Cuba fantastico
Download katalog over rejsen

13 dage fra 24.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Cuba fantastico Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 13 dage fra 24.990 kr.

4.5   (558 anmeldelser)
cuba - vinales_udsigt_13

Dag 1

Danmark - Havana

I lander i Havana lufthavn først på aftenen, hvor I møder rejselederen. Efter lufthavnsformaliteterne kører vi til vores hotel i det gamle Havana, som ligger tæt på mange af seværdighederne i det gamle Havana.

cuba - cuba_fantastico RR
cuba - havana_plaza vieja_05 cuba - havana_befolkning_kvinde_cigar_02

Her skal i bo

Rooftop Inkluderet i prisen
Havana

Mystique Habana by Royalton

+

Dag 2

Havana, Besøg på tobaksfabrik og gåtur i den gamle bydel

Vi starter dagen på en af Havanas tobaksfabrikker, hvor de berømte "havanesere" rulles.

Cuba har en stolt cigartradition, og processen fra bondens mark til fremstilling af cigaren på fabrikken er spændende. Senere på turen ser vi tobaksmarkerne i området ved Viñales-dalen, og her i Havana ser vi den sidste del af processen, hvor dygtige tobaksrullere fremstiller cigarer af eksportkvalitet.

Efter besøget på fabrikken skal vi spadsere en tur i det gamle Havana, som med god ret er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Havana bliver også kaldt for Caribiens Paris, og på trods af byens forfald mange steder, er storheden fortsat intakt. Store dele af det gamle Havana er sat fuldstændig i stand, og det er ren lise for sjælen at vandre rundt i disse smukke gader.

Vi går rundt til byens fem vigtigste pladser: Plaza de Armas, som blev grundlagt sammen med byen i 1519, og hvor den spanske guvernør havde sit palæ, og Plaza Catedral, en af de absolut smukkeste i byen med katedralen, der stod færdig i 1777 og tidligere har rummet de jordiske rester af Columbus. Herudover ser vi Plaza San Francisco, Plaza Vieja og Parque Central, hvor vi finder det nationale teater, som efter en gennemgribende renovering er en af Cubas smukkeste bygninger. Ved siden af ligger den gamle og imponerende parlamentsbygning El Capitolio, der er en tro kopi af kongresbygningen i Washington.

På Malecon, byens sprudlende havnepromenade, oplever vi havanesere i ”fri dressur”, der nyder et glas rom i solen, synger og sender hinanden flirtende blikke.

Om aftenen spiser vi en middag sammen på en af de lokale restauranter i det gamle Havana (for egen regning/ikke inkluderet i prisen).

 • Morgenmad

Her skal i bo

Rooftop Inkluderet i prisen
Havana

Mystique Habana by Royalton

+
cuba - havana_capitalet_10
cuba - havana_gadebillede_04 cuba - havana_malecon bil

Havana er masser af liv og charmerende forfald, som er ved at blive renoveret nænsomt mange steder. Højre: Den berømte Malecon promenade langs vandet er et yndet udflugtsmål for lokale unge mennesker.

Dag 3

Havana, i Hemingways fodspor og besøg på værksted for amerikanerbiler

Dagen står blandt andet i Ernest Hemingways tegn. Papá Hemingway, som cubanerne kaldte ham, boede i over 20 år i Cuba, og vi skal besøge hans fornemme landsted, La Vigia, som ligger 10 km uden for Havanas centrum. 

Efter forfatterens død blev huset omdannet til et museum, og alt står, som da han forlod det. Huset indeholder blandt andetHemingways bogsamling på 8.000 bind, jagttrofæer fra Afrika, hans gamle skrivemaskine og et kunstværk, som Picasso forærede ham.

Omgivet af sine 60 katte, mange hunde og kendte venner fra USA lykkedes det ham at få skrevet Den gamle mand og havet og mange andre af bøgerne i hans omfattende forfatterskab - stærkt inspireret af det lille fiskerleje Cojimar, hvorfra han også selv tog på fisketure med de lokale. I 1954 vandt han Nobelprisen i litteratur, hvorefter han skænkede medaljen til det cubanske folk.

