomster.

Hotellet er nænsomt istandsat af Anke fra Tyskland, som har bevaret den balinesiske stil og harmoni, mens værelserne er opgraderet og udstyret med moderne faciliteter, alle med balkon eller terrasse. En god og hyggelig restaurant samt et flot lille swimmingpool-område udgør hovedelementerne i den fine tropiske have.

Efter morgenmaden kører I ud af byen, og jeres første stop er ved abetemplet. Herefter skal I besøge en familieejet chokoladefabrik, hvor I går i tur i haven og får et par smagsprøver, inden I begiver jer tilbage til en af Balis bedst bevarede hemmeligheder, den kridhvide lagune-strand, Virgin Beach, som har ry for at være Balis flotteste. Også på køreturen derud kan I nyde nogle flotte scenerier med vidunderlige udsigter langs vejen, masser af cashew nøddetræer og flotte klippeformationer. Efter en halv times kørsel ankommer I til det kridhvide strandparadis og det turkisgrønne vand. I disse skønne solrige omgivelser forsvinder jetlaggen, og ferien begynder.

Hvis I har lyst til det, kan I evt. tage på en sejltur med de små udriggerbåde (ikke inkluderet), spise en god frokost på strandrestauranten, eller slappe af med en god bog i skyggen.

Hen på eftermiddagen begiver I jer tilbage til Rama Shinta og et velfortjent bad inden aftensmaden.

  • Morgenmad
bali - bali_strand_baad_02
bali - white beach 02 bali - bali_befolkning_dreng_cykel_01

Vi tager ud til Virgin Beach, der ligger 30 minutter fra Candi Dasa og slapper af på en af Balis bedst bevarede hemmeligheder.

Dag 4

Candi Dasa, irgrønne marker, bønder og flammende stoffer

Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og kræver tilkøb

Dagen står i oplevelsernes tegn: Efter morgenmaden er rejselederen klar til at bringe jer ud på en 8 timer lang udflugt.

Vores meget vidende rejseledere er alle balinesere og kender øen og traditionerne ud og ind, og der er ikke grænser for, hvad I kan få at vide på de følgende dages udflugter. Turen begynder med en vandretur i landsbyen Kastala omgivet af vanvittigt smukke rismarker og med en vidunderlig udsigt over Badungstrædet, med et væld af fine motiver for de fotograferende. I spiser frugt hos en af bønderne midt i rismarken og besøger måske en skole på vejen.

Herefter fortsætter I til et par royale parker, Puri Taman Ujung med en stor fiskedam, og den lidt nyere Gangga Park fra 1948, hvor I på vejen standser ved den hellige Embukankilde. I spiser frokost på en lokal restaurant, (inkl. i udflugtspakken).

Så dukker pittoreske Tenganan op, en original landsby, hvor man værner om traditionelle balinesiske traditioner. Her kan I overvære, hvordan lokale kvinder væver de berømte flammende stoffer, kamben geringsing, som hævdes at beskytte bærerne mod alskens ondskab. Deres produkter kan også købes her, hvis man har behov for at pakke sig ind i en stoflig forsikring.

Man dyrker stadig en stor del af jorden som fælleseje i Tenganan, en tradition, der stammer tilbage fra det 14. århundrede.

De lokale i området er særdeles velhavende på jordlodder, og historien fortæller, at de bluffede sig til en del af kongens jord.

Hør historien og meget mere, mens I går rundt i landsbyen. Herfra kører I tilbage til aftensmad på hotellet.

  • Morgenmad
bali - candidasa_baad_solnedgang

Dag 5

Candi Dasa - Ubud ad margueritruten

Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og kræver tilkøb

Det er tid til at forlade Candi Dasa. I tjekker ud efter morgenmaden og kører ud på dagens rute på godt 100 kilometer, som slutter i Ubud, øens kulturelle centrum.

