På eventyr i Rocky Mountains med toget Rocky Mountaineer
Download katalog over rejsen

16 dage fra 63.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

På eventyr i Rocky Mountains med toget Rocky Mountaineer Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 16 dage fra 63.990 kr.

4.9   (42 anmeldelser)
canada - victoria_hval_spring_01

Dag 1

Danmark - Calgary - Banff/Canmore

Vi flyver med et stop til Calgary i provinsen Alberta i det vestlige Canada.

Efter ankomst venter en køretur i bus på omkring 1,5 time til Banff eller Canmore, som ligger smukt lige midt i den canadiske del af de berømte Rocky Mountains, der strækker sig 4.800 km gennem Canada og USA. Banff har cirka 9.000 fastboende indbyggere men besøges årligt af over 3 millioner turister, og de kommer først og fremmest for at nyde den storslåede natur i bjergene omkring byen. Om vinteren er det skisport, der trækker, og om sommeren vandring, camping, kanosejlads, fiskeri, whitewater rafting og mange andre mere eller mindre hæsblæsende aktiviteter.

Vi har haft en lang rejsedag og indlogerer os på en god lodge. De fleste er nok lidt mørbankede efter den lange rejse og går tidligt i seng, så de er klar til den første tur i vildmarken i morgen.

Canada Paa Eventyr I Rocky Mountains Med Toget Rocky Mountaineer 2025
canada - banff national park_moraine lake_kano_02

Dag 2

Banff, en dag i nationalparken

Dagen i dag skal tilbringes i den spektakulære Banff National Park.

Parken er udpeget som verdensarv af UNESCO og er fyldt til bristepunktet med sneklædte bjergtinder, gletsjere, dybe, blå søer og et helt fantastisk dyreliv med sorte bjørne, elge og den nordamerikanske kronhjort, elken.

Vi lægger i dag vejen forbi Tunnel Mountain, som knejser over byen, og vi kigger ud imod det ikoniske luksushotel Banff Springs Hotel, som er et rent postkortmotiv. Hotellet er et af Canadas gamle jernbanehoteller og drives i dag af Fairmont-gruppen. Det er et historisk mindesmærke og også udpeget som verdensarv af UNESCO.

Vi besøger Johnston Canyon, hvor vi følger en sti ud til de smukke vandfald langs Johnston Creek.

Det er vigtigt at have gode vandresko på en dag som denne.

Vi lægger også vejen forbi de spøjse såkaldte "hoodoos", som er sylespidse klippesøjler dannet af vind og vejr gennem tusinder af år.

Bow River er heller ikke til at komme uden om, da den løber hele vejen gennem Banff National Park. Det var Canadas såkaldte First Nations - de oprindelige folk eller indianerne, der navngav floden efter de douglas-grantræer, der vokser ved floden, som de brugte til at fremstille buer (bows) af.

 • Morgenmad

Her skal i bo

The Rundlestone Lodge Ext Inkluderet i prisen
Banff

The Rundlestone Lodge

Coast Canmore Hotel Conference Centre 02 Inkluderet i prisen
Canmore

Coast Canmore Hotel & Conference Centre

canada - banff national park_fairmont banff springs hotel_01
canada - banff national park_bjerg_03 canada - banff_bow river_01

Vi kigger forbi det ikoniske Fairmont Banff Springs Hotel i hjertet af nationalparken. Både park og hotel er af UNESCO udråbt til verdensarv.

Dag 3

Banff, vandring i Sunshine Meadows

Vi snører vandreskoen ekstragodt i dag og tager på en skøn vandretur i Sunshine Meadows, en tur som rejsebogsudgiveren Lonely Planet har kåret som Canadas bedste.

Vi hopper på den lokale bus , som i løbet af 25 minutter kører os til en skigondol, der venter på at tage os op til Sunshine Village. Herfra bringer en stolelift os de sidste 200 meter op til udgangspunktet for vores vandretur. I 2.200 meters højde følger vi Rock Isle-stien til de tre betagende bjergsøer, Rock Isle, Larix og Grizzly Lake. 

Vi går cirka seks kilometer i alt i moderat terræn i et roligt tempo  - lidt op og lidt ned. Hvis man ikke har lyst til at gå hele vejen, kan man uden problemer vende om og gå samme vej tilbage på egen hånd. Det er vigtigt at have godt fodtøj på - det vil sige travesko eller støvler. Der er mulighed for frokost på en hyggelig restaurant i Sunshine Village.

