isbjerge_ilulissat_01

22 rejsehits til 2022

Rejsetrends 2022: Her skal du hen!

Vi har glædet os til 2022 længe! Til at sætte spor i snelandskabet og krydse den uberørte urskov, som om vi var de første, der gik netop her. Om at gense vores favoritdestinationer, som vi har holdt en ufrivillig pause fra, og om at mærke suset ved at sætte mod nye eventyr. 2021 lærte os, at danskerne stadig elsker at rejse, og i det nye år kan du gøre noget ved udrejselængslen.

Med Stjernegaard i ryggen kan du trygt drømme dig afsted. Vi hjælper med alt det praktiske, og hvis rejsen mod forventning skulle blive aflyst, får du alle dine penge tilbage. Lad vores ekspertise og sikkerheden ved at booke gennem et rejsebureau komme dig til gode og fokuser i stedet al din energi på forventningerne og glæden ved at rejse. Vi har taget temperaturen på tiden og vores rejsemål og giver dig her en liste over 22 ting, du kan opleve i 2022.

Jeg drømmer om at besøge regnskovene i Costa Rica med mine store børn, der gerne vil zipline og surfe, men jeg drømmer mig også tilbage til den grønlandske natur og stilhed på en rundrejse

Direktørens rejseår

Hos os kan du skræddersy en individuel rejse eller komme med på en af vores velplanlagte rundrejser med dansk rejseleder. Vores direktør Per Møller Jensen har ambitioner om at nå begge dele i 2022, som du også kan lade dig inspirere af:

”Jeg er spændt på 2022. Jeg vil gerne til cykle i Dourodalen i Portugal, så jeg både kan være aktiv og smage på noget dejlig portvin. Jeg drømmer om at besøge regnskovene i Costa Rica med mine store børn, der gerne vil zipline og surfe, men jeg drømmer mig også tilbage til den grønlandske natur og stilhed på rundrejse, så jeg også kan få en dybere forståelse for det unikke samfund. Jeg kan levende forestille mig, at I har ligeså store planer for 2022, og jeg forsikrer jer om, at vi står klar. Rejselysten er enormt stor, og drømmene lige så forskellige. Og måske står din drøm på vores liste over 22 rejsetrends i 2022."

costa rica - monteverde_ziplining_01
douro dalen_oliven trae_02

1: Nyhed: Oplev magiske Mexico!

Hos Stjernegaard har vi brugt ventetiden i 2021 på at udvikle et fyldestgørende program for individuelle rejser til Mexico, så du kan få smurt sanserne i 2022. Smagsnuancernes land er i en rivende udvikling, og her er der masser af oplevelser på tapetet. Duften af kanel og spidskommen fremelsker hurtigt sulten, og det populære køkken opleves naturligvis bedst i hjemlandet. Mellem måltiderne hopper du i ferskvandhullerne på Yucatánhalvøen, går på opdagelse i forhistoriske mayaruinbyer og daser på de paradisiske sandstrande ved Det Caribiske Hav. Vores veltilrettelagte rundrejser i små grupper med bosiddende, danske rejseledere er egnede til dig, der vil opleve det hele og have eksperten ved hånden hele tiden. Allerede nu kan du kickstarte sanseapparatet med vores blog om det kulinariske Mexico og forberede krop og sjæl til lidt af en oplevelse.  

mexico - mexico_befolkning_kvinde_dans_17
mexico - mexico_tacos_02

2: Turen går til Paradis   

Drømmer du om hvide sandstrande, bløde klipper og turkisblåt vand? Dét billede lyder måske som forsiden på et postkort, men i Seychellerne er det utroligt nok bare hverdag. Med udsigten til igen at besøge øgruppen i Det Indiske Ocean kunne vi ikke nøjes med blot et par af øerne. Vores nye krydstogt på et luksuriøst, mindre skib besøger derfor en hel perlerække af tropeøer. Så rejs på øhop i paradis og få indblik i det kreolske køkken med daglige snorkelture blandt de ældgamle havskildpadder og udforsk den UNESCO-beskyttede natur, hvor tårnhøje palmer og unikke, dobbelte kokosnødder har hjemme. Hvis du foretrækker at begrave tæerne i sandet på bare en eller to tropeøer, kan du med fordel lade dig inspirere af vores individuelle rejser til Seychellerne.