I kører ad margueritruten med flere fotostops gennem det fantastiske landskab, der præges af de markante vulkaner, som står som monumenter og minder os om, hvor magtfuld naturen er.

Første ophold er den charmerende landsby, Salak, hvor I skal smage på slangeskindsfrugten, der faktisk hedder netop Salak på indonesisk. Den pæreformede frugt har et lidt sjovt udseende, og bag den mørkebrune skal finder man det velsmagende frugtkød. Slangeskindsfrugten smager lidt som en blanding af ananas, mangostan og noget andet, som er svært helt at sætte fingeren på. Men godt smager den!

Det er en dag spækket med fotostops og rene postkortmotiver af landskaber med lysegrønne rismarker, stablet op ad bjergsiden i dekorative terrasser. I kommer frem til det smukke Kehen-tempel, som kan dateres helt tilbage til det 12. århundrede. Her nyder I de mange flotte detaljer i de udskårne sandsten, hvor tidens tand har givet drager, gudeansigter og fabeldyr patina, så de virker levende og imponerende. "Ild-templet" som Kehen også kaldes, er fortsat et af områdets vigtigste og besøges dagligt af de lokale og tilrejsende.

Næste stop ved Kintamani får igen kameraerne op i øjenhøjde med linserne rettet mod den vulkanske kratersø, Danau Batur. Vulkanen er stadig aktiv, og geologer holder et vågent øje med aktiviteten i krateret. Det seneste større udbrud fandt dog sted så langt tilbage som i 1963.

I gør et ophold, så I kan se ud over det enorme månelignende landskab, der ligger og stille vidner om det kraftige vulkanudbrud her i 1963.

I løbet af dagen finder I et godt sted at spise frokost, hvor I har en god udsigt til øens skønne naturscenerier. I ankommer til Ubud sidst på eftermiddagen.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - pertiwi resort spa_pool stole Inkluderet i prisen
Ubud

Pertiwi Resort & Spa

bali - sri aksata ubud resort (36) Inkluderet i prisen
Ubud

Sri Aksata Ubud Resort

bali - kintamani_01
bali - bali rismark_kvinde_02 bali - ubud_rismark_03

Balis varierende landskab overvælder de fleste: Rygende blågrønne vulkaner, saftige grønne rismarker og smukke templer i det kuperede landskab.

Dag 6

Ubud, spadseretur gennem Ubuds gader, stræder og hemmelige stier

Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og kræver tilkøb

Efter morgenmaden forlader I hotellet for at gå på opdagelse i byen.

I begynder med et besøg i maleren Gusti Nyoman Lempads atelier. Lempad, der døde i 1978, var en af Indonesiens største malere og kendt for billeder med en helt enorm detaljerigdom – man ser nærmest hver eneste riskorn på hans smukke billeder.

Herefter får I en kort introduktion til Ubud marked, hvor I gør ophold ved et lille tempel til ære for gudinden for forretninger. Templet ligger ved indgangen til markedet, og her begynder alle sælgere dagen med et lille ritual for at sikre optimale omstændigheder for dagens omsætning.

I besøger byens kongepalads i Ubud centrum og fortsætter til Puri Saraswati, Ubud Water Palace, med de mange smukke lotusblomster. Entréen koster 35.000 rupier (svarer til små 20 kroner). Bemærk: Her er altid lang kø om morgenen, hvis I er her på det tidspunkt.

I fortsætter ned af Jl. Kajeng, der er Balis bud på ”Walk of Fame”. Her er det dog ikke Hollywoods stjerner, der har sat deres aftryk, men kunstnere og beboere i den lokale banjar, der har udsmykket vejen. En banjar er betegnelsen for et religiøst og socialt fællesskab blandt en række familier, som bidrager til templet og forsamlingshusets drift i byen.

I kigger indenfor i banjar’en, og rejselederen vil ved denne lejlighed fortælle mere om den spændende men også komplekse samfundsstruktur, der gør Bali til et ganske særligt sted på denne jord.

