Skip to main content

48 timer i Singapore: 5 ting du bør opleve

singapore - Singapore_skyline_slider_05 singapore - Singapore_zoo_tiger_01

Pitstop i verdens navle

Tænk hvis hele Danmarks befolkning boede på et areal bare lidt større end Bornholm.

Når Singapore kaldes ’verdens navle’ er der noget om snakken. For ikke nok med, at det lille land og den store by ligger et stenkast fra ækvator, så er det også en smeltedigel, der bobler på højtryk både dag og nat. En by, der aldrig sover – og et land, der vil have det hele på ualmindeligt lidt plads.

Slå dig ned i Singapore i længere tid og bliv ét med det moderne, asiatiske liv – eller hold et pitstop på et par dage i Singapore og sug byen helt ind i sjælen, inden du rejser videre ud i verden.

Vi kigger nærmere på 5 ting, du skal huske at opleve, uanset om du har to dage eller to uger i byen.

singapore - singapore_by_skyline_01

Spis til du segner

Som den smeltedigel Singapore er, bugner det med smagsnuancer og fusionskøkkenet er kommet på en spændende opgave.

Her er kinesisk, thai, fransk, indisk, malaysisk, indonesisk og alt derimellem – langet over disken i byens gadekøkkener, på madmarkederne eller serveret på nogle af Asiens fineste restauranter. En ting er sikkert og vist. Du går ikke sulten i seng, når du besøger Asiens centrum for kulinariske eksperimenter.

Når du er i Singapore, er der et par ting, du ikke må snyde dig selv for, og chilikrabbe er én af dem. Retten, der blev til i 1950’erne, er både sød, syrlig og så uimodståelig, at smagsløgene aldrig glemmer den.

Et andet hit er svinekødsretten, Bak Kut Teh, som med en god sjat urter betragtes som en mellemting mellem suppe og te.

Ikke mindst bør den ikoniske Singapore Sling nydes i selveste Singapore. Gerne på Raffles Hotel, hvor den lyserøde cocktail så dagens lys tilbage i 1915.

singapore - Singapore_streetfood_01
singapore - singapore_te_01 singapore - singapore_little india_marked_01

Arkitektur i verdensklasse

Singapores skyline er én man ville kunne huske, hvis det da ikke var for det faktum, at den ændrer sig med lynets hast.

Foruden de sædvanlige tårne finder du bl.a. ’Reflections at Keppel Bay’, som er arkitekt Daniel Liebeskins bud på skyskraberen, der her både er bøjet, spids i toppen og skæv.

Et andet ikon, er trillingetårnene med park på taget, Marina Bay Sands fra 2010. Og så er der også arkitektur i de lidt lavere luftlag. Fx ved Gardens by the Bay, hvor muslinglignende glaskupler stikker op af det grønne – eller ved marinaen, hvor ArtScience Museum fra 2011 pryder havnefronten som en arkitektonisk blomst i gigaformat.

singapore - singapore_skyline_04

Som et af Asiens største handelscentre skyder skyskraberne i vejret

Grønne glæder et stenkast fra byen

Det er ikke kun betonjungle, der karakteriserer Singapore. Slet ikke. For det er ikke uden grund, at byen fik sit kælenavn ’byen i haven’.

Næsten halvdelen af øen er dækket af grønt, og naturoplevelserne starter allerede midt i byen ved Gardens by the Bay hvor kunstige supertræer, dækket med vertikale haver, tårner op og forener natur og arkitektur på fineste vis.

Midt på øen finder du ikke bare den botaniske have med mere end 60.000 planter. Men også nogle af Singapores smukkeste vandreruter ved MacRitchie Reservoir, hvor du bl.a. kan komme på gyngende grund, når du går over en 250 meter lang hængebro helt oppe mellem trætoppene.

Du finder øens højeste bakketop på 163 meter i Bukit Timah Nature Reserve kun 12 kilometer fra Singapores livlige centrum.

singapore - singapore_gardens by the bay_01

Gardens by the Bay.

På tur gennem kulturerne

Singapore er en blanding af det hele, og de mange forskellige nabolag værner om den strøm af migranter, der er kommet hertil gennem tiden.

Enhver storby med respekt for sig selv bør have en Chinatown, og det har Singapore selvfølgelig også. Her er alt, hvad der hører sig til af mad, migranter og leben, og måske denne kinesiske oase ligefrem kan tage prisen for verdens mest autentiske af slagsen.

I den mere boheme chic afdeling finder du nabolaget, Tiong Bahru, hvor du kan gå på opdagelse i gallerier, butikker, på markeder og i gadelivet – nabolaget hvor historie møder det hippe i en skøn art deco-kulisse.

Ligesom kineserne har inderne også sat sit præg på Singapore, så lad ikke Little India gå din næse forbi.

Her dufter og smager af karry, tikka masala, safran og andet godt fra det indiske køkken.

singapore - singapore_chinese gardens_01
singapore - george town_cykel_04 singapore - westgate_legeplads_02

Som et af Asiens største handelscentre skyder skyskraberne i vejret, og Singapores skyline er én man ville kunne huske, hvis det da ikke var for det faktum, at den ændrer sig med lynets hast

Sentosa Island

Singapore har tropisk strandliv, adventure og forlystelser – alt sammen samlet på Sentosa Island blot 15 minutter fra centrum via monorail.

Sentosa har samlet alt det sjove på ét sted med bl.a. med en adventurepark, der gemmer på Asiens stejleste svævebane.

Hertil har øen golfbaner, spaoplevelser, restauranter, vandreruter og et stort vandland, hvor de mange vandrutsjebaner snørkler sig gennem de grønne trætoppe. Og som prikken over i’et er det også her, du finder Singapores Universal Studios, der slår benene væk under både store og små. Kort sagt, Sentosa har alt godt til familien, der skal underholdes for fuld skrue.

Se vores rejser til Singapore

 

singapore - sentosa island_vandland_02
singapore - singapore_sentosa_gondol_01 singapore - singapore_sentosa_01

Et udvalg af vores rejser til Singapore

Andre læste også

thailand - thailand_tempel_sko_01
Guide

Takt og tone: Din guide til gode manerer i Asien

Læs artikel
Tag på en skøn tuk-tuk tur i Bangkoks gader
Artikel

One night in Bangkok – i gastronomiens tegn

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)