Thailandske stenfigurer af munke med gule koftedragte
Thailand - På floder gennem Østens mystik

Dagsprogram

4,8 (448 Anmeldelser)
17 dage fra 18.190 kr.
13 dage fra 15.990 kr.
Dag 1

Afrejse fra Danmark

Vi forlader Københavns Lufthavn i løbet af dagen. På flyet har I et omfattende underholdningsprogram i de private skærme i sæderne, som findes på alle flyets klasser. Mad og drikkevarer er naturligvis gratis om bord.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 2

Ankomst Bangkok

Flyet lander i tidligt i Bangkok . Efter paskontrollen og bagageudlevering bliver vi mødt i ankomsthallen af vores rejseleder og lokalguide, som bringer os til hotellet. Undervejs kan vi gennem vinduerne i den svale bus med aircondition se hovedstaden vågne op til endnu en travl dag i den tropiske varme. Transporttiden er 45 minutter, og vores rejseleder vil undervejs fortælle lidt om de kommende dages program samt give gode råd og tips til opholdet.

Vi har sørget for, at værelserne er klar ved ankomsten til hotellet, så vi har mulighed for et opfriskende bad og evt. en lille lur, inden vi samles ved 11-tiden og tager hul på oplevelserne i Bangkok. Vi går stille og roligt langs floden til det enorme blomstermarked, Pakklong Talaad – her sendes sanserne på overarbejde i et bombardement af farver fra hundredvis af orkideer i alle tænkelige størrelser og former. Bambusgrene, paradisblomster og duften af jasmin. Alt sammen klar til at blive foreviget på det digitale kort.

Efter blomstermarkedet går vi til floden og efter en kort sejltur kommer vi frem til en lokal restaurant tæt ved bredden, hvor vi spiser frokost. Mætte og veltilpas sejler vi videre til Wat Traimitr, et af Bangkoks mest fascinerende templer med den uvurderlige Golden Buddha, som med sikkerhed er sin vægt værd i guld. Skulpturen, der vejer 5½ tons, er støbt i 18 karat guld. Den Gyldne Buddha anslås at være op til 900 år gammel.

Af frygt for at den skulle blive stjålet af fremtrængende fjender for nogle hundrede år siden, blev den belagt med stuk og så derfor ud til at være støbt i ler. Derfor viste ingen interesse for den, mens den stod i et varehus tilhørende det danske rederi ØK. Da rederiet skulle udvide havneområdet i 1957, måtte skulpturen et andet sted hen. Under flytningen slog den revner, og en buddhistisk munk blev tilkaldt for at se på den. Han opdagede, at der var rent guld under stukbelægningen, og noget af stukken kan ses udstillet sammen med skulpturen. Det tilhørende museum er også interessant.

 Efter blomstermarkedet går vi retur gennem Chinatowns kulørte gader, bl.a.  hovedgaden, hvor der ligger 200 guldforretninger. Guld er thaiernes fortrukne opsparing. I de smalle gyder fornemmer man områdets flere hundrede år gamle historie i labyrinten af stræder, alle med deres særlige kendetegn. Vi skal vandre mellem de mange boder og markeder i de smalle gyder med farvestrålende skilte, eksotiske dufte, lyde og en stemning, der er svær at beskrive. Vi er for alvor i en anden verdensdel. Også kulinarisk. I én gyde sælges sko - 35 butikker på hver 5-8 m2, - i næste gyde er det ure, så en med krydderier, og en med bøger osv.

Retur på vores hotel er der tid til et bad inden middagen, der indtages på 25. etage af Grand China Hotel. Fra den roterende restaurant har vi en helt fantastisk udsigt over floden og de oplyste templer.

Grand China Hotel

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
thailand - bangkok_grand palace_11
thailand - bangkok_liggende buddha_02
Grand Palace rummer mere end 100 farvestrålende bygningsværker med forgyldte spir og glitrende detaljer. Den kæmpestore liggende buddha møder vi i Wat Po - Bangkoks ældste tempel.
Dag 3

Bangkok, Østens Venedig

Efter morgenmaden begiver vi os ud i Bangkoks morgenmylder. Vi skal besøge Bangkoks ældste tempel, Wat Po fra 1788, hvor vi finder den enorme hvilende buddha, som er 17 meter høj og måler 47 meter fra issen til fodsålerne.

Der er 1000 figurer og billeder af buddhaer i forskellige situationer i templet, som også er fødestedet for den traditionelle thailandske medicin og massage, som man stadig underviser i på stedet. Hvis vi er heldige, ser vi de mange munke meditere inde i den helligste hal.

Vi går ned til den nærliggende mole, hvor vores båd venter. Vi krydser den trafikerede Chao Phraya-flod til Thonbury på den vestlige side, og derfra sejler vi videre ad byens klonger, som kanalerne kaldes på thai. Dem var der tidligere så mange af, at byen for længe siden fik kælenavnet Østens Venedig.

