På floder gennem Østens mystik
Download katalog over rejsen

13 dage fra 18.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

På floder gennem Østens mystik Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 13 dage fra 18.990 kr.

4.8   (1.038 anmeldelser)
Thailandske stenfigurer af munke med gule koftedragte

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Vi forlader Københavns Lufthavn i løbet af dagen. På flyet har I et omfattende underholdningsprogram i de private skærme i sæderne, som findes på alle flyets klasser. Mad og drikkevarer er naturligvis gratis om bord.

thailand - thailand_floder gennem oestens mystik
thailand - bangkok chinatown_11_HF thailand - bangkok_grand palace_07

Dag 2

Ankomst Bangkok

Vores fly lander tidligt i Bangkok. Efter paskontrollen og bagageudlevering bliver vi mødt i ankomsthallen af vores rejseleder og lokalguide, som bringer os til hotellet.

Undervejs kan vi gennem vinduerne i den svale bus med aircondition se hovedstaden vågne op til endnu en travl dag i den tropiske varme. Transporttiden er 45 minutter, og vores rejseleder vil undervejs fortælle lidt om de kommende dages program samt give gode råd og tips til opholdet.

Vi har sørget for, at værelserne er klar ved ankomsten til hotellet, så vi har mulighed for et opfriskende bad og evt. en lille lur, inden vi samles ved 11-tiden og tager hul på oplevelserne i Bangkok. Vi går stille og roligt langs floden til det enorme blomstermarked, Pakklong Talaad – her sendes sanserne på overarbejde i et bombardement af farver fra hundredvis af orkideer i alle tænkelige størrelser og former. Bambusgrene, paradisblomster og duften af jasmin. Alt sammen klar til at blive foreviget på det digitale kort.

Efter blomstermarkedet går vi til floden og efter en kort sejltur kommer vi frem til en lokal restaurant tæt ved bredden, hvor vi spiser frokost. Mætte og veltilpas sejler vi videre til Wat Traimit, et af Bangkoks mest fascinerende templer med den uvurderlige Golden Buddha, som med sikkerhed er sin vægt værd i guld. Skulpturen, der vejer 5½ tons, er støbt i 18 karat guld. Den Gyldne Buddha anslås at være op til 900 år gammel.

Af frygt for at den skulle blive stjålet af fremtrængende fjender for nogle hundrede år siden, blev den belagt med stuk og så derfor ud til at være støbt i ler. Derfor viste ingen interesse for den, mens den stod i et varehus tilhørende det danske rederi ØK. Da rederiet skulle udvide havneområdet i 1957, måtte skulpturen et andet sted hen. Under flytningen slog den revner, og en buddhistisk munk blev tilkaldt for at se på den. Han opdagede, at der var rent guld under stukbelægningen, og noget af stukken kan ses udstillet sammen med skulpturen. Det tilhørende museum er også interessant.

Vi retur gennem Chinatowns kulørte gader, bl.a.  hovedgaden, hvor der ligger 200 guldforretninger. Guld er thaiernes fortrukne opsparing. I de smalle gyder fornemmer man områdets flere hundrede år gamle historie i labyrinten af stræder, alle med deres særlige kendetegn.

Vi skal vandre mellem de mange boder og markeder i de smalle gyder med farvestrålende skilte, eksotiske dufte, lyde og en stemning, der er svær at beskrive.

Vi er for alvor i en anden verdensdel. Også kulinarisk. I én gyde sælges sko - 35 butikker på hver 5-8 m2, - i næste gyde er det ure, så en med krydderier, og en med bøger osv.

Retur på vores hotel er der tid til et bad inden middagen, der indtages på 25. etage af Grand China Hotel. Fra den roterende restaurant har vi en helt fantastisk udsigt over floden og de oplyste templer.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Bangkok Grand China Sky Bar 03 Inkluderet i prisen
Bangkok

Grand China Hotel

+
thailand - bangkok_chinatown_03_HF
thailand - bangkok_grand palace_11 thailand - bangkok_liggende buddha_02

Grand Palace rummer mere end 100 farvestrålende bygningsværker med forgyldte spir og glitrende detaljer. Den kæmpestore liggende buddha møder vi i Wat Po - Bangkoks ældste tempel.

Dag 3

Bangkok, Østens Venedig

Efter morgenmaden begiver vi os ud i Bangkoks morgenmylder.

Vi skal besøge Bangkoks ældste tempel, Wat Po fra 1788, hvor vi finder den enorme hvilende buddha, som er 17 meter høj og måler 47 meter fra issen til fodsålerne.

Der er 1000 figurer og billeder af buddhaer i forskellige situationer i templet, som også er fødestedet for den traditionelle thailandske medicin og massage, som man stadig underviser i på stedet. Hvis vi er heldige, ser vi de mange munke meditere inde i den helligste hal.