Turen tager os gennem et højalpint landskab med rig blomstervækst og det ene postkortmotiv efter det andet.

Har man ikke mod på vandreturen, kan man vælge at blive "hjemme" i Banff. Her kan man f.eks. tage gondolen op i terrænet og nyde udsigten. Gondolturen op i bjergene varer cirka otte minutter og koster omkring 40 canadiske dollars for et to-timers pas. Eller man kan spise frokost på det verdensberømte Banff Springs Hotel, som vi så i går, med indlagt helt vidunderlig udsigt mod Bow River-dalen.

 • Morgenmad

Her skal i bo

The Rundlestone Lodge Ext Inkluderet i prisen
Banff

The Rundlestone Lodge

Coast Canmore Hotel Conference Centre 02 Inkluderet i prisen
Canmore

Coast Canmore Hotel & Conference Centre

Banff National Park

Denne spektakulære nationalpark blev etableret i 1885 og er landets ældste. Den er naturligvis på UNESCOs liste over verdensarv, og vi har god tid til at opleve hele sceneriet. Vi tager bl.a. på en fantastisk vandretur i Sunshine Meadows, som er kåret som Canadas smukkeste vandretur af rejsebogsudgiveren Lonely Planet.

canada - banff national park_fairmont banff springs hotel_03
canada - banff national park_lake louise_01

Lake Louise

Dag 4

Banff - Lake Louise

Vi bevæger os nu længere vest på og dybere ind i Canadian Rockies. Selve køreturen i dag er en oplevelse i sig selv.

Vi kører langs den cirka 50 km lange Bow Valley Parkway, som forbinder Banff med Lake Louise. Vejen går gennem bjerge og dale og byder på den ene panoramaudsigt efter den andet, f.eks. ved Eisenhower Tower og Castle Cliffs.

Fra Bow Valley Parkway er der gode chancer for at se vilde dyr, som bjørne og elge, der krydser vejen, eller de sjove tykhornsfår, der, som navnet antyder, kan fremvise et imponerende hovedsæt. Tykhornsfårene holder sammen med hjorte og andre dyr til på skråningerne langs vejen.

Inden vi kommer til Lake Louise, besøger vi Moraine Lake, en af Canadas smukkeste søer, og det siger jo ikke så lidt. Søen er omkranset af 10 bjergtinder og er så betagende, at dens billede fandtes på de canadiske 20-dollar-sedler mellem 1969-89.

Søen ligger i 1.885 meters højde og fødes af vand fra de omkringliggende gletsjere, og den dybblå farve er et resultat af aflejringer i det smeltede vand fra gletsjerne. Man forfalder nemt til klichéer, når man skal beskrive denne sø: Den er et syn for guder, og kameraet kommer virkelig på overarbejde her.

Sidst på formiddagen når vi frem til Lake Louise, og vi går naturligvis en tur langs den smukke sø. Søen er ca. 2,5 km lang og 90 meter dyb og er kendt for sit smaragdgrønne vand. Området omkring søen anses af mange for at være højdepunktet i Banff National Park, og især om vinteren er her stoppet med skientusiaster, der nyder bjergenes berømte pulversne. Om sommeren kommer man her f.eks. for at sejle i kajak på søen og for at vandre i bjergene omkring den. Også ved Lake Louise ligger et af Fairmonts ikoniske hoteller, The Fairmont Chateau Lake Louise.

Vi genkender det højst sandsynligt fra utallige postkortmotiver. Smukkere beliggenhed findes næsten ikke.

Efter frokost forlader vi for en kort stund Banff National Park og besøger Emerald Lake i den nærliggende Yoho National Park. Efter en dag med frisk bjergluft tjekker vi ind på et hotel i Lake Louise, hvor der er gode muligheder for at finde et hyggeligt sted at spise aftensmad og fordøje dagens mange indtryk.

 • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Lake Louise

Lake Louise Inn

canada - banff national park_moraine lake_05
canada - bow valley park way_02 canada - canada_natur_elg_01

Vi kører ad Bow Valley Parkway til Lake Louise, og tager en afstikker til Moraine Lake.

canada - banff_lake louise fairmont_01

Dag 5

Lake Louise - Jasper

Efter morgenmaden går vi ombord i vores bus og fortsætter køreturen gennem de uendeligt smukke Canadian Rockies.