Næste stop er hos den lokale maler, Pak Mangku, der arbejder efter samme principper som den berømte Gusti Nyoman Lempad. Det tager mange måneder at gøre et billede færdig, og man forstår hvorfor, når man ser de indviklede motiver og den dygtighed, det kræver at male så fint et billede.

Sulten begynder så småt at melde sig, og I fortsætter derfor ud af byen og gennem rismarkerne til restauranten. Måske bliver et af dagens højdepunkter frokosten på Sweet Orange - en hyggelig restaurant, hvor I skal smage nogle af de bedste råvarer fra området

I kan vælge at slutte dagen på egen hånd på et af Balis mange kunstmuseer. Byen har siden 1930’erne været Balis kulturelle centrum.

Her har kunstnere fra hele verden fundet et fristed, og de smukke omgivelser har været en uudtømmelig inspirationskilde for bl.a. malere, skulptører og træskærere.

Resten af dagen er til fri disposition. I kan vælge at fortsætte udforskningen af Ubud eller køre med retur til hotellet.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - pertiwi resort spa_pool stole Inkluderet i prisen
Ubud

Pertiwi Resort & Spa

bali - sri aksata ubud resort (36) Inkluderet i prisen
Ubud

Sri Aksata Ubud Resort

bali - bali_marked_01

Dag 7

Ubud, på cykeltur i landlig idyl

Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og kræver tilkøb

Dagen i dag er afsat til en cykeltur i den landlige idyl, som omgiver Ubud.

Turen er tilrettelagt, så alle kan deltage. På turen oplever I den landlige idyl, som stortrives i landsbyerne omkring Ubud. Vi sørger for gode cykler og hjelme til alle, og turen er på ingen måde strabadserende. 

I kører ad snørklede veje langs rismarkerne, som de lokale bønder høster ved håndkraft to til tre gange årligt. I betragter det klassiske motiv af flittige arbejdere - mænd og kvinder, der alle bærer de karakteristiske bredskyggede stråhatte, der beskytter hovedet mod den skarpe sol. I fortsætter under palmeblade videre ad snævre junglestier.

I passerer et tempel, hvor galang-musikken gjalder ud fra de hellige haller. I landsbyerne bliver I mødt af hujende børn, og vinkende koner, mens I holder godt øje med vejen foran jer, hvor ænder, høns, hunde og andre cykler krydser ureglementeret mellem hinanden. Her er I for alvor kommet på landet, og I tager jer god tid til at indsnuse de mange dufte og forevige de massive indtryk på kameraets digitale kort.

I stopper ved et lokalt hus, hvor der fremstilles traditionelle riskager (bemærk: kun stop her når der er sæson for det), der ofres til guderne, inden I spiser frokost i en landsby, lækkert veltilberedt bondemad – man bliver sulten efter en aktiv formiddag.

Dagen afsluttes i Ubuds centrum og her venter flere oplevelser i byen smalle gader og hektiske marked.

Her venter et imponerende syn af duftranker, offerkurve og store opsatser, alle møjsommeligt pyntet til ære for de allestedsnærværende guder.

Resten af dagen er til fri disposition. Vil I bruge eftermiddagen på at slappe af ved hotellets pool, bliver I kørt retur til hotellet.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - pertiwi resort spa_pool stole Inkluderet i prisen
Ubud

Pertiwi Resort & Spa

bali - sri aksata ubud resort (36) Inkluderet i prisen
Ubud

Sri Aksata Ubud Resort

bali - bali_ubud_cykeltur_01

En cykel er det helt rigtige transportmiddel, når man skal udforske Ubud og omegn.

Dag 8

Ubud, dagen er til fri disposition

Fra jeres hotel er der kun 10 minutter til Ubuds hovedgade, Monkey Forest Road.

Overalt i Ubud er der spændende caféer, gallerier, forretninger med brugskunst og et leben dagen igennem. I kan gå rundt i byen eller leje cykler, hvilket er populært og udvider jeres radius.