Vi går ned til den nærliggende mole, hvor vores båd venter. Vi krydser den trafikerede Chao Phraya-flod til Thonbury på den vestlige side, og derfra sejler vi videre ad byens klonger, som kanalerne kaldes på thai. Dem var der tidligere så mange af, at byen for længe siden fik kælenavnet Østens Venedig.

Før vi sejler ind i klongerne, passerer vi forbi Bangkoks vartegn Wat Arun, også kaldet Morgengryets Tempel, fordi solens første stråler fanges i glasmosaikken, der dækker den 81 meter høje pagode. Er der tid i programmet, gør vi et kort ophold ved pagoden, inden vi fortsætter sejlturen ad klongerne. Her er stadig masser af kanaler, så vi får et godt indtryk af dagligdagen på og langs Bangkoks vandveje. Vi spiser frokost et ganske særligt sted, idet vi har fundet en familie, der driver en lille kokkeskole.

Her tilberedes vores frokost, og vi spiser på verandaen, mens vi kan følge med i livet på floden. Vi har mulighed for at følge med vores vært ud i køkkenet og se, hvordan frokosten bliver tilberedt. Efter et godt måltid inviterer familien på en rundvisning i det smukke gamle hus på floden.

Efter frokost skal vi videre til Grand Palace fra 1782, der repræsenterer noget af det fornemste inden for den gamle siamesiske kultur.

Her boede de thailandske konger indtil 1946, og vi skal kigge ind i en række fornemme bygninger med forgyldte spir og glitrende udsmykninger i nogle af de omkring 100 farvestrålende bygningsværker, der bliver brugt til vidt forskellige formål: begravelser, kroninger, som tronsal, til receptioner, til at huse fornemme gæster og meget mere.

Vi besøger desuden Emerald Buddha Temple med nationens lykkebringende smaragdbuddha, som i følge eksperter dog ikke er skåret ud af en smaragd (emerald), som navnet ellers lover, men derimod af grøn jade.

Figuren regnes for at være Thailands helligste buddhaikon, den er kun 60-75 cm høj og anbragt i en glasboks 11 meter oppe, hvor den ikke er let at se.

Tre gange om året skifter den påklædning, hvilket et højtstående medlem af kongehuset ordner. En dragt til den varme sæson, en anden til den køligere årstid, og en munkekutte i regntiden.

Vi sejler retur til Wan Fah-molen i Chinatown, hvorfra vi går en lille omvej gennem de små sjove gader.

I kan vælge en aften på egen hånd eller slutte jer til vores rejseleder, som tager jer med dinner cruise på Chao Phraya floden,hvor I oplever Bangkok's skyline og de oplyste templer. langs floden. Nyd en dejlig middag i intime omgivelser på hundrede år gamle rispram.
Arrangementet betales lokalt til rejselederen, såfremt I ønsker at deltage. Prisen inkluderer transport og en lækker middag.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Bangkok Grand China Sky Bar 03 Inkluderet i prisen
Bangkok

Grand China Hotel

+
thailand - bangkok_panorama_01
thailand - bangkok_flod_08 thailand - bangkok_wat arun_tempel_02

Nederst højre: Vi sejler på Bangkoks floder og besøger bl.a. det smukke Wat Arun, kaldet "Morgengryets Tempel" ved Chao Phraya-flodens bred. Nederst venstre: Det autentiske Bangkok: Med longtailbåde sejler vi rundt i de såkaldte klonger i Thonbury-bydelen på vestsiden af Chao Phraya-floden. Her sænker roen sig, og man glemmer helt, at man befinder sig i en storby.

Bangkoks Chinatown

I Bangkok bor I midt i Chinatown, som er byens absolut mest autentiske bydel. Den opstod i 1780'ene, hvor den kongelige regering flyttede et stort antal kinesiske arbejdere hertil, for at de kunne være med til at bygge den nye hovedstad.

Den dag i dag kan man stadig høre forskellige kinesiske dialekter i de kringlede gader. 

thailand - bangkok_chinatown_01

Dag 4

Bangkok - Ayutthaya - River Kwai

Efter morgenmad og tjek-ud fra hotellet sætter vi kursen nordpå mod Siamrigets tidligere hovedstad, Ayutthaya.

Vi ankommer to timer senere, hvor jeres cykler står klar, så I kan få den optimale oplevelse i den historiske by. Vi cykler rundt mellem de 600-700 år gamle tempelruiner og fornemmer den storhed der har præget den tidligere så imponerende hovedstad.

I får forklaring på Ayutthayas mange interessante ruiner og der er fokus på det storslåede Wat Chai Wattanaram og Wat Mahathat, Ayutthayas vartegn, med et buddhahoved indkapslet i et stort træ.

Herefter stiger I ombord i en af de klassiske longtail-både, således at I også oplever området fra floden og det fine netværk af klonger (vandkanaler) som var datidens færdselsåre i hovedstaden. Vi spiser frokost på en hyggelig restaurant, mens vi nyder udsigten over floden. 

