Vandring på Azorerne
Download katalog over rejsen

14 dage fra 17.110 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Azorerne Vandring på Azorerne

Individuel rejse 14 dage fra 17.110 kr.

4.4   (130 anmeldelser)
Azorerne_sao miguel_sete cidades_01

En dans med naturen

I krydser rislende floder på små træbroer og spejder over Atlanterhavets endeløse spejl. Fra vulkanens kraterkant har I udsigt over blanke ferskvandssøer og en flora, der er helt forskellig fra alt, vi ellers kender. Vandreferien på Azorerne tager jer til de mindste afkroge og de hyggeligste landsbyer, hvor I har god tid til at nyde det lokale liv og lade op til morgendagens strabadser på stierne.

azoerne_01_slider
sao miguel_gangbro_01

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Besøg og bo på 3 øer på én rejse
 • Geotermisk energi og urskov
 • Vandfald og vulkaner
 • 9 nøje udvalgte vandreruter
 • 101 kilometer til fods
 • Alle transporter inkluderet
Fogo_lake_02

Aktiv ferie i Azorernes utrolige landskaber

Rejs med og besøg tre azoriske perler i form af hovedøen São Miguel og de to midterøer São Jorge og Faial.

Vandreruterne er planlagt sådan, så I stifter bekendtskab med alt, hvad Azorerne kan byde på af geotermiske kræfter, kæmpemæssige vulkankratere, endemisk flora og fantasifulde klippeformationer. Ind i mellem kan udsigten være indsvøbt i tågens mystificerende hylster, andre gange har I fri udsigt til de karakteristiske ”Fajãs”, som er flade landtanger ved øernes forrevne kyststrækning.

Glæd jer til 13 dage proppet med oplevelser på vandrestierne mellem frodige marker, frugtplantager, saftiggrønne bakker ved det endeløse Atlanterhav. Dét er en mindeværdig svingom med naturen!

En kulturaktiv rejse

Dette er, hvad vi kalder en kulturaktiv rejse, det vil sige en rejse, hvor I er fysisk aktive samtidig med, at I oplever den kultur, som er særegen for netop dette rejsemål. Glæd jer til at lære om Azorernes stolte levevis og unikke natur, til at fylde lungerne med frisk luft og til at forkæle øjnene med Atlanterhavets smukkeste kunstværk.

Der venter ni varierende vandreture gennem højland, forreven kyst og tæt skov på henholdsvis São Miguel og São Jorge.

Ruterne er mellem 5-17 kilometer lange, og siden det går både op og ned på ujævne stier, kræver det en smule gode ben.

Det er heldigvis udelukkende op til jer selv at bestemme tempoet, så alle kan være med, hvis der er styr på et par gode vandresko.

Med på vandreruterne har I en omfangsrig guidebog med kort over områderne og beskrivelser af de forskellige ruter. Her kan I også finde information angående tidspunkter og steder for afhentning, når vandreruterne kræver transport til og fra hotellet. Rigtig god fornøjelse!

Azorerne Vandring I Azorerne 2025

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Lissabon 1 nætter: Lissabon 1 Convento do Salvador Hotel
Furnas, São Miguel 4 nætter: Furnas, São Miguel 4 Hotel Vale Verde
Ponta Delgada, São Miguel 3 nætter: Ponta Delgada, São Miguel 3 Hotel Canadiano 1982
Velas, São Jorge 3 nætter: Velas, São Jorge 3 Casa do Antonio
Horta, Faial 2 nætter: Horta, Faial 2 Hotel Azoris Faial Garden

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Hotel Convento Do Salvador Gallerysuperior1 Inkluderet i prisen
Lissabon

Convento do Salvador Hotel

I hjertet af det historiske Alfama-kvarter ligger det charmerende Convento do Salvador Hotel. Bygningen husede tidligere et kloster, og de historiske rammer ånder stadig i bedste velgående på hotellet.

Se hotel
Facade Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Vale Verde

Se hotel
Triple Room2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Canadiano 1982

Se hotel
Casa Do Antonio Front 01 Inkluderet i prisen
Azorerne

Casa do Antonio

Se hotel
Pool Deck By Night2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Faial Garden

Se hotel

Vi inviterer til foredrag

Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.

Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.

