På sansernes ø
Download katalog over rejsen

15 dage fra 15.795 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

På sansernes ø Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 15 dage fra 15.795 kr.

4.8   (187 anmeldelser)
bali - bali_ceremoni_43

Dag 1

Afrejse fra Danmark

I flyver fra København til Bali med et flyskift undervejs. På flyveturen kan i slappe af og nyde det store udvalg af film, musik og spil, mens personalet serverer mad og drikke.

bali - bali_sanserne oe
bali - bali_ceremoni_baby_02 bali - munduk_vandfald_01

Dag 2

Ankomst i Bali - Candi Dasa

I ankommer til Bali næste dag. Vores dansktalende rejseledere vil modtage jer i Ngurah Rai-lufthavnen og bringe jer videre de 85 kilometer til jeres hotel i Candi Dasa, en eksotisk køretur, der normalt tager halvanden time. På Hotel Rama Candi Dasa venter en tropisk velkomstdrink jer på strandcaféen.

Efter indkvarteringen kan man evt. spise sen frokost på egen regning, da resten af eftermiddagen er til fri disposition med mulighed for at slappe af ved poolen efter flyveturen. Aftensmaden i hotellets hyggelige restaurant.

 • Middag

Her skal i bo

bali - candi dasa - Hotel_ramayana_swimmin_pool Inkluderet i prisen
Candi Dasa

Ramayana Candi Dasa

bali - candi dasa - rama candidasa hotel_pool udsigt indiske ocean_03

Stranden og poolen ved jeres hotel i Candi Dasa, hvor I bor på Rama Candi Dasa.

Dag 3

Candi Dasa, gåtur i smukke rismarker, besøg på væveri og mange andre lokale oplevelser

Efter morgenmaden er Triska, Rias eller Ari Oka klar til at bringe jer ud på en 8 timer lang udflugt, hvor I skal besøge den lokale landsby Kastala og gå en tur i de vanvittigt smukke rismarker, der omgiver byen.

Vi besøger også et par royale parker, Puri Taman Ujung med en stor fiskedam, og den lidt nyere Gangga Park fra 1948, hvor vi på vejen standser op ved den hellige kilde, Embukan. Vores meget vidende rejseleder er balineser og kender øen og traditionerne ud og ind, og der er ikke grænser for, hvad I kan får at vide på de følgende dages udflugter.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant ved havet, og herefter skal vi besøge maleriske Tenganan, en original landsby, hvor man værner om traditionelle balinesiske traditioner. Her overværer vi, hvordan lokale kvinder væver de berømte ”flammende stoffer”, kamben geringsing, som hævdes at beskytte bærerne mod alskens ondskab. Deres produkter kan også købes her, hvis man har behov for at pakke sig ind i en stoflig forsikring.

Man dyrker stadig en stor del af jorden som fælleseje i Tenganan, en tradition, der stammer tilbage fra det 14. århundrede. Herfra kører vi tilbage til aftensmad på hotellet.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

bali - candi dasa - Hotel_ramayana_swimmin_pool Inkluderet i prisen
Candi Dasa

Ramayana Candi Dasa

bali - candi dasa_landska_01

Dag 4

Candi Dasa - Lovina, besøg i den lokale landsby Kusamba, ved Besakhitemplet og andre smukke steder

Vi tjekker ud og kører ud på dagens rejse, og første besøg er i landsbyen Kusamba, som er kendt for sine traditionelle bambushuse og fremstillingen af salt.

Herefter gælder det den såkaldte flagermusgrotte, Goa Lawah, hvor man næsten fornemmer, at væggene vibrerer af bevægelser fra tusinder af flagermus. Et tempel og en række mindre helligdomme beskytter indgangen til den hellige grotte.

Videre går det til den såkaldte ”Retfærdighedens Hal”, Kerta Gosa, som er opført i det 18. århundrede i Klungkung bag beskyttende voldgrave. Her ser man både arkitektonisk og malerisk nogle typiske eksempler på det, man betegner som Klungkung-stil.