I dag skal vi køre ad den såkaldte Icefields Parkway, hvor vi har kig til bjergtinder og mægtige gletsjere på begge sider af vejen. Strækningen regnes for en af de smukkeste i Canada, og den kommer bestemt også ind på top 10-listen over de smukkeste strækninger i verden.

Første stop er ved Peyto Lake, endnu en af de dybe gletsjersøer, som man ikke kan blive træt af at betragte. Udsigtspunktet ligger lidt oppe i terrænet, og herfra har søen ofte en nærmest mælkeblå farve.

Columbia Icefields er navnet på den 325 kvadratkilometer store og 365 meter tykke iskappe, som vi kører langs med på Icefields Parkway. Den er forbundet til otte gletsjere i området, heriblandt Athabasca-gletsjeren, som vi skal kigge nærmere på. Man kan naturligvis ikke bevæge sig ud på egen hånd, når man skal gå på en gletsjer - det er alt for farligt, da der kan være sprækker i isen, som er dækket af sne. Vi vælger den sikre løsning og tager en tur ud på Athabasca-gletsjeren med den såkaldte Ice Explorer, en specialbygget bus med overdimensionerede hjul.

Ude på gletsjertungen står man af bussen og går lidt rundt og nyder udsigten til bjergtinderne.

I det fjerne suser vinden om bjergtoppene og skaber en evig snestorm.

Vi kommer frem til Jasper, hvor vi skal bo på en hyggelig lodge i to nætter. Der er kun omkring 5.500 fastboende i byen, men antallet af turister skal tælles i helt andre og højere tal. Alt den friske bjergluft gør os sultne, og der er mange restauranter at vælge mellem i forskellige prisklasser.

 • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Canada

Jasper Inn & Suites

+
canada - athabasca gletsjer_ice explorer_bus_01
canada - icefield parkway_02 canada - canada_natur_bjoern_07

Vi stopper ved Athabasca-gletsjeren og kører med Ice Explorer-bussen helt ud på gletsjeren.

Alle de flotte bjerge, søer og vandfald, som vi så på vores gåture med Niels, gjorde indtryk. Kan ikke rigtig fremhæve det ene bjerg, sø eller vandfald frem for et andet, for alle var rigtig flotte.

Ove, Holstebro

Efter vores opfattelse kunne vi ikke ønske os en bedre rejseleder end Niels. Positiv, vidende, professionel, og - ikke mindst - festlig, god humor og godt humør.

Janni, Aars
4.9   (42 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om rejsen

Dag 6

Jasper, Jasper National Park

Dagen i dag er afsat til at udforske Jasper National Park.

Parken blev etableret i 1907 og er sammen med de øvrige nationalparker i området udråbt som UNESCO-verdensarv. Den er samtidig den største nationalpark i Canadian Rockies og hjemsted for en af de vigtigste bestande af gråbjørne (grizzly bears) og elge i Nordamerika.

Vi besøger de to søer, Patricia og Pyramid Lake, som er yndede sommer- og vinterdestinationer. Vi går en tur langs bredden og indtager endnu et glansbillede af den canadiske natur. Herefter kører vi til Maligne Canyon. En moderat gåtur på godt 4 km fører os igennem en betagende kløft, mens den brusende Maligne River under os konstant forsøger at gøre kløften endnu dybere.

Næste stop er Medicine Lake, som faktisk slet ikke er en sø, men en del af Maligne River. Her ved Medicine Lake forsvinder floden på mærkværdig vis ned under jorden. Søen er med sin store ørredbestand et paradis for fluefiskere.

Maligne Lake er rosinen i pølseenden i dag. Det er Rocky Mountains' største gletsjersø, og den er omringet af 3.360 meter høje bjergtinder.

Smeltevand fra gletsjerne i disse bjerge giver søen en vidunderlig blå farve. Vi går om bord i en båd og tager en rolig sejltur på søen ud til Spirit Island, som er indbegrebet af Canadian Rockies - det bliver bare ikke smukkere!

Der er også tid til at gå en tur på egen hånd i den hyggelige by Jasper, når vi kommer tilbage efter dagens oplevelser.

 • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Canada

Jasper Inn & Suites

+
canada - jasper_maligne lake_01
canada - jasper national park_egern_02 canada - canada_natur_ged_01

Dag 7

Rocky Mountaineer-toget med overnatning i Kamloops

Vi er nået til et af rundrejsens helt store højdepunkter i dag: Togturen med toget Rocky Mountaineer med det poetiske navn Journey through the Clouds (rejse gennem skyerne).

Rocky Mountaineer er ikke noget almindeligt passagertog. Det er udelukkende sat i verden for, at man kan nyde naturen fra en vinkel, som man ellers ikke normalt ser. Ruten går gennem skovområder og et bjergtagende sceneri med bjerge, dale, floder og søer, og den strækker sig over to dage. Toget kører naturligvis kun i dagtimerne, hvor man kan nyde udsigten. Vi overnatter undervejs i Kamloops.

Der er afgang fra stationen i Jasper kl. 8.30, og vi finder vores plads på SilverLeaf-klassen, som er inkluderet i rejsens pris. Det er dog muligt at opgradere til GoldLeaf-klasse - se prislisten for yderligere oplysninger.

Undervejs på toget forkæles man med 2 gange morgenmad og to gange frokost, hvilket betyder, at vi kan vente med at spise morgenmad, til vi er kommet ombord på toget. Den kulinariske kvalitet er god på begge klasser - kokkene har sågar udgivet bøger om deres kogekunst, og servicen mangler heller ikke noget. Frokosten serveres på siddepladserne for dem, der rejser på SilverLeaf, og i spiseområdet for dem, der rejser på GoldLeaf. Mens vi spiser spotter vi med stor sandsynlighed ørne og tykhornsfår gennem ruden.

Vi synker ned i sæderne, og i dag kører vi mod vest og mod syd langs det såkaldte Continental Divide, som er det højtliggende vandskel i Rocky Mountains, der adskiller de vestvendte og østvendte floder. 

Dagens rute går mest gennem skovområder, og vi passerer også det næsten 4.000 meter høje Mount Robson, som er det højeste bjerg i Canadian Rockies. Vi er fremme i Kamloops omkring kl. 18, hvor vi overnatter på hotel.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Canada

Hotel valgt af Rocky Mountaineer

canada - rocky mountaineer_10
canada - rocky mountaineer_tog_mennesker_01 canada - rocky mountaineer_tog_personale_01

I rejsens pris er inkluderet siddepladser i SilverLeaf-klassen, som har store vinduer med god udsigt. Det er muligt at opgradere til GoldLeaf-klasse med panoramavinduer. Se prislisten for yderligere oplysninger.

Dag 8

Rocky Mountaineer-toget til Vancouver

Vi stiger ombord på Rocky Mountaineer omkring kl. 7.30 og nyder en god morgenmad.

Ruten i dag går mod vest ud til Stillehavet og den skønne by Vancouver og byder på meget forskellige scenerier, lige fra nærmest ørkenlignende landskaber, kringlede slugter og uberørte skove til Coast- og Cascade Mountains og de saftigt grønne sletter ved Fraser River Valley.

I Fraser Canyon ser vi bl.a. Hell's Gate, hvor den ellers brede Fraser River skal passere gennem en åbning på kun 35 meter. Det giver naturligvis et voldsomt pres på vandet. I dag er udsigten fra toget mere prangende, end den var i går med gode chancer for at se dyreliv uden for vinduerne.

Er vi rigtig heldige, spotter vi også sorte bjørne, om end det kræver en kraftig kikkert.

Vi triller ind på stationen i Vancouver omkring kl. 17.30 og bliver kørt til vores centralt beliggende hotel. Aftenen er til fri disposition, men rejselederen hjælper gerne med anbefalinger til gode restauranter.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Coast Coastal Harbour Vancouver By Apa Dobbeltværelse Inkluderet i prisen
Vancouver

Coast Coal Harbour Vancouver by APA

+

Rocky Mountaineer-togtur

En to-dages rejse med Rocky Mountaineer er en klassisk togrejse på linje med Orientekspressen i Europa og Rovos Rail i Sydafrika. Det er en enestående oplevelse og den ultimative måde at opleve den storslåede natur i de canadiske Rocky Mountains. På vores rundrejse følger vi ruten Journey through the Clouds (rejse gennem skyerne), som begynder i Jasper og slutter i Vancouver. Undervejs overnatter vi på hotel i Kamloops.