Gå til alle foredrag
faial_calderia_vandretur_05
pico_criacao velha_02

En meget fin sammensat rejse med mange forskellige vandringer. Vi har set og mærket Azorerne.

Ole, Køge
4.4   (130 anmeldelser)
Azorerne_hortensia_04_hf

Dagsprogram

Dag 1

DANMARK – PORTUGAL, LISSABON

Rejsen begynder i den portugisiske hovedstad Lissabon, der ligger smukt ved Tejoflodens udmunding til Atlanterhavet. Lissabon er en af Europas mest charmerende og solrigeste hovedstæder med ujævne byhuse, snørklede stræder og gamle sporvogne. Madscenen i byen er også i europæisk topklasse.

Området omkring hotellet byder på livlige barer, terrasser, charmerende torvepladser og en perlerække af gode restauranter.

 

Azorerne Vandring I Azorerne 2025
Furnas_lake_02 sao miguel_ribeira quente strand_01

Her skal i bo

Hotel Convento Do Salvador Gallerysuperior1 Inkluderet i prisen
Lissabon

Convento do Salvador Hotel

Dag 2

Azorerne

Efter en nat i Lissabon på det portugisiske fastland lander I på Azorernes hovedø São Miguel, hvor rejsen begynder.

I bliver hentet i lufthavnen ved hovedstaden Ponta Delgada af vores samarbejdspartner og kørt til rejsens første ophold i Furnas-dalen på den vestlige del af øen.

Furnas er berømt for den geotermiske aktivitet i undergrunden. Det mineralholdige vand er decideret i kog i dalen, hvor naturens kræfter blandt andet har skabt et natursceneri med vandfald, varme kilder og sågar karrygule swimmingpools med 40 grader varmt vand. Alt det ser I nærmere til de næste dage nær Furnas.

Midt i den charmerende landsby ligger jeres første hotel. Et lille, familiedrevet hotel på hjørnet af den smalle hovedgade i byen. Nabohusene er private hjem, og I kommer således helt tæt på hverdagslivet på Azorerne. I gåafstand fra hotellet ligger der flere minimarkeder og små restauranter, som serverer azorisk gastronomi.

Følger I hovedgaden kommer I frem til byens torv, hvor de lokale mødes om søndagen for at spise candyfloss og majskolber, som er kogt i byens termiske kilder. Damp rejser sig i gejser-lignende søjler ved torvepladsen og den offentlige park, og den særegne lugt af svovl er ikke til at tage fejl af. Her finder I også en lille vandhane, hvis vand angiveligt holder alderdommen fra døren – ungdommen smager unægteligt af svovl, men hvad gør man ikke for at holde sig ung og frisk?

I har god tid til at komme Furnas by rundt de næste dage, når I har tilbagelagt dagenes vandreture i det omkringliggende landskab. I dag trækker I jer formentlig tidligt tilbage til værelset, så I er helt klar til at begynde vandreferien fra og med i morgen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Vale Verde

sao miguel_01

Dag 3

Furnas-søen rundt

Længde på dagens vandrerute: 10 km. Tid på ruten: 2-3 timer.

Efter morgenmaden på hotellet gør I jer klar til rejsens første vandretur i den azoriske natur.

Dagens mål er den berømte Furnas-sø, som er en nedsunken kratersø i et område med synlig geotermisk aktivitet. Der står røgsøjler fra jordbunden, og duften af de svovlholdige varme kilder og boblende mudderbassiner er slående. Jorden omkring de kogende kilder ligner ukurante hulemalerier, da det gule svovl aflejrer sig i stenene.

I disse calderas – som direkte oversat betyder kedler – er der opstået en unik tradition. Familiemiddage og skovture er gennem flere hundrede år foregået her ved søen med egnsretten cozido på menuen. Man sænker en krukke eller spand fyldt med råvarer ned i undergrunden og lader den termiske varme tilbedere kartofler, kål, yams med blodpølse, bacon og kylling. Retten serveres altid i store portioner og kan fås på flere restauranter i Furnas. Hvis I er fremme omkring frokosttid, ser I med garanti, hvordan restauranternes spande bliver hevet op af jorden.

I fortsætter rundt om kratersøen på en afmærket sti, indtil I kommer til et forskningsinstitut og museum på den anden side af vandet. Centret er dedikeret til naturbeskyttelse og til oplysning om områdets unikke flora. Entré til museet er inkluderet i rejsens pris. Her får I et fyldestgørende indblik i de geologiske forhold ved den aktive vulkan gennem interaktive udstillinger og spændende fund fra området.