pegasos_20
seychellerne - saint pierre island_skildpadde_01
seychellerne - saint pierre island_snorkel_01
seychellerne - praslin_anse lazio_04

3: Portugal fra top til tå

Vi har måttet sande, at kærlighed ved første blik eksisterer. Siden vi fik øjnene op for Portugals net af bugtende floder og de mange UNESCO-beskyttede bygningsværker, har vi ikke kunnet slippe taget i vinlandet. Vi elsker den smukke natur, de friske vine fra de berømte vindistrikter og de snævre stræder i de idylliske landsbyer, og vi vil selvfølgelig dele vores kærlighed med jer. Vi har mere end 15 forskellige rejser til Portugal: individuelle rejser med fokus på vandring eller cykling, storby eller strand, og rundrejser der spænder fra nord til syd eller fra top til tå i Pragtfulde Portugal. Du kan læse mere om livet i Lissabon eller portvinens historie, mens du venter på, at det bliver din tur til at sætte fødderne på portugisisk grund.

douro flod_01
porto_azulejos_vej_01
lissabon_sporvogn_bairro alto_01
alentejo_vin_02

4: Europas forpost

Hvor langt væk kan man egentlig komme og alligevel finde en flig af europæisk kultur? Vi har fundet det svar i midten af Atlanten på Azorerne, som vi kalder Europas forpost. Den forunderlige øgruppe hører til Portugal, men naturen på de 9 beboede øer minder mere om Jurassic Park end om Europa. Urskove, vulkankratere og tropiske planter byder sig til, og det hele er så farverigt, at selv regnbuen kigger misundeligt til. 2022 er året, hvor rejsen går til hjertet af Atlanterhavet og Europas absolutte forpost. Til mytiske øer på enten rundrejse, vandreferie eller familieferie i et subtropisk og indbydende klima. Vi garanterer, at du sent vil glemme Azorerne, farvernes ørige.  

Azorerne_Sete cidades_01
faial_calderia_vandretur_01
Azorerne_pico vulkan_01
azoerne_01

5: Meget mere end toppen af isbjerget

Med os kan du rejse til Grønland på individuelle rejser og rundrejser med dansk rejseleder året rundt. Du bestemmer, om du vil opleve nordlys, kælvende gletsjere, charmerende bygder eller køre med hundeslæde helt mod nord. Spørger du os, bør alle besøge Grønland mindst én gang i livet og komme helt tæt på Rigsfællesskabets nordligste medlem. Vi finder hverken naturen eller den lokale levevis noget andet sted i verden, og alligevel begår vi os på vores modersmål. Læg dertil lyden af knasende isbjerge, pukkelhvalernes plasken og den totale stilhed på Indlandsisen, så er drømmerejsen til Grønland på plads. Så er det sommerens midnatssol eller vinterens nordlys på polarhimlen, du ser for dit indre øje?

Diskobugten_isbjerg_01
Kangerlussuaq_hiking_01
hundeslæde_09
Ilulissat_by_02

6: Bali på dansk

Hos Stjernegaard står Bali vores hjerte nært, og vi glæder os til at vise jer, hvad vi har brygget på, mens vi har holdt ufrivillig pause fra Gudernes Ø. Triska, Putu Eka, Ari Oka og resten af teamet på Bali har jagtet hemmeligheder og nye smilehuller i naturen, og de har sammensat en lang række nye udflugter på cyklen eller med vandreskoene snøret gennem rismarkerne og sågar til naboøerne. I deres selskab oplever du autentiske og nye sider af Bali – endda på dansk, som alle vores balinesiske rejseleder mestrer. Oplev det bedste af Bali og de indonesiske naboøer med os på enten rundrejse, individuelle rejser eller Mageløse Oplevelser.

