costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_14
Costa Rica - På eventyr i regnskoven

Dagsprogram

14 dage fra 30.990 kr.
Dag 1

Afrejse fra Danmark og ankomst til San José

Vi forlader Danmark og har en dagsrejse foran os med flyskift undervejs. Vi er fremme i San José lufthavn sidst på aftenen, og her venter en bus på at køre os ind til centrum af byen.

Det har været en lang dag, og de fleste vælger nok at gå til ro for at være klar til det store eventyr, som begynder i morgen.

Park Inn Hotel

★★★

Vis hotel
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
Dag 2

San José - Tortuguero, på opdagelse i junglen

Vi forlader San José tidligt om morgenen og kører i retning af Tortuguero-nationalparken helt ud til Det Caribiske Hav. Vi tager mod øst af den smalle hovedvej mod Puerto Limon og kører gennem en af de største nationalparker i Costa Rica, nemlig Braulio Carrillo. Da vi befinder os i en tågeregnskov, vil bjergene og den tætte jungle måske være dækket af tåge og skyer, men pyt - vi får nok at kigge på i løbet af rundrejsen i Costa Rica.

Fremme ved en lille flod med et anløbssted sejler vi mod Tortuguero. Vi stiger om bord i mindre, overdækkede både og sejler til lodgen gennem kanaler og vandveje omgivet af frodig regnskovsvegetation. Efterhånden som vi nærmer os Tortuguero og den store nationalpark, kan vi være heldige at spotte forskellige arter af fugle, padder og krybdyr, som f.eks. "caimans" (lille alligatortype) og det såkaldte "jesusfirben", som kan løbe på bagbenene henover vand.

Junglen, vandvejene og de lange øde strande med sort sand og drivtømmer er det første møde med et land, som sender tankerne hen på filmen Jurassic Park. Efter vores mening er Tortuguero et must på en rejse til Costa Rica.

Vi indlogerer os på en skøn økolodge og spiser frokost, og herefter er vi klar til at besøge et lille museum, hvor vi hører om Tortugueros havskildpadder, og til at gå en tur langs den spektakulære strand. Vi besøger også den lille lokale by i Tortuguero. Om aftenen spiser vi middag sammen på lodgen og falder i søvn med junglens lyde i øregangene. 

Laguna Lodge

★★(★)

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
costa rica - Tortuguero_havskildpadde_01
Tortugueros havskildpadder

De grønne havskildpadder holder til på Tortugueros sorte strande fra juni måned til starten af november, og det er derfor ikke sandsynligt, at vi møder dem på denne rejse.

 Når de er udklækket, søger tusindvis af små skildpadder ned mod havet og starter cyklussen på ny. Vi besøger byens skildpaddemuseum og hører mere om dette truede havdyr.

costa rica - Tortuguero_kapucinerabe_01
costa rica - Tortuguero_view_01
costa rica - Tortuguero_broeleabe_01
Tortuguero er hjem for et vildt dyreliv både til lands og til vands. Foruden caimans, skildpadder og en række andre reptiler kan vi bl.a. spotte kapucineraber og brøleaber.
Dag 3

Tortuguero, en dag i nationalparken

Vi starter dagen med morgenmad på lodgen - morgenerne er virkelig skønne i Costa Rica, hvor dyrene er aktive og giver lyd fra sig fra deres gemmesteder i regnskoven. Vi har tid på egen hånd om formiddagen til at nyde dette naturparadis.

Om eftermiddagen skal vi på en sejltur sammen med vores lokale guide, der er dygtig til at spotte dyrene, som ofte er fantastisk godt camoufleret. Vi befinder os i regnskoven, og vi skal derfor ikke blive overrasket, hvis vejrguderne vælger at sende en regnbyge i vores retning i dag, så medbring endelig et regnslag.

Vi tager plads i en båd for at opleve regnskoven fra et andet perspektiv. Man kan godt blive lidt stiv i nakken på rejsen til Costa Rica, for der er hele tiden noget, man skal se oppe i træerne. Vi ser flotte fugle og måske også en eller flere caiman-alligatorer, der lever i dette område. Husk kikkert og kamera. Måske ser og hører vi brøleaber, der brøler så højt, at man kan høre dem flere kilometer gennem skoven. Hvis vi er heldige, møder vi også de sjove dovendyr, som på fineste vis lever op til deres navn.

