sri lanka - sri lanka_befolkning_08
Sri Lanka - Templer, te og safari

Dagsprogram

4,5 (145 Anmeldelser)
13 dage fra 18.990 kr.
17 dage fra 22.655 kr.
Dag 1

Afrejse fra Danmark

Vores rejse begynder sidst på eftermiddagen i Københavns Lufthavn, hvor vi tager plads i flyet og indstiller os på en rejse henover natten.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 2

Ankomst Colombo og videre til Sigiriya

Vi ankommer til Sri Lankas hovedstad Colombo om formiddagen. Når vi er kommet igennem paskontrollen og har fået vores baggage, venter bussen på os for at køre os ca. 140 km ind midt i landet. Vores bestemmelsessted er byen Sigiriya, som ligger omkring en dramatisk klippe, der skyder lodret op af det ellers flade landskab. Her har vi tre overnatninger og dermed en god og rolig begyndelse på vores eventyr.

Vi stopper undervejs for at spise frokost i Kurunegala og regner med at være fremme på hotellet sidst på eftermiddagen. Herefter har vi brug for at slappe af og få rejsen ud af kroppen, så vi mødes først igen til aftensmaden og måske en drink i baren.

Måltider
Frokost
Middag
sri lanka - sri lanka polonnaruwa_munk_01
Stemningsfuld UNESCO-verdensarv i Polonnaruwa.
Dag 3

Sigiriya, paladser og templer i Anuradhapura og safari i Minneriya

I dag skal vi stifte bekendtskab men den første af en længere række seværdigheder, der er anerkendt af UNESCO som verdensarv. Vi kører lidt nord på til Anuradhapura grundlagt helt tilbage i 500-tallet f.Kr. Byen var fra omkring år 350 e.Kr og frem til 900-tallet hovedstad i et singalesisk-buddhistisk rige men blev herefter forladt og efterhånden dækket af regnskoven.

De engelske koloniherrer genopdagede byen i begyndelsen af 1800-tallet, og de begyndte at udgrave et stort antal paladser og templer, som vi kan nyde synet af i dag. Blandt Anuaradhapuras overflod af seværdigheder ligger der otte hellige steder (Atamastana), som Buddhaen besøgte på sine tre besøg i Sri Lanka. Anuradhapura er derfor i dag et yndet pilgrimssted for både srilankanske og udenlandske buddhister, og nogle af stupaerne siges at indeholde relikvier fra Buddhaen selv. Den ældste stupa er Thuparama, som stammer helt tilbage fra år 200 f. Kr. og indeholder et stykke af Buddhaens kraveben.

Pilgrimmene klæder sig i hvidt og holder jævnligt ceremonier mellem templerne, så måske er vi heldige at være vidne til en af dem.

Vi ser bl.a. resterne af det såkaldte Bronzepalads, som består af 1600 stensøjler, der oprindeligt dannede underetagen af en 9-etager høj bygning og dermed vidner om datidens solide håndværkstradition. Vi besøger også verdens ældste kendte træ, et botræ, som er mere end 2000 år gammel, og som har haft særligt udpegede vogtere gennem alle tider. Det er naturligvis helligt, og også her vil vi formentlig se pilgrimme, der bringer offergaver til træet.

I løbet af eftermiddagen laver vi et sceneskift, og resten af dagen står nu i naturens og safariens tegn. Vi kører til Minneriya National Park, som især er kendt for sine store elefantflokke. Midt i parken ligger en stor kunstigt anlagt sø, Minneriya Tank, som stammer helt tilbage fra det 3. århundrede. Søen tiltrækker elefanter fra hele den nordøstlige del af Sri Lanka, og til tider er flokke på op mod 200 elefanter samlet i parken, hvilket ikke ses noget andet sted i verden. Vi kan dog ikke forvente at se helt så store flokke på den årstid, hvor vi besøger parken, men mindre kan også gøre det.

Vi tager plads i 4-hjulstrækkere og kører ud i den 89 km2 store park. Ud over elefanter kan vi forvente at se en lang række vadefugle, forskellige hjorte, aber, bøfler og måske endda en krokodille. Hvis vi tilsmiles ekstraordinært af heldet, kan vi se en leopard – de viser sig sjældent, men de er der!