Vi smutter videre gennem det maleriske landskab med rismarker på terrasser frem mod Besakih-templet på skråningen af Agungbjerget, der samtidig er Balis højeste vulkan. Komplekset med ikke færre end 24 templer kaldes også for Balis Modertempel, idet man her opbevarer alle de gamle relikvier og andre hellige ting, som tilhører de lokale hinduer.

Måske møder vi tilfældigt et andet sted en masse lokale sammenstimlet i en landsby og går nysgerrigt nærmere for at opdage, at der afvikles hanekampe. Nogle vil nok synes, det er voldsomt at overvære sådan en kamp, meget ofte på liv og død, men det fascinerende skue udføres trods alt af to stærke fugle, der her får afløb for deres urinstinkter, hvilket ikke er noget vores hjemlige burhøns bliver gamle nok til at prøve.

Næste stop ved Kintamani får igen kameraerne op i øjenhøjde med linserne rettet mod den vulkanske kratersø Danau Batur.

Her spiser vi frokost, og på nedturen mod nordøst standser vi kortvarigt op ved Bejitemplet i landsbyen Sangsit og giver os tid til at se lidt på den tidligere hovedstad Singaraja, før vi tjekker ind på hotellet.

Singaraja har været noget af en smeltedigel med mange tilkomne etniske og religiøse grupper: muslimer, kristne, hinduer, buddhister, trosretninger indført af mennesker fra mange lande, bl.a. de arabiske, Europa og Indien. Vi spiser middagen på hotellet.

Pura Besakih templet består af 23 templer og er det vigtigste tempelkompleks på Bali

bali - pura_besakih_tempel_02 bali - bali_besakih tempel_04
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Superior Building Inkluderet i prisen
Lovina

Aneka Lovina

Dag 5

Lovina - Munduk, markedet i Seririt, spadseretur gennem plantage og en dukkert i vandfaldet

Der er tidlig vækning for at se delfiner danse og springe i havet. Det plejer at lykkes, men der kan være tider, hvor delfinerne er smuttet andre steder hen for en periode. 

Vi håber det bedste og vender efter sejladsen i den opstigende sol tilbage til morgenmaden og måske en tur under bruseren på hotellet, hvorefter resten af formiddagen er til afslapning, før der tjekkes ud. Husk at tage badetøj med i håndbagagen, hvis du vil bade i varme kilder eller ved vandfaldet senere på dagen.

Vi kører mod Munduk og besøger på vejen det lokale marked i Seririt samt det buddhistiske tempel, Brahma Vihara Arama, inden vi er fremme i landsbyen Banjar, hvor Balis første spa opstod for flere hundrede år siden. I dag benytter balineserne fortsat de varme vulkanske bade, der efter sigende skulle have helbredende virkning.

Vi spiser frokost, inden vi fortsætter på en fantastisk spadseretur gennem frodige kaffe- og kakaoplantager. Vores rejseleder fortæller undervejs om de afgrøder, der dyrkes, og efter gåturen tager vi plads i bussen for at køre ad margueritruten til et dejligt vandfald i skoven uden for Munduk. Ad snoede veje når vi frem til den lille bjerglandsby Munduk, der ligger i omkring 1200 meters højde. 

Her tjekker vi ind på hotellet og spiser aftensmad i den hyggelige by.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

bali - munduk - atres villa_billede_01 Inkluderet i prisen
Munduk

Atres Villa

bali - lovina_delfin_01
bali - munduk - puri lumbung cottage bali - munduk - puri lumbung cottage_standard room udsigt

Lovina er kendt for sine store flokke af delfiner, der lever ud for kysten. Vi sejler ud for at møde dem tidligt om morgenen. Nederst: I bjerglandsbyen Munduk skal vi bo med smuk udsigt til rismarker og andet grønt.