Før vi sejler ind i klongerne, passerer vi forbi Bangkoks vartegn Wat Arun, også kaldet Morgengryets Tempel, fordi solens første stråler fanges i glasmosaikken, der dækker den 81 meter høje pagode. Er der tid i programmet, gør vi et kort ophold ved pagoden, inden vi fortsætter sejlturen ad klongerne. Her er stadig masser af kanaler, så vi får et godt indtryk af dagligdagen på og langs Bangkoks vandveje. Vi spiser frokost et ganske særligt sted, idet vi har fundet en familie, der driver en lille kokkeskole.

Her tilberedes vores frokost, og vi spiser på verandaen, mens vi kan følge med i livet på floden. Vi har mulighed for at følge med vores vært ud i køkkenet og se, hvordan frokosten bliver tilberedt. Efter et godt måltid inviterer familien på en rundvisning i det smukke gamle hus på floden.

Efter frokost skal vi videre til Grand Palace fra 1782, der repræsenterer noget af det fornemste inden for den gamle siamesiske kultur.

Her boede de thailandske konger indtil 1946, og vi skal kigge ind i en række fornemme bygninger med forgyldte spir og glitrende udsmykninger i nogle af de omkring 100 farvestrålende bygningsværker, der bliver brugt til vidt forskellige formål: begravelser, kroninger, som tronsal, til receptioner, til at huse fornemme gæster og meget mere.

Vi besøger desuden Emerald Buddha Temple med nationens lykkebringende smaragdbuddha, som i følge eksperter dog ikke er skåret ud af en smaragd (emerald), som navnet ellers lover, men derimod af grøn jade. Figuren regnes for at være Thailands helligste buddhaikon, den er kun 60-75 cm høj og anbragt i en glasboks 11 meter oppe, hvor den ikke er let at se. Tre gange om året skifter den påklædning, hvilket et højtstående medlem af kongehuset ordner. En dragt til den varme sæson, en anden til den køligere årstid, og en munkekutte i regntiden.

Vi sejler retur til Wan Fah-molen i Chinatown, hvorfra vi går en lille omvej gennem de små sjove gader. I kan vælge en aften på egen hånd eller slutte jer til vores rejseleder, som tager jer med til den berømte Calypso Cabaret - som er et festfyrværkeri af underholdning med kendt musik og smukke lady boys. Arrangementet inkluderer transport, middag og en drink under showet.

Grand China Hotel

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Bangkoks Chinatown

I Bangkok bor I midt i Chinatown, som er byens absolut mest autentiske bydel. Den opstod i 1780'ene, hvor den kongelige regering flyttede et stort antal kinesiske arbejdere hertil, for at de kunne være med til at bygge den nye hovedstad. Den dag i dag kan man stadig høre forskellige kinesiske dialekter i de kringlede gader. 

thailand - bangkok_vat phra kaeo_01_HF
thailand - bangkok_panorama_01
thailand - bangkok_flod_08
thailand - bangkok_wat arun_tempel_02
Øverst: Vi sejler på Bangkoks floder og besøger bl.a. det smukke Wat Arun, kaldet "Morgengryets Tempel" ved Chao Phraya-flodens bred. Nederst venstre: Det autentiske Bangkok: Med longtailbåde sejler vi rundt i de såkaldte klonger i Thonbury-bydelen på vestsiden af Chao Phraya-floden. Her sænker roen sig, og man glemmer helt, at man befinder sig i en storby.
Dag 4

Bangkok - Ayutthaya - River Kwai

Efter morgenmad og tjek-ud fra hotellet kører vi ned til floden, hvor vi går om bord på Grand Pearl for at sejle nordpå ad Chao Phraya.

Undervejs spises frokost på båden, mens storbyens hektiske liv erstattes af landsbyer på pæle langs floden. Senere ankommer vi til kongebyen, Ayutthaya, en spændende ruinby med en grum skæbne, som vores rejseleder sætter os grundigt ind i.

Vi går i land ved Wat Chang Lom Pier, hvor bussen venter for at bringe os til Ayutthayas mange interessante ruiner, som blev opført under Kong Prasat Thong i 1630. Der er tid til at gå rundt i området, hvor vi bl.a. ser det storslåede Wat Chai Wattanaram og Wat Mahathat, Ayutthayas vartegn, med et buddhahoved indkapslet i et stort træ.

Derfra fortsætter vi til Kanchanaburi, der, ud over broen og floden Kwai, dækker over en 550 km2 stor nationalpark med det store vandfald, Erawan. Vi skal tilbringe de to næste dage omgivet af storslået natur, bjerge, floder og vild regnskov. Kanchanaburi har syv nationalparker, som tilsammen dækker over 5200 km2.

