Sommer i Uummannaq, Ilulissat og Kangerlussuaq
Download katalog over rejsen

9 dage fra 31.245 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Sommer i Uummannaq, Ilulissat og Kangerlussuaq

Individuel rejse 9 dage fra 31.245 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
Uummannaq_09

Oplev midnatssol og kælvende bræer – og tag en bid af Indlandsisen

Få steder føler man sig så lille, som det er tilfældet blandt kælvende bræer, gigantiske isfjelde og indlandsis. Grønland er en kultur og et stykke natur i en klasse for sig. Her er goldt og rustikt, øde og isoleret – og alligevel går Grønland lige i hjertet med et bragende intenst pletskud.

Uummannaq_by_01
Kangerlussuaq_rensdyr_01

Hvorfor vælge denne rejse

 • Oplev 3 sider af Grønland
 • Ophold på en uberørt ø
 • Inkl. transporter og udflugter
 • Midnatssolens skær og Indlandsisen
 • Se den kælvende Eqigletsjer
 • Tilkøb flere udflugter
Ilulissat_hiking trail_01

På denne rejse oplever I tre spændende sider af Vestgrønland.

I vil stifte bekendtskab med de velkendte højdepunkter såvel som det lokale liv.

I tilbringer de første dage i den lille by Uummannaq, der ligger på øen af samme navn. Her indkvarteres I lokalt og får hurtigt fornemmelse af hverdagen i denne relativt isolerede del af Grønland. I oplever rumlende gletsjere, sejler gennem fjordlandskaber og besøger Julemandens hytte.

Næste stop på rejsen er Ilulissat, et af Grønlands mest populære rejsemål – og med god grund. Her skal I opleve UNESCO-verdensarv i Ilulissat Isfjord, sejle gennem et flydende landskab af kæmpemæssige isbjerge, hvis udtryk er i konstant bevægelse og se den gigantiske EQI-gletsjer.

Vil I have endnu flere oplevelser, kan I tilkøbe sejlture, helikopterture og meget andet – måske i lyset af midnatssolen.

Sidste stop på rejsen er Kangerlussuaq, hvor I skal en tur ud på Indlandsisen. En oplevelse og et syn I aldrig glemmer. Her får I hurtigt følelsen af at stå på kanten af evigheden, når blikket falder på is, så langt øjet rækker.

På denne rejse har vi inkluderet fem udflugter, der sikrer jer store oplevelser blandt gletsjere og isfjelde.

Herudover har I mulighed for at tilkøbe udflugter på jeres fridag i Ilulissat.

Temperaturerne i denne del af Grønland kan variere en del i sommermånederne, hvor temperaturerne nogle steder kan nå op på 20 grader, mens de andre steder ligger tæt på frysepunktet, så husk varmt, praktisk tøj og gode vandresko.

Glæd jer til rejsen, der viser jer Grønlands smukkeste natur med et spændende kig til et anderledes hverdagsliv, og se også vores andre rejser til Grønland med dansk rejseleder eller på egen hånd.

groenland_sommer_Uummannaq_Ilulissat_Kangerlussuaq

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Uummannaq 3 nætter: Uummannaq 3 Avani +
Ilulissat 4 nætter: Ilulissat 4 Hotel Icefiord
Kangerlussuaq 1 nætter: Kangerlussuaq 1 Hotel Kangerlussuaq

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Uummannaq_by_02 Inkluderet i prisen
Uummannaq

Avani

+

Avani er privat indkvartering, hvor I indlogeres i et af de fire fuldt møblerede huse. Alle huse har internetadgang samt et fuldt funktionelt køkken og naturligvis bad og toilet. Her får I hurtigt følelsen af at mærke livet i Uummannaq, ikke mindst når I slår blikket op til en udsigt, der er intet mindre end spektakulær.