Efter museumsbesøget har I godt en times vandretur hjem til hotellet. I runder det sidste stykke af søen og følger ruten hjem til Furnas by, hvor I har resten af dagen til fri disposition.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Vale Verde

sao miguel_furnas_07

Dag 4

Langs kysten til Ild-stranden

Længde på dagens vandrerute: 7 km. Tid på ruten: 2-3 timer.

Dagens vandretur følger São Miguels sydkyst fra udsigtsposten Lomba do Cavaleiro til strandbyen Ribeira Quente.

I bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og kørt til udgangspunktet for dagens rute. Som noget af det første betragter I den forrevne kyststrækning fra toppen af et plateau med de grønne marker klinet til bjergsiderne. Det er et syn særegent for Azorernes landskab, og her fortsætter klipperne, så langt øret rækker.

Fra udsigtsposten bevæger I jer nedad mod kysten forbi flere oplagte hvilesteder med udsigt over Atlanterhavet. I passerer beskyttet skov og flere rislende bække, som løber fra de omkringliggende bjerge. Efter fem kilometer nærmer I jer havoverfladen efter fortryllende udsigter over landtanger og barske bugter langs kystlinjen.

Den lille kystby Ribeira Quente er en af de mindste landsbyer på São Miguel, og her finder I en af områdets smukkeste strande. Ved fiskerihavnen er der flere gode restauranter og caféer, hvor I kan spise frokost eller få en kop kaffe, inden I indfinder jer på den halvmåneformede ’Ild-strand’. Hvis vejret indbyder til solbadning og svømmeture er det oplagt at bruge et par timer her, inden I bliver hentet og kørt hjem til Furnas.

Det giver god mening at besøge byens botanisk have Terra Nostra i dag, da I har eftermiddagen fri. Haven er en del af et stort hotelanlæg, og entréen koster 8 €. Her kan I bade i den karrygule swimmingpool med varmt vand, der strømmer direkte fra en lokal kilde. Vandet er svovlholdigt og siges at have helbredende evner. Den botaniske have er et prestigeprojekt af hotellets tidligere ejer og er berømt verden over, da nærmest alle planter kan gro i det azoriske klima.

I kan forsvinde i bregneskoven, betragte de bløde korkegetræer og se markerne med den lokale rodfrugt, taro, som Furnas’ indbyggere selv ejer og høster. En af haverne i parken har smukt udformede dyreskulpturer i sten, og der løber flere små vandløb gennem området.

Hvis I har lyst, kan I spise middag på Terra Nostras restaurant, der er en af de bedste spisesteder i byen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Vale Verde

Azorerne_Furnas_Terra Nostra_08
Azorerne_Furnas_Terra Nostra_01 Azorerne_Furnas_Terra Nostra_05

I har eftermiddagen fri til egne oplevelser, og her kan vi anbefale at købe en indgangsbillet til Furnas' botaniske have. Her kan I bade i de 40 grader varme, karrygule swimmingpools og nyde den smukke, frodige natur.

Dag 5

Vandfald og en forladt landsby

Længde på dagens vandrerute: 5 km. Tid på ruten: 2-3 timer.

Dagens vandrerute er en rundtur med start og stop i landsbyen Faial da Terra i São Miguels sydøstlige hjørne.

I bliver kørt til udgangspunktet og endestationen for dagens vandretur, som foregår på byens brosten, hvor man skal op og senere ned af en kort men forholdsvis stejl stigning, inden skovbrynet og grusstien tager over.

Her befinder I jer midt i et urskovs-lignende landskab, hvor det ikke er atypisk, at væltede træer eller kraftige rodnet delvist spærrer den ujævne sti. I krydser flere vandløb på gamle men sikre træbroer og finder frem til et brusende vandfald i hjertet af den saftiggrønne kulisse. Det er et oplagt sted at holde et hvil, inden I sætter kursen tilbage mod Faial da Terra.

På vejen hjem kommer I gennem en forladt landsby med tunge stenhuse, hvor I måske spotter bananklaserne de vilde bananpalmer. Der vokser meget havtorn i skoven, og flere områder ved spøgelsesbyen er faktisk lagt ud som private frugtplantager. Man må naturligvis ikke plukke hverken appelsiner eller æbler, men synet af de friske frugter er også rigeligt.