På vej tilbage til Havana gør vi holdt ved det spanske fort El Morro, som ligger smukt ved indsejlingen til Havanas havn. Herfra har vi en fantastisk udsigt ind over byen. Fortet El Morro stod færdigt i 1630 og skulle beskytte byen mod sørøvere. Alle de rigdomme, som de spanske koloniherrer indsamlede i Latinamerika, blev først sejlet til Havana inden videre afskibning til Spanien - og det var ofte en stor fristelse for piraterne i området.

Vi besøger herefter et bilværksted, der passer og plejer de fine amerikanerbiler, der stadig ses i bybilledet overalt i Havana.

Med stor mekanisk kreativitet arbejdes der her for at opveje manglen på reservedele på de fine biler, der kom til landet så langt tilbage som før revolutionen i 1959. På mirakuløs vis lykkes det at holde bilerne på vejene, og det skal vi naturligvis nyde godt af, så vi fordeler os i et antal biler og kører ud i byen.

Med vind i håret kører vi ned ad Malecon, byens berømte havnefront, som er Havanas store samlingssted, hvor byens borgere mødes og synger, drikker rom og sender flirtende blikke. Vi kører også gennem det gamle rigmandskvarter Miramar og den mere moderne del af Havana, Vedado, inden vi bliver sat af ved vores hotel i det gamle Havana.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Rooftop Inkluderet i prisen
Havana

Mystique Habana by Royalton

+

Musikken er overalt, og man nyder at gå rundt i Havana og se de smukke pladser i Gamle Havana, her Plaza Vieja

cuba - cuba_musik_24 cuba - havana plaza vieja_13

Dag 4

Havana - Las Terrazas - Viñales-dalen

Vi tjekker tidligt ud og kører vestpå mod Viñales-dalen i Pinar Del Rio-provinsen, som er verdensberømt, fordi verdens fineste tobaksblade dyrkes her.

Undervejs passerer vi det usædvanlige naturreservat og socialistiske mønsterbysamfund, Las Terrazas, i bjergkæden Sierra Rosario, hvor vi skal gå en lille tur.

Efter gåturen kører vi mod byen Viñales. Vi passerer de mange tobaksmarker, og vi nærmer os nu selve Viñales-dalen med de smukke Mogotes, der er nærmest surrealistiske bjergformationer formet af vejr og vind gennem millioner af år.

Dalen er uden tvivl det smukkeste og mest usædvanlige naturområde i Cuba. Vi indkvarterer os i Vinales by på casas particulares som ligger tæt på hinanden, og vi spiser hver især middag på vores casas.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

cuba - vinales-dalen - IMG_6342 Inkluderet i prisen
Viñales

Casa particular Viñales

cuba - vinales_tobaksfarmer_02

Dag 5

Viñales-dalen, på hesteryg ud i dalen og besøg hos tobaksbonde

Efter morgenmaden venter der os en helt særlig oplevelse. Vi skal på hesteryg ud i dalene sammen med et par kyndige "cowboys", som har fuldstændig styr på hestene.

Man kan således sagtens deltage, selv om man ikke har kendskab til heste.

Et af turens højdepunkter er et besøg hos en cubansk bondemand, som dyrker tobak, kaffe og meget mere. Han demonstrerer cigarrulningens kunst, og derefter dækkes der op til en god landfrokost med en formidabel udsigt til den særprægede natur. Efter frokosten rider vi tilbage til byen og har resten af dagen til egen disposition.

Hvis muligheden byder sig, kan de som har lyst, tage med rejselederen på et af byens gode musikhuse, hvor de lokale salsaorkestre spiller op til dans. 

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

cuba - vinales-dalen - IMG_6342 Inkluderet i prisen
Viñales

Casa particular Viñales

cuba - vinales_udsigt_06

Dag 6

Viñales-dalen - Cienfuegos – Trinidad

Vi tjekker tidligt ud fra hotellet for at køre mod Cienfuegos, som vi ankommer til i løbet af eftermiddagen. Her begynder vi med en lille rundvisning omkring den centrale plads.

Cienfuegos blev grundlagt i midten af 1800-tallet, da mange franskmænd efter salget af Louisiana til englænderne i det nuværende USA søgte ud i verden for at starte forfra.

