malaysia/borneo - borneo_orangutang_06

Sumatra: Når det skal være lidt vildt

Sumatra: Når det skal være lidt vildt

"Det er vildt, det er autentisk, det er uspoleret, det er smukt, det er Sumatra. Så kort kan det siges. Oplevelsesmættet er vi netop vendt hjem fra ferie på den største af de indonesiske øer. Og det har været godt..."

Vi er to aktive familier med teenagere, og hvor kravene til ferie stikker i mange retninger: Nogle af os vil gerne det eksotiske, andre det aktive og andre igen det lidt udfordrende og så må det også gerne være lidt behageligt. Og vi har fundet ud af, at Sumatra kan lidt af det hele.

Da vi landede i Medan, blev vi taget godt imod af en meget venlig og vidende guide, som de næste 9 dage skulle føre os gennem en række eventyr sammen med vores dygtige minibuschauffør.

indonesien - orangutang_02
indonesien - abe_01
indonesien - orangument_03

Vores første eventyrlige oplevelse startede i Bukit Lawang, hvor vi havde en 2 dages junglevandring med overnatning i shelter. Hold op for en tur. Det var som at gå rundt i en zoologisk have – bare uden bure. Vi havde ikke gået ret længe, før vi fik øje på de første orangutanger i trætoppene. Det er et fantastisk syn at se de orangehårede menneskeaber så tæt på. Og vi så mange.

Også Thomas Leaf Monkeys, Longtail og Pigtail Macaque, tukaner, påfugle, en varan og en enkelt Sumatra Pit Viber slange kan vi prale af at have set.

Hold op for en tur. Det var som at gå rundt i en zoologisk have – bare uden bure. Vi havde ikke gået ret længe, før vi fik øje på de første orangutanger i trætoppene.

Vores personlige guide havde allieret sig med lokale guides på vores 2 dages jungletur – og de var på hjemmebane, så vi var overhovedet ikke utrygge ved alt det fremmede med dem ved vores side. Efter jungleturen var vi en dag på vild riverrafting – en smuk tur gennem junglen fra flodsiden.

indonesien - flod
indonesien - guide

Tæt på ækvator og jordens indre

Efter fire gode dage i Bukit Lawang gik turen til Bastagi, hvor målet var, at bestige vulkanen Sibayak i mørke og se solopgangen fra toppen. Opstigningen startede kl. 04 med lommelygter og pandelamper. Den tur fik selv de veltrænedes puls i vejret. Vi nåede toppen i tide – dog gemte solen sig bag skyerne. Alligevel var der en fantastisk udsigt.

Nedstigningen i dagslys var imponerende smuk, og vi kom forbi flere hvæsende kratere, som vidner om, at vi befinder os i et aktivt vulkanområde. Herefter gik turen videre med vores guide og chauffør til kraterøen Samosir, som ligger i midten af den største vulkankratersø i verden Lake Toba.

indonesien - vulkan

Mennesker bliver spist i Polynesien

Sådan sang John Mogensen, og det er faktisk ikke mere end hundrede år siden, at Toba-batakfolket på Samosir rituelt ofrede og spiste en af sine artsfæller, og på den måde blev beriget med offerets ånd.

Øen var en historisk interessant rejse, hvor vi af vores guide – hvis forfædre selv tilhørte batakkerne – blev ført rundt til øens mange seværdigheder, bla. de flotte ornamenterede langhuse. Turen foregik i øvrigt på scootere til vores teenageres store begejstring. Øen er ubeskrivelig smuk og danner en rigtig god ramme for lidt afslapning.

Turen foregik i øvrigt på scootere til vores teenageres store begejstring. Øen er ubeskrivelig smuk og danner en rigtig god ramme for lidt afslapning.

Vores guide gjorde det godt: Han kendte balancen mellem at være der, når der var brug for det og at trække sig, så han ikke kom til at fylde unødvendigt.

Sumatra er stadig et uspoleret og meget billigt rejsemål, som rummer mulighed for mange forskelligartede oplevelser. En perfekt destination for den aktive familie med lidt større børn, som ønsker en på opleveren.

Indlægget er skrevet af familien Rasmussen, som var i Sumatra med os i maj 2017.

Se vores rejser til Indonesien

indonesien - vulkan_01
indonesien - trekking
indonesien - trae
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)