Dag 6

Munduk, vandring i junglen

Efter morgenkaffen, som måske endda er dyrket på de nærliggende kaffeplantager, kører vi ca. 20 minutter ud til begyndelsesstedet for dagens vandring gennem junglen. 

Vi befinder os ved et udsigtspunkt, hvor vi kigger ud over to af Balis helligste søer, Buyan og Tamblingan, begge med smukke og fredfyldte templer på bredden til ære for vandets gudinde. 

Herfra går vi nedad, forbi et af templerne og gennem saftiggrøn, tæt jungle – noget af Balis mest uspolerede natur med majestætiske, høje træer og masser af vilde orkideer, der har taget bolig på stammerne.

Efter et par timers vandring når vi frem til søbredden, og her tager vi plads i kanoer og lader os fragte ud på søen, hvor vi kan trække den helt dugfriske luft ned i lungerne og nyde et bjergtagende sceneri.

Vi bliver sat af på modsatte side af søen og kører herefter til en lokal, velbeliggende restaurant, hvor vi plejer den appetit, vi har opbygget efter et par timers vandring i junglen. 

Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor vi har resten af dagen til fri disposition.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

bali - munduk - atres villa_billede_01 Inkluderet i prisen
Munduk

Atres Villa

Vandring og sejltur i kano

Vi har 2 dage i skønne Munduk med mulighed for at opleve et stykke af Balis mest betagende natur.

Vi bor omgivet af rismarker, vandrer til floder og vandfald og sejler over søen i kano. Her venter nogle af turens største naturoplevelser.

bali - twin lake_01

Dag 7

Munduk - Ubud, besøg ved vandtemplet og det spektakulære Tanah Lot

Efter morgenmaden forlader vi det behagelige kølige bjergområde.

Vi kører gennem vidunderlig natur forbi tvillingesøerne, hvor vi kan få et smukt billede i kameraet, og herfra til det fabelagtige hindutempel, Ulan Danu, som ligger midt ude i søen. 

Det er dedikeret til vandets gudinde, Dewi Danau, som de lokale giver offergaver, fordi hun sørger for vandforsyningen til markerne på bjergsidens terrasser.

Vi spiser frokost i Pacung Inda med udsigt til risterrasser, der vrider sig rundt i helt abstrakte mønstre, former og farver, og herefter kører vi ud til kysten for at besøge det fantastiske Tanah Lot-tempel, der ligger på toppen af en klippe 50 meter fra kysten med Det Indiske Ocean i baggrunden. Det er en af Balis mest forunderlige og mest fotograferede seværdigheder.

Finder man den rigtige vinkel, kan man få billeder i kameraet, der ligner kinesiske malerier fra en svunden tid. Med lidt held også med den rødglødende sol på vej ned i havet, der klasker mod klipperne.

Vi kører herfra til Ubud og tjekker ind på hotellet. Vi spiser aftensmad i Ubud og går en tur på Monkey Forest Street.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - pura tanah lot_tempel_01
bali - ubud_rismark_08 bali - ubud_monkey forrest_04

Billede til højre: Tanah Lot-templet er Balis mest fotograferede seværdighed. Templet ligger på toppen af en klippe 50 meter fra kysten med Det Indiske Ocean i baggrunden

Dag 8

Ubud med besøg hos de lokale i landsby, skole og landbrug

Efter morgenmaden på hotellet drager vi fra Ubud mod vest for at opleve en levende kulturel udstilling i en meget typisk balinesisk landsby, hvor vi møder bygninger, hvis mål er nøje udstukket efter gammeldags traditioner, baseret på længden af armen på en præst og placeringen i en speciel position i forhold til det hellige bjerg Agung.

Derefter besøger vi en lokal skole og får et indblik i en normal undervisning i en landsbyskole, før det går videre til et kollektivt landbrug, hvor vi skal blive klogere på risdyrkningen i dens forskellige stadier og se praktiske eksempler på, hvordan de lokale bønder arbejder, måske med udplantning eller høstarbejde.

