canada - banff national park_moraine lake_03

5 steder du skal besøge i 2018

5 steder du skal besøge i 2018

Verden er spækket med overset natur, pulserende nabolag, hemmelige strande og underfundige kulturer. Der er nok at tage af i drømmerejsernes uendelige buffet, men nogle destinationer gør sig bare særligt godt netop nu. Er du i tvivl om, hvordan du skal fordele årets feriedage? Så læs vores bud på, hvad du ikke bør gå glip af i 2018.

Vil du hellere vide, hvilke trends, der rører sig i 2021? Så tjek vores guide til de 21 største rejsetendenser i 2021

1. Bahía, Brasilien

Her er kridhvide sandstrande, turkisblåt vand, koralrev, vandfald, nationalparker og grønt så langt øjet rækker. Bahías natur er i en klasse for sig, men alligevel overstråles naturen af en farverig kultur, der er helt særlig for netop denne region. Bahía er stedet, hvor Afrika møder Brasilien, og det udspiller sig i gadebilledet såvel som det spores i religionen og livsstilen, candomblé, som du ikke undgår at stifte bekendtskab med på en rejse til Bahía.

Bahía har alle dage været spækket med skøn natur og spændende kultur, men at regionen er særlig interessant netop nu, skyldes ikke mindst det ansigtsløft bl.a. Salvador fik i forbindelse med VM i fodbold i 2014. Byen står smukkere end den har gjort i mange år – og alligevel er den stadig ganske autentisk.

Udforsk området omkring Bahía på en rundrejse med dansk rejseleder eller på egen hånd.

brasilien - salvador_historisk bydel_05
brasilien - brasilien_befolkning_02

Her er kridhvide sandstrande, turkisblåt vand, koralrev, vandfald, nationalparker og grønt så langt øjet rækker.

2. New Orleans, USA

Der er altid en grund til at besøge New Orleans – eller The Big Easy – som byen også kaldes, og der er altid fest i gaden, hvad enten du kommer i januar eller juli. New Orleans har gennem årene fået fine anprisninger i alt fra Condé Nast Traveler til Forbes, og det skyldes ikke udelukkende Mardi Gras og French Quarters festligheder.

Selv om det måske er maskeballer og parader, der lokker mange turister til, er byen en simrende smeltedigel af kulturer, der har rødder i det franske, det spanske og det kreolske, og det mærkes så snart, du begiver dig lidt væk fra French Quarter.

I 2018 fylder byen 300 år, og i den anledning bliver der ikke skruet ned for noget. Tværtimod. Du kan se frem til 365 dages festligheder, der vækker alle sanser til live.

Vi får en masse oplevelser i New Orleans på vores rundrejse i det sydlige USA

usa - louisiana_new orleans jazz_01
usa - louisiana_new orleans_04
usa - louisiana_new orleans_skilt_01
New Orleans er helt sin egen – det er sydstaternes farverige storby, hvor Sydens dyder møder fest, farver og franske fornemmelser.

3. Banff, Canada

I Alberta, ikke langt fra Calgary, ligger Canadas ældste nationalpark, Banff, der trækker turister til alle tidspunkter på året. Kommer de ikke for at stå på ski og se på nordlys, kommer de måske for at vandre eller nyde livet ved den ikoniske, turkisblå sø, Lake Louise. Selv om parken modtager næsten 4 millioner turister årligt, føles her aldrig trangt. Faktisk er det ingen sag at vandre i flere timer uden at støde på andre turister.

Banff er et slaraffenland for naturelskere, og skal du se det hele, skal du både væbne dig med tålmodighed og eventyrlyst. Har du ikke uanede feriedage at gøre med, kan det anbefales, at du bl.a. kører ad Icefields Parkway, begiver dig ud på flere af parkens turkisblå søer, vandrer gennem Johnston Canyon og går ad Plain of Six Glaciers.

Banff National Park er et af mange højdepunkter på vores Canada rundrejse med dansk rejseleder

canada - banff national park_moraine lake_02

Banff er et slaraffenland for naturelskere, og skal du se det hele, skal du både væbne dig med tålmodighed og eventyrlyst.

canada - banff national park_01
canada - canada_natur_bjoern_02
canada - icefield parkway_01

4. Bhutan

Med Himalayas skyhøje bjerge og buddhisme i sin reneste form, er Bhutan så uspoleret, som noget land kan blive. Selv om det ikke er muligt at rejse på egen hånd, uden lokal guide, skal du nok komme helt tæt på kulturen, og mange vil opleve, at den lokale guide faktisk bliver billetten til et kig ind i bhutanernes dagligdag. Bhutan har efter egen fri vilje valgt at isolere sig fra omverdenen, og du kan derfor forvente, at alt er markant anderledes, og et godt gedigent kulturchok er derfor uundgåeligt.

Selv om landet har meget strenge regler for turisme, er det aldrig til at vide, hvordan det udvikler sig. Med andre ord: Jo før du besøger, Bhutan, jo bedre.

Besøg Bhutan på vores rundrejse, der også er krydret med store oplevelser i Kathmandu og den nepalesiske jungle. Eller læs, hvorfor globetrotteren fik benene slået væk under sig efter mødet med Bhutan. 

bhutan_tigers nest_06
bhutan_befolkning_06
Med sin uspolerede, buddhistiske kultur, godt gemt i Himalayas fortryllende landskaber, er Bhutan måske et af de mest mystiske og sagnomspundne lande i verden.

5. Colombia

Pablo Escobar er for længst ude af billedet og Colombia har de seneste år oplevet en skøn opblomstring. Byer som Bogotá, Cartagena og Medellin er blevet moderne metropoler med masser af sydamerikansk charme, men også naturen venter på at blive udfordret. Besøg landets kaffefarme, gå på opdagelse i jungler og ørken, og tag på historisk eventyr til Lost City, der ligger gemt i junglen som en hemmelig juvel.

Colombia samler det bedste af Sydamerika på et relativt lille areal, og du behøver blot et par uger til at opleve det skønne sammensurium af uudforsket natur og ældgammel historie såvel som narko- og borgerkrigshistorie. Colombia har alle dage været en fantastisk overset plet på verdenskortet, men tag afsted nu – inden masseturismen får praj om herlighederne.

colombia - cartagena_udsigt gamle by_02
colombia - cartagena_gade_columbia_stor_07
colombia - colombia_kvinde_05
colombia - colombia_palomino strand_01

Byer som Bogotá, Cartagena og Medellin er blevet moderne metropoler med masser af sydamerikansk charme, men også naturen venter på at blive udfordret.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)