Der er nok at opleve i Ubud og omegn, som betegnes som Balis kunstneriske og religiøse sjæl. De religiøse ceremonier dyrkes med stor intensitet i det centrale Bali, og jeres rejseleder holder altid ører og øjne åbne i håb om at kunne præsentere jer for et af de pompøse optog og efterfølgende offer-ceremonier i templet.

Tal med jeres rejseleder, hvis I vil rafte ned ad floden i gummibåd eller bestige vulkanen Mount Batur.

Disse aktiviteter kan også med fordel foretages fra Sanur, hvor I afslutter jeres ophold.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - pertiwi resort spa_pool stole Inkluderet i prisen
Ubud

Pertiwi Resort & Spa

bali - sri aksata ubud resort (36) Inkluderet i prisen
Ubud

Sri Aksata Ubud Resort

bali - ubud_rismark_06
bali - bali_ceremoni_baby_02 bali - petang village_trekking_01

I Bali finder dåb og navngivning sted, når babyen er 6-7 måneder. Inden da må barnet ikke røre jorden.

En super god rejse som levede op til vores forventninger. Programmet var rigtigt godt sammensat, et program som var interessant og som bragte os godt rundt på øen

Lone

Jeg synes det er et fantastisk koncept at rejse i små grupper. Vi var 19 forskellige mennesker, der rejste sammen og brugte rigtig meget tid sammen og hyggede os, også når vi ikke var på ture.

Lone Rytter Brøndum

Meget godt planlagt rejse med rigtig gode ture og en helt fantastisk guide Triska, som var super kompetent med stor faglighed, venlig, skøn humor (også på dansk). Vi kan ikke rose hende nok.

Heidi, Jyllinge
4.6   (1.266 anmeldelser)
Udtalelser

Dag 9

Ubud – Sanur med bjergtagende oplevelser undervejs

Dagens udflugt er en del af udflugtspakken og kræver tilkøb

I dag skal I udforske den centrale del af Bali. I begynder dagen ved Balis vartegn, Tanah Lot-templet - et imponerede syn, som igen og igen bliver foreviget.

Tanah Lot-templet ligger på toppen af en klippe 50 meter fra kysten med Det Indiske Ocean i baggrunden.

Det er en af Balis mest forunderlige og mest fotograferede seværdigheder. Finder man den rigtige vinkel, kan man få billeder i kameraet, der ligner kinesiske malerier fra en svunden tid.

I huler rundt om og under templet ligger der levende slanger, som de lokale lader være i fred her på den hellige jord. Det sagnomspundne tempel kan besøges ved ebbe - og I kan være heldige at se ceremonielle optog vandre ud til klippen med deres hvide gevandter flagrende i vinden.

Det meget autentiske marked i Tabanan er næste stop. Her kommer I uden for alfarvej og oplever et stykke hverdags-Bali. På et besøg i Rumah Desa, et traditionelt balinesisk hus, introduceres I til balinesisk livstill og får bl.a. forklaret den balinesiske kalender og hører om de horoskoper, som fremstilles på palmeblade.

I husets køkkenhave hører I om krydderier og ser, hvordan der produceres kokosolie – et helt uundværligt produkt i en balinesisk husholdning. Husets ejere laver en dejlig frokost til jer over åben ild, mens I lurer et par kokketricks af og lærer mere om det velsmagende indonesiske køkken.

Ad snoede veje når I over 1200 højdemeter og kan nyde den eventyrlige panoramaudsigt udover Jatiluwih, hvis enestående rismarker kom på UNESCOs liste over verdensnatursarv i 2007.

I skal ud og spadsere på de fantastiske terrasser og får en forklaring på det intelligente vandingssystem. Herefter går turen videre mod strandbyen Sanur.