Læs mere om Rocky Mountaineer

canada - rocky mountaineer_tog_18
canada - rocky mountaineer_tog_05

Dag 9

Vancouvers højdepunkter og videre til Victoria

Vancouver, den største by i British Columbia, er en by, som man nemt forelsker sig i, ikke mindst på grund af dens smukke beliggenhed med vand til nærmest alle sider.

Det er også en by, som gang på gang havner i den absolutte top på listen over attraktive byer at bo i (sammen med København i øvrigt). Her bor omkring 2,3 mio. indbyggere, hvis man tæller oplandet med, og den er kendt for sin store asiatiske befolkningsgruppe.

Vi begynder dagen med en orienteringstur rundt i byen. Vi kører bl.a. til Stanley Park, byens store åndehul. Her kommer både de lokale og byens turister for at cykle på skovstierne og langs vandet og for at se den fine samling af totempæle og andet First Nations-kunst, som vi også tager et ekstra kig på. Vi besøger Gastown, Vancouvers historiske centrum, som er genskabt, som byen så ud i 1860'erne. Her er der gode shoppingmuligheder og masser af lækre restauranter, cafeer og barer.

Et besøg i Chinatown er et must i Vancouver, der som nævnt har en meget stor asiatisk og især kinesisk befolkningsgruppe, som kom hertil i forbindelse med den store guldfeber, der herskede i sidste halvdel af 1800-tallet, efter at man havde fundet guld i området. Frokosten kan indtages på en af caféerne eller restauranterne på Granville Island - en lille ø midt i Vancouver, som er et samlende hotspot for mange af byens bedste kunstnere og kunsthåndværkere. Er man ude efter en unik canadisk souvenir er dette stedet!

I løbet af eftermiddagen kører vi til havnen og tager færgen fra Tsawwassen over Strait of Georgia til Swartz Bay på Vancouver Island, en sejltur på omkring 1½ time i det flotteste skærgårdsmiljø.

På vej ind til Victoria besøger vi Butchart Gardens, hvor tusindvis af plantearter blomstrer om kap.

Den kæmpestore have er opdelt i temaer, f.eks. en italiensk have, en japansk have og en rosenhave. Her ånder der fred og ro.

Vi er nu fremme i Victoria, British Columbias hovedstad, som ligger på sydspidsen af øen, og vi indlogerer os centralt for to nætter. Om aftenen er der tid på egen hånd.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Chateau Victoria Hotel Suites Ext 02 Inkluderet i prisen
Victoria

Chateau Victoria Hotel & Suites

Rejselederen var helt fantastisk til at imødekomme alle vore ønsker. Peter var meget vidende og god til at formidle hans viden videre til os. Han er yderst behagelig og rolig på den gode måde. Han er tillidsvækkende og troværdig.

Jeg synes, det har været en rejse, som har mere end levet op til mine forventninger. Programmet har været godt tilrettelagt og jeg føler i den grad, at jeg har oplevet store højdepunkter samtlige dage.

Helle, Vejle
4.8   (65 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Canada
canada - vancouver skyline_02

Dag 10

Victoria, Vancouver Island, mulighed for hvalsafari

Vi starter dagen med sightseeing i det betagende område omkring Victoria med fantastiske udsigter.

I klar vejr kan vi se helt til Olympic National Park i staten Washington. Bussen sætter os af ved Fisherman's Wharf, hvor en lang række fiskerestauranter byder sig til.

Resten af dagen er til fri disposition, og det vil være muligt at tilkøbe en hvalsafari. Det vil typisk være spækhuggere, der er mulighed for at se. Hvalsafarien skal bestilles hjemmefra for at være sikker på plads på skibet, og den afgår fra Inner Harbour og varer tre timer. Tager man ikke på safarien, er resten af dagen til fri disposition – spørg rejselederen om råd og vejledning.

Victoria har ry for at have bevaret et meget britisk udtryk og får af samme grund besøg af rigtigt mange amerikanske turister. Den er canadiernes foretrukne badeby på vestkysten, og det milde klima har også fået en del pensionister til at slå sig ned i byen. Man kan f.eks. besøge parlamentsbygningen og ikke mindst den maleriske Inner Harbour, som er stedet, hvor Victoria blev grundlagt.

De oprindelige First Nations-folk brugte den dybe naturhavn i tusindvis af år og de europæiske opdagelsesrejsende, og dermed bosættere fra Europa, kom hertil i 1700-tallet. De handlede bl.a. skind og laks med First Nations-folkene.