Derfra fortsætter vi til Kanchanaburi, der, ud over broen og floden Kwai, dækker over en 550 km2 stor nationalpark med det store vandfald, Erawan. Vi skal tilbringe de to næste dage omgivet af storslået natur, bjerge, floder og vild regnskov. Kanchanaburi har syv nationalparker, som tilsammen dækker over 5800 km2.

Vi lægger ud med et besøg på krigsmuseet og kirkegården med de mange gravsteder fra 2. Verdenskrig. Her får vi den grusomme historie om 60.000 allierede krigsfanger og 200.000 tvangsudskrevne asiater, som arbejdede med at bygge den 415 km lange jernbane, som man siger kostede et menneskeliv for hver svelle, der blev lagt.

Dette dramatiske afsnit fra 2. Verdenskrig kender mange fra filmen Broen over floden Kwai efter Pierre Boulles roman.

Alle, der har set filmen, kan stadig fløjte med på den ørehængende melodi, Colonel Bogey’s March.

På vejen tilbage til hotellet gør vi stop ved Chong Kai mindekirkegården og Jeath Museum, hvor vi ser de originale barakker, der udgjorde dele af fangelejren. Herfra sejler vi på floden op til den berømte bro over floden Kwai. Vi går en tur på broen, inden vi spadserer tilbage til hotellet, der ligger 500 meter længere nede ad floden. Der er tid til at nyde solnedgangen og få et bad, inden vi skal spise

Aftenens arrangement er ganske særligt. Vi har hyret en ”flydende restaurant”, og mens vi spiser, glider vi sagte op ad floden, akkompagneret af junglens mange lyde i en forhåbentlig stjerneklar aften.
Desserten spiser vi med udsigt til broen over floden Kwai

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

thailand - area Inkluderet i prisen
River Kwai

U Inchantree Kanchanaburi

thailand - ayutthaya_03_01
thailand - ayuthaya_wat chai wattanaram_01 Broen over floden Kwai er en oplevelse med stærke minder om krigens rædsler midt i flot natur.

Vi ankommer til den gamle kongeby, Ayutthaya, der i 1600-tallet nåede sit højdepunkt som en af Asiens rigeste byer. 2000 gyldne spir, en kongefamilie med utrolige rigdomme og med over en million indbyggere. Byen var en international metropol, der tiltrak eventyrere og handlende fra nær og fjern. Den legendariske bro over floden Kwai var vidne til et dramatisk kapitel i 2. Verdenskrig. I dag har freden og idyllen heldigvis sænket sig over den.

Thailand Vandfald Sai Yok Yai Sai Yok National Park Shutterstock 371413309

Dag 5

River Kwai, over broen og med Dødens Jernbane

Husk fra morgenstunden at medbringe badetøj og tage de gode vandresko på, da vi denne dag skal spadsere rundt, hvor underlaget er ujævnt.

Efter morgenmaden på terrassen med udsigt over floden kører vi mod Erawan-nationalparken i et meget naturskønt område, der er rigt på både grotter og vandfald.

Naturen her er helt enestående med en ubegribelig variation af planter i et område, hvor der også er mulighed for at få en forfriskende svømmetur i de bassiner, der er skabt under vandfaldene. Der er i alt syv store fald.

Alle kan gå med op til tredje plateau, men er der overskud i benene til det, kan man vandre op til femte plateau, hvor vandet er turkisgrønt og junglen omslutter det plaskende vandfald.

Er fysikken helt i top, kan man fortsætte yderlige et par kilometer til toppen, hvorfra vandet falder omkring 100 meter ned fra den mytiske og spektakulære klippe, der ligner en trehovedet elefant. En helt fantastisk naturoplevelse, som vi har næsten for os selv her tidligt om morgenen. Men det sidste stræk kræver meget gode ben.

Vi fortsætter til områdets anden nationalpark, Saiyok Nationalpark, hvor vi ankommer ved middagstid og går direkte ombord på jeres tømmerflåde. Frokosten bliver serveret, mens I sejler opstrøms, omgivet af frodige omgivelser og dramatiske klippesider.

Vi vender efter times tid og flyder med strømmen ned ad floden. Vi gør ophold ved vandfaldet, tager måske en dukkert og lader os flyde langs med tømmerflåden i det forfriskende vand, iført en redningsvest for en sikkerheds skyld.

Vi går tilbage til bussen og får en forfriskning, inden vi kører mod Thakilen, en charmerende lille stationsby. Herefter begynder et af rejsens højdepunkter.

Vi stiger om bord på toget for at køre den historiske strækning på Dødens Jernbane og passere den originale træbro, som de allierede krigsfanger blev sat til at konstruere.

Togrejsen foregår i sindigt tempo, og der er god tid til at nyde den smukke tur gennem dale og langs stejle bjergsider omgivet af et frodigt og dramatisk landskab, der matcher den skræmmende historie.