Laguna Lodge

★★(★)

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
costa rica - manuel antonio national park_froe_05
alt
Dag 4

Tortuguero - Arenalvulkanen, besøg på ananasfarm

Efter morgenmaden er der afgang mod Arenal-nationalparken med den spektakulære Arenalvulkan. Det er et af Costa Ricas mest besøgte områder for naturelskere på grund af den flotte kegleformede vulkan med masser af regnskov omkring.

Arenalvulkanen ligger ved bredden af den kunstige Arenalsø (77 km2), som er resultatet af et vandkraftprojekt. Vinden fra Det Caribiske Hav når en hastighed på 48-72 km/timen, hvilket gør Arenalsøen til et fantastisk sted for brætsejlads. Søen adskiller Guanacaste- og Tilarán- bjergkæderne, og vulkanen ligger sydøst for søen. Dens spejlbillede i Arenalsøen er et ganske fortryllende syn. Der er mange andre seværdigheder i området ud over søen og vulkanen. Det er f.eks. et fugleparadis med over 600 arter og adskillige sjove frøarter.

På vej til Arenal spiser vi frokost i Guápiles, og herefter skal vi besøge en økologisk ananasfarm, hvor vi skal se, hvordan den søde frugt dyrkes. Der falder nok også et par smagsprøver af i form af friske smoothies, inden vi igen tager plads i bussen.

Det er vores længste dag undervejs, og vi ankommer til vores skønne hotel henunder aftenen. Her er vi omringet af junglen, og vi har udsigt til den smukke kegleformede vulkan.

Arenal Lodge

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Hvorfor vælge denne rejse?
 • Små grupper, 12-20 deltagere
 • Særdeles velplanlagt rute og minimeret kørsel
 • Velvalgte lodges og hoteller
 • Stort inkluderet udflugtsprogram
 • God tid i fire nationalparker
 • Besøg på kaffeplantage og bæredygtig ananasfarm
 • Tortillabagning hos en lokal familie
 • Afslutning ved Stillehavet
 • Forlæng rejsen ved stranden
 • Rejs fra København, Billund og Aalborg
costa rica - la fortuna_arenal volcano national park_vulkan_16
Arenalvulkanen var sidst i udbrud i 1968, hvor dens lavamasser jævnede flere små landsbyer med jorden.
Dag 5

Arenalvulkanen på tæt hold, tortillabagning og vandfald

Der venter os en spændende dag, og vi begynder med at køre endnu nærmere Arenalvulkanen for at opleve den på tæt hold. Iført vandresko går vi stille og roligt gennem den smukke regnskov på fine præparerede stier.

Arenalvulkanen var frem til 2010 Costa Ricas mest aktive vulkan. Den seneste vulkanske cyklus varede fra 1968, hvor vulkanen var i udbrud, og frem til 2010, og i denne periode kunne man ofte se vulkanen spy sin varme, orange lava mod den sorte nattehimmel. Siden 2010 har vulkanen befundet sig i en hvileperiode, hvilket dog kan ændre sig med få måneders varsel. 

Vi skal også arbejde lidt for føden i dag, idet vi besøger en lokal familie, som laver en dejlig frokost til os på deres rustikke træfyrede komfur. De viser os, hvordan vi bager en rigtig god tortilla (pandekage) af frisk majsmel, og efterfølgende serveres vores egne tortillaer som tilbehør til frokosten.

Herefter skal vi igen ud i naturen for at besøge det brusende vandfald, Catarata Rio Fortuna, endnu et strålende eksempel på Costa Ricas naturrigdom. Vi nyder stemningen og mærker, hvordan luften er tung af vandperler, inden vi kører tilbage til hotellet og har resten af dagen til fri disposition. 

Arenal Lodge

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
costa rica - Tortuguero_spaette_01
costa rica - costa rica_tucan fugl_02
costa rica - monteverde_kolibri_02
Der findes seks forskellige typer af tukaner i Costa Rica, mens kolibrien fås i 50 varianter i det lille land.
Dag 6

Arenal - Monteverde, besøg på kaffe- og kakaofarm og indkvartering tæt på tågeregnskoven

Vi skal videre til Monteverde i dag, og vi kører langs med Arenalsøen og gør et stop undervejs på en populær cafe, hvorfra vi nyder udsigten over søen. Vi skal tilbringe to dage i Monteverde, der betyder "det grønne bjerg", og det er præcis, hvad vi finder for enden af en lang grusvej, som vi skal køre ad for at komme ind i området.