Vi lægger ud med et besøg på krigsmuseet og kirkegården med de mange gravsteder fra 2. Verdenskrig. Her får vi den grusomme historie om 60.000 allierede krigsfanger og 200.000 tvangsudskrevne asiater, som arbejdede med at bygge den 415 km lange jernbane, som man siger kostede et menneskeliv for hver svelle, der blev lagt. Flere end 14.000 af krigsfangerne og 100.000 af de asiatiske slavearbejdere døde af sygdomme, underernæring og det umenneskeligt hårde arbejde.

Dette dramatiske afsnit fra 2. Verdenskrig kender mange fra filmen Broen over floden Kwai efter Pierre Boulles roman. Alle, der har set filmen, kan stadig fløjte med på den ørehængende melodi, Colonel Bogey’s March.

Men filmen er baseret på en bog, der ikke har meget med den frygtelige virkelighed at gøre, som krigsfangerne oplevede her på stedet. Det vil vi lære mere om her. Om aftenen spiser vi på hotellet langs floden under palmerne.

U Inchantree Kanchanaburi

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
thailand - ayutthaya_buddha_trae_04_hf
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
thailand - ayutthaya_03_01
thailand - ayuthaya_wat chai wattanaram_01
Broen over floden Kwai er en oplevelse med stærke minder om krigens rædsler midt i flot natur.
Vi sejler til den gamle kongeby, Ayutthaya, der i 1600-tallet nåede sit højdepunkt som en af Asiens rigeste byer. 2000 gyldne spir, en kongefamilie med utrolige rigdomme og med over en million indbyggere. Byen var en international metropol, der tiltrak eventyrere og handlende fra nær og fjern. Den legendariske bro over floden Kwai var vidne til et dramatisk kapitel i 2. Verdenskrig. I dag har freden og idyllen heldigvis sænket sig over den.
Dag 5

River Kwai, over broen og med Dødens Jernbane

Husk fra morgenstunden at medbringe badetøj og tage de gode vandresko på, da vi denne dag skal spadsere rundt, hvor underlaget er ujævnt.

Efter morgenmaden på terrassen med udsigt over floden kører vi mod Erawan-nationalparken i et meget naturskønt område, der er rigt på både grotter og vandfald.

Naturen her er helt enestående med en ubegribelig variation af planter i et område, hvor der også er mulighed for at få en forfriskende svømmetur i de bassiner, der er skabt under vandfaldene. Der er i alt syv store fald.

Alle kan gå med op til tredje plateau, men er der overskud i benene til det, kan man vandre op til femte plateau, hvor vandet er turkisgrønt og junglen omslutter det plaskende vandfald. Er fysikken helt i top, kan man fortsætte yderlige et par kilometer til toppen, hvorfra vandet falder omkring 100 meter ned fra den mytiske og spektakulære klippe, der ligner en trehovedet elefant. En helt fantastisk naturoplevelse, som vi har næsten for os selv her tidligt om morgenen. Men det sidste stræk kræver meget gode ben.

Vi går tilbage til bussen og får en forfriskning, inden vi kører mod Thakilen, en charmerende lille stationsby, hvor vi spiser en let frokost og går en tur.

Herefter begynder et af rejsens højdepunkter. Vi stiger om bord på toget for at køre den historiske strækning på Dødens Jernbane og passere den originale træbro, som de allierede krigsfanger blev sat til at konstruere.

Togrejsen foregår i sindigt tempo, og der er god tid til at nyde den smukke tur gennem dale og langs stejle bjergsider omgivet af et frodigt og dramatisk landskab, der matcher den skræmmende historie.

Vi står af i Wang Po, hvorfra vi fortsætter til Hell Fire Pass Memorial. I dette smukke natursceneri knoklede de fysisk udmarvede fanger sig gennem klipper og stejle skråninger. Med dynamit, primitive redskaber som hammer, mejsel, skovl og bare næver formede de bjerget, så jernbanen kunne passere. I vil næppe tro jeres egne øjne, når I står her. Det fine museum giver i lyd og billeder et godt indtryk af de forhold, som fangerne arbejdede og levede under. Et spændende og sørgmodigt sted, der gør indtryk.

På vejen tilbage til hotellet gør vi stop ved Chong Kai mindekirkegården og Jeath Museum, hvor vi ser de originale barakker, der udgjorde dele af fangelejren. Herfra sejler vi på floden op til den berømte bro over floden Kwai. Vi går en tur på broen, inden vi spadserer tilbage til hotellet, der ligger 500 meter længere nede ad floden. Der er tid til at nyde solnedgangen og få et bad, inden vi skal spise.

Aftenens arrangement er ganske særligt. Vi har hyret en ”flydende restaurant”, og mens vi spiser, glider vi sagte op ad floden, akkompagneret af junglens mange lyde i en forhåbentlig stjerneklar aften. Desserten spiser vi med udsigt til broen over floden Kwai.

