Fra Rocky Mountains til Vancouver
Download katalog over rejsen

11 dage fra 29.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Fra Rocky Mountains til Vancouver Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 11 dage fra 29.990 kr.

4.9   (10 anmeldelser)
canada - banff national park_fairmont banff springs hotel_03

Dag 1

Danmark - Calgary - Banff

Vi flyver med et stop til Calgary i staten Alberta i det vestlige Canada.

Efter ankomst venter en køretur i bus på omkring 1,5 time til Banff, som ligger smukt lige midt i den canadiske del af de berømte Rocky Mountains, der strækker sig 4.800 km gennem Canada og USA. Byen har ca. 9.000 fastboende indbyggere men besøges årligt af over 3 millioner turister, og de kommer først og fremmest for at nyde den storslåede natur i bjergene omkring byen.

Om vinteren er det skisport, der trækker, og om sommeren vandring, camping, kanosejlads, fiskeri, whitewater rafting og mange andre mere eller mindre hæsblæsende aktiviteter.

Vi har haft en lang dag og indlogerer os på en god lodge. De fleste er nok lidt mørbankede efter den lange rejse og går tidligt i seng, så de er klar til den første tur i vildmarken i morgen.

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Banff

Brewster’s Mountain Lodge

+
canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Banff

Banff Park Lodge

canada - canada_fra rocky til vancouver
canada - canada_natur_ged_03 canada - canada_befolkning_02

Dag 2

En dag i Banff National Park

Dagen i dag skal tilbringes i den spektakulære Banff National Park.

Parken er af UNESCO udpeget som verdensarv og er fyldt til bristepunktet med sneklædte bjergtinder, gletsjere, dybe, blå søer og et helt fantastisk dyreliv med sorte bjørne, elge og det nordamerikanske rensdyr, caribou. De store dyr dyrker dog privatlivets fred, så vi skal ikke regne med deciderede safarioplevelser på vores rejse.

Vi lægger vejen forbi Tunnel Mountain, som knejser over byen, og vi kigger ud mod det ikoniske luksushotel Banff Springs Hotel, som er et rent postkortmotiv. Hotellet er et af Canadas gamle jernbanehoteller og drives i dag af Fairmont-gruppen. Det er et historisk mindesmærke og også udpeget som verdensarv af UNESCO.

Vi besøger Johnston Canyon, hvor vi, hvis dagsformen er til det, følger en sti ud til de smukke vandfald langs Johnston Creek. Det er vigtigt at have gode vandresko på en dag som denne. Vi lægger også vejen forbi de spøjse såkaldte ”hoodoos”, som er sylespidse klippesøjler dannet af vind og vejr gennem tusinder af år.

Bow River er ikke til at komme uden om – den løber hele vejen gennem Banff National Park.

Det var Canadas såkaldte First Nations – de oprindelige folk, der navngav floden efter de douglas-grantræer, der vokser ved floden, som de brugte til at fremstille buer (bows) af.

  • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Banff

Brewster’s Mountain Lodge

+
canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Banff

Banff Park Lodge

canada - johnstons creek_hf_01
canada - banff_by_03 canada - banff_bow river_02

Dag 3

Banff – Lake Louise, besøg ved Canadas smukkeste sø

Vi bevæger os nu længere vest på og dybere ind i Canadian Rockies.

Selve køreturen i dag er en oplevelse i sig selv. Vi kører langs den ca. 50 km lange Bow Valley Parkway, som forbinder Banff med Lake Louise. Vejen går gennem bjerge og dale og byder på det ene panorama efter det andet, f.eks. ved Eisenhower Tower og Castle Cliffs.

Fra Bow Valley Parkway kan vi være heldige at se vilde dyr, som bjørne og elge, der krydser vejen, eller de sjove tykhornsfår, der, som navnet antyder, kan fremvise et imponerende hovedsæt. Tykhornsfårene holder sammen med hjorte og andre dyr til på skråningerne langs vejen.

Inden vi kommer til Lake Louise, besøger vi en af Canadas smukkeste søer, og det siger jo ikke så lidt. Moraine Lake er så betagende, at dens motiv før i tiden fandtes på de canadiske 20-dollar-sedler. Søen ligger i 1.885 meters højde og fødes af vand fra de omkringliggende gletsjere, og den dybblå farve er et resultat af aflejringer i det smeltede vand fra gletsjerne. Kun klicheer passer til beskrivelsen af denne sø: den er et syn for guder, og kameraet kommer virkelig på overarbejde her.

Vi når frem til Lake Louise og går naturligvis en tur langs den smukke sø.