Denne mindeværdige dag vil efterlade jer med et fyldt hukommelseskort og fine minder om en perfekt blanding af udforskning og afslapning i naturens hjerte

Glæd jer til aftenens arrangement, hvor vi spiser i hotellets skønne have under palmetræerne, mens stemningen på flodbredden tages ind i fuldedrag.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

thailand - area Inkluderet i prisen
River Kwai

U Inchantree Kanchanaburi

thailand - erawan national park_vandfald_07
thailand - u inchantress kanchanaburi_terrasse_01 Da japanerne havde besat Thailand i 42-43, ønskede de en jernbane fra Bangkok til Rangoon (Yangon) i Burma.

Vi tager toget gennem Kanchanaburis fantastiske natur for at køre den historiske strækning på Dødens Jernbane og passere den originale træbro. Vi tager tidligt afsted for at besøge den fantasiske nationalpark i Erawan med et af Thailands smukkeste vandfald af samme navn. Sidst på dagen kan vi nyde en drink med udsigt til floden.

Erawan Nationalpark

Vi tager tidligt afsted for at besøge den fantasiske nationalpark i Erawan med et af Thailands smukkeste vandfald af samme navn. Om morgenen har vi stedet næsten for os selv, i selskab med en flok makakaber, hvis skrig galder fra lianerne over vores hoveder.

Der er i alt syv store fald. Alle kan gå med op til tredje plateau, men er der overskud i benene til det, kan man vandre op til femte plateau, hvor vandet er turkisgrønt og junglen omslutter det plaskende vandfald.

thailand - erawan national park_vandfald_06

Dag 6

River Kwai - Chiang Rai

Efter tidlig morgenmad og tjek-ud fra hotellet kører vi tilbage mod Bangkok for at flyve til Chiang Rai.

Og der er noget at se på begge sider af vejen gennem det flotte landskab med marker, landsbyer og lokalbefolkningens dagligdag. En evt. frokost er på egen regning, før vi letter om bord på Thai Smile, der bringer os til Chiang Rai på godt en time.

Byen, der også kaldes porten til Den Gyldne Trekant, er omgivet af en vild og frodig natur, hvor mange bjergstammer holder til. Det hyggelige natmarked bag vores hotel domineres af de mange forskellige etniske minoriteter, der lever i det bjergrige område.

Chiang Rai er en gammel oprindeligt befæstet by grundlagt i 1262 af Kong Mengrai. Byen var hovedstad i Lanna-kongedømmet i 34 år, før magten blev flyttet til Chiang Mai. Lanna betyder groft oversat ”million rismarker”, hvilket understreger Lannarigets frodighed.

Byens historiske fortid kan i dag fortrinsvis ses i en række bygningsværker som Wat Phra Kaew fra 1200-tallet, der oprindeligt husede den berømte Emerald Buddha, Thailands lille, men helligste buddhafigur, som vi så i Bangkok.

Vi kører til vores hotel midt i Chiang Rai og tjekker ind, og der bliver tid til at slappe af eller gå en tur i byen, inden vi ved aftenstid skal på en sjov tur gennem byen i cykeltaxi – kaldet samlor.

Vi kører rundt i små gader forbi natmarkedet med de mange boder og ender ved det meget specielle klokketårn, der er blevet byens vartegn, og som er skabt af en meget interessant kunstner, vi skal høre og se mere til.

Vi spiser middagen på en charmerende lille restaurant ved natmarkedet, efter middagen kan vi slentre tilbage til hotellet.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

thailand - wiang inn_deluxe vaerelse_01 Inkluderet i prisen
Chiang Rai

Wiang Inn

+
thailand - chiang rai_rismark

Dag 7

Chiang Rai, Den Gyldne Trekant

Morgenmad og afgang mod Den Gyldne Trekant for bl.a. at få et historisk indblik i narkotikaens verden.

Vi anbefaler godt terrængående fodtøj til dagens program.

Vi starter dagens program med et besøg hos bjergstammerne, så vi har den grundlæggende forståelse, for de etniske minoriteter livsvilkår.

Vi møder bl.a. Akha med deres farverige broderier og imponerende hovedbeklædning og de legendariske padaung, også kaldet long neck, hvor kvinderne bærer tunge messingringe om halsen og ben og arme. Ringene om halsen kan veje op til 5 kg. Vi støtter kvinderne og deres familier, når vi køber deres fine håndværk.

I det bløde morgenlys er der mulighed for at få nogle fantastiske billeder af landsbyen og dens beboere.

Derefter besøger vi Opiums Museet, der er  kombineret museum, informationscenter inden for opium, opiater og andre narkotiske stoffer. Et informativt sted med en relevant fortælling.