Da det verdensomspændende Hudson Bay Company valgte havnen som hovedkvarter for sine aktiviteter i denne del af Stillehavet, kom byen for alvor på verdenskortet.

Det imponerende luksushotel, Empress Hotel, som åbnede i 1908, ligger med udsigt over Inner Harbour - det kan man også vælge at se. Man kan naturligvis også afsætte lidt tid til at kigge på butikker i byens shoppingområde.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Chateau Victoria Hotel Suites Ext 02 Inkluderet i prisen
Victoria

Chateau Victoria Hotel & Suites

Tilkøb udflugt

canada - victoria_empress hotel_01
canada - victoria_hval_spring_01 canada - victoria_buchart garden_03

Det imponerende Empress Hotel i Victoria, der ligger smukt ud til Inner Harbour, er en af byens vartegn. Vi har afsat en halv dag til sightseeing i Victoria, en by som har ry for at have bevaret et meget britisk udtryk.

Dag 11

Victoria - Ucluelet, indkvartering ved kysten

Inden vi kører ud af Victoria, besøger vi den store, fredfyldte Beacon Hill Park.

Parken ligger smukt ud til Juan de Fuca-strædet og Thunderbird-parken med sine mange imponerende totempæle og andet First Nations-kunst. Herefter skal vi igen ud på landet - ud til bjørnene og ud i den fantastiske natur, som findes på Vancouver Island. 

Vi kører omkring 4-5 timer tværs over øen ud til Stillehavskysten, og på vejen gør vi ophold i Chemainus, en lille hyggelig by dannet omkring et savværk med en af verdens største samlinger af gavlmalerier, de såkaldte 'Murals'. Vi passerer herefter Cathedral Grove, som er hjemsted for de største og ældste træer i Canada, og vi rammer kysten og den lille by Ucuelet i løbet af eftermiddagen.

Ucluelet er en skøn lille ferieby, som er præget af aktive turister, der kommer for at nyde naturen og dyrelivet i regnskoven og på de nærliggende Broken Group Islands. Byen ligger meget beskyttet i en bugt, og her sejler man kajak, tager på fisketure og vandrer eller cykler på mountainbike på stierne langs vandet.

Vi indlogerer os på vores hotel, hvor vi skal være i to nætter. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. Måske man har lyst til at gå en tur langs vandet og spise en god middag med udsigt til havet.

 • Morgenmad
 • Picnicfrokost

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Ucluelet

Canadian Princess Lodge & Marina

canada - canada_totem pael_02_hf
canada - canada_befolkning_01 canada - bay of fundy_hval_01

Efter Victoria skal vi igen ud på landet - ud til bjørnene og ud i den fantastiske natur, som findes på Vancouver Island. 

Dag 12

Ucluelet, bjørnesafari

Vi begynder dagen med en let vandretur langs kysten, som her er domineret af den tempererede regnskov.

Vi kører op til den hyggelige by Tofino, spiser frokost og kigger lidt på byen. Herefter begiver vi os ud på endnu en af rejsens højdepunkter, en safari på vestkysten af Vancouver Island for at møde sorte bjørne i deres naturlige omgivelser.

Sortbjørnen er nært beslægtet med den brune bjørn, som er den mest udbredte bjørneart, men sortbjørnen betragtes som en selvstændig art. En voksen sortbjørn vejer mellem 100 og 225 kilo, og den er meget adræt og klatrer godt.

Det kommer vi forhåbentlig til at se i dag. På trods af sit navn kan sortbjørnen faktisk godt være brun, grå eller beige, og unger fra samme kuld kan have forskellig farve. Sortbjørnen sover vintersøvn i op til fem-seks måneder om året men ses omkring Tofino fra april til oktober.

Safarien foregår med båd, og vi sejler langs kysten i de indre farvande, enten i Clayoqout Sound eller Barkley Sound. Tidspunktet for bjørnesafarien afhænger af tidevandet, idet bjørnene kommer frem for at lede efter deres yndlingsspise, taskekrabber, når vandet står lavt, og krabberne myldrer frem på klipperne. Her står sortbjørnene så klar til at nappe dem. Ellers lever de hovedsageligt af planteføde.

Farvandet, vi sejler i, er stille og roligt, og bådene holder sig i passende afstand fra bjørnene, så de ikke bliver forstyrret.