Ruten er godt skiltet, og det er let at følge stien hele vejen gennem den frodige vegetation. I skal ikke undre jer, hvis I undervejs må dele vandrestien med en flok lokale høns og haner, der efterhånden er så vant til vandrere, at de formentlig vil tigge om en godbid.

Rundturen tager et par timer, inden I er tilbage i byen Faial da Terra, hvor I enten kan blive for at spise frokost ved floden, der løber gennem byen, eller blive hentet af vores samarbejdspartner og kørt hjem til Furnas.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Vale Verde

sao miguel_natur_01
sao miguel_faial da terra_01 sao miguel_vandfald_03

Dagens vandretur både begynder og slutter i Faial da Terra, og på vandreturen i den rustikke naturskov følger vi vandløb og gangbroer og ser, hvad der dukker op i den skønne kulisse.

Dag 6

Gennem jungle, langs kysten og hotelskifte

Længde på dagens vandrerute: 7 km. Tid på ruten: 3-4 timer.

Det er blevet jeres sidste morgen i Furnas, og efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og kørt til udgangspunktet for dagens vandrerute, som foregår på São Miguels nordkyst.

Mens I skal vandre, bliver jeres bagage kørt til jeres næste hotel i hovedstaden Ponta Delgada, og I har som vanligt blot jeres rygsæk med vand og kort at bære på.

Vandreturen går fra udkanten af kystbyen Maia og ind til centrum af byen. I går nedad mod havet gennem en kløft, til I kommer frem til en skøn sandstrand. Undervejs ser I nogle af de bedst bevarede vandmøller, som lokalbefolkningen tidligere var så afhængige af. I dag er møllerne mest et hyggeligt levn fra fortiden, men som I kommer forbi vandfald og åer, forstår I kræfterne bag energikilden.

Jorden omkring jer er dækket af brede elefantøre-blade fra taro-rodfrugten, som stadigvæk er en vigtig afgrøde for befolkningen på Azorerne. Smagen af taro kan minde lidt om en kartoffel men med en betydelig sødme og mælkeblød fornemmelse. Hvis der vokser taro, er der med garanti vand i nærheden, og I kommer også gennem et meget regnvådt stykke jungle, hvor bregner og lianer udgør sceneriet.

Vandreturen ender i Maia, hvor der er flere små cafeterier og spisesteder at vælge imellem. I har tid til at spadsere rundt i byen og følge kyststrækningen eller de snævre gadestrøg med de traditionelle og hvidkalkede byhuse. Efter frokost bliver I hentet i Maia og kørt mod hovedstaden Ponta Delgada, men før I kommer så langt, har I et par spændende stop på køreturen.

Lige uden for Maia ligger teplantagen Gorreana, der er en af de eneste kommercielle teproducenter i Europa. Endnu en gang ser I med egne øjne, at klimaet på Azorerne er helt unikt, som rækkerne af tebuske forgrener sig i landskabet. I får en rundvisning på fabrikken og får naturligvis serveret en varm kop te. I fortsætter efterfølgende langs kysten og stopper ved et par af øens smukkeste udsigtsposter med det endeløse Atlanterhav foran jer.

Fremme i Ponta Delgada tjekker I ind på jeres hotel, som ligger i det historiske kvarters smalle gader i gåafstand fra den hyggelige havnefront.

Her har I tre nætter og god tid til at dykke ned i hovedstadens seværdigheder og restaurationsscene, når I har eftermiddagene fri efter vandreturene.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Triple Room2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Canadiano 1982

I indlogerer jer på et hotel i hovedstaden Ponta Delgada blot en kort gåtur fra havnefronten, hvor der er masser af gode restauranter og hyggelige caféer at besøge

sao miguel_ponto delgada_02 sao miguel_ponto delgada_05

Dag 7

Fogo-søen og sydkysten

Længde på dagens vandrerute: 14 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

Fra hotellet i Ponta Delgada kører I mod den berømte Fogo-sø, der ligger i et vulkankrater centralt på São Miguel.

Fogo-søen er berømt for den tætte tåge, der ofte hænger over vandet. Et populært udsigtspunkt ligger midt i tågegrænsen, og det er en oplevelse at se, hvordan søen forsvinder under én for så at dukke op igen minuttet efter i en revne i tågen.