Den Gyldne Trekant var tidligere en af verdens største leverandører af illegal narkotika, indtil det bl.a. med international økonomisk støtte lykkedes at få bønderne i området til at udskifte opiumsvalmuerne med andre afgrøder, som bliver eksporteret til Europa og andre internationale markeder.

Alt efter jordbundsforhold og beliggenhed i højderne har mange siden kunnet dyrke blomster, kål, kartofler, gummitræer, bananer, majs, græskar, auberginer, chili, ananas, papaya, pomelo, kaffe, te og bomuld. Mange af projekterne er startet af den tidligere dronning, som garanterede, at bønderne kunne få deres afgrøder afsat og få en god pris.

Vi fortsætter videre forbi de flotte lysegrønne rismarker til det første thailandske kongeriges hovedstad Chiang Saen ved Mekongfloden, der her danner grænsen til Laos. Her er masser af lokal atmosfære og en livlig grænsehandel mellem laoter, burmesere, kinesere – og ikke mindst købelystne turister.

Vi kører gennem byen, der har flere velbevarede templer med 7-800 år på bagen. Vi fortsætter til bjergtoppen, hvor der venter os en betagende udsigt over Mekongfloden og Den Gyldne Trekant.

Vi hopper i en båd og begiver os på en spektakulær sejltur op ad Mekongfloden til Den Gyldne Trekant, hvor grænserne mellem Thailand, Laos og Myanmar (Burma) mødes.
Vi nyder landskabet og kigger ind på Laos og Myanmar, inden vi igen er tilbage på den Thailandske side hvor vi spiser frokost på en hyggelig restaurant. Herefter fortsætter vi videre til Thailands nordligst beliggende by Mae Sai, en grænsehandelsby mellem Myanmar og Thailand.

Vi vender tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen og har et par timer på egen hånd. Aftensmaden indtager vi lokalt, tæt ved markedet, hvor I får smagt på nogle af områdets specialiteter. Middagen er naturligvis inkluderet.

Har I mod på flere indtryk, foreslår vi, at I spadserer til natmarkedet få hundrede meter fra vores hotel. Her er et de hyggeligste og mest autentiske markeder i Nordthailand.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

thailand - wiang inn_deluxe vaerelse_01 Inkluderet i prisen
Chiang Rai

Wiang Inn

+
Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent

Jessica Roda Tolentino

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

thailand - chiang mai_long neck_03 thailand - chiang mai_long neck_02

Dag 8

Chiang Rai - Thaton

Iført fornuftigt fodtøj til besøget hos bjergstammerne forlader vi hotellet tidligt, så vi først kan opleve Thailands mest særprægede tempel i ro og mag, før andre turistgrupper dukker op.

Det kridhvide tempel Wat Rong Khun er designet og finansieret af Chalermchai Kositpipat, Thailands mest kendte nulevende kunster.

Templet og dets udsmykninger er mildt sagt ret surrealistisk og ligner mest af alt et torneroseslot i en Disney-produktion med hjælp til udsmykningen fra Salvador Dalí og Gaudi. Chalermchais provokerende kunst beskriver kampen mellem det gode og det onde og er skildret gennem vores samtids store personligheder og figurer fra fiktionens verden. Glæd jer til besøget, stedet er fuld af overraskelser, ligesom kunstmuseet ved templet også er en overvældende oplevelse.

Vi forlader Chiang Rai ad snoede bjergveje og kører mod floden, hvor vi skal besøge en karen-stamme, der bor i smuk natur. Vi får en introduktion til karen-folket, som gennem generationer har holdt elefanter til det hårde arbejde i skovene.

Vi møder mahut’en med sin elefant og bliver imponeret over, hvor mange kræfter disse dyr har, over deres høje intelligens. Samtalen kommer uværgerligt til at dreje sig om de arbejdsløse dyrs fremtid. 

Vi stiger ombord i longtailbådende og gør klar til en spektakulær sejltur, der bringer os gennem højlandets grønne hjerte, gennem junglen og forbi bjergstammers maleriske
hytter.

Sejlturen slutter i Ban Pha Tai, og vi fortsætter i bus til vores charmerende hotel, Mae Kok River Resort, hvor vi spiser frokost i de skønne omgivelser.

Maekok River Village Resort ligger i de mest maleriske omgivelser med udsigt over floden og omkranset af bjerge.

Efter frokosten venter der jer en helt særlig begivenhed. Vi kører til Baandek Chocdee  Orphanage i Thaton, hvor sygeplejsken Khun Supachai har valgt at dedikere sit liv og virke til driften af et børnehjem for etniske minoriteter. Her hos Supachai får børnene et hjem og en tryg opvækst og forhåbentlig en uddannelse.

Stjernegaard Rejser støtter stedet økonomisk og I har mulighed for at møde Supachai og tilbringe et par lærerige timer med børnene. Besøget er en stor succes både for børn og voksne og derudover giver arrangement også et bidrag til driften af stedet.