Vi er tilbage på vores hotel i Sigiriya først på aftenen, og vi spiser middag sammen på hotellet.

Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_03
Stupa i Anuradhapura.

Det har været den mest fantastiske rejse jeg har været på og en stor del af denne store oplevelse, skal tilskrives selvfølgelig landet.

4,5 (145 Anmeldelser)
sri lanka - sri lanka_sigiriya_05
sri lanka - Anuradhapura_ceremoni_01
sri lanka - minneriya nationalpark_elefant_01
Vi besøger Minneriya National Park, som især er kendt for sine store elefantflokke. I Anuradhapura oplever vi en hel speciel stemning fra Pilgrimmene, som klæder sig i hvidt og jævnligt holder ceremonier mellem templerne. Rock Fortress er en fæstning bygget i år 477 på toppen af en 200 meter høj klippe.
Dag 4

Sigiriya, Rock Fortress og Polonnaruwa

Sigiriya byder på et stykke enestående UNESCO-verdensarv, som anses for at være et af landets mest spektakulære syn: en fæstning bygget i år 477 på toppen af en 200 meter høj klippe. Selve toppen er vanskelig, men ikke umulig, at nå, og man går med så langt op, som man orker. Belønningen er en pragtfuld udsigt over området.

Ved foden af klippen ser vi rester af paladser og templer i smukke haveanlæg, som er nogle af de ældste anlagte haver i Asien.

Herefter skal vi opleve landlig idyl, og vi tager plads i en oruwa – en traditionel bådtype, som ses overalt i Sri Lanka. Vi sejler ud mellem tusindvis af smukke lotusblomster, til vi når frem til en landsby, hvor vi spiser en lokal frokost.

Med fyldte maver sejler vi tilbage igen for at køre videre til dagens andet højdepunkt, oldtidsbyen Polonnaruwa, som var kongelig residensby fra ca. år 700 til år 1200. Det er vel overflødigt at nævne det, men byen er selvfølgelig på UNESCOs liste over verdensarv.

Vi går tur mellem velbevarede ruiner af templer, paladser og rigtigt mange smukke siddende, liggende og stående buddhastatuer fra svundne tider, hvor området var landets religiøse og handelsmæssige centrum. Byen er også kendt for sit kunstvandingssystem, som var meget raffineret for sin tid, og som stadig er i brug. Det var kunstvandingen og dermed et driftigt landbrug, der sikrede byens økonomi. En af byens konger byggede således 156 dæmninger og en lang række kanaler.

På vej tilbage til Sigiriya besøger vi et værksted, som fremstiller traditionelt træskærerarbejde. Om aftenen spiser vi igen middag sammen på hotellet.

Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Spektakulær UNESCO-verdensarv

Det lille land er spækket med både kultur- og naturverdensarv. Vi besøger en hel række steder, som er på UNESCOs liste over kulturarv, bl.a. Anurahapuaras otte hellige steder, Sigiriyas fæstning på toppen af en klippe, landets gamle hovedstad Polonnaruwa og klippetemplet ved Dambulla.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
sri lanka - sri lanka_dambulla_01
sri lanka - sri lanka_dambulla_02
sri lanka - sri lanka_befolkning_02
sri lanka - sri lanka_befolkning_01
I Dambulla besøger vi det UNESCO-beskyttede klippetempel, som rummer fantastiske samlinger af buddhastatuer og smukke vægmalerier.
Dag 5

Sigiriya – Kandy med stop i Dambulla

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører til et af Sri Lankas smukkeste templer, det UNESCO-beskyttede Golden Rock-tempel i Dambulla, som har en imponerende samling af buddhastatuer i alle afskygninger gemt i mægtige klippehuler. Vi ser de vigtigste af de i alt 80 huler og møder bl.a. en 14 meter lang liggende Buddha og mange smukke vægmalerier. De mørke huler oplyses sparsomt men smukt.

Inden vi når frem til Kandy, besøger vi Matale Spice Garden, hvor vi spiser frokost og går en tur. Her introduceres vi til en række af de krydderier, der dyrkes i Sri Lankas behagelige klima. Det var portugiserne, som kom til det daværende Ceylon i det 16. århundrede og satte dyrkningen af og ikke mindst handlen med krydderier i system.