U Inchantree Kanchanaburi

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Erawan Nationalpark

Vi tager tidligt afsted for at besøge den fantasiske nationalpark i Erawan med et af Thailands smukkeste vandfald af samme navn. Om morgenen har vi stedet næsten for os selv, i selskab med en flok Makakaber, hvis skrig galder fra lianerne over vores hoveder. Der er i alt syv store fald. Alle kan gå med op til tredje plateau, men er der overskud i benene til det, kan man vandre op til femte plateau, hvor vandet er turkisgrønt og junglen omslutter det plaskende vandfald.

Så er der kommet lidt styr på alle de SKØNNE oplevelser, som vi fik i Thailand. At tilbringe en ferie i et så fremmede et land i selskab med så fantastisk guide som Thomas, kan imponere selv den mest kritiske person.

4,8 (448 Anmeldelser)
thailand - erawan national park_vandfald_07
thailand - u inchantress kanchanaburi_terrasse_01
Da japanerne havde besat Thailand i 42-43, ønskede de en jernbane fra Bangkok til Rangoon (Yangon) i Burma.
Vi tager toget gennem Kanchanaburis fantastiske natur for at køre den historiske strækning på Dødens Jernbane og passere den originale træbro, som de allierede krigsfanger blev sat til at konstruere. Vi tager tidligt afsted for at besøge den fantasiske nationalpark i Erawan med et af Thailands smukkeste vandfald af samme navn. Sidst på dagen kan vi nyde en drink med udsigt til floden.
Dag 6

River Kwai - Chiang Rai

Efter tidlig morgenmad og tjek-ud fra hotellet kører vi tilbage mod Bangkok for at flyve til Chiang Rai. Og der er noget at se på begge sider af vejen gennem det flotte landskab med marker, landsbyer og lokalbefolkningens dagligdag. En evt. frokost er på egen regning, før vi letter om bord på Thai Smile, der bringer os til Chiang Rai på godt en time.

Byen, der også kaldes porten til Den Gyldne Trekant, er omgivet af en vild og frodig natur, hvor mange bjergstammer holder til. Det hyggelige natmarked bag vores hotel domineres af de mange forskellige etniske minoriteter, der lever i det bjergrige område.

Chiang Rai er en gammel oprindeligt befæstet by grundlagt i 1262 af Kong Mengrai. Byen var hovedstad i Lanna-kongedømmet i 34 år, før magten blev flyttet til Chiang Mai. Lanna betyder groft oversat ”million rismarker”, hvilket understreger Lannarigets frodighed.

Byens historiske fortid kan i dag fortrinsvis ses i en række bygningsværker som Wat Phra Kaew fra 1200-tallet, der oprindeligt husede den berømte Emerald Buddha, Thailands lille, men helligste buddhafigur, som vi så i Bangkok.

Inden vi kører til vores hotel i centrum, skal vi besøge et lille museum, der giver os et indblik i områdets mange bjergstammer. Efter en kort film og vores rejseleders fortællinger om stammefolkene vil vi kunne skelne mellem karen-, akha-, lahu- og hmong-folket. Vi får ligeledes indsigt i de meget spartanske forhold og primitive redskaber, disse bjergstammer har til rådighed, selv her i det 21. århundrede.

Vi kører til vores hotel midt i Chiang Rai og tjekker ind, og der bliver tid til at slappe af eller gå en tur i byen, inden vi ved aftenstid skal på en sjov tur gennem byen i cykeltaxi – kaldet samlor. Vi kører rundt i små gader forbi natmarkedet med de mange boder og ender ved det meget specielle klokketårn, der er blevet byens vartegn, og som er skabt af en meget interessant kunstner, vi skal høre og se mere til.

Vi spiser middagen på en charmerende lille restaurant ved natmarkedet, efter middagen kan vi slentre tilbage til hotellet.

Wiang Inn

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
alt
Dag 7

Chiang Rai, Den Gyldne Trekant

Morgenmad og afgang mod Den Gyldne Trekant for bl.a. at få et historisk indblik i narkotikaens verden. Vi anbefaler godt terrængående fodtøj til dagens program. Undervejs besøger vi først ”Hall of Opium” som er konstrueret i et 40 hektar stort parkområde. Det er et kombineret museum, informationscenter og forsknings- og uddannelsesinstitut inden for opium, opiater og andre narkotiske stoffer. Et meget interessant og moderne indrettet center.

Den Gyldne Trekant var tidligere en af verdens største leverandører af illegal narkotika, indtil det bl.a. med international økonomisk støtte lykkedes at få bønderne i området til at udskifte opiumsvalmuerne med andre afgrøder, som bliver eksporteret til bl.a. Europa.

Alt efter jordbundsforhold og beliggenhed i højderne har mange siden kunnet dyrke blomster, kål, kartofler, gummitræer, bananer, majs, græskar, auberginer, chili, ananas, papaya, pomelo, kaffe, te og bomuld. Mange af projekterne er startet af den tidligere dronning, som garanterede, at bønderne kunne få deres afgrøder afsat og få en god pris.