De omkringliggende marker var engang fuldstændig dækket af tæt skov, men meget er fældet, indtil man blev bevidst om regnskovens værdier. Det, som er tilbage, er bevaret som Reserva Biologica Bosque Nuboso Monteverde, Monteverdes berømte cloud forest-reservat, og heldigvis har der de seneste mange år været aktiviteter i gang for at udvide området. 

En cloud forest minder meget om regnskoven, men fugten kommer ikke kun fra regn men er også kondenseret vand fra det skydække, som næsten konstant driver over bjergtoppene i de tropiske egne. Monteverdereservatet dækker 1600 hektar skov og er hjemsted for mange forskellige dyrearter. Her i dette lille paradis vokser der mere end 2000 planterarter, og der lever 400 fuglearter og 100 forskellige pattedyr. Ligesom i resten af Costa Rica er der også mange smukke sommerfugle.

Byen Monteverde blev grundlagt i 1950'erne af kvækere fra USA, som traditionelt er modstandere af militæret og ikke ønskede at bidrage til USA's oprustning. De valgte Costa Rica, fordi landet havde valgt en ikke-militaristisk vej og afskaffet sin hær i 1949. Monteverde er vokset stødt, siden den blev grundlagt, fordi andre, som delte de oprindelige kvækeres fredselskende livssyn, flyttede til området.

Selvom kvækerne egentlig kom hertil for at dyrke jorden, forstod de behovet for at bevare den sjældne cloud forest, som dækker bjergsiderne over deres marker. Samfundet er meget forskelligt fra de typisk caribisk-prægede samfund, der findes på kysten, og byder for øvrigt på adskillige souvenirbutikker og et kvæker-ostemejeri, som bestemt er et besøg værd. 

Vi indlogerer os på vores hotel, og om eftermiddagen tager vi på en spændende tur til El Trapiche – et familieforetagende, hvor der dyrkes sukkerrør, kaffe, kakao, bananer og mange andre afgrøder. På en to timers tur gennem farmen introduceres vi til dyrkningsmetoder og processen fra jord til bord, og vi får også lov til selv at prøve kræfter med f.eks. fremstillingen af velsmagende karamel. Vi bydes på forskellige smagsprøver, inden vi kører tilbage til vores hotel.

El Establo Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
costa rica - monteverde_view_01
Monteverdes berømte tågeskove nydes bedst fra fugleperspektiv.
alt
Dag 7

Monteverde, vandring på hængebroer i regnskoven

Vi tager på en spændende naturvandring på de berømte hængebroer i tågeregnskoven for at opleve det unikke tropiske økosystem i fugleperspektiv og for at opleve den grønne verden sammen med en lokalguide, som kender alt til områdets planter. Broerne er mellem 50 og 170 meter lange og hænger mellem 12 og 60 meter over jorden.

Skoven er smuk og spændende i sig selv, og det er utroligt, hvad der vokser her, og hvor store f.eks. bregnerne kan blive. Undervejs får vi mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med nogle helt særlige, småbitte væsner, de fine og farvestrålende kolibrier. Kolibrien måler typisk mellem 6 og 13 centimeter, inklusive næb, og den vejer mellem 2 og 10 gram. Den kan stå bomstille i luften og endda flyve baglæns, en kunst den mestrer som den eneste fugleart i verden. Efter en tur i tågeregnskoven har farven grøn fået en helt ny mening.

Vi spiser frokost og resten af eftermiddagen kan bruges i den lille hyggelige by. Om aftenen mødes vi igen og tager på en rolig aftenvandretur et par timer i regnskoven - der er en helt speciel stemning i regnskoven om aftenen, og vi kan være heldige at se nogle af de dyr, som er aktive i mørket. Middagen spiser vi sammen på en hyggelige restaurant.

El Establo Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
costa rica - dovendyr_02
costa rica - monteverde_jungle_haengende_bro_19
Vi går tur på hængebroer, der hænger op til 60 meter oppe - en fantastisk måde at møde områdets dyr på. Måske vi kan være heldige at få øje på dovendyret.
Dag 8

Monteverde – Rincon de la Vieja, besøg i Las Pumas-internatet

Vi rejser videre nord på til den store nationalpark Rincon de la Vieja, men inden vi når så langt, gør vi et stop i Las Pumas-dyreinternatet, et fint sted, der tager sig af vilde dyr, der af den ene eller anden grund ikke kan klare sig selv i naturen. Internatet blev stiftet af en schweizisk dame, der bosatte sig i Costa Rica i 1959, og det drives nu af en fond og en flok dedikerede medarbejdere, der arbejder på frivillig basis.