bali - Covid 19_opdatering_ny udflugt_03
bali - ubud_rismark_17
bali - padar island_triska_06

7: Drømmen over flere kontinenter

Gemmer du på en indre søfarer, der drømmer om at sejle over Atlanten? Så har vi krydstogtet til dig, hvor du krydser kontinentalplader i luksuriøse omgivelser på det fantastiske Celebrity Summet og samtidig besøger fire lande på udflugter. Det transatlantiske eventyr begynder med to dages fuldt program i New York, inden vi stævner ud med Nordatlantens største oplever med stop i både Canada og Grønland. Vi sejler gennem Prins Christians Sund og lægger til tre forskellige steder i Island med en sidste overnatning i Reykjavik. Sommeren 2022 fortjener noget helt særligt, og når man oplever det pulserende storbyliv i The Big Apple og det historiske vingesus i grønlandske bygder på én og samme rejse, bliver det en sommer, du aldrig glemmer.

usa - new york_skyline_nat_01
celebrity summit_udvendig_02
island_fugl_02
Pukkelhval_Ilulissat_fjord_01
celebrity summit_kahyt_veranda stateroom_01

8: Tågeklædte myter

Hvis 2022 for alvor skal blive et legendarisk rejseår, kan mytiske fortællinger, tågeindhyllede dalstrøg (og en lille smule whisky) være afgørende ingredienser. Vores rundrejse til Det bedste af Skotland rummer alle elementerne til en rejse ud over det sædvanlige. En rejse spækket med lokale levn og sagn, rå naturoplevelser og Skotlands langvarige traditioner. Vi udforsker højlandet langt mod nord, hvor en tågegaranti næsten lokker mere end en solgaranti. Med til rejsen hører besøg på den mytiske Isle of Skye, hvor feer angiveligt danser på de lyngklædte vidder. Vi sørger naturligvis for lidt til ganen med besøg på et lokalt whiskydestilleri, ligesom vi går på opdagelse i den kulturelle hovedstad Edinburgh, hvor vi spejder efter skotskternede kitler og byens bedste pub.

Glenfinnan_01
Bagpipe_mand_01
Edinburgh_03
Skye_thefairypools_04

9: Indhent det forsømte

Selvom mange fik opfyldt deres rejsedrømme i 2021, sidder nogle af os tilbage med en udrejselængsel og en følelse af, at vi nu skal indhente lidt af det forsømte. Vi må krydse mere end ét land af listen ad gangen, og det kan heldigvis lade sig gøre uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller tid. Tag på krydstogt gennem Middelhavet med stop i både Israel, Grækenland og Tyrkiet eller kryds verdenshandlens hovedpulsåre på krydstogt gennem Panamakanalen. Her kommer du godt rundt i Mellemamerika og besøger både indianersamfund, kolonitidsbyer og dyrekolonier, mens du nyder livet ombord på skibet i Stillehavet og Det Caribiske Hav. Vil du hellere på en nordisk odyssé? Så anbefaler vi vores rejse over land til Nordkap, der krydser de svenske bakkedale, de charmerende Ålandsøer, det finske søland og Norges betagende fjordlandskab i bus.

norge - nordkap_01
jerusalem_bymur_klippemoske_01
Acropolis_05
panama_kanal_udsigt_03

10: Det nære Nord

Nedlukninger har betydet, at vi alle har kigget indad og genfundet kærligheden til det nære. Hos Stjernegaard er vi blevet blæst bagover af Nordens fortryllende natur, som står i fuld flor hele året: fra sommerens midnatssol til vinterens nordlys. Det kræver sin forberedelse at planlægge en rejse efter naturens gang, og det har vi klaret for dig, så du får de bedste forudsætning for netop den nordiske oplevelse, du drømmer om. Nordlyset bør stå på enhver rejseentusiasts ønskeliste, og den farverige himmeldans stråler eksemplarisk i Tromsø og Island. Norden er også fjelde og kraftfulde klipper, Svalbards snelandskaber og Færøernes grønklædte dalstrøg. Så skift sandalerne ud med vandreskoene og send din kærlighed i retning af vores nabolande.