Søen er ca. 2,5 km lang og 90 meter dyb og er kendt for sit tindrende blå vand. Området omkring søen anses af mange for at være højdepunktet i Banff National Park, og især om vinteren er her stoppet med skientusiaster, der nyder bjergenes berømte pulversne. Om sommeren kommer man her f.eks. for at sejle i kajak på søen og for at vandre i bjergene omkring den.

Også ved Lake Louise ligger et af Fairmonts ikoniske hoteller, The Fairmont Chateau Lake Louise, som man med stor sandsynlighed kan genkende fra postkort. Smukkere beliggenhed findes næsten ikke.

Efter en dag med frisk bjergluft tjekker vi ind på hotellet i selve Lake Louise og finder måske et hyggeligt sted at spise aftensmad sammen og fordøje dagens mange indtryk.

  • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Lake Louise

Lake Louise Inn

canada - banff national park_moraine lake_02

Moraine Lake er iblandt Canadas smukkeste søer

Dag 4

Lake Louise – Jasper National Park, via Peyto Lake og Columbia Icefields

Efter en solid morgenmad går vi ombord i vores bus og fortsætter køreturen mod nordvest gennem de uendeligt smukke Canadian Rockies.

I dag skal vi køre ad den såkaldte Icefields Parkway, hvor vi har kig til bjergtinder og mægtige gletsjere på begge sider af vejen. Strækningen regnes for en af de smukkeste i Canada, og den kommer bestemt også ind på top10-listen over de smukkeste strækninger i verden.

Første stop er ved Peyto Lake, endnu en af de dybe gletsjersøer, som man ikke kan blive træt af at betragte. Udsigtspunktet ligger lidt oppe i terrænet, og herfra har søen ofte en nærmest mælkeblå farve.

Columbia Icefields er navnet på den 325 km2 og 365 meter tykke iskappe, som vi kører langs med på Icefields Parkway. Den forsyner otte gletsjere i området, heriblandt Athabasca-gletsjeren, som vi får mulighed for at kigge nærmere på.

Man kan naturligvis ikke bevæge sig ud på gletsjeren på egen hånd - det er alt for farligt, da der kan være sprækker i isen, som er dækket af sne. Vi vælger den sikre løsning og tager en tur ud på Athabasca-gletsjeren med den såkaldte Ice Explorer, en specialbygget bus med overdimensionerede hjul.

Udflugten kræver tilkøb hjemmefra og foregår sammen med andre rejsende. Ude på gletsjertungen står man af bussen og går lidt rundt og nyder udsigten til bjergtinderne, hvor vinden suser om toppen og skaber en evig snestorm i det fjerne.

De, der ikke er med på Ice Explorer-bussen, nyder udsigten og området omkring besøgscentret.

Vi kommer frem til Jasper National Park, hvor vi skal bo på to nætter i Jasper by. Alt den friske bjergluft vækker appetitten, så vi får stillet sulten i en af byens mange gode restauranter, der findes i flere prisklasser. 

 

  • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Canada

Jasper Inn & Suites

+
Mount Robson Inn Jacuzzi Inkluderet i prisen
Jasper

Mount Robson Inn

Chateau Jasper Lounge Inkluderet i prisen
Jasper

Chateau Jasper

God tid i Rocky Mountains

På denne rejse har vi rigtig god tid i de smukke Rocky Mountains, der løber gennem den vestlige del af Nordamerika.

Vi har 6 dage med fuldt udflugtsprogram i den storslåede natur, og vi bor i alt 5 nætter i Banff, Lake Louise og ved Jasper National Park.

Glæd jer til at opleve det betagende bjerglandskab, utroligt dyreliv og smukke byer. 

canada - athabasca gletsjer_03
canada - athabasca gletsjer_ice explorer_bus_01

Dag 5

Jasper National Park og Maligne Lake - Rocky Mountains' største gletsjersø

Dagen i dag er afsat til at udforske Jasper National Park. Parken blev etableret i 1907 og er sammen med de øvrige nationalparker i området udråbt som UNESCO-verdensarv.

Den er samtidig den største nationalpark i Canadian Rockies og hjemsted for en af de vigtigste bestande af gråbjørne (grizzly bears) og elge i Nordamerika.

Vi besøger de to søer, Patricia og Pyramid Lake, som er yndede sommer- og vinterdestinationer. Vi går en tur langs bredden og indtager endnu et glansbillede af den canadiske natur.

Maligne Canyon er også på programmet. Denne kløft, som er dannet for 350 millioner år siden, er visse steder kun to meter bred og mere end 50 meter dyb. Langs med kløften er anlagt en sti med skilte, der forklarer den geologiske udvikling, og der er fire broer hen over kløften med hver deres mageløse udsigt.

Maligne Lake er rosinen i pølseenden i dag. Det er Rocky Mountains' største gletsjersø, og den er omringet af 3.360 meter høje bjergtinder. Smeltevand fra gletsjerne i disse bjerge giver søen en vidunderlig blå farve.