Vi fortsætter videre forbi de flotte lysegrønne rismarker til det første thailandske kongeriges hovedstad Chiang Saen ved Mekongfloden, der her danner grænsen til Laos. Her er masser af lokal atmosfære og en livlig grænsehandel mellem laoter, burmesere, kinesere – og ikke mindst købelystne turister.

Vi kører gennem byen, der har flere velbevarede templer med 7-800 år på bagen, som Wat Chedi Luang med en 58 meter høj ottekantet chedi. Vi fortsætter til bjergtoppen, hvor der venter os en betagende udsigt over Mekongfloden og Den Gyldne Trekant. Vi hopper i en båd og begiver os på en spektakulær sejltur op ad Mekongfloden til Den Gyldne Trekant, hvor grænserne mellem Thailand, Laos og Myanmar (Burma) mødes.

Vi satser på at kunne gå i land på et kort visit i Laos, hvor priserne er markant lavere på cigaretter, spiritus og en række af de lokalproducerede varer. Vi krydser floden igen og spiser frokost på en hyggelig restaurant. Herefter fortsætter vi videre til Thailands nordligst beliggende by Mae Sai, en grænsehandelsby mellem Myanmar og Thailand.

De eventyrlystne har mulighed for at besøge Myanmar på en smuttur over grænsen til det spændende og meget anderledes naboland. Her kan man opleve burmesernes autentiske grænsemarked og få et godt indtryk af bjergstammerne og det uvejsomme, men smukke landskab, der har holdt dem isoleret i mange århundreder. Udflugten over grænsen arrangeres på stedet af rejselederen og afregnes direkte med rejselederen.

På vej retur til Chiang Rai gør vi ophold i en lille landsby, hvor en række af stammerne er bosat. Vi møder bl.a. akha med deres farverige broderier og imponerende hovedbeklædning og de legendariske padaung, også kaldet long neck, hvor kvinderne bærer tunge messingringe om halsen og ben og arme.

Ringene om halsen kan veje op til 5 kg. Vi støtter kvinderne og deres familier, når vi køber deres fine håndværk. I det bløde eftermiddagslys er der mulighed for at få nogle fantastiske billeder af landsbyen og dens beboere. Vi vender tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen og har et par timer på egen hånd.

Aftenen er fri, og I bestemmer selv, hvornår I spiser i hotellers restaurant, middagen er naturligvis inkluderet.

Har I mod på flere indtryk, foreslår vi, at I spadserer til natmarkedet få hundrede meter fra vores hotel. Her er et de hyggeligste og mest autentiske markeder i Nordthailand.

Wiang Inn

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Thailands mangfoldighed

Vi møder bl.a. akha med deres farverige broderier og imponerende hovedbeklædning og de legendariske padaung, også kaldet long neck, hvor kvinderne bærer de tunge messingringe om halsen og ben og arme. Vi støtter kvinderne og deres familier, når vi køber deres fine håndværk. I det bløde eftermiddagslys er der mulighed for at få nogle fantastiske billeder fra landsbyen og dens beboere.

thailand - chiang rai_market_01
thailand - chiang mai_long neck_02
thailand - thailand_detail_blomst_01
thailand - chiang mai_long neck_03
Vi møder bl.a. akha med deres farverige broderier og imponerende hovedbeklædning og de legendariske padaung, også kaldet long neck, hvor kvinderne bærer de tunge messingringe om halsen og ben og arme.
Dag 8

Chiang Rai - Thaton

Iført fornuftigt fodtøj til besøget hos bjergstammerne forlader vi hotellet tidligt, så vi først kan opleve Thailands mest særprægede tempel i ro og mag, før andre turistgrupper dukker op. Det kridhvide tempel Wat Rong Khun er designet og finansieret af Chalermchai Kositpipat, Thailands mest kendte nulevende kunster.

Templet og dets udsmykninger er mildt sagt ret surrealistisk og ligner mest af alt et torneroseslot i en Disney-produktion med hjælp til udsmykningen fra Salvador Dalí og Gaudi. Chalermchais provokerende kunst beskriver kampen mellem det gode og det onde og er skildret gennem vores samtids store personligheder og figurer fra fiktionens verden. Glæd jer til besøget, stedet er fuld af overraskelser, ligesom kunstmuseet ved templet også er en overvældende oplevelse.

Vi forlader Chiang Rai ad snoede bjergveje og kører mod floden, hvor vi skal besøge en karen-stamme, der bor i smuk natur. Vi får en introduktion til karen-folket, som gennem generationer har holdt elefanter til det hårde arbejde i skovene.

Vi møder mahut’en med sin elefant og bliver imponeret over, hvor mange kræfter disse dyr har, over deres høje intelligens, og hvor gode de er til at samarbejde.

Vi stiger ombord i longtailbådende og gør klar til en spektakulær sejltur, der bringer os gennem højlandets grønne hjerte, gennem junglen og forbi bjergstammers maleriske
hytter.