Vi kører tilbage til Maekok River Village Resort.
Vi har valgt det bedste resort i området, og selvom hotellet kun har fået tildelt tre stjerner, tør vi godt love, at det bliver et af jeres favorithoteller på turen.

Om aftenen tændes grillen og der arrangeres BBQ-middag ved floden.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

Værelse Inkluderet i prisen
Maekok River

Maekok River Village

thailand - chiang mai_wat rong khun_tempel_06_hf
thailand - chiang mai_doi suthep_06 thailand - khao sok national park_long tail baad_01

Øverst til højre: Wat Doi Suthep er Chiang Mais vigtigste helligdom. Det ligger i bjergene i godt 1000 meters højde, hvorfra der er en flot udsigt over plateauet og Chiang Mai by. Nederst til højre: Vi går om bord i longtailbådene og begiver os på en spektakulær sejltur op ad Mekongfloden mod Thaton. Undervejs gøres ophold ved en skole fra bjergstammernes børn. Til venstre: Wat Rong Khun - også kaldet Det Hvide Tempel i Chiang Mai

Dag 9

Thaton - cykeltur og kokkeskole

Denne morgen vågner I til fuglesang og landlig idyl. Start dagen med en kop kaffe på jeres terrasse, mens I nyder Maekok River Villages blomstrende have og den friske bjergluft, mens I ser frem til en af turens fineste dage.

Vi samles efter morgenmaden, hvor der venter et par timers afslappet cykeltur. Der er afsat god tid, 2-3 timer til turen, som vil føre jer langs de stille veje og stier gennem Fang-dalen, med smukke udsigter til de omkringliggende bjerge, der mod nord og vest danner grænsen til Myanmar og rejser sig til over 2000 meter, og mod øst, Wa Wee-bjergene, berømte for deres kaffe- og teplantager.

Hvis det er muligt besøger vi forskellige gårde og se deres produkter; appelsin-, mangoplantager og kærlighedsfrugter i tusindvis. De irgrønne rismarker er markante og tegner landskabet, men her dyrkes også majs, hvidløg, chili og mange andre afgrøder. Vi stopper spontant hos de snaksaglige bønder og måske inviteres indenfor, så I kan indsnuse den lokale atmosfære og få et indblik i livet i dette maleriske område i det nordlige Thailand.

Vi vender tilbage til hotellet, hvor der venter en god frokost i den hyggelige restaurant, efterfulgt af en lille bonus, der plejer krop og sjæl efter dagens cykeltur. Vi har bestilt tid til endnu en national specialitet, da I skal have en times afslappende massage. Vælg mellem fodmassage eller en traditionel thaimassage, hvor musklerne bliver behandlet af kyndige hænder, og kroppen giver efter af velvære.

Der er igen lidt tid på egen hånd, inden vi mødes til aftens kulinariske underholdning. Sammen med hotellets dygtige kok skal I tilberede aftensmåltidet. I går sammen i grupper på 2-3 personer og får jeres egen arbejdsstation, som hvis I var med i Masterchef. Menuen er naturligvis thailandsk, og I vil genkende mange af grøntsagerne og frugterne fra cykelturen og det marked, vi har besøgt.

Glæd jer til nogle lærerige og underholdende timer med masser af grin og måske en kold Chang-øl eller en friskpresset juice. Dagen afsluttes med den hjemmelavede middag.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Værelse Inkluderet i prisen
Maekok River

Maekok River Village

thailand - sukhotha_munk_01
Thailand Maekok River Village Madlavning 3000X2000 9

Ved templet ofrer vi den indkøbt mad til munkene - en religiøs handling, der praktiseres flere gange om måneden af de fleste thailandske familier.
Vores madlavningskursus på Maekok River Village Resort er dagens festlige indslag i godt selskab med hotellets dygtige kok.

Morten Rasmussen viste storartet viden om Thailand og var altid parat til at svare på alle spørgsmål. Desuden havde han en uformel og personlig adgang til alle rejsende og deres behov, og var altid hjælpsom og imødekommende.

Alexander Vaulin, Søborg
4.8   (1.038 anmeldelser)
Udtalelser

Dag 10

Chiang Mai, Doi Suthep-templet og tuktuk

Vi forlader Maekok Riverside Village og sætter kursen mod Chiang Mai, hvor oplevelser hænger som frugter på nederste grene. 

Vi nyder turen gennem de smukke bjergrige landskaber og gør ophold ved Mhong Market, hvor I kan proviantere alt fra krydderier, tørrede frugter, eksotiske krydderier og økologisk honning.

Vi spiser frokost og fortsætter til det lille bjerg uden for Chiang Mai, hvor vi skal besøge Doi Suthep-templet. Det ligger i godt 1000 meters højde og der er en smuk udsigt over Chiang Mai heroppe fra. Der er 300 trin op til templet - man kan vælge at tage trappen eller den mindre motionskrævende lift.