Her i internatet kan vi få et glimt af de dyr, som er svære at få øje på i den fri natur. Det gælder bl.a. de store kattedyr som ocelotter, pumaer og jaguarer. I det omfang, det er muligt, sættes dyrene fri i naturen, når man vurderer, at de kan klare sig selv, men hvis de ikke kan lære at begå sig i naturen, lever de resten af deres liv i sikkerhed i internatet.

I løbet af eftermiddagen er vi fremme i Rincon de la Vieja, der er spækket med geotermisk aktivitet, vulkaner og uberørt tropisk, tør løvfældende skov. Navnet Rincon de la Vieja betyder den gamle kvindes hjørne og henviser til vulkanernes røgsøjler, der ifølge det oprindelige folk på stedet kommer fra enten en gammel, rygende vred kvinde oppe på toppen, eller fra en gammel, venlig kvinde, der laver mad til trængende forbipasserende – det kommer an på, hvem man spørger.

Hovedattraktionen her i parken er vulkanen af sammen navn som nationalparken, som er næsten 1900 meter høj og består af ni kratere i alt. Vulkanerne i parken var meget aktive i sidste halvdel af 1960’erne – og flere af dem sprutter stadig med vulkansk aktivitet.

Vi indlogeres på en rustik lodge tæt på nationalparken og slapper af i lodgens have om eftermiddagen, Vi har oven i købet mulighed for at nyde et bad i de varme kilder uden beregning - det gør godt for ømme muskler. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellets restaurant. 

Buena Vista Lodge

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
costa rica - rincon de la vieja_vulkan_01
I Rincon de la Vieja finder vi to vulkaner, hvor af den ene har hele ni kratere.
Dag 9

Rincon de la Vieja, en dag på vulkaner

Vi har en halv dags vandring i nationalparken ad anlagte stier i det smukke landskab, der er præget af vulkansk aktivitet, og vi går faktisk på flanken af vulkanen Santa Maria, der knejser 1916 meter mod himlen. Parken har flere vandfald - ikke mindre end 320 floder har deres udspring her. Naturen her i parken er helt anderledes, end hvad vi ellers har set i Costa Rica - her er det tropisk tør skov med et helt anderledes økosystem. Det fortæller rejselederen meget mere om. 

Nationalparken er desuden kendt for sine mange varme kilder og boblende mudderhuller, som vi også kan betragte fra behørig afstand.

Om eftermiddagen vil der være tid til at prøve forskellige aktiviteter alt efter temperament. Bemærk dog, at aktiviteter som f.eks. ziplining er mod betaling. Ved ziplining hænger man i en sele (harnes) og kører på en stålwire fra punkt til punkt. Det er sjovt og en fantastisk oplevelse, der kilder lidt i maven, og Costa Rica er kendt for at have noget af det bedste ziplining i verden. Vi anbefaler det til jer, der har lidt ekstra eventyrlyst - en tur med zipline er ikke for tøsedrenge, men der er naturligvis lagt stor vægt på sikkerhed.

Buena Vista Lodge

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Rincon de la Vieja – en dag på vulkaner

Nationalparken Rincon de la Vieja, den gamle kvindes hjørne, er ganske anderledes end de andre nationalparker, vi besøger på rejsen. De 140 km2 dækker to vulkaner, Rincon de la Vieja-vulkanen og Santa Maria-vulkanen, førstnævnte har hele ni kratere. Hele 32 floder udspringer i området, og her er masser af vandfald, varme kilder og boblende mudderhuller.

På vores dag i parken vandrer vi på flanken af Santa Maria-vulkanen og hører om økosystemet og dyrelivet. I parken lever bl.a. flere abearter, bæltedyr og pumaer, sidstnævnte skal vi dog ikke regne med at se.

costa rica - rincon de la vieja_turquoise browed motmot_01
costa rica - rincon de la vieja_mudder_03
Rincon de la Vieja er et forunderligt landskab med et farverigt dyreliv og rygende vulkansk aktivitet.
Dag 10

Rincon de la Vieja – Tamarindo Beach/Carrillo Beach

Efter nogle dage i højlandet skifter vi scene i dag til den blå Stillehavskyst, når vi kører de ca. 130 km ud til strandene ved Stillehaveta lune vand og afslappede atmosfære. Her finder vi det perfekte sted at afslutte vores costaricanske opdagelsesrejse med udsigt til havet.