  • Morgenmad

Her skal i bo

bali - sanur - taksu sanur_pool_02 Inkluderet i prisen
Sanur

Taksu Sanur Hotel

+
bali - sanur - sanur_segara village_beach_front_2022_hero_image Opgradering
Sanur

Segara Village

bali - tanah lot templet

Tanah Lot-templet er Balis mest fotograferede seværdighed. Templet ligger på toppen af en klippe 50 meter fra kysten med Det Indiske Ocean i baggrunden.

Dag 10-15

Sanur, dage til fri disposition

I skyggen under palmerne venter liggestolene på jer fra morgenstunden.

Der er også mulighed for at cykle en 6 km lang tur langs stranden, eller gå et par hundrede meter til byens hovedgade, hvor der ligeledes er mange fristende spisesteder og små butikker.

I den sydlige del af byen finder man det interessante tempel Pura Belanjong, der huser Balis ældste eksempel på skriftsprog på en søjle fra år 913 før vor tidsregning. Det er skrevet både på oldbalinesisk og sanskrit.

Skumringstimen er specielt stemningsfuld langs stranden, når sollyset forholdsvis hurtigt siver væk, samtidig med at olielamperne tændes på restauranterne. Lydene forstærkes med mørkets frembrud og grillduftene breder sig fra de mange specialiteter, I om lidt skal vælge imellem.

Fisk og skaldyr er naturligvis mellem ingredienserne i mange retter på menukortene her på kanten af havet, men som I allerede har opdaget på rundturen her på Bali, er det kulinariske udbud stort, fordi råvarerne og krydderierne er så mangfoldige og opfindsomheden helt eminent, når det gælder serveringen af de mange retter.

Selvom turisterne for længst har fået øje på Sanur, har byen på forunderlig vis formået at bevare meget af sin landsbysjæl med de lokales fine huse, templer med trance-forestillinger under festivalerne, skoler, små butikker og en lokal afslappet stemning.

Der er naturligvis sket store omvæltninger, siden nogle af Hollywoods berømtheder, bl.a. Charlie Chaplin og Barbara Hutton, i 1930’erne holdt ferier her uden at blive overvåget af de kulørte blades fotografer.

Hvis I har mod på at se og opleve mere, end I kan gøre på egen hånd, har Stjernegaards rejseledere en række forslag til udflugter, som de tilbyder at arrangere for jer. I bestiller udflugterne direkte hos Stjernegaards repræsentant, Puta Eka, på jeres hotel i Sanur. Se træffetidspunkter i jeres afrejsemateriale.

Det kunne eksempelvis være en guidet cykeltur gennem byen og langs stranden i Sanur, en trekkingtur til vulkanens top, hvor solopgangen venter eller rafting på floderne i Nordbali.

Endvidere kan der arrangeres en sejltur til koraløen Lembongan eller dykker-/snorkelture til Nusa Penida eller andre gode snorkelsteder.

Eller I kan et besøge skildpaddecenteret, hvor et opfattende bevaringsprogram er sat i værk. Begge hoteller har cykler, som kan lejes.

  • Morgenmad

Her skal i bo

bali - sanur - taksu sanur_pool_02 Inkluderet i prisen
Sanur

Taksu Sanur Hotel

+
bali - sanur - sanur_segara village_beach_front_2022_hero_image Opgradering
Sanur

Segara Village

Tilkøb udflugter

bali - bali_ceremoni_03_HF
bali - sanur_restaurant_01 bali - jimbaran_mad_01

Til venstre: Mens I bor ved Sanurstranden bliver I måske vidne til en ceremoni til ære for havets guder.

Dag 16

Hjemrejse

I har hele dagen på stranden, inden I om eftermiddagen bliver hentet for at køre til lufthavnen og påbegynde hjemrejsen mod Danmark med et flyskift undervejs.

  • Morgenmad

Dag 17

Ankomst til Danmark

I ankommer til Danmark efter en behagelig rejse hjem fra Bali.

bali - sanur - segara village_strand_01

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)