Se hotel
Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Se hotel
MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

Uummannaq_isfjord_02
Greenland_IceSheet_Kangerlussuaq_02

Blandt vores største oplevelser var naturen, vidderne, imødekommenhed og de gastronomiske måltider med helt fantastisk mad, hvor vi fik smagt alt fra det skønneste Grønland. Virkelig flinkt personale. Vi følte os godt taget imod

Karin
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
ilulissat_midnatssol_02

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Uummannaq

I rejser fra Danmark om formiddagen med kurs mod byen Uummannaq på øen af samme navn i det vestlige Grønland. Turen hertil går med fly via Kangerlussuaq, Ilulissat og Qaarsut, inden I skal med helikopter fra Qaarsut til Uummanaq.

En helikoptertur på ca. 10 minutter. Rejsen hertil er måske lang, men den bliver også et fint symbol på Grønlands enorme størrelse og komplekse infrastruktur, der skaber store geografiske distancer mellem det grønlandske folk. Derfor kan det også synes imponerende, at der alligevel er en stærk kulturel og national samhørighed i Grønland. 

groenland_sommer_Uummannaq_Ilulissat_Kangerlussuaq
Uummannaq_03 Uummannaq_by_02

Fremme i Uummannaq indkvarteres I lokalt i den lille by, der blot huser omtrent 1.400 mennesker.

I bor i eget hus med eget køkken og har således mulighed for selv at lave mad – en stor fordel idet byen kun byder på ganske få spisesteder.

Efter ankomst har I resten af dagen til fri disposition.

Gå en tur i den lille by og tag et kig på de små, farverige huse, der ligger strøet over klippesiderne, og sving en tur forbi det lokale marked, Brættet, hvor I kan købe grønlandsk proviant, som I kan prøve kræfter med i jeres eget køkken.

Her skal i bo

Uummannaq_by_02 Inkluderet i prisen
Uummannaq

Avani

+

Dag 2

Uummannaq, sejltur til Store Qarajaq

Forude venter en smuk sejltur til gletsjeren Store Qarajaq. En 60 kilometers sejlads forbi isfjelde og smukke fjorde, hvor I nyder en varm kop kaffe ombord.

Som I nærmer jer bræen, rammer båden småisen. Farten sænkes, og der zigzagges gennem små og store klynger af is, mens det storslåede syn af gletsjeren kommer tættere og tættere på. Da isen er en dynamisk størrelse og ændrer sig fra dag til dag, er der ingen garantier for, hvor tæt på I kan komme. I oplever naturen på dens præmisser, hvilket i sig selv er ganske overvældende.

I fortsætter sejladsen gennem Qarajaqfjorden og nyder jeres medbragte frokost med udsigt til indlandsisens store iskappe, gletsjeren og isbjerge i et væld af abstrakte formationer.

Herefter sejler I til den lille bygd, Ikerasak – et relativt isoleret, lille samfund domineret af fiskere og fangere med blot 220 mennesker. Besøget i bygden giver jer en unik mulighed for at opleve det stille bygdeliv, hvor transporten til og fra området kun er mulig med helikopter eller ad vandvejen.

Efter en overvældende dag blandt isens gigantiske skulpturer og naturens kræfter sejler I tilbage mod Uummannaq.

Her skal i bo

Uummannaq_by_02 Inkluderet i prisen
Uummannaq

Avani

+
Uummannaq_isfjord_03

Sådanne syn venter jer, når I sejler gennem isfjorden ved Uummannaq. Det er natur i verdensklasse!

Dag 3

Uummannaq, vandring til Julemandens hytte

I har god tid til at vågne og fornemme morgentimerne og hverdagen i Uummannaq, inden I begiver jer ud på en vandretur til selveste Julemandens hytte.

I selskab med en guide vandrer I en times tid, inden I er fremme ved en traditionel grønlandsk hytte, der ligger lige under det imponerende fjeld bag Uummannaq.

Hytten, der ligger midt i det barske, kuperede landskab, omringet af klipper, ser måske ikke ud af så meget. Virker den alligevel bekendt, er det måske fordi I kan genkende den fra Nissebanden i Grønland, som blev optaget lige her – og i naturen omkring Uummannaq. I nyder en kop te eller kaffe ved hytten, inden I vandrer tilbage til byen.

Resten af dagen kan I bruge på at se det sidste af byen, spadsere gennem de små stier mellem farverige huse, besøge det lokale museum og den flotte granitkirke. Måske I endda kan nå en lille vandretur til byens højeste punkt, hvorfra der er flot udsigt til fjorden.