De, der har lyst, kan tilkøbe en rolig sejltur på søen ud til Spirit Island, hvor vi får kig til det smukke landskab fra helt anderledes vinkler.

De, som ikke ønsker at sejle, sætter sig ved søbredden og nyder det utrolige sceneri, som er indbegrebet af Canadian Rockies.

Efter dagens oplevelser i naturen er der også tid til at udforske hyggelige Jasper på egen hånd og finde en god restaurant, hvor middagen kan indtages.

 

  • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Lake Louise

Lake Louise Inn

Tilkøb udflugter

canada - jasper national park_athabaska_river_01_hf
canada - magligne canyon_01 canada - jasper national park_patricia lake_01

Jasper National Park er udråbt som UNESCO-verdensarv

Dag 6

Jasper – Sun Peaks, langs Thompson River

Rundrejsen går videre vestpå fra staten Alberta og ind i hjertet af staten British Columbia.

Vi kører en del af tiden langs Thompson River gennem det maleriske Shuswap Highlands til vintersportsbyen Sun Peaks, som er Canadas næststørste skiområde. Selvom byen er et vintersportssted, så er den lige så smuk, når den er klædt i grønne farver, som når den er dækket af vinterens hvide kåbe.

Det meste af dagen går med at køre – men vi kan glæde os over, at der er noget smukt at kigge på hele vejen.

  • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Sun Peaks

Coast Sundance Lodge

Jasper National Park

Vi har en hel dag i Jasper National Park, som er et eldorado for os, der elsker naturen. Parken blev etableret i 1907 og dækker et område på næsten 11.000 km2.

Den er hjemsted for en af de vigtigste bestande af gråbjørne (grizzly bears) og elge i Nordamerika. Vi besøger bl.a. den spejlblanke Maligne Lake, Rocky Mountains største gletsjersø, og der er mulighed for at tage en sejltur ud til Spirit Island  - et af Canadas mest fotograferede steder.

canada - jasper_maligne lake_01
canada - sun peaks

Sun Peaks har en smuk beliggenhed

Dag 7

Sun Peaks – Whistler, gennem cowboy- og guldgraverland

Vi oplever et sceneskift i naturen i dag, når vi kører fra Sun Peaks og videre til Whistler.

Ruten går gennem cowboylandet omkring Kamloops og Cache Creek og langs Fraser River. Vi har bl.a. et stop i Lillooet, en guldgraverby, der fungerede som forsyningscenter, mens guldfeberen rasede i sidste halvdel af 1800-tallet. Noget af vejen kører vi gennem vildmarken ad ruter, som guldgraverne kortlagde i deres jagt efter guldet.

Vi er fremme i Whistler i løbet af eftermiddagen, en af Canadas mest berømte skisportssteder, som var vært for skikonkurrencerne under vinter OL i 2010. Byen ligger ved foden af de mægtige Blackcomb og Whistler Mountains og byder på golfbaner, endeløse vandrestier, mountain bike-stier, og kajaksejlads på søerne til sommermånederne og naturligvis masser af skiløjper til

  • Morgenmad

Her skal i bo

The Listel Whistler Hotel Bearfoot Bistro Patio (1) Inkluderet i prisen
Whistler

The Listel Hotel Whistler

canada - whistler_vinterlandskab_01 Inkluderet i prisen
Whistler

Aava Whistler

Rejselederen var helt fantastisk til at imødekomme alle vore ønsker. Peter var meget vidende og god til at formidle hans viden videre til os. Han er yderst behagelig og rolig på den gode måde. Han er tillidsvækkende og troværdig.

Jeg synes, det har været en rejse, som har mere end levet op til mine forventninger. Programmet har været godt tilrettelagt og jeg føler i den grad, at jeg har oplevet store højdepunkter samtlige dage.

Helle, Vejle
canada - whistler_goldon_03

Dag 8

Whistler

I dag får de, der har lyst, mulighed for at komme en tur med Whistlers stolthed, Peak 2 Peak-gondolen.

Vi har en hel dag i den smukke beliggende Whistler. Mulighederne er mange i og omkring byen.

Det er oplagt at besøge The Village Square, som er byens centrum. Der er masser af gode butikker, især tøjbutikker med sports- og fritidstøj, som dog holder et pænt højt prisniveau. Der er også mere end 100 cafeer, barer og restauranter, så der er rig mulighed for at slå sig ned og slappe lidt af, kigge på mennesker osv.

Er man rask til fods, kan man også vælge at vandre ad Valley Trail ud til den smukke sø, Lost Lake – evt. kan man halvere anstrengelserne og tage en taxa ud og vandre tilbage til byen.