Den daværende spanske guvernør Cienfuegos gav en gruppe franskmænd lov til at bygge en by ved Jaguabugten, og som en tak for det, opkaldte de byen efter ham. I dag er centrum af Cienfuegos på UNESCOs Verdensarvsliste, og byen ligner ikke nogen anden i Cuba.

Ved den centrale plads ser vi blandt andet Cubas eneste triumfbue, som franskmændene byggede i umiskendelig fransk stil til minde om uafhængigheden fra Spanien i 1901. Vi ser også et af Cubas smukkeste teatre fra slutningen af 1800-tallet.

Vi kører videre mod Trinidad, en køretur på et par timer, hvor vi har Det Caribiske Hav på den ene side og Escambray-bjergene, Cubas næststørste bjergkæde, på den anden.

Fremme i Trinidad bliver vi indlogeret tæt på hinanden på casas particulares. Middagen i aften indtages på casa'erne.

 • Morgenmad
 • Middag

Her skal i bo

cuba - trinidad_musik_03 Inkluderet i prisen
Trinidad

Casa particular Trinidad

cuba - cienfuegos_bil_04
cuba - cienfuegos_befolkning_01 cuba - cienfuegos_husfacade_02

Dag 7

Trinidad, byvandring

Vores program i Trinidad byder på en spadseretur rundt i byen, som er på UNESCOs liste over verdensarv, og af mange anses for at være den smukkeste koloniby i hele Caribien. 

Trinidad blev grundlagt i 1514 af den spanske kolonisator Diego Velázquez. De flotte palæer i centrum er alle bygget af rige sukkerbaroner i byens storhedstid mellem 1780 og 1850. Da sukkerpriserne på verdensmarkedet faldt i starten af 1900-tallet, var der dog mange af de rige familier, der måtte opgive deres forretning. I dag lever Trinidad godt af turisme, mens byens rolige puls og originale ustressede stemning er bevaret. 
 
Centrum af Trinidad myldrer for det meste af liv med både turister og lokale. Vi besøger nogle af byens kunstgallerier, og vi går forbi kunstmarkedet, hvis det er åbent. Vi besøger også et af de museer, som er indrettet i et af byens smukke gamle palæer omkring Trinidads centrale plads.  På en rundvisning i den gamle rigmandsvilla får vi et fint indblik i, hvordan en spansk sukkerbaron levede i 1800-tallet omgivet af kunst og møbler i fineste cubanske ædeltræ. En sukkerbaron havde omkring 20 husslaver til at opvarte sig selv og sin familie.

Efter middagen er det oplagt at gå op i musikgaden. Alle de populære cubanske rytmer er repræsenteret i Trinidad, både den såkaldte son, som er forløberen til salsa, og som mange kender fra Buena Vista Social Club-filmen.

Men også den mere moderne salsa og de oprindelige afrikanske rytmer, som slaverne tog med til Cuba.

 • Morgenmad

Her skal i bo

cuba - trinidad_musik_03 Inkluderet i prisen
Trinidad

Casa particular Trinidad

Trinidad

Trinidad er en sand UNESCO-perle med brostensbelagte gader, pastelfarvede huse og ikke mindst præget af sukkerbaronernes pragtvillaer.

Med næsten ingen biler i byens centrum vil du nyde at gå rundt og tage flotte billeder. Byen er fyldt med små kunstgallerier, musiksteder og mange familierestauranter, hvoraf nogle næsten ligner små museer.

cuba - trinidad_udsigt_03
cuba - trinidad_gadebillede_18

Dag 8

Trinidad, vandretur i Nationalparken Topes de Collantes

Vi kører i dag vestover mod højlandet og nationalparken Topes de Collantes.

På køreturen gør vi stop ved et udsigtspunkt for at nyde det flotte kig ud over Trinidad og havet. Nationalparken er en stor naturoplevelse, og den er blandt andet kendt for sine huler, smukke vandfald, floder, og naturlige pools med krystalklart vand. Her findes over 40 forskellige arter af orkidéer og over 100 arter af bregner - og nogle af dem vokser op til syv meter i højden.