Her skal i bo

Uummannaq_by_02 Inkluderet i prisen
Uummannaq

Avani

+

Tilkøb udflugter

Uummannaq_08

Dag 4

Uummannaq – Ilulissat, evt. guidet byvandring i Ilulissat

I står tidligt op, pakker kufferten, og så er det ellers afsted til heliporten, hvorfra jeres helikopter letter kl. ca. 7.00.

I har et kort stop i Qaarsut, inden I flyver videre til Ilulissat, der ligger et par hundrede kilometer syd for Uummannaq ved den berømte isfjord. Ved ankomst i Ilulissat bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel, der ligger ud til vandet. Ilulissat, der direkte oversat betyder ’isbjerge’, er Grønlands tredje største by med et befolkningstal på 4600 mennesker – og næsten ligeså mange slædehunde.

Tilkøb eventuelt en guidet gåtur i Ilulissat, som giver jer et godt overblik over byen: Mens I går rundt blandt byens farverige træhuse, giver guiden jer en grundig introduktion til byens historie, den grønlandske kultur og det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. I kommer forbi fiskerne på havnen, sælgerne på det lokale marked ’Brættet’, Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Aftenen er til fri disposition. Måske den tilbringes i hotellets gode restaurant med udsigt over isfjorden.

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Tilkøb Udflugter

ilulissat_by_05
Ilulissat_inuit_01 Ilulissat_hiking trail_01

Ilulissat ligger smukt på klippegrund ned til Isfjorden og er et pragteksemplar på grønlandsk arkitektur med fine træhuse malet i forskellige farver.

Dag 5

Ilulissat, sejltur på isfjorden

I spiser morgenmad på hotellet og nyder formiddagen på egen hånd. Måske med en kort vandretur til den gamle boplads, Sermermiut, der ligger halvanden kilometer syd for Ilulissat.

Ved udkanten af byen følger I gangbroen af træ, som beskytter området mod slitage, og fortsætter mod udsigtspunktet Kællingekløften, hvor I kan nyde medbragt kaffe eller te, inden I igen vender snuden hjemad.

Om eftermiddagen bliver I hentet på hotellet og kørt til havnen, hvorfra I begiver jer ud på en sejltur til isbjergene i den ydre isfjord. Isfjorden har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2004, og en sejltur blandt de kæmpemæssige isbjerge er så smuk, at den bør være obligatorisk i forbindelse med et besøg i Ilulissat.

Årligt strømmer der mere end 48 km3 is fra isbræen ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har du mulighed for at sejle rundt blandt dem.

Isfjeldene, der er et øjebliksbillede, idet de konstant forandrer sig, er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der træder frem, når der er overskyet, ses de blå nuancer tydeligt, mens midnatssolen skaber et helt specielt lys og farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.  

Midnatssolen kan opleves i Ilulissat fra 21. maj til 24 juli. Her får du mulighed for at tage med på en sejltur ved højlys nat – en utrolig naturoplevelse ud over det sædvanlige, som I ikke skal snyde jer selv for, hvis I besøger Ilulissat i højsommeren.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Ilulissat Isfjord i dagslys og midnatssol - det er umuligt at sige, hvad der er smukkest

isbjerge_ilulissat_01 ilulissat_midnatssol_03

Dag 6

Ilulissat, en dag i selskab med en kælvende gletsjer

I dag venter en af rejsens helt store naturoplevelser, når turen går til den kælvende Eqi-gletsjer, der er den mest aktive gletsjer i Grønland.

Få steder i Grønland kan måle sig med den smukke Eqi-bræ, der løber ud i fjorden ca. 80 kilometer nord for Ilulissat. Fra båden, der holder sig på behørig afstand, ca. 1000-1200 meter fra kanten, kan I opleve de gigantiske stykker is, der brager ned i vandet, når bræen kælver. Bragene er enorme, og synet af isfjelde, der vælter ud i vandet, er intet mindre end betagende. Et forunderligt dramatisk fænomen, hvis rumlen kan mærkes i kroppen.