Sejlturen slutter i Ban Pha Tai, og vi fortsætter i bus til vores charmerende hotel, Mae Kok River Resort, hvor vi spiser frokost i de skønne omgivelser. Maekok River Village Resort ligger i de mest maleriske omgivelser med udsigt over floden og omkranset af bjerge. Vi har valgt det bedste resort i området, og selvom hotellet kun har fået tildelt tre stjerner, tør vi godt love, at det bliver et af jeres favorithoteller på turen. Når sulten er besejret, har I resten af eftermiddagen til fri disposition.

I kan gå en tur ned til byen eller slappe af ved swimmingpoolen og samle appetit, inden grillen tændes om aftenen, og der arrangeres BBQ-middag ved floden.

Maekok River Village

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
thailand - chiang mai_wat rong khun_tempel_06_hf
thailand - chiang mai_doi suthep_06
thailand - khao sok national park_long tail baad_01
thailand - chiang rai_cykeltaxi_01
Øverst: Wat Doi Suthep er Chiang Mais vigtigste helligdom. Det ligger i bjergene i godt 1000 meters højde, hvorfra der er en flot udsigt over plateauet og Chiang Mai by. Nederst til venstre: Vi går om bord i longtailbådene og begiver os på en spektakulær sejltur op ad Mekongfloden mod Thaton. Undervejs gøres ophold ved en skole fra bjergstammernes børn. Højre: Vi kører med cykeltaxi gennem Chiang Rais snørklede gader forbi det imponerende klokketårn, videre til markedet hvor vi spiser aftensmad.
Dag 9

Thaton - Chiang Mai

Denne morgen får de morgenfriske et tilbud om at skifte sengen ud med en spirituel oplevelse. Vi skal ligesom de fleste thailændere op, før en vis herre får sko på, og hen for at hente mad til vores forfædre. Vores rejseleder vækker jer, som vil med, klokken 05.15, og sammen går vi til det lokale marked, der allerede syder af liv.

Vi køber ind til vores specielle møde, og med varerne i hånden går vi til templet, hvor munkene venter. Sammen gennemgår vi ritualet og ofrer vores indkøb til munkene, som kan spise maden på vegne af vores forfædre. Vi er vidne til en religiøs handling, der praktiseres flere gange om måneden af de fleste thailandske familier.

Fyldt med god karma kommer vi tilbage til hotellet, hvor morgenkaffen venter. Og efter en velfortjent morgenmad kører vi hen til den lokale skole, der huser omkring 130 elever, hvor størsteparten af eleverne kommer fra udsatte bjergstammer i området.

Vi overværer morgensamlingen og oplever den oprigtige taknemlighed, der ligger i det privilegie at gå i skole i disse egne af Thailand. Efter lidt morgengymnastik på skolen kører vi videre mod Chiang Mai. Det er en smuk vejstrækning gennem imponerende bjerglandskaber via Fang med de karakteristiske huse af teaktræ i to etager. På turen passerer vi varme svovlholdige kilder i de nærliggende bjerge. 

Ved ankomsten til Chiang Mai har vi bestilt endnu en national specialitet. Vi bliver samlet op af en række farverige tuk-tuk’er, som får til opgave at vise os rundt i Chiang Mai.

Gaderne er smalle, og hvad er mere oplagt end at gøre turen i tuk-tuk, hvor vi nemt kan smutte rundt. Vi passerer forbi de største templer i byen, hvor Buddhas udvalgte bliver velsignet i de guldprydede templer. Vi kører til frugt- og madmarkedet i den kinesiske bydel ved Pingfloden og ser de sære ingredienser, der indgår i det thailandske køkken.

Vi slentrer rundt i området, inden vi krydser floden, der går gennem Chiang Mai. Her besøger vi et lille tempel, som huser et museum, der har en masse sjove ting fra de sidste 200 år i Chiang Mai. Vi spiser frokost på en charmerende restaurant ved Pingfloden, inden vi mætte af indtryk bliver kørt til hotellet.

Vi tjekker ind på Chiang Mai Plaza Hotel, der ligger få minutters gang fra den gigantiske natbasar, som åbner kl. 18. Denne aften er middagen for egen regning, men antageligt har vores rejseleder et godt forslag til en restaurant. Er der stemning for det, går vi en tur på natmarkedet, hvor man har god mulighed for at afprøve sit handelstalent i de mange hundrede boder.

Mens den ene halvdel af selskabet handler, kan den anden halvdel let finde et hyggeligt hjørne med udsigt til sceneriet og få serveret aftenkaffen eller en kold øl. Nogle skal jo passe på indkøbsposerne.

Chiang Mai Plaza

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog

Så er der kommet lidt styr på alle de SKØNNE oplevelser, som vi fik i Thailand. At tilbringe en ferie i et så fremmede et land i selskab med så fantastisk guide som Thomas, kan imponere selv den mest kritiske person.