Læs mere om, hvorfor kompasset i 2022 peger mod nord. 

island_nordlys_04
norge - Svalbard_01
Gjogv_by_05

11: Aktive eventyr

Én ting er kommet til os under nedlukningerne: Vi er kommet i gang! Bogstaveligt talt. 90 % af os danskere går ture i vores fritid, og endnu flere er kommet til siden coronaen fik sit indtog i landet. Men nu trænger vi til at rejse os fra hjemmekontoret og lægge villakvarterets stisystemer bag os og komme rigtigt ud i naturen.

Vi vil have turpas til naturens største forlystelsespark: Costa Rica! Selvom landet kun er en anelse større end Danmark, er der en verden til forskel på vandreturen i tågeskoven til spadsereturen i den lokale park herhjemme. Iført sikkerhedstøj kan du rafte i de brusende vandløb som naturskabte vandrutsjebaner. Du kan mærke adrenalinen sparke ind, når du zipliner henover trækronerne eller rappeller fra klippesiderne, og ved kysten er bølgerne ideelle til surfing. Tag hele familien med til legelandet Costa Rica og få fornyet energi og rusket op i hverdagen.

costa rica - kolibri_04
costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_08
costa rica - san jose_poas vulkanen_01
costa rica - monteverde_ziplining_04
costa rica - pacuare river_rafting_01

12: Verden set fra 2 hjul

Måske har din jernhest også været ekstra meget i brug i det forgange år. Mange af os har i hvert fald fået smurt tandhjulene og genfundet kærligheden til cyklen. 2022 kalder på, at vi oplever verden i et helt nyt skær fra cykelsadlen. Det giver nemlig lige det ekstra, når man har tid til at lægge mærke til omgivelserne. På cyklen er tempoet hurtigt nok til, at man kommer godt rundt i terrænet, og langsomt nok til, at man ikke misser nuancerne.

I Portugal og Kroatien kommer du uden for alfarvej og kan stoppe ved lige den vingård eller landsby, du støder på. Din Bali-rejse kan krydres med udflugter på to hjul gennem rismarker og bambusskove, og du kan cykle gennem det frodige Sri Lanka med vores Mageløse Oplevelser-koncept i selskab med en lokalkendt cykelguide, spændende udflugter inkluderet og god tid til egne stikveje. Foretrækker du elcykel, kan vi naturligvis arrangere det!

bali - Ubud_cykeltur_07_blaa himmel
sri lanka - Sri Lanka Cykling_31
Douro dalen_cykel_03

13: Dansk historie i caribiske klæder

Du sætter dig til rette i flyet og påbegynder rejsen. Tids- og klimazoner skifter, mens du krydser Atlanten, og pludselig er du fremme blandt hvide sandstrande og grønne palmer på De Vestindiske Øer. Alligevel fortæller vejskiltene, at du spadserer på Dronningens Gade og Kongens Gade, og så går logikken ikke længere op.

Dannebrog vajer over øerne, der indtil 1917 var en del af det danske kongerige, og 2022 kan meget vel være året, hvor du besøger eller genbesøger St. Croix, St. Thomas og St. John. Øgruppen udgør et mørkt men ikke desto mindre spændende kapitel i den danske kolonihistorie, og de har med god grund fundet vej til mange danskeres hjerte. Nogle sider af Danmarkshistorien læres altså bedst langt uden for rigets grænser.

dansk vestindien - st croix_christiansted_gult fort_06
dansk vestindien - st croix frederikssted
dansk vestindien - st john_cruz bay_16
dansk vestindien - british virgin islands_strand_01

14: Oplev naturens vidundere

Vores kærlighed til Vietnam er stor, og vi har masser af rejser til det asiatiske land med den dramatiske historie og smukke natur. Der er meget at opleve i Vietnam, men er det din første rejse til landet, må vi insistere; du skal besøge Halongbugten, ét af verdens syv naturvidundere. Det UNESCO-beskyttede område dekoreres af omkring 1.600 kalkstensøer, der skyder op af det smaragdgrønne hav. Det er en mindeværdig oplevelse at glide gennem de eventyrlige omgivelser på en traditionel om end luksuriøs junke, som du kan opleve på både rundrejser og individuelle rejser.

