Kalsoy_05
Færøerne - Nordatlantens grønne juvel

Praktisk info om Færøerne

Praktisk info om Færøerne

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse til Færøerne. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger til din ferie.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling     

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os og at gøre, hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante og betyder, at de lokale sætter pris på os, og at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen, selvom der måske er beskidt i forvejen, og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture spændende ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer, man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 70 404 656
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060

Tidsforskel

Der er 1 times tidsforskel mellem Færøerne (GMT) og Danmark året rundt.

Sprog

Det officielle sprog er færøsk, og det sekundære sprog er dansk, som undervises i skolen fra 3. klasse.

Vejr og klima

Se informationer om vejr og klima i Færøerne her

Visum og pas

Danske statsborgere kan frit rejse til Færøerne med et gyldigt ID-legitimation (fx kørekort), men vi anbefaler altid at medbringe et gyldigt pas på rejsen.

Valuta

Valutaen hedder Færøske kroner, og 100 Færøske kroner svarer til ca. 100 DKK. De har egne pengesedler, men har danske mønter. Det er muligt at betale med danske pengesedler på lige fod med de færøske overalt i landet.

Forsikringer

Det gule sygesikringskort dækker i Færøerne. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer, og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:

Læs mere om Goudas rejseforsikring her
 

Vaccination og helbred

Stjernegaard Rejser arbejder sammen med flere vaccinationsklinikker i Danmark, hvor vores gæster kan få gode råd og vejledning samt en rabat på 10%. Se klinikkerne nedenfor.

Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer er fra Odense Lægeklinik. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen for at kunne vurdere præcist hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for.

Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold.

På alle vores rejser anbefaler vi, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer:

  • Difteri/stivkrampe

Vaccinationsklinikker:

Mod forevisning af Stjernegaard Rejsers ordrebekræftelse ydes 10% rabat på følgende klinikker:

Rejseklinikken
Ordrupvej 60, 4.sal
2920 Charlottenlund
Telefon: 39 63 01 15
www.rejseklinikken.dk
(På nær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Odense Lægeklinik
Skibhusvej 52B
5000 Odense C
Telefon: 66 14 90 00
www.vaccinationer.dk

Medicinsk Speciallægeklinik
Jens Baggesens Vej 90 B
8200 Århus N
Telefon: 86 75 29 09
www.mslk.dk
(10% på nær japansk hjernehindebetændelsesvaccine)

Rejsevaccination på apoteket
Rejsevaccination på apoteket tilbyder Stjernegaards gæster 10% i rabat på alle vaccinationer. Apoteker i bl.a. følgende byer foretager vaccination: København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg, Kongens Lyngby, Horsens, Herning, Glostrup og Roskilde.  Se den komplette liste på www.sikkervaccination.dk

Verden er vidunderlig

"Vi er passionerede og elsker at rejse. Vi brænder for at give vores rejseoplevelser videre, og vores vigtigste mål er, at vores gæster foretrækker at rejse med os igen. Det er styrende, for alt hvad vi gør."

- Asger Domino, Adm. direktør

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)