Turen til Eqi-gletsjeren foregår i moderne, bekvemme turistbåde nordpå langs kysten og forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem, Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig på klipper og isflager. Herfra sejler I videre op gennem Ataa-sundet, som omkranses af høje, stejle fjelde, hvor I ser et livligt fugleliv og vandfald, der fosser ud over klippesiderne. 

I tilbringer ca. to timer foran bræen, hvor I venter på, at den kælver, mens I nyder en god frokost ombord.

Alt afhængig af vejrforhold og hvilken bådtype, der anvendes på den pågældende dag, kan sejlturen til og fra Eqi-gletsjeren variere mellem to til fem timer.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Tilkøb Udflugter

Diskobugten_eqigletsjer_07

En af rejsens helt store højdepunkter er sejlturen til Eqi-gletsjeren, som er inkluderet i rejsens pris. Det bliver ikke meget smukkere.

Dag 7

Ilulissat på egen hånd eller tilkøb udflugt

Det står jer frit for, hvordan I vil tilbringe jeres sidste dag i Ilulissat, og der er nok at give sig til.

Måske I vælger at opleve endnu mere af isfjorden – måske i et andet lys – eller måske I vælger at se nogle af de mere ufremkommelige islandskaber fra fugleperspektiv på en helikoptertur.

På en helikoptertur får I chancen for at komme helt ind til hjertet af UNESCO-islandskabet. I letter fra lufthavnen i Ilulissat og flyver så lavt, som det er tilladt, henover fjelde, søer og elve – og selvfølgelig isfjorden. I lander på fjeldet ved kanten af Indlandsisen, midt i det fredede UNESCO-område, hvor I har en halv time til at nyde storheden, stilheden og udsigten. P

å turen tilbage til Ilulissat flyver I ind over gletsjerfronten, videre ud gennem deltaet af isbjerge i isfjorden og videre til Diskobugten, hvor I afslutningsvis ser isfjeldene, der er strandet på den undersøiske morænekant et kort stykke før byen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Hotel Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Icefiord

Ilulissat_by_sommer_01

Dag 8

Ilulissat – Kangerlussuaq, en tur på Indlandsisen

Efter en tidlig morgenmad på hotellet går turen til lufthavnen, hvorfra I har en 45 minutters flyvetur mod syd til Kangerlussuaq.

Byen med blot 500 indbyggere er hjemsted for Grønlands største lufthavn, og faktisk er lufthavnen så stor en del af byen, at det også er her – på et hotel i lufthavnsbygningen – I indkvarteres.

Efter en hurtig indtjekning hentes I af en chauffør, der kører jer i retning af Indlandsisen. Ser man på et kort, kunne man fristes til at tro, at isen starter et stenkast fra Kangerlussuaq, men de grønlandske vidder er enorme, og turen til det uendelige islandsskab tager ca. to timer. Undervejs er der gode chancer for at opleve rensdyr og moskusokser, mens I kører gennem den rustikke natur, der trods sit rå udtryk har en forunderlig evne til at charmere.

I parkerer tæt på Indlandsisen og går resten af vejen ind til og op på isen. Der er is så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille her midt i evigheden.

Udstyret med gode vandrestøvler og varmt tøj begiver I jer ud på en lille vandring på Indlandsisen, inden I slutter af med en varm kop kaffe eller te, før I kører tilbage til Kangerlussuaq. Turen varer i alt fem timer.

 • Morgenmad

Her skal i bo

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Robinson Floden Kangerlussuaq
Kangerlussuaq Indlandsis Udflugt Indlandsis_kangerlussuaq_01

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 9

Kangerlussuaq – Danmark

Jeres eventyr i Grønland er nået til vejs ende. Efter morgenmaden vender I næsen mod lufthavnen, hvorfra I flyver over middag. I lander i Københavns Lufthavn om aftenen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 33.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495
06. jul. 2024 kr. 35.995
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Hundeslæde_Tasiilaq_03

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

10-24 deltagere
Afrejsedato
03. mar. 2025 kr. 27.995
24. mar. 2025 kr. 29.495
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)