Vi er fremme i Kandy i løbet af eftermiddagen, og inden vi tjekker ind på vores hotel, skal vi besøge et værksted, som fremstiller smykker af forskellige smukke ædelstene, som Sri Lanka er meget rig på. Landet har store forekomster af bl.a. safirer og rubiner, men også mindre kostbare stene som amatyst og topas og ikke mindst månesten, som er helt særlig for Sri Lanka. Her er en ideel mulighed for shoppe en unik souvenir til rimelige priser.

Efter tjek-ind spiser vi middag sammen på hotellet.

Hotel Suisse

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag

Meget smukt og frodigt land med en spændende kultur, meget venlig og imødekommende befolkning og meget vekslende smuk natur. Vi holdt af at der var indlagte en del lette vandreture.

4,5 (145 Anmeldelser)
sri lanka - kandy_ceremoni_01
sri lanka - kandy_tempel of the tooth_01
sri lanka - sri lanka_tuk tuk_01
Dag 6

Kandy, byrundtur med tuk-tuk og Temple of the Tooth

Kandy var Sri Lankas hovedstad i det singalesiske kongedømme fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste bastion måtte give efter for britisk kolonisering. Byens indbyggere føler sig stadig meget stolte over deres kongelige herkomst og er muligvis en smule overlegne i forhold til resten af landet. Vi kan dog ikke forvente andet end venlighed, hvor vi kommer frem.

Vi kører en fornøjelig tur ud i byen i tuk-tuk, først til et udsigtspunkt, hvor vi kan orientere os, og derefter rundt til byens seværdigheder. Højdepunktet er naturligvis det UNESCO-beskyttede Sri Dalada Maligawa, også kendt som Tandens Tempel, der ligger ved bredden af Kandys kunstigt anlagte sø. Det oprindelige tempel blev bygget i 1600-tallet som en del af det kongelige palads og er i øvrigt et vigtigt pilgrimssted for buddhister fra hele verden.

Det er en stor oplevelse at gå rundt i templets overdådigt dekorerede gange og sale, som indeholder kostbare gaver doneret af bl.a. japanske og thailandske buddhister. Centralt i templet, under et forgyldt tag, ligger selve det kammer, hvor det hellige relikvie, et stykke af Buddhaens tand, ligger godt beskyttet i syv ædelstensbelagte skrin. Det siges, at tanden blev snuppet fra Buddhaens ligbrænding i Indien i år 483 før vor tidsregning og smuglet til Sri Lanka.

Efter templet går vi en tur i byen og spiser frokost sammen, og resten af dagen er til fri disposition – man kan eventuelt slappe af ved hotellets pool. Om aftenen er det muligt mod tilkøb at se et danse- og trommeshow bygget op omkring singalesisk kultur med smukke kostumer, ild og andre effekter. Rejselederen koordinerer denne ekstra udflugt i løbet af rundrejsen.

Hotel Suisse

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Den hellige by Kandy og Temple of the Tooth

Kandy er et helligt sted for buddhister og var den sidste hovedstad for Sinhala-kongerne, under hvis styre dinahala-kulturen blomstrede i mere end 2.500 år. Det smukke Temple of the Tooth ligger idyllisk ved bredden af byens store sø. Vi besøger templet og ser de syv skrin, som indeholder relikviet – en af Buddhaens tænder.  

alt
Dag 7

Kandys botaniske have og med tog gennem teplantagerne

I dag skal vi besøge Kandys botaniske have, som i sin tid kun var åben for den kongelige familie, men i dag er den et yndet udflugtssted for især unge kærestepar. Det forholdsvis kølige klima her i højlandet er perfekt til en botanisk have, og den har da også en stor samling på over 300 arter af orkideer, imponerende høje palmer og interessante krydderier og planter, der også anvendes som lægemidler.

Herefter rejser vi videre mod syd, og første del af dagens rute frem til Nanu Oya tilbagelægges med tog. Vi tager plads i kupeen og nyder en bumletur gennem højlandet. Toget kører langs bjergsiden, og vi har udsigt først til teplantager og små landsbyer og sidenhen til eukalyptusskove og vandfald.

