singapore - singapore_skyline_02

48 timer i Singapore: 5 ting du bør opleve

48 timer i Singapore: 5 ting du bør opleve

Tænk hvis hele Danmarks befolkning boede på et areal bare lidt større end Bornholm. Når Singapore kaldes ’verdens navle’ er der noget om snakken. For ikke nok med, at det lille land og den store by ligger et stenkast fra ækvator, så er det også en smeltedigel, der bobler på højtryk både dag og nat. En by, der aldrig sover – og et land, der vil have det hele på ualmindeligt lidt plads.

Slå dig ned i Singapore i længere tid og bliv ét med det moderne, asiatiske liv – eller hold et pitstop på et par dage i Singapore og sug byen helt ind i sjælen, inden du rejser videre ud i verden. Vi kigger nærmere på 5 ting, du skal huske at opleve, uanset om du har 2 dage eller 2 uger i byen.

singapore - singapore_skyline_02

Spis til du segner

Som den smeltedigel Singapore nu en gang er, bugner det selvsagt med smagsnuancer i alle afskygninger, og fusionskøkkenet er ikke mindst kommet på en spændende opgave. Her er kinesisk, thai, fransk, indisk, malaysisk, indonesisk og alt derimellem – langet over disken i byens gadekøkkener, på madmarkederne eller serveret på nogle af Asiens fineste restauranter. En ting er sikkert og vist. Du går ikke sulten i seng, når du besøger Asiens centrum for kulinariske eksperimenter.

Når du er i Singapore, er der et par ting, du ikke må snyde dig selv for, og chilikrabbe er én af dem. Retten, der blev til i 1950’erne, er både sød, syrlig og så uimodståelig, at smagsløgene aldrig glemmer den. Et andet hit er svinekødsretten, Bak Kut Teh, som med en god sjat urter betragtes som en mellemting mellem suppe og te. Ikke mindst bør den ikoniske Singapore Sling nydes i selveste Singapore. Gerne på Raffles Hotel, hvor den lyserøde cocktail så dagens lys tilbage i 1915.

singapore - singapore_chinatown_01
singapore - singapore_chinatown_marked_01
singapore - singapore_little india_02
singapore - singapore_te_01
singapore - singapore_chinatown_02

Arkitektur i verdensklasse

Som et af Asiens største handelscentre skyder skyskraberne i vejret, og Singapores skyline er én man ville kunne huske, hvis det da ikke var for det faktum, at den ændrer sig med lynets hast. Foruden de sædvanlige tårne finder du bl.a. ’Reflections at Keppel Bay’, som er arkitekt Daniel Liebeskins bud på skyskraberen, der her både er bøjet, spids i toppen og skæv.

Et andet ikon, er trillingetårnene med park på taget, Marina Bay Sands fra 2010. Og så er der også arkitektur i de lidt lavere luftlag. Fx ved Gardens by the Bay, hvor muslinglignende glaskupler stikker op af det grønne – eller ved marinaen, hvor ArtScience Museum fra 2011 pryder havnefronten som en arkitektonisk blomst i gigaformat.

Som et af Asiens største handelscentre skyder skyskraberne i vejret, og Singapores skyline er én man ville kunne huske, hvis det da ikke var for det faktum, at den ændrer sig med lynets hast

singapore - singapore_by_skyline_01

Grønne glæder et stenkast fra byen

Det er ikke kun betonjungle, der karakteriserer Singapore. Slet ikke. For det er ikke uden grund, at byen fik sit kælenavn ’byen i haven’. Næsten halvdelen af øen er dækket af grønt, og naturoplevelserne starter allerede midt i byen ved Gardens by the Bay hvor kunstige supertræer, dækket med vertikale haver, tårner op og forener natur og arkitektur på fineste vis.

Midt på øen finder du ikke bare den botaniske have med mere end 60.000 planter. Men også nogle af Singapores smukkeste vandreruter ved MacRitchie Reservoir, hvor du bl.a. kan komme på gyngende grund, når du går over en 250 meter lang hængebro helt oppe mellem trætoppene. Ikke langt herfra finder du øens højeste bakketop på 163 meter i Bukit Timah Nature Reserve. En skøn oplevelse i naturens varetægt, kun 12 kilometer fra Singapores livlige centrum.

singapore - singapore_cloud forest_03
singapore - singapore_cloud forest_01
singapore - singapore_supertree grove_01

På tur gennem kulturerne

Singapore er en blanding af det hele, og de mange forskellige nabolag værner om den strøm af migranter, der er kommet hertil gennem tiden. Enhver storby med respekt for sig selv bør have en Chinatown, og det har Singapore selvfølgelig også. Her er alt, hvad der hører sig til af mad, migranter og leben, og måske denne kinesiske oase ligefrem kan tage prisen for verdens mest autentiske af slagsen.

Ligesom kineserne har inderne også sat sit præg på Singapore, så lad ikke Little India gå din næse forbi. Her både dufter og smager det af karry, tikka masala, safran og andet godt fra det indiske køkken, og det pangfarvede gadebillede er heller ikke til at overse. I den mere boheme chic afdeling finder du nabolaget, Tiong Bahru, hvor du kan gå på opdagelse i gallerier, butikker, på markeder og i gadelivet – nabolaget hvor historie møder det hippe i en skøn art deco-kulisse.

Som et af Asiens største handelscentre skyder skyskraberne i vejret, og Singapores skyline er én man ville kunne huske, hvis det da ikke var for det faktum, at den ændrer sig med lynets hast

singapore - singapore_chinese gardens_01
singapore - singapore_sri mariamman temple_01
singapore - singapore_bygning_farve_01

Sentosa Island

Singapore vil det hele, og således er der også tropisk strandliv, adventure og forlystelser – alt sammen samlet på Sentosa Island blot 15 minutter fra centrum via monorail. Sentosa har samlet alt det sjove på ét sted med bl.a. med en adventurepark, der gemmer på Asiens stejleste svævebane.

Hertil har øen golfbaner, spaoplevelser, restauranter, vandreruter og et stort vandland, hvor de mange vandrutsjebaner snørkler sig gennem de grønne trætoppe. Og som prikken over i’et er det også her, du finder Singapores Universal Studios, der slår benene væk under både store og små. Kort sagt, Sentosa har alt godt til familien, der skal underholdes for fuld skrue.

Se vores rejser til Singapore

singapore - singapore_sentosa_01
singapore - singapore_sentosa_gondol_01
singapore - sentosa island_strand_01
singapore - sentosa island_universal studios_01
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)