Det gælder om at bevare en bæredygtig og respektfuld distance til dyrene. Medbring en varm trøje og også gerne kikkert for at få det fulde udbytte af safarien. Selve sejlturen varer mellem to og tre timer.

På vej tilbage til Ucluelet tager vi en moderat vandretur på ca. 2,5 km i den tempererede regnskov langs Stillehavet. 

 • Morgenmad

Her skal i bo

canada - banff national park_moraine lake_kano_01 Inkluderet i prisen
Ucluelet

Canadian Princess Lodge & Marina

canada - canada_natur_bjoern_02

Tidspunktet for dagens bjørnesafari afhænger af tidevandet, idet bjørnene kommer frem for at lede efter deres yndlingsspise, taskekrabber, når vandet står lavt, og krabberne myldrer frem på klipperne.

Dag 13

Ucluelet - Vancouver

Turen går igen tværs over Vancouver Island til Nanaimo, hvor vi går ombord på færgen, som sejler over Strait of Georgia til Horseshoe Bay.

Sejlturen varer 1 time og 40 minutter. Vi kører videre til Vancouver og har resten af dagen til fri disposition. De fleste tilbringer eftermiddagen på Granville Island, som vi tidligere så på vores sightseeing i Vancouver.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Coast Coastal Harbour Vancouver By Apa Dobbeltværelse Inkluderet i prisen
Vancouver

Coast Coal Harbour Vancouver by APA

+
Rosedale On Robson Suite Hotel Have 02 Inkluderet i prisen
Vancouver

Rosedale on Robson Suite Hotel

Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

canada - vancouver_capilano_01 canada - vancouver_stanley park_01
canada - vancouver_capilano_04

Dag 14

Vancouver, udflugt til Whistler

Dagen i dag er afsat til en heldagsudflugt til Whistler, en skøn bjergby, som har mange besøgende både om vinteren og om sommeren.

Det tager omkring to timer at køre fra Vancouver til Whistler. Byen er en værdig afslutning på vores rundrejse i naturskønne Canada. Byen ligger ved foden af de mægtige Blackcomb og Whistler Mountains og byder i sommermånederne på golfbaner, endeløse vandrestier, mountain bike-stier, og kajaksejlads på søerne - og naturligvis masser af skipister i vintermånederne. Byen var vært for Vinter OL i 2010.

Når vi når frem til byen, er der ikke noget fast program for dagen, men der er mange ting at kigge på ved The Village Square, som er byens centrum. Der er også masser af caféer, barer og restauranter, så der er rig mulighed for at slå sig ned et øjeblik.

Inkluderet i dagsudflugten er også en tur med Peak 2 Peak-gondolen - et must, når man er i Whistler. Turen mellem Whistler og Blackcomb Mountain er 4,4 km lang og er verdens længste gondoltur. Den svæver helt op til 436 meter over jorden og er dermed også den højeste af sin art. Den er ganske enkelt et ingeniørmæssigt vidunder, og er man interesseret i den slags, kan man se en film om gondolens tilblivelse på toppen af Whistler-bjerget. Turen mellem toppene tager 11 minutter, og på begge toppe er der markerede vandrestier, som man kan gå ad, hvis man trænger til at røre sig.

Som en ekstrabonus blomstrer de vilde blomster i august måned i alle regnbuens farver.

Vi kører tilbage til vores hotel i Vancouver sidst på eftermiddagen og har en sidste aften i byen. Vi spiser en fælles afskedsmiddag i byen på Seasons in the Park Restaurant, en af byens gode restauranter, der ligger smukt i en park.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

Coast Coastal Harbour Vancouver By Apa Dobbeltværelse Inkluderet i prisen
Vancouver

Coast Coal Harbour Vancouver by APA

+
Rosedale On Robson Suite Hotel Have 02 Inkluderet i prisen
Vancouver

Rosedale on Robson Suite Hotel

canada - whistler_by_01
canada - whistler_stenmand_01 canada - whistler_gondol_01

Vi skal på en dagstur til den legendariske vintersportsby Whistler.

Dag 15

Vancouver - Danmark

Vi forlader hotellet om morgenen og kører til lufthavnen i Vancouver, hvorfra vi flyver hjem til Danmark med et stop.

canada - vancouver_skyline_nat_01

Dag 16

Hjemkomst

Ankomst til Danmark om formiddagen.

canada - patricia lake

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)