Allerede fra køreturen nyder I godt af udsigten over den klare ferskvandssø, inden I begiver jer ind i naturen til fods. I følger en unik rute, hvor kun gående kan komme, og passerer et landskab, der er beklædt med azorisk flora. Endemiske krat- og slyngplanter som azoriske blåbær, lyng og kvalkved udgør skovbunden, mens de importerede nåletræer fra Japan, der i dag vokser over det meste af øen, strækker sig mod himlen. De hurtigtvoksende træer var ideelle til at undgå mudderskred, og i dag er de næsten så azoriske, som de er japanske. I ser rigeligt til søen på vandrerutens første del, inden I begiver jer nedad i retning mod sydkysten.

I den tætte vegetation går I langs en såkaldt ”levada”, en vandingskanal, der førhen forsynede området med vandkraft. Levadas findes kun på Azorerne og Madeira, og I kan godt forvente et mudret underlag, når I følger de smalle vandløb.

Dagens vandretur er jeres længste på São Miguel. Den ender ved stranden Água d’Alto, hvor I med garanti har fortjent en dukkert efter dagens fysiske præstation.

I kan spise frokost i byen eller blive hentet og kørt hjem til Ponta Delgada, hvor I har resten af eftermiddagen fri.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Triple Room2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Canadiano 1982

Fogo_lake_01
sao miguel_fogo soen_02 Azorerne_Lagoa do Fogo_02

Dag 8

Tvillingesøerne Sete Cidades

Længde på dagens vandrerute: 7 km (kort rute) eller 11 km (lang rute). Tid på ruten: Hhv. 3 eller 2 timer.

Dagens vandretur står på ønskelisten for rigtig mange vandrere.

I følger i bogstavelig forstand i en konges fodspor, når I skal udforske São Miguels vartegn: Tvillingesøerne, Sete Cidades. De to ferskvandssøer ligger i et nedsunket vulkankrater, og de adskiller sig med det samme fra hinanden: Den ene er blå, den anden er grøn. Vandet er dog spejlblank i begge søer, og I får al lejlighed til at beundre det naturskønne vue, som I vandrer langs kraterlinjen. Herfra træder søernes og områdets nuancer virkelig frem, og I har ofte kig til Atlanterhavet i baggrunden.

Der er godt syv kilometer rundt om den mindre, grønne sø, og omkring halvvejspunktet kommer I til udsigtsposten Vista do Rei, som er opkaldt efter den portugisiske konge Carlos I, der besøgte øen i 1901 og blev forelsket i netop dette vue. Her holder I formentlig et hvil og nyder den majestætiske udsigt, inden I går de sidste kilometer af ruten. Afhængig af hvilken vej I går rundt om den grønne sø, begynder eller slutter I med at krydse dæmningen, der adskiller de to søer. Ruten ender i den lille landsby af samme navn, hvor I kan få en forfriskning eller spise frokost.

Hvis I har mod på mere, kan I gå et par kilometer nede ved søerne, hvor I følger den blå sø. Fra kraterkanten er I blevet familiære med søerne, men det giver et helt andet perspektiv at gå ved bredden helt tæt på vandet.

I bliver hentet ved landsbyen, når I er færdige med at gå, og kørt hjem til hotellet i Ponta Delgada. Her har I en sidste aften på São Miguel, inden I flyver mod São Jorge i morgen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Triple Room2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Canadiano 1982

Azorerne_Sete cidades_01

Dag 9

São Miguel – São Jorge

Der er dømt officiel hviledag på rejsen, og det er nu tid til at lægge hovedøen São Miguel bag jer og rejse mod Azorernes ’midterøer’.

De består af fem øer, hvoraf I besøger Faial og São Jorge, som I lander på i dag. Selvom alle øerne lever af landbrug, er São Jorge alligevel den mest landlige. Mejeriproduktionen er særligt stor, og I kommer med garanti forbi de græssende køer på de næste dagens vandreture i den grønne natur.

Fra Ponta Delgada tager det halvanden times tid med indenrigsflyet til São Jorge. Indflyvningen over midterøerne er en helt særlig oplevelse – særligt hvis vejret er klart. Med lidt held kan I skimte Pico og den prægtige keglevulkan, ligesom I fra fugleperspektivet betragter den forrevne kystlinje på São Jorge.