4,8 (448 Anmeldelser)
thailand - sukhotha_munk_01
Dag 10

Chiang Mai, Doi Suthep-templet og cykeltur

Dagen begynder med et besøg på toppen af bjerget uden for Chiang Mai. Her skal vi besøge Doi Suthep-templet, der ligger i godt 1000 meters højde, og der er en smuk udsigt over Chiang Mai heroppe fra. Der er 300 trin op til templet - man kan vælge at tage trappen eller den mindre motionskrævende lift.

Stemningen om morgenen i Doi Suthep-templet er fantastisk. Klokkerne bimler og overdøver den monotone brummen fra munkenes messe. Der er liv omkring den guldbelagte chedi, og vi nyder stemningen en stund, inden vi følger den 300 meter lange slange retur til parkeringspladsen og kører ned til Chiang Mai.

Herefter venter et par timers adstadig cykeltur. Turen koncentrerer sig om den sydlige del af Chiang Mai, hvor der er langt mellem bilerne. Vi indføres i byens rige, kulturelle historie, mens vi cykler gennem det stilfærdige boligområde med rismarker. Vi møder århundrede gamle tempelruiner og besøger et gammelt missionshospital.

Måske kigger vi indenfor hos en lokal familie der laver kager til salg i alle de små lokale købmandsbutikker eller kommer ud i en rismark og ser, hvordan man dyrker ris, før vi fortsætter langs Pingfloden og indsnuser den lokale atmosfære, der gør Chiang Mai så speciel. Vi gør ophold ved en hyggelig restaurant, hvor vi spiser frokost. Vi kører stille og roligt, så alle kan følge med. Er der nogen i gruppen, der ikke vil cykle, vil de i stedet blive kørt i tuk-tuk.

Efter den dejlige cykeltur skal krop og sjæl plejes. Vi har bestilt tid til endnu en national specialitet, en times afslappende massage på en af de traditionelle spaer, der findes i den hyggelige by. Vælg mellem fodmassage eller en klassisk thaimassage. Helt afslappet er vi klar til flere suveræne oplevelser.

Sidst på eftermiddagen bliver vi kørt til Piyawat Børnehjem, et hjem for børn af etniske minoriteter, som hos familien Piyawat får mulighed for en tryg opvækst og en god uddannelse. Stjernegaard Rejser har gennem flere år støttet skolen økonomisk.

Vi spiser middag på hjemmet og får lov til at opleve børnenes dagligdag. Besøget er en stor succes både for de optrædende børn og vores gæster. Derudover giver dette arrangement også et bidrag til driften af stedet.

Chiang Mai Plaza

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Chiang Mai

I har god tid i den stemningsfulde by, også tid på egen hånd. Måske har I lyst til at slentre rundt i Chiang Mais gader eller ligge ved swimmingpoolen og få farve på kinderne. Valget er jeres, og vores rejseledere hjælper naturligvis gerne og kommer med gode råd til eventuelle udflugter.

thailand - chiang mai_doi suthep_01_HF
thailand - chiang mai_doi inthanon_udsigt_04
thailand - chiang mai_doi inthanon_pagode_02
thailand - chiang mai_doi inthanon_skov_03
thailand - chiang mai_befolkning_boern_02
Dag 11

Chiang Mai, besøg i Doi Inthanon National Park

Vi skal besøge Thailands højeste punkt i dag, Doi Inthanon-bjerget (2.565 meter), der ligger i nationalparken af samme navn - i øvrigt et sted som ingen andre danske rundrejser - og kun meget få andre turister for den sags skyld - besøger. Der er ca. 2,5 times kørsel til parken, så vi står tidligt op og husker at medbringe varme trøjer og godt fodtøj.

På toppen af bjerget vandrer vi 2-3 timer i et dejligt køligt klima med en fabelagtig udsigt. Vi går gennem smuk rhododendronskov, løvskov, granskov og stedsegrønne områder, og overalt kan vi se smukke blomster, bl.a. vilde orkideer, der trives i det kølige klima. Det lever mange vilde dyr i nationalparken, som vi dog ikke skal regne med at se, men vi kommer til at se masser af fugle og en helt unik flora.

Vi stopper ved et brusende vandfald, hvor luften er tung af vandperler, der skaber en smuk tågedis og måske et par imponerende regnbuer. Vi passerer også to pagoder med guldbelagte chedi’er, der er bygget til ære for den tidligere konge og dronning i anledning af deres 60 års fødselsdag.

Efter masser af frisk luft i bjergene og frokost på en lokal restaurant kører vi tilbage til Chiang Mai og slapper lidt af på hotellet, inden vi mødes til afskedsmiddag på en af byens hyggelige restauranter.

Chiang Mai Plaza

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Doi Inthanon National Park

Denne nationalpark i det nordlige Thailand har vi nærmest for os selv. Ingen andre danske rundrejser lægger vejen forbi her.