Stemningen ved Doi Suthep-templet er fantastisk. Klokkerne bimler og overdøver den monotone brummen fra munkenes messen. Der er liv omkring den guldbelagte chedi, og vi nyder stemningen en stund, inden vi følger den 300 meter lange slange retur til parkeringspladsen og kører ned til Chiang Mai.
Herefter venter endnu en national specialitet. Vi bliver samlet op af en række farverige tuk-tuk’er, som får til opgave at vise os rundt i Chiang Mai.

Gaderne er smalle, og hvad er mere oplagt end at tage turen i tuk-tuk der nemt kommer rundt i de smalle gader. Vi passerer forbi de største templer i byen, hvor Buddhas udvalgte bliver velsignet i de guldprydede templer. Vi kører videre til frugt- og madmarkedet i den kinesiske bydel ved Pingfloden hvor der har en masse sjove ting at se fra Chiang Mai hundrede af år gamle og velbevarede historie.

Vi tjekker ind på vores centralt beliggende hotel, og kan således gå ud og opleve byens markeder efter at aftensmadsmaden er indtaget.

Nyd en dejlig aften i Chiang Mais gader og stræder. Er der stemning for det, går vi en tur på natmarkedet, hvor man har god mulighed for at afprøve sit handelstalent i de mange hundrede boder.

Mens den ene halvdel af selskabet handler, kan den anden halvdel let finde et hyggeligt hjørne med udsigt til sceneriet og få serveret aftenkaffen eller en kold øl. Nogle skal jo passe på indkøbsposerne.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

The Empress Hotel 05 Inkluderet i prisen
Chiang Mai

The Empress Hotel

+
thailand - chiang mai_doi suthep_01_HF
thailand - chiang mai_doi inthanon_udsigt_04 thailand - thailand_befolkning_pige_02

Dagen begynder med et besøg på toppen af bjerget uden for Chiang Mai. Her skal vi besøge Doi Suthep-templet, der ligger i godt 1000 meters højde, og heroppe fra er der en smuk udsigt over Chiang Mai.

Chiang Mai

I har god tid i den stemningsfulde by, også tid på egen hånd. Måske har I lyst til at slentre rundt i Chiang Mais gader eller ligge ved swimmingpoolen og få farve på kinderne. Valget er jeres, og vores rejseledere hjælper naturligvis gerne og kommer med gode råd til eventuelle udflugter.

thailand - chiang mai_befolkning_boern_02

Dag 11

Chiang Mai, besøg i Doi Inthanon National Park

Vi skal besøge Thailands højeste punkt i dag, Doi Inthanon-bjerget (2.565 meter), der ligger i nationalparken af samme navn.

Det er i øvrigt et sted som ingen andre danske rundrejser - og kun meget få andre turister for den sags skyld - besøger. Der er ca. 2,5 timers kørsel til parken, så vi står tidligt op og husker at medbringe varme trøjer og godt fodtøj.

På toppen af bjerget vandrer vi 2-3 timer i et dejligt køligt klima med en fabelagtig udsigt. Vi går gennem smuk rhododendronskov, løvskov, granskov og stedsegrønne områder, og overalt kan vi se smukke blomster, bl.a. vilde orkideer, der trives i det kølige klima. Det lever mange vilde dyr i nationalparken, som vi dog ikke skal regne med at se, men vi kommer til at se masser af fugle og en helt unik flora.

Vi stopper ved et brusende vandfald, hvor luften er tung af vandperler, der skaber en smuk tågedis og måske et par imponerende regnbuer.

Vi passerer også to pagoder med guldbelagte chedi’er, der er bygget til ære for den tidligere konge og dronning i anledning af deres 60 års fødselsdag.

Efter masser af frisk luft i bjergene og frokost på en lokal restaurant kører vi tilbage til Chiang Mai og slapper lidt af på hotellet, inden vi mødes til afskedsmiddag på en af byens hyggelige restauranter.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

The Empress Hotel 05 Inkluderet i prisen
Chiang Mai

The Empress Hotel

+

Doi Inthanon National Park

Denne nationalpark i det nordlige Thailand har vi nærmest for os selv. Ingen andre danske rundrejser lægger vejen forbi her.

Vi skal op på toppen af Inthanon-bjerget, Thailands højeste på 2.565 meter, og vi vandrer en skøn tur gennem rhododendronskove, løv- og grandskove. Vi passerer et vandfald, der skaber smukke regnbuer og holder øje med dyrelivet undervejs – eller også holder de øje med os.

thailand - chiang mai_doi inthanon_pagode_02

Dag 12

Chiang Mai - Bangkok, hjemrejse eller forlængelse

Jeres rundrejse i Thailand er ved at være slut. Hvis I har valgt at forlænge rejsen med 4 nætter i Hua Hin, bliver I kørt til lufthavnen i Chiang Mai efter morgenmaden for at flyve til Bangkok, hvorfra I kører i bus til Hua Hin. Vælger I at afslutte rejsen, kan I blive i Chiang Mai til sidst på eftermiddagen, inden I flyver til Bangkok og defra videre til København.

