colombia - mompox_flod_01

Rejser til Mompox i Colombia

Rejser • vejret • hoteller

4,5 (50 Anmeldelser)

Mompox

Træd ind i kolonitiden

Mompox er en kolonitidsperle beliggende i det store vådområde ved Magdalenafloden i det nordlige Colombia. Byen så dagens lys allerede i 1540, hvor den blev et logistisk og handelsmæssigt knudepunkt, der kom til at spille en stor rolle under koloniseringen.

Byen emmer af charme, og smukke kirker, søjler og gamle huse pryder gadebilledet, og i det hele taget er her en stemning af, at tiden for længst er gået i stå. I 1995 blev byens historiske centrum udnævnt til UNESCO-verdensarv, og som noget helt særligt har mange af bygningerne på byens pladser stadig deres oprindelige funktion. Et særligt interessant hjørne af byen er kirkegården, hvor det bedre borgerskab har imponerende gravsteder med kunstneriske mausoleer. Pøblen er også repræsenteret her, men det er dog kun med et navn på ydermuren.

Naturen omkring Mompox er en historie for sig og ikke mindst et slaraffenland for fugleentusiaster. Her er hejrer, ibis, små og store rovfugle, og måske I endda er heldige at spotte store flokke af ørne. Vandhyacinter, åkander og andet ”sumpinventar” sætter scenen, mens fuglene står for et smukt show, der udspiller sig i en unik version hver eneste dag.

colombia - Colombia_land Mompox
;

Hoteller i Mompox


La Casa Amarilla ★★★

La Casa Amarilla (Det Gule Hus) er et dejligt lille hotel med optimal beliggenhed ved Magdalenafloden og få skridt fra byens hyggelige centrum. Værelserne ligger i stueplan og på 1. sal og er individuelt indrettet med smukke møbler og vinduer ud til gårdhaven eller til gaden. For enden af gårdhaven er et lille, rustikt indrettet køkken, hvor morgenmaden tilberedes hver dag og serveres ved et stort fælles plankebord. 

Receptionen er også indrettet med smukke kolonistilsmøbler, og der kan købes kolde drikkevarer her. Der er mange restauranter og cafeer i gåafstand fra hotellet.  

10 værelser
0 meter By
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi

Casa Conceptión ★★★

Et lille idyllisk hotel i Mompox midt i det historiske område med hyggelig indretning i kolonistil, hvilket indebærer hvidskurede vægge, svalegange og det karakteristiske røde tegltag. Der er fine træmøbler og en hængekøje på værelserne og mulighed for at slå sig ned i sofaer i receptionsområdet. 

Der er en lille pool i gårdhaven, hvor man kan dyppe sig efter dagens oplevelser.

0 km By
Pool
Restaurant

Casa Legado de la Marquesa ★★★

Dette skønne lille hotel ligger i et smukt hus bygget i 1700-tallet til en adelsdame, samt i nogle nyere huse bygget langt senere men i samme charmerende stil.

Værelserne ligger rundt om en gårdhave og er spartansk indrettet men med brug af mange skønne farver. I gårdhaven ligger en mindre pool, og herudover kan man benytte husets dagligstue og spisestue.

5 værelser
0 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
TV

Rejser til Mompox

Billeder fra Mompox

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)