Vietnam - halong bugten_03
Vietnam - hanoi_befolkning_kvinde_kurv_02
Vietnam - hanoi_befolkning_kvinde_gadesaelger_02
Vietnam - hoi an_befolkning_kvinde_01

15: Familieferien i Thailand

Den helt store forhandling kan hurtigt bryde ud, når familien skal lægge sig fast på én rejsedestination. Hvis I vil have vores mening, kan alles ønsker opfyldes i ét og samme land: Thailand. Smilets land er en vinder for stor som lille. Den trygge tilværelse i sandkanten underholder de mindste, mens eventyrerne gemmer sig under havoverfladen for de større. Tag snorkelmasken på eller besøg fortryllende vandfald, hyggeligt lokalliv, velgørende dyrereservater og nationalparker i Khao Sok, Khao Lak og Krabi. I kan også nyde familieferien på paradisøer som Koh Lanta, Phi Phi og Koh Chang eller blive inspireret af vores guide til børnenes favoritter i Thailand her.

thailand - koh tao_strand_05
thailand - koh lanta_phi phi_udflugt_02
thailand - thailand familier_04
thailand - strand_pige_01_hf

16: Glid med på flodkrydstogt

Krydstogter forbindes ofte det med store, luksuriøse skibe på det blå hav, men hos Stjernegaard kan du også rejse til vands i mere intime om end ligeså skønne omgivelser. På vores flodkrydstogter på Dourofloden i Portugal eller Mekongfloden fra Cambodia til Vietnam bor vi på mindre skibe, mens vi roligt glider gennem naturens scenekunst og holder øje med landskaberne ved flodbredderne.

Vi er anderledes tæt på naturen, og på begge rejser er der masser af udflugter inkluderet, så vi kommer godt rundt i det portugisiske vinland eller det grønne Mekongdelta i selskab med vores rejseleder. Hvis du holder af at rejse med mindre skibe, er vores Kroatien-krydstogter i Adriaterhavet nok også noget for dig. Vi rejser i små grupper á 15-25 rejsende og besøger charmerende landsbyer på cykel eller gåben.

ms infante don henrique douro
Leonardo_5

17: Mulighedernes land – dit valg

USA er et land, man bare bliver nødt til at besøge mere end én gang i livet. Der er storbyer, storslåede nationalparker og kulturelle guldårer á den højeste karat. Vi har tilrettelagt rundrejser med dansk rejseleder til hvert hjørne af de 50 stater, hvor du i en lille gruppe á 15-25 rejsende afdækker et fascinerende stykke af mulighedernes land. Det betyder, at vi kommer helt tæt på de største oplevelser i enten det vestlige, det nordøstlige eller det sydlige USA, ligesom at nationalparker som Yellowstone og Rocky Mountains ligger åbne for os. Du vender med garanti hjem med en ny forståelse af det store land, hvis ydrepoler du kan opleve på krydstogt langs Alaskas kyst eller på storbyeventyr i New York. Dét er eventyr i supersize-format!  

usa - alaska_hval_spring_01
usa - wyoming_yellowstone national park_03_hf
usa - new orleans bourbon station musik

18: I inkaernes fodspor

Har du besluttet dig for, at 2022 skal være året, hvor du igen giver rejseglæden fuldt los? Så er det måske året, hvor du skal opleve ét af vores kæreste hjertebørn: Peru. Vi har forfinet vores rundrejse med dansk rejseleder gennem mange års erfaringer fra det sydamerikanske oplevelsesmekka. Og det er næsten ikke til at forstå, at alle de oplevelser kan passes ind på bare én rejse. Vi hilser på dyrelivet på Ballestasøerne, som kaldes mini-Galapagos, vandrer i inkaernes fodspor, ser de berømte Nazcalinjer og oplever naturligvis den mytiske by, Machu Picchu, ét af verdens syv vidundere. Vi har afrejse i både forår, sommer og efterår, så du kan sætte flueben ved en opdagelsesrejse, der er flere års opdæmmet rejselængsel værdig.

peru - machu picchu_05
peru - ballesta oeerne_pelikan_01
peru - cuzco_befolkning_pige_lama_01_HF
peru - nazca_aquadukter_01

19: Forkæl dig selv!