Vi indlogerer os på et dejligt hotel tæt på stranden med en formidabel udsigt til havet på enten Tamarindo Beach eller Carrillo Beach. Begge steder har masser af byde på. Ved Carillo Beach er man afsondret fra "by"livet, og ved Tamarindo Beach kan man vælge til eller fra. 

Efter ankomst er det oplagt at gå tur på stranden, nyde udsigten over Stillehavet, eller ligge ved poolen og få lidt sol.

 

Carillo Nammbu

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
costa rica - skildpadde_01
alt
Dag 11-12

Tamarindo Beach/Carrillo Beach, mulighed for aktiviteter

Vi har to dage ved havet, og har man lyst til flere oplevelser, er der forskellige ting at tage sig til. På stranden kan man leje et bræt og prøve kræfter med stand up paddling, man kan leje kajakker eller melde sig til undervisning i surfing. Det er også muligt at tilkøbe sejlture med delfinsafari og snorkelture, hvor man udforsker livet under havoverfladen med snorkel og maske – en herlig og meget farverig oplevelse.

Aktiviteterne ved strandet er ikke inkluderet i rejsens pris, men rejselederen hjælper gerne med at arrangere de forskellige muligheder, også hvis vi skulle være så heldige, at der skulle opstå en mulighed for at se ridley-havskildpadder. Det er umuligt at vide på forhånd, om havskildpadderne er der - men vores rejseleder holder øjne og ører åbne og slår til, hvis muligheden byder sig.

Den sidste aften byder vi på en afskedsmiddag på hotellets eller en lokal restaurant.  

 

Carillo Nammbu

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
costa rica - diria tamarindo_08
costa rica - palo verde national park_baad_05
costa rica - palo verde national park_krokodille_01
costa rica - palo verde national park_fugl_01
costa rica - palo verde national park_view_01
Inden turen går hjemad besøger I nationalparken Palo Verde.
Dag 13

Fra Tamarindo Beach/Carrillo Beach til Liberia, besøg hos pottemagere, sejltur i Palo Verde-nationalparken og hjemrejse

Vores hjemrejse begynder sidst på dagen i dag, men vi har et par gode oplevelser at se frem til, inden vi når til lufthavnen i Liberia.

Morgenen tilbringer vi på hotellet med mulighed for en sidste dukkert i Stillehavet. Herefter lukker vi kufferten og tager plads i bussen for at køre mod Palo Verde National Park, som er kendt for sit rige fugle- og dyreliv og smukke flora. Køreturen tager et par timer.

På vejen spiser vi frokost og besøger nogle lokale pottemagere. Stort set alt keramik i landet bliver fremstillet her i området på værksteder, som har været ejet af de samme familier gennem generationer. Vi ser, hvordan de skaber krukker og andre smukke værker af ler, og er der plads i kufferten, kan det være, at man køber en fin souvenir til minde om rejsen.   

Vi spiser frokost og kører det sidste stykke til Palo Verde, hvor vi stiger om bord i de motoriserede kanoer for et par timer at sejle ud i den smukke natur. Parken ligger i det meget frodige område mellem Tempisquefloden og Nicoyahalvøen og udgør Costa Riacas største vådområde - det er hjemsted for mange arter af vandfugle, diverse trækfugle og også krokodiller og leguaner i alle størrelser.

I den tørre sæson (fra december til maj) er vandmængderne mindre, og fuglene holder til i marsken og omkring vandhullerne, og eftersom vegetationen også er mere sparsom, er det nemmere at spotte fuglene. I den våde sæson er vådområderne enorme og fuglelivet endnu mere udbredt, så der er noget at kigge på, uanset hvornår på året man besøger parken.

Herefter kører vi mod lufthavnen i Liberia for at påbegynde hjemrejsen med et enkelt stop undervejs.

Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Louise Holm Nielsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

LHN
Hvorfor vælge denne rejse?
 • Små grupper, 12-20 deltagere
 • Særdeles velplanlagt rute og minimeret kørsel
 • Velvalgte lodges og hoteller
 • Stort inkluderet udflugtsprogram
 • God tid i fire nationalparker
 • Besøg på kaffeplantage og bæredygtig ananasfarm
 • Tortillabagning hos en lokal familie
 • Afslutning ved Stillehavet
 • Forlæng rejsen ved stranden
 • Rejs fra København, Billund og Aalborg
Dag 14

Ankomst til Danmark

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)