De fleste vil nok også vælge at komme en tur med Whistlers stolthed, Peak 2 Peak-gondolen. Turen mellem Whistler og Blackcomb Mountain er 3,3 km lang og har verdens længste spænd. Midtvejs på turen kan man kigge 436 meter ned mod jorden, og det er også verdensrekord! Det er vel overflødigt at sige, at udsigten fra gondolen er fænomenal.

Billetten køber vi stedet, og den koster ca. 60 CAD pr. person. Selve gondolen er et ingeniørmæssigt vidunder, og er man interesseret i den slags, kan man se en film om gondolens tilblivelse på toppen af Whistler-bjerget. Turen mellem toppene tager 11 minutter, og på begge toppe er der markerede vandrestier, som man kan gå ad, hvis man trænger til at røre sig.

Nede igen kan det anbefales at besøge det fine nyere Squamish Lil’wat Cultural Centre, hvor man kan studerere den Indianske kultur.  De tre etager rummer en fornem udstilling om vestkystindianernes liv, kultur og historie, der er en biograf, en glimrende cafe med indiansk-inspireret mad og naturligvis en butik med spændende kunsthåndværk.

Rejselederen er med og står klar med gode råd og hjælp til dagen, og så mødes vi nok alle til middag på en af de gode restauranter i byen.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Rosedale On Robson Suite Hotel Have 02 Inkluderet i prisen
Vancouver

Rosedale on Robson Suite Hotel

canada - canada_natur_bjoern_02
canada - whistler_stenmand_02 canada - whistler_peak 2 peak gondol_01

Whistler er et epicenter for outdooraktiviteter

Dag 9

Whistler - Vancouver, kærlighed ved første blik

Efter morgenmad sætter vi kursen mod Vancouver, den største by i British Colombia. Det er en smuk tur, der kun tager to timer.

Vancouver er en by, som man nemt forelsker sig i, ikke mindst på grund af dens ideelle beliggenhed med vand til nærmest alle sider.

Det er også en by, som gang på gang havner i den absolutte top på listen over attraktive byer at bo i. Her bor omkring 2,3 mio. indbyggere, hvis man tæller oplandet med, og den er kendt for sin store asiatiske befolkningsgruppe.

Inden vi kommer ind til centrum, skal vi besøge Stanley Park, byens store åndehul. Her kommer både de lokale og byens turister for at cykle på skovstierne og langs vandet og for at se den fine samling af totempæle og andet First Nations-kunst, som vi også tager et ekstra kig på.

Derefter kører vi til Granville Island – en lille ø midt i Vancouver, som er ”hovedkvarter” for mange af byens bedste kunstnere og kunsthåndværkere, hvor man kan få sig en unik canadisk souvenir med hjem, hvis ikke kufferten er fyldt op endnu.
Granville Island har også en madhal fyldt med forskellige madboder, og her kan vi indtage vores frokost.

Efter frokost mødes vi igen, og denne gang tager vi en af de små færger over til fastlandet igen, for at påbegynde vores byvandring.

Efter ca. 2 timer og 5 km til fods ender vi op på vores godt beliggende hotel. Men inden da skal vi på vores byvandring bl.a. besøge Robson Street, som er byens fine shoppinggade og Gastown som er Vancouvers historiske centrum, og genskabt, som byen så ud i 1860’erne. Her er der også gode shoppingmuligheder og masser af lækre restauranter, cafeer og barer. Et besøg i Chinatown er et must i Vancouver, der som nævnt har en meget stor asiatisk og især kinesisk befolkningsgruppe. Oprindeligt kom kineserne hertil i forbindelse med den store guldfeber, der herskede i sidste halvdel af 1800-tallet, men i dag er det særligt meget velhavende kinesere, der slår sig ned i byen.

Det er sidste aften, og mon ikke rejselederen finder et hyggeligt sted hvor vi kan spise middag sammen.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Rosedale On Robson Suite Hotel Have 02 Inkluderet i prisen
Vancouver

Rosedale on Robson Suite Hotel

canada - vancouver_stanley park_01
canada - vancouver gastown_01_hf canada - vancouver_china town_01

Vi har en dag i Vancouver hvor vi besøger både byens åndehul Stanley Park med First Nations-kunst, spiser frokost på charmerende Granville Island, og tager på byvandring hvor vi også besøger Gastown, Vancouvers historiske centrum.

Dag 10

Vancouver og hjemrejse

Vi forlader hotellet efter en tidlig morgenmad og kører til Vancouver lufthavn, for at påbegynde rejsen til Danmark. 

  • Morgenmad
Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

canada - vancouver_skyline_01 canada - vancouver_skyline_nat_01

Dag 11

Ankomst til Danmark

canada - patricia lake

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)