Ripon Grand Hills Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
sri lanka - sri lanka_tog_01
sri lanka - sri lanka_teplantage_kvinde_01
sri lanka - sri lanka_kandy_vandfald_01
Te er en af Sri Lankas vigtigste afgrøder. Vi besøger en teplantage og får smagsprøver på rigtig god te.
Dag 8

Nuwara Eliya, vandring i teplantage og rundt i byen

Vi står tidligt op, fanger dagens første solstråler og spiser morgenmad på hotellet, inden vi kører til Pedro Tea Estate. Her går vi en tur blandt tebuskene og nyder de mange dufte, der rammer næsen, mens vi bevæger os rundt i det grønne, bakkede landskab i morgensolen.

Sri Lanka er verdens 3. største producent af te, og teen spiller selvsagt en uhyre vigtig rolle i landets økonomi. Man regner med, at teproduktion og –salg beskæftiger over 1 mio. mennesker.

Det er højlandets forholdsvist kølige temperaturer og luftfugtigheden, der gør området omkring Nuwara Eliya velegnet til teproduktion. Englænderne introducerede tedyrkningen i Sri Lanka i 1800-tallet, og de importerede i den anledning tusindvis af tamiller fra Sydindien til at udføre det hårde arbejde i markerne. Vi får en indføring i processen fra jord til bord, og mon ikke vi også bliver budt på en smagsprøve af produktionen.

Efter frokost, som indtages i golfklubben i Nuwara Eliya, går vi en tur i Nuwara Eliya og indsnuser engelsk landsbystemning mellem de hyggelige huse og velfriserede haver. Byen er kendt som Lille England, fordi den i kolonitiden fungerede som en såkaldt hill station, som man tog op til, når det blev for varmt i Colombo. Dagens program slutter med traditionel engelsk High Tea på byens fine gamle Grand Hotel. Her kan vi stritte med lillefingeren, mens vi sipper te og spiser agurkesandwich, scones med flødeskum og andet godt.

Ripon Grand Hills Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Naturens vidundere

Vi har naturligvis lagt nogle åndehuller ind mellem de mange kulturelle oplevelser. Vi sejler ud mellem tusindvis af lotusblomster, går tur i krydderihaver og passerer forbi vandfald og grønne risterrasser.

Vi kører med toget gennem landsbyer og idylliske skove til Sri Lankas te-hovedstad Nuwara Eliya, hvor vi besøger en teplantage og smager en god kop te.

alt

Det har været den mest fantastiske rejse jeg har været på og en stor del af denne store oplevelse, skal tilskrives selvfølgelig landet.

4,5 (145 Anmeldelser)
Dag 9

Nuwara Eliya – Tissamaharama ved Yala National Park

I dag går turen ad margueritruten til Tissamaharama ved den store Yala National Park, hvor spændende dyreoplevelser venter os. Det er en god ide at gå tidligt i seng, da vi skal tidligt op for at køre på game drive i nationalparken.

Mandara Rosen

★★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
sri lanka - minneriya_national park_01
sri lanka - minneriya nationalpark_leopard_01
sri lanka - minneriya nationalpark_laebebjoern_02
Dag 10

Yala National Park, game drive og videre til Hikkaduwa ved kysten

Vi bliver vækket, mens det stadig er mørkt, og får en madpakke med fra hotellet, som vi indtager sammen med en kop kaffe eller te i jeepen. Vi kører nu på game drive ud i den sprøde og kølige morgenluft for at se dyrene stå op.

Nationalparken er omkring 1.200 km2 stor og består af udstrakte skovområder og græsarealer. I det område af parken, som vi besøger, kan vi bl.a. møde elefanter, som der er omkring 300 af, og den søde læbebjørn (Baloo fra Junglebogen). Der er også mange krokodiller, bøfler, sambarhjorte, påfugle i al deres pragt og masser af aber, der svinger sig i trækronerne.

Er vi ualmindeligt heldige, så ser vi en leopard! Der menes at være 25 af dem i den del af parken, som vi besøger, og de viser sig mest fra februar til juli. Faktisk regnes parken for at være et af de steder i verden, hvor der er størst chance for at se en leopard.