Undervejs har vi indtaget frokosten i en traditionel landsby (Desa Tua i Marga-området), før vi hen på eftermiddagen vender tilbage til hotellet i Ubud.

Der er et væld af gode restauranter i Ubud, vi spiser i byen og der er tid til at ose eller finde en hyggelig café at få kaffen.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - bali_skole_boern_03

Dag 9

Ubud, gennem gader og stræder

Vi lægger ud med et besøg i maleren Gusti Nyoman Lempads atelier. Lempad, der døde i 1978, var en af Indonesiens største malere og kendt for billeder med en helt enorm detaljerigdom – man ser nærmest hver eneste riskorn på hans smukke billeder.

Ubud har siden 1930'erne været Balis kulturelle centrum. Her har kunstnere fra hele verden fundet et fristed, og de smukke omgivelser har været en uudtømmelig inspirationskilde for bl.a. malere, skulptører og træskærere.

Herefter går vi med Triska, Rias eller Ari Oka ned af Jl. Kajeng, der er Balis bud på ”Walk of Fame”, hvor kunstnere og beboere i den lokale Banjar har udsmykket vejen. En Banjar er betegnelsen for et religiøst og socialt fællesskab blandt en række familier, som bidrager til templet og forsamlingshusets drift i byen.

Vores rejseleder vil ved denne lejlighed fortælle mere om den spændende men også komplekse samfundsstruktur, der gør Bali til et ganske særligt sted på denne jord.

Vi besøger forsamlingshuset, det lille tempel og et lille kooperativ for de mange væversker, som her har mulighed for at sælge deres enestående håndværk gennem en "non-profit” organisation. Vores rejseleder vil forklare om de forskelligere teknikker, der ligger bag de smukke mønstre.

Vi besøger også en lille skole og fortsætter ud af byen og gennem rismarkerne. 

Dagens højdepunkt bliver frokosten på Sari Organic, der som navnet afslører, er en økologisk restaurant, hvor I skal smage nogle at de bedste råvarer fra området. Beliggenheden midt i rismarken gør sit til, at dette måltid bliver noget helt særligt.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Project Green Field 112 Inkluderet i prisen
Ubud

Green Field Hotel

+
bali - gili cykeltur

Måske får I tid til en cykeltur i Ubud og omegn. Tal evt. med rejselederen, som vil arrangere turen.

Dag 10

Ubud - Sanur, besøg på maskemagerens værksted og i elefantgrotten

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører afsted mod Sanur - igen med et par interessante stop undervejs.

Første stop er hos en meget spændende familie i Ubud, hvor vi bliver introduceret til maskemagerens hemmelige værksted. Familien har gennem generationer produceret de allestedsnærværende masker, som anvendes til religiøse ceremonier og teater. Vi møder de to generationer hjemme i deres private gemakker, hvor de også giver os en introduktion til maskernes karakter. Glæd jer, her kommer vi virkelig bag facaden og får en unik oplevelse.

Herefter kører vi til landsbyen Mas, der er kendt for sine kunstneriske træskærerarbejder, som er af meget høj kvalitet - måske har man lyst til at købe en souvenir her til minde om rejsen. Næste stop er i elefantgrotten Goa Gajah, hvor der ikke er elefanter eller nogen umiddelbar tilknytning til disse dyr, men hvor man har gjort en række interessante omkring 1000 år gamle buddhistiske og hinduistiske fund.

Vi sætter naturligvis også tid af til at spise en lokal frokost på ruten. Vi regner med at være fremme i badebyen Sanur sidst på eftermiddagen, og her indkvarteres vi på et hyggeligt hotel direkte ned til stranden med masser af atmosfære.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

bali - sanur_udriggerbaad_solnedgang_01 Inkluderet i prisen
Sanur

Vila Shanti Hotel

Takket være Triska og hendes fantastiske netværk af søde venner og bekendte blev det en uforglemmelig tur. Hun er bare guld værd for Stjernegaard.