Vi er sikre på, at du fortjener det! Rejseåret 2022 skal blive anderledes hjertevarmt og glædeligt, end 2021 var det for nogle, og hvilken bedre måde findes der, end en drømmerejse til et luksusresort i et tropisk klima? På Zanzibar er det danske vintervejr begravet langt under de fine sandkorn, og i stedet slår du øjnene op til blå himmel, 30 grader og orientalske palmesvaj i februar måned. Bountyøen indbyder både til forkælelse og store eventyr i det rige kulturliv og den overdådige natur – og det er decideret godt for sjælen! Søster-øgrupperne Maldiverne og Mauritius i Det Indiske Ocean er glimrende alternativer til resortferien i paradis. Vi har rejser og resorts i flere prisklasser året rundt, så du kan få opladet batterierne og mærke endorfinerne danse!

karafuu resort_spa_04
zanzibar_strand_befolkning_02
karafuu resort_spa_02
karafuu resort_pool bar_01

20: Tid til fordybelse

Mange af os har nydt godt af den fordybelse, som 2021 trods alt har tilladt os. Vi har funderet over tilværelsen og fundet de aspekter i livet, der for alvor betyder noget. For os i Stjernegaard står det stadig lysende klart, at det at rejse betyder alverden. Vi elsker at opleve nye sider af kloden og komme i dybden med historiske begivenheder og kulturelle traditioner. Og få steder indkapsler denne ambition bedre end Israel, hjemstedet for de tre verdensreligioner.

Du rejser til Israel for den store historie, der forbinder både vores egen hverdag og historie med internationale konflikter og storpolitiske interesser. I selskab med vores kyndige rejseleder er du garanteret et perspektiv på livet og en dybdegående forståelse af både den israelske stat, den europæiske historie og Mellemøsten som region, som kun kan erfares ved selvsyn. Udvid horisonten i 2022 med en rejse til Miraklernes land.

masada_07
det doede hav_06
jerusalem_bymur_01
graedemuren israel_01
israel mad_02

21: Tilbage hvor det hele begyndte

Egypten har en særlig plads i Stjernegaards DNA. Helt tilbage til dengang Niels Stjernegaard stiftede bureauet, var Egypten på rejsemenuen, og vi har naturligvis ikke sluppet taget i det nordafrikanske land. Vores spændende rundrejse forener det bedste fra Pyramidernes land med 2 hele dage i Cairo og 7 dages flodkrydstogt på Nilen. Og 2022 er endda 100-årsjubilæet for landets uafhængighed. Vi glæder os til at have dig med til landet, hvor det hele begyndte!

egypten - skib nilen
egypten - cairo_giza sphinx_01
egypten - cairo_marked_01
egypten - cairo_city_01

22: Genbesøg en klassiker

Måske er det ved at være længe siden, du sidst pakkede kufferten og rejste ud i verden. I år kan du genbesøge din favoritdestination, som om det var første gang, og blive overvældet af gensynsglæden. Er det strandende på Tenerife, de maleriske byer på Amalfikysten eller teaterscenen i New York, der trækker dig tilbage? Måske mindes du en helt særlig gade i Bangkok, som du bare ikke kan få ud af hovedet. Uanset hvor dine rejseminder leder dig hen, hjælper vi dig gerne med at genopleve dem og give dig nye aspekter af din favoritdestination. Mærk efter i dit rejsehjerte og lad det bestemme vejen i 2022.

Fandt du din næste destination på vores liste over rejsetrends i 2022? Det håber vi! Og ellers er du velkommen til at kontakte os – så sørger vi for at realisere din drøm!

amalfi_06
puerto de la cruz_06
spanien_boern_01
thailand - bangkok_china town_tuk tuk_02
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)