Efter et par timer eller tre i nationalparken går turen ud mod kysten. Vi spiser frokost på vejen, inden vi indlogerer os på vores hotel på stranden. Det er nu blevet tid til at sænke tempoet og fordøje de mange oplevelser.

Citrus Hikkaduwa

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Rejsens safarioplevelser

Vi har to game drives på vores tur, en aftentur i Minneriya og en morgentur i Yala National Park, hvor vi kører ud i jeeps for at møde landets fauna. Sri Lanka er kendt for sine store elefantflokke, og chancerne for at se dem er virkeligt gode.

Krokodiller, den søde læbebjørn, og naturligvis aber lever også i stort tal i nationalparkerne, og er vi meget heldige, ser vi en leopard.

sri lanka - sri lanka_hikkaduwa_strand_01
sri lanka - citrus hikkaduwa_01
Dag 11

Hikkaduwa, evt. hvalsafari

Hele dagen er til fri disposition på stranden. Palmerne hænger dovent ud over stranden, og liggestolen eller hængekøjen er klar til dem, der har lyst til at nyde solen eller læse en god bog i skyggen.

Har man mod på flere oplevelser, så er en hvalsafari et rigtigt godt bud her. Den nærliggende Mirissa-strand er kendt som det bedste sted i Sri Lanka til at spotte blåhvaler, og det er muligt at tilkøbe en tur ud på havet for at møde dette verdens største pattedyr. Turen koster ca. 40 EUR og købes hos rejselederen.

En blåhval kan blive op til 30 meter lang og veje 170 tons. Det bedste tidspunkt at se dem er fra december til april, og de svømmer oftest alene, medmindre hunnen har unger. Som en bonus på en blåhvalsafari er der gode chancer for også at se de mindre kaskelothvaler, og delfinerne er aldrig langt væk i dette farvand.

Citrus Hikkaduwa

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
sri lanka - sri lanka_hval_01
sri lanka - citrus hikkaduwa_04
Dag 12

Hikkaduwa – Galle – hjemrejse

Vi står op og spiser en sidste morgenmad ved havet. Herefter tjekker vi ud fra hotellet og tager plads i bussen.

Vi har et rigtigt godt stop, inden vi når frem til lufthavnen, nemlig i Galle på sydvestkysten, en fin by som er præget af både en umiskendelig asiatisk atmosfære og af de portugisiske koloniherrer, som herskede her fra det 16. århundrede og fremad. Byens fort, som portugiserne byggede i 1663, er udråbt til UNESCO-verdensarv. På grund af dette fort var Galle i det 17. århundrede Sri Lankas vigtigste havneby og et vigtigt stoppested for skibe, der sejlede mellem Europa og Asien.

Vi spiser en afskedsfrokost sammen i Galle og vinker herefter farvel til dem, der har valgt at forlænge rejsen med nogle dage ved stranden i Hikkaduwa. Herefter kører vi mod lufthavnen og tjekker ind på flyet tilbage mod Danmark.

Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 13

Ankomst til Danmark

alt
Dag 12

Evt. strandforlængelse ved Hikkaduwa

I følges med gruppen til Galle, hvor vi ser byens højdepunkter inkl. det hollandske fort bygget i 1663, som er UNESCO-verdensarv. I spiser frokost sammen med hele gruppen, inden I vinker farvel til dem, der har valgt at rejse hjem i dag, og herefter køres I tilbage til stranden ved Hikkaduwa. Bemærk, at forlængelsen er uden dansk rejseleder.

Citrus Hikkaduwa

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Dag 13-16

Afslapning ved stranden eller poolen

Tid til afslapning ved poolen, på stranden, under palmernes skygge med en god bog, og tid til at samle tankerne og fordøje rejsens mange oplevelser. Bemærk, at vinden kan være stærk ved kysten - også i højsæsonen - og at det derfor i perioder ikke er muligt at bade i havet på grund af store bølger. I så fald må man ty til hotellets pool, når man trænger til en dukkert. 

På dag 16 tjekker I ud fra hotellet og bliver kørt til lufthavnen uden for Colombo for at påbegynde hjemrejsen.

Citrus Hikkaduwa

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
sri lanka - Hikkaduwa_strand_skildpadde_koralrev_02
Dag 17

Ankomst til Danmark

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)