Forlæng eventuelt rejsen med 5 dage i Hua Hin. Læs mere herunder.

 • Morgenmad
thailand - chiang mai_tempel_trapppe_munk_01_HF
thailand - chiang mai_marked_01 thailand - chiang mai_tempel_02

Om søndagen omdannes gaderne i Chiang Mais gamle bydel til et hyggeligt natmarked. Templerne er åbne og over alt og thaierne valfarter til de buddhistiske seancer.

Dag 13

Ankomst til Danmark

Alle jer, der har valgt ikke at forlænge rejsen, ankommer til Danmark efter en behagelig flyrejse hjem fra Thailand.

thailand - hua hin_strand_baad_sunset

Forlængelse i Hua Hin - 5 dage / 4 nætter

Forlængelse i Hua Hin - 5 dage / 4 nætter

Hua Hin er Thailands ældste feriemål. Det var Kong Rama VII, der så mulighederne i det skønne område.

Tilbage i 1920'erne lod han opføre et palads, som han kaldte "Klai Klangwan" - direkte oversat "fjernt fra bekymringer". Der blev opført fornemme boliger til kongefamilien og deres stab af hjælpere.

Andre velstående familier fik samme idé. Byen fik jernbaneforbindelse til hovedstaden og en pompøs station bygget i datidens arkitektoniske kolonistil. Alt dette er bevaret i fineste stand, hvilket naturligvis også gælder de kongelige boliger, bl.a. Mrigadayavan-paladset ved Bang Kra-stranden 10 km nord for bykernen. Hele komplekset består af 16 bygninger, som er opført i thai-victoriansk stil med forgyldt teaktræ.

Mere historie finder I på det gamle jernbanehotel, nu det luksuriøse Sofitel Centara Hotel. Det er virkelig et besøg værd, hvor udgiften ikke behøver at være mere end til en kop kaffe eller te i museumscaféen.

Der er mange muligheder for aktiviteter i og omkring Hua Hin.  Har I f.eks. lyst til at spille golf, så findes der mange fantastiske golfbaner inden for mindre end en halv times kørsel fra hotellet. Den nærmeste er landets ældste bane, Royal Hua Hin Golf Course, der grænser lige op til jernbanestationen inde i Hua Hin. Green fee er omkring 400 kr. for 18 huller.

Opholdet på Wora Bura giver på én og samme tid mulighed for en afslappende badeferie og aktivitetsrige dage.

Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

Oplev firstjernet luksus på skønne Wora Bura Hua Hin Resort & Spa, når I er mættet af oplevelser ender op i Thailands kongelige ferieby. Her kan I læne jer tilbage i solsengen og nyde stranden, havet og ikke mindst alle hotellets fremragende faciliteter.

thailand - wora bura_01

Dag 12-15

Hua Hin - forlængelse på Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

I ankommer fra Chiang Mai til Bangkok over middag.

Derefter bliver I hentet i lufthavnen og kørt de godt 3 timer sydpå til strand, sol og palmesus.

I tilbringer de næste 5 dage (4 nætter) på det 4-stjernede resort, Wora Bura Hua Hin Resort & Spa, hvor I kan nyde solen, svømme i poolen og slappe af, sådan som det passer jer.

Hotellet er bygget i smuk kolonistil blandet med asiatisk stil med masser af detaljer, bl.a. smukt træskærerarbejde. I den frodige have ligger en smukt formet pool, der indbyder til svømmeture og tid i solen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

thailand - wora bura_pool_06 Inkluderet i prisen
Hua Hin

Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

thailand - wora bura_pool_04
thailand - wora bura_strand_01 thailand - woraburahuanhin_deluxe room_01

Alle værelser på Wora Bura Hua Hin Resort & Spa har balkon eller terrasse med udsigt over grønne områder. Vi bruger Deluxe-værelser, men du kan opgradere til Grand Deluxe, som er mere rummelige, eller evt. til en Jacuzzi Villa, som har opholdsrum, soveværelse, et endnu større badeværelse og en rummelig terrasse med privat jacuzzi.

Dag 16

Fra Hua Hin til Bangkok, hjemrejse

Sidst på eftermiddagen bliver I hentet på hotellet og kørt retur til Bangkok lufthavn. I tjekker jeres bagage ind og går gennem immigrationen. Hjemrejsen er så småt begyndt, og foran jer venter en komfortabel natflyvning med Thai Airways

 • Morgenmad

Dag 17

Ankomst Danmark

I ankommer til Danmark efter en rolig hjemrejse og kan se tilbage på en dejlig ferie med nogle ekstra dage i Hua Hin.

thailand - hua hin_strand_cykel_sunset_01

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)