Lufthavnen på São Jorge ligger i udkanten af havne- og hovedbyen Velas. Her bliver I hentet, og det tager ikke lang tid at komme frem til hotellet. Alt i Velas drejer sig om havnen, som I bor bare 100 meter fra på et dejligt, lille byhotel. Afhængig af jeres flytider, kan I nå at blive bekendte med Velas allerede i dag på en lille spadseretur blandt de hvidkalkede byhuse.

Det historiske havneområde stammer helt tilbage fra 1799, og det er ikke udfordrende at finde en lokal restaurant med fisk- og skaldyr på menuen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Casa Do Antonio Front 01 Inkluderet i prisen
Azorerne

Casa do Antonio

sao miguel_03_slider

Dag 10

Fra højlandet til nordkysten

Længde på dagens vandrerute: 17 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

I slår øjnene op i Velas på São Jorge og begiver jer efter morgenmaden mod dagens store oplevelser i vandreskoene.

Udgangspunktet for ruten ligger i højlandet, og I bliver kørt dertil fra hotellet af en lokal chauffør.

Selvom I befinder jer i højlandet, kan det endeløse Atlanterhav ligge skjult for. Sommetider skjuler træer og høje buske udsigten, andre gange er det tågen, der indhyller jer. I følger de anlagte stier og runder Pico da Esperança, den største vulkan på São Jorge. Vulkanen måler lidt over 1.000 højdemeter og står i skarp kontrast til det ellers græsklædte bakkelandskab.

I sætter mod kysten og de særegne ”fajãs” ved landsbyen Miradouro da Fajã do Ouvidor. En fajã er et azorisk begreb for tange eller halvø, hvor der kan være naturlige bassiner i de mørke klippesten. Fajãs er opstået ved stenskred og lavastrømme, der i mødet med kysten har dannet flade landtanger, som limer sig til klipperne på ’fastlandet’. Ved Ouvidor ser I et pragteksemplar af slagsen, hvor I også har mulighed for at tage en dukkert i de naturlige bassiner i klipperne.

I kan runde den lille samling huse ved landtangen, hvor der også ligger en café med fantastisk udsigt. I bliver hentet, som det passer jer, så I kan også køre hjem til en frokost i Velas, hvis I foretrækker det større udvalg i hovedbyen.

I har netop overstået rejsens længste rute, så I foretrækker måske at slappe af og blot nyde tilværelsen hjemme på hotellet resten af dagen.  

 • Morgenmad

Her skal i bo

Casa Do Antonio Front 01 Inkluderet i prisen
Azorerne

Casa do Antonio

sao jorge_faja ouvidor_01
sao jorge_landbrug_ko_01 sao jorge_landbrug_ko_02

Alle de azoriske øer lever af landbrug, men São Jorge er alligevel kendt som 'landsbrugsøen'. Her har køerne god plads til at græsse med udsigt til Pico-vulkanen i det fjerne. Her besøger I landsbyen Miradouro da Fajã do Ouvidor (øverst).

Dag 11

Langs sydkysten med kig til Pico

Længde på dagens vandrerute: 15 km. Tid på ruten: 4-5 timer.

São Jorge er en smal ø, der måler omkring 50 kilometer. I dag skal I på en spændende vandretur langs sydkysten i den modsatte ende af øen fra Velas, hvor I bor.

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet og kørt til Fajã dos Vimes, hvorfra I begiver jer gennem terrænet med kursen sat stik vest til Fajã de São João.

Til dagens vandretur må I dele opmærksomheden mellem det nære, naturskønne område og horisonten, hvor den store Pico-vulkan på naboøen troner. I vandrer mest langs kysten, hvor I på skyfrie dage har frit udsyn til den prægtige keglevulkan langt ude i havet og det forrevne kystlandskab og de famøse fajãs under jer. I begiver jer langs anlagte grusstier og har hele tiden Atlanterhavet på jeres højre hånd. Undervejs går I ind i landet, hvor I krydser dagens større stigning i det bakkede kystlandskab, mens I passerer en række mindre landsbyer og sporadiske huse, krydser små gangbroer og ser markerne på skråningerne.

Når I er fremme ved Fajã de São João, kan I besøge den lille og traditionelle kirke i landsbyen og nyde den spektakulære udsigt, inden I bliver hentet og kørt hjem til Velas.