Ida, Spentrup
4.7   (1.412 anmeldelser)
Læs flere udtalelser

Dag 11

Sanur med afslapning og/eller en bred vifte af udflugter

I skyggen under palmerne venter liggestolene på jer fra morgenstunden, men muligheden er også at cykle en 6 km lang tur langs stranden, eller gå en tur på byens hovedgade, hvor der ligeledes er mange fristende spisesteder og små butikker.

I den sydlige del af byen finder man det interessante tempel Pura Belanjong, der huser Balis ældste eksempel på skriftsprog på en søjle fra år 913 før vor tidsregning. Det er skrevet både på oldbalinesisk og sanskrit.

Skumringstimen er specielt stemningsfuld langs stranden, når sollyset forholdsvis hurtigt siver væk, samtidig med at olielamperne tændes på restauranterne.

Lydene forstærkes med mørkets tiltag - og grill-duftene breder sig fra de mange specialiteter, I kan vælge imellem.

Fisk og skaldyr er naturligvis mellem ingredienserne i mange retter på menukortene her på kanten af havet, men som I allerede har opdaget på rundturen her på Bali, er det kulinariske udbud stort, fordi råvarerne og krydderierne er så mangfoldige og opfindsomheden helt eminent. Selvom turisterne for længst har fået øje på Sanur, har byen på forunderlig vis formået at bevare meget af sin landsbysjæl.

Her er stadig fine huse, templer med tranceforestillinger under festivalerne, skoler, små butikker og en lokal afslappet stemning, selvom der naturligvis er sket store omvæltninger, siden nogle af Hollywoods berømtheder, bl.a. Charlie Chaplin og Barbara Hutton, i 1930'erne holdt ferie her uden at blive overvåget af de kulørte blades fotografer.

Hvis man stadig har mod på at se og opleve mere, end man kan gøre på egen hånd i Sanur, har Stjernegaards rejseledere Triska, Rias eller Ari Oka en række forslag til udflugter, som de vil tilbyde at arrangere for jer.

Fra den lille havn i Sanur kan I f.eks. tage turen med hurtigbåd til den lille tropeø Lembongan Island, hvor en hel dag med skønne oplevelser over og under havets overflade venter.

Efter en lille forfriskning i Warung Paradise, tager I med båd på snorkel- og strandtur til Crystal Bay og Manta Bay, hvor I får rig mulighed for at møde delfiner og mantarays, ligesom de smukke koraller og farverige fisk venter lige under overfladen. Efter en overvældende undervandsoplevelse går sejlturen gennem mangroveskoven, inden I vender næsen mod Bali igen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

bali - sanur_udriggerbaad_solnedgang_01 Inkluderet i prisen
Sanur

Vila Shanti Hotel

Sanur-stranden er af indlysende grunde en af vores absolutte favoritter på Bali

bali - sanur_strand_02 bali - sanur_strand_baad_05

Dag 12-14

Strandferie i Sanur

I bor på Vila Shanti, et godt og charmerende hotel beliggende direkte på stranden med rig mulighed for at veksle mellem poolen og stranden, blot få hundrede meter til restauranterne, butikkerne og caféer på hovedgaden i Sanur. 

Slap af ved hotellets dejlige pool-område, snup en omgang massage på stranden eller en god frokost i strandrestauranten, der tilbyder lokale specialiteter og en god udsigt til strand, hav og de nærliggende øer. Det familieejede hotel drives med respekt for de balinesiske traditioner, og templet tilbedes dagligt. Den autentiske atmosfære mærkes helt ind på værelserne, der alle bærer præg af balinesisk charme og lokal stemning. 

 • Morgenmad
bali - sanur - villa shanti_01

I skal bo på Villa Shanti, der ligger direkte på stranden

Dag 15

Ankomst til Danmark

bali - sanur_strand_baad_04

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)