Skip to main content

Safari på tundraen

Kangerlussuaq_landsskab_01 Kangerlussuaq_okse_01

Safari på tundraen

Kangerlussuaq putter sig mellem Indlandsisen og den mægtige Søndre Strømfjord i et af de mest isfrie områder i Grønland.

Området består af blottet tundra, hvor I blandt andet finder landets eneste, reelle vej, som fører til Indlandsisen og tidligere er blevet brugt til at teste nye køretøjers terrænkørsel.

Jeres chauffør fungerer som guide for turen gennem det barske men betagende tundralandskab, hvor I kigger efter moskusokser og rensdyr fra sæderne. Dyrene lever særligt her i det forholdsvis isfrie og tørre landskab, hvor der er rigeligt føde. Jeres dansktalende guide fortæller om dyrenes levevis i det barske klima, og hvordan begge dyr har været essentielle for inuitter gennem tusindvis af år. Med på turen har guiden kikkerter, så I kan betragte dyrene fra sikker afstand. Undervejs hører I også om plantelivet i tundraen, der byder på flere hedeplanter og mere liv, end man ellers skulle tro, på klippesiderne langs floder og vandløb.

Her findes et unikt dyreliv, som I kan opleve på køreturen i tundraen i hårdføre 4-hjulstrækkere.

Tundraen udgør området før Indlandsisen, og hvis vi går langt nok tilbage i tiden, var også tundraen fuldstændig frossen. Siden da har isen trukket sig tilbage og efterladt det spændende morænelandskab, som I krydser på turen. I kører til toppen af et af de mange bjerge og nyder udsigten over kløfter, floder og sågar Indlandsisen på klare dage. I gør flere stop i løbet af turen, hvor I kan strække benene og komme helt tæt på naturen, inden I vender tilbage til Kangerlussuaq efter halvanden times tid.

Udflugtspris
Pris pr. person
Pris pr. barn under 12 år
- - kr. 315 kr. 215
- - kr. 360 kr. 245

Fakta om udflugten

  • Sæson: februar – november
  • Dansktalende guide
  • Minimum 2 deltagere
  • Varighed: 1,5 time
Groenland

Rejser, hvor udflugten er mulig

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)