Det er jeres sidste aften på São Jorge, og hvis I ikke allerede har udforsket byen, kan I med fordel slå vejen forbi bassinerne i havet, som ligger i den modsatte ende af havnen. Det er et yndet udflugtssted for de lokale indbyggere og en god mulighed for en frisk svømmetur mellem de mørke klipper.  

 • Morgenmad

Her skal i bo

Casa Do Antonio Front 01 Inkluderet i prisen
Azorerne

Casa do Antonio

I kommer godt rundt i højderne på São Jorge og ser de famøse fajãs i det forrevne kystlandskab

sao jorge_natur_01 sao jorge_faja ouvidor_02

Dag 12

Fajãs og en undersøisk grotte

Længde på dagens vandrerute: 10 km. Tid på ruten: 3 timer.

Efter morgenmaden gør I jer klar til rejsens sidste vandretur.

I pakker jeres bagage og tjekker ud fra hotellet men tager blot rygsækken under armen til vandreturen, da jeres bagage bliver opbevaret til senere. I kører fra Velas til udsigtsposten ved Serra do Topo, hvor I begynder dagens vandretur.

Ruten går fra udsigtsposten og højlandet nedad til Fajã do Santo Cristo gennem et beskyttet naturreservat, hvor der ligger en underjordisk grotte og sø. Den underjordiske sø er helt særlig, da det er eneste sted på Azorerne, hvor der lever muslinger. Det klipperige område ved fajã’en er et af de mest isolerede steder på øerne, og der ligger bare en håndfuld fritids- og sommerhuse. Herfra kan I på klare dage se helt til naboøen Graciosa på den anden side af havet.

Når I er vel fremme ved dagens mål, har I bare et par afslappende dage til gode på rejsen. I bliver hentet af vores lokale samarbejdspartner, når I er færdige, og kørt til havnelejet i Velas, hvor I bliver genforenet med jeres bagage og sejler til Faial, rejsens tredje og sidste ø.

Selve sejlturen tager små to timer og er en billedskøn oplevelse. I har god udsigt til Pico-vulkanen, mens I lægger São Jorge bag jer.

Når I er fremme i hovedbyen Horta på Faial bliver I kørt det korte stykke til jeres hotel, hvor I tjekker ind og har aftenen fri til at nyde omgivelserne og finde et passende spisested.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool Deck By Night2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Faial Garden

sao jorge_faja santo cristo_01

Dag 13

Fridag i Horta, Faial

Rejsens sidste dag er en fridag i Horta på Faial. I bor lige ned til havneområdet, hvor det meste liv i byen kredser.

De små fiskerkuttere gynger dovent på den charmerende marina, der er et populært stop for sørejsende på vej over Atlanten. Gennem tiden har søfarerne efterladt hilsner og små kunst-kruseduller på havnens facader og moler, og I kan passende gå en tur gennem kulturhistorien i midten af verdenshavet.

I selve Horta by kan I forsvinde i de små gadestrøg og se øgruppens lovgivende forsamling samt det historiske klokketårn bygget i klassiske sorte og hvide sten.  Frokosten eller en eftermiddagsdrink kan I få serveret på den legendariske Peter’s Café, der har skænket sømands-stærke drikkevarer og salte snacks i mere end 100 år. Her er der næsten garanti for røverhistorier og et spændende indblik i livet på Azorerne.

Det er naturligvis også oplagt at nyde eftermiddagen hjemme på jeres dejlige hotel, hvor I kan slappe af ved poolen, indtil I begiver jer ud til aften for at finde en hyggelig restaurant til rejsens sidste middag.  

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pool Deck By Night2 Inkluderet i prisen
Azorerne

Hotel Azoris Faial Garden

Hilsner fra de sørejsende

Det bobler med liv i havneområdet i Horta, og her kan I se de mange sømandshilsner, som søfarere gennem årevis har efterladt her på havnens facader og moler. 

Havnen her er et populært stop for sørejsende som skal over Atlanten. 

faial_horta_havn_01

Dag 14

Hjemrejse til Danmark

Efter en veloverstået rejse til Azorerne med vandreture til hjertet af naturen, er det tid til at vende hjem mod Danmark. I har en enkelt mellemlanding i Lissabon på fastlandet, inden I er hjemme igen.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på gourmetrestauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)