Vi skal op på toppen af Inthanon-bjerget, Thailands højeste på 2.565 meter, og vi vandrer en skøn tur gennem rhododendronskove, løv- og grandskove. Vi passerer et vandfald, der skaber smukke regnbuer og holder øje med dyrelivet undervejs – eller også holder de øje med os.

thailand - chiang mai_marked_01
thailand - chiang mai_tempel_02
Om søndagen omdannes gaderne i Chiang Mais gamle bydel til et hyggeligt natmarked. Templerne er åbne og thaierne valfarter til de buddhistiske seancer.
Dag 12

Chiang Mai - Bangkok, hjemrejse eller forlængelse

Jeres rundrejse i Thailand er ved at være slut. Hvis I har valgt at forlænge rejsen med 4 nætter i Hua Hin, bliver I kørt til lufthavnen i Chiang Mai efter morgenmaden for at flyve til Bangkok, hvorfra I kører i bus til Hua Hin. Vælger I at af-slutte rejsen, kan I blive i Chiang Mai til sidst på eftermiddagen, inden I flyver til Bangkok og defra videre til København.

Forlæng eventuelt rejsen med 5 dage i Hua Hin. Læs mere herunder.

Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 13

Ankomst til Danmark

Forlængelse i Hua Hin - 5 dage / 4 nætter

Hua Hin er Thailands ældste feriemål. Det var Kong Rama VII, der så mulighederne i det skønne område, og i 1920'erne lod han opføre et palads, som han kaldte "Klai Klangwan" - direkte oversat "fjernt fra bekymringer". Der blev opført fornemme boliger til kongefamilien og deres stab af hjælpere. Andre velstående familier fik samme idé. Byen fik jernbaneforbindelse til hovedstaden og en pompøs station bygget i datidens arkitektoniske kolonistil. Alt dette er bevaret i fineste stand, hvilket naturligvis også gælder de kongelige boliger, bl.a. Mrigadayavan-paladset ved Bang Kra-stranden 10 km nord for bykernen. Hele komplekset består af 16 bygninger, som er opført i thai-victoriansk stil med forgyldt teaktræ.

Mere historie finder I på det gamle jernbanehotel, nu det luksuriøse Sofitel Centara Hotel. Det er virkelig et besøg værd, hvor udgiften ikke behøver at være mere end til en kop kaffe eller te i museumscaféen.

Der er mange muligheder for aktiviteter i og omkring Hua Hin, og vi har eget kontor i byen, Tuk Tours, som gerne hjælper med at arrangere ture for jer. Kontoret styres af Mrs. Tuk, som for øvrigt taler dansk og er gift med Martin, en af vores faste danske rejseledere i Thailand. Har I f.eks. lyst til at spille golf, så findes der mange fantastiske golfbaner inden for mindre end en halv times kørsel fra hotellet. Den nærmeste er landets ældste bane, Royal Hua Hin Golf Course, der grænser lige op til jernbanestationen inde i Hua Hin. Green fee er omkring 400 kr. for 18 huller.

Hvis I har lyst til at tilbringe en dag på havet, så arrangerer Tuk Tours rigtigt gode ture, både med fokus på svømning og afslapning og på game fishing. En snorkletur til den nærliggende ø, Koh Talu, er også en mulighed. Opholdet på Wora Bura giver på én og samme tid mulighed for en afslappende badeferie og aktivitetsrige dage.

Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
thailand - wora bura_01
Luksus på Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

Oplev firstjernet luksus på skønne Wora Bura Hua Hin Resort & Spa, når I er mættet af oplevelser ender op i Thailands kongelige ferieby. Her kan I læne jer tilbage i solsengen og nyde stranden, havet og ikke mindst alle hotellets fremragende faciliteter.

thailand - wora bura_pool_04
thailand - wora bura_strand_01
thailand - woraburahuanhin_deluxe room_01
Dag 12 - 15

Hua Hin - forlængelse på Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

I ankommer fra Chiang Mai til Bangkok over middag, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt de godt 3 timer sydpå til strand, sol og palmesus.

I tilbringer de næste 5 dage (4 nætter) på det 4-stjernede resort, Wora Bura Hua Hin Resort & Spa, hvor I kan nyde solen, svømme i poolen og slappe af, sådan som det passer jer.

Hotellet er bygget i smuk kolonistil blandet med asiatisk stil med masser af detaljer, bl.a. smukt træskærerarbejde. I den frodige have ligger en smukt formet pool, der indbyder til svømmeture og tid i solen.

Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
thailand - wora bura_02
Dag 16

Fra Hua Hin til Bangkok, hjemrejse

Ved frokost-tid, bliver I hentet og kørt retur til Bangkok lufthavn. I tjekker jeres bagage ind og går gennem immigrationen.

Wora Bura Hua Hin Resort & Spa

★★★★

Vis hotel
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
Dag 17

Ankomst Danmark

alt
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)