I denne tropiske regnskov finder vi også bananpalmer, jasmin, begonier, eukalyptustræer, magnolier og kaffeplanter. Vi skal ud at vandre cirka tre kilometer i det kuperede terræn, og undervejs stopper vi for at se nærmere på træer og blomster. På ruten kommer vi også forbi et vandfald, hvor der er mulighed for at bade i det naturskabte bassin for foden af vandfaldet.

Vi afslutter vandreturen ved en restaurant, hvor vi skal spise en dejlig frokost, inden vi kører retur til Trinidad.

Vi gør opmærksom på, at man skal være i god fysisk form for at gennemføre vandringen, da terrænet visse steder er både stejlt og ujævnt. Hvis man ikke ønsker at deltage i vandreturen, kan man tilbringe dagen på egen hånd i Trinidad.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

cuba - trinidad_musik_03 Inkluderet i prisen
Trinidad

Casa particular Trinidad

cuba - triniad_topes de collantes_01

Topes de Collantes er en stor naturoplevelse, og den er blandt andet kendt for sine huler, smukke vandfald, floder, og naturlige pools med krystalklart vand. 

Dag 9

Trinidad - Santa Clara - Jibacoa

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra vores casa´er for at køre mod Jibacoa. Ruten går via Sukkermølledalen, hvor der i 1800-tallet lå mere end 50 sukkerhaciendaer.

Vi stopper på Santa Claras Revolutionsplads, som blev indviet til ære for selveste Che Guevara, og under det store monument finder vi også hans mausoleum. Che ligger begravet her med sine kammerater fra den fejlslagne guerillakrig i Bolivia.

Vi besøger både mausoleet og om muligt det lille museum, der fortæller historien om Ches liv fra fødsel til død. Efter dette lidt højtidelige besøg er det blevet tid til frokost på restauranten Los Caneyes, som ligger tæt på revolutionspladsen i Santa Clara.

Dagens mål er All Inclusive-hotellet Memories Jibacoa på Cubas nordkyst, hvor vi skal tilbringe den sidste del af vores ferie. Vi forventer, at vi kan tjekke ind på Hotel Memories sidst på eftermiddagen. Hotellet ligger i strandkanten og alle måltider og drikkevarer er inkluderet under hele opholdet.

I befinder jer i særdeles naturskønne omgivelser på en nærmest perfekt strand. Parken og hotelområdet er særdeles smagfuldt indrettet, så der er lagt op til ren nydelse de sidste dage på rejsen.

 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag

Her skal i bo

cuba - jibacoa - memories jibacoa_resort_luft Inkluderet i prisen
Jibacoa

Memories Jibacoa Resort (16 år+)

cuba - cuba_strand_03

Dag 10-11

Strand og fuld forplejning på Hotel Memories Jibacoa

På dag 10 tager I afsked med jeres danske rejseleder, og I har de sidste dage på egen hånd ved det turkisblå hav.

Der er lagt op til nogle skønne dage med afslapning, god mad og strandstemning på det dejlige hotel Memories Jibacoa, og her er rigeligt at tage sig til. Hotellet har et stort poolområde, beachvolley-bane, bordtennis og billard.

Herudover finder I et fitnesscenter, mulighed for massage og sågar salsatimer og undervisning i spansk. Memories Jibacoa har flere barer, snackbar, pianobar og et udvalg af restauranter, og da I opholder jer på All Inclusive-basis, kan I frit og døgnet rundt nyde den gode servering og de lokale drikkevarer.

Afhængig af hvor på hotellet I bor, er der maksimalt 200 meter til den dejlige sandstrand, og her er masser af muligheder for både snorkling og dykning ved det smukke koralrev.

Hotellet har desuden både dykkercenter og diverse vandsportsfaciliteter. Nogle af disse faciliteter er dog mod betaling.

 • All Inclusive

Her skal i bo

cuba - jibacoa - memories jibacoa_resort_luft Inkluderet i prisen
Jibacoa

Memories Jibacoa Resort (16 år+)

cuba - jibacoa - memories jibacoa_villa
cuba - jibacoa - memories jibacoa_solsenge_solnedgang cuba - jibacoa - memories jibacoa_pool sunset

Efter en masse spændende oplevelser er det tid til at slappe af og nyde vores dejlige og hyggelige all inclusive hotel på stranden. Her er flot vand og mulighed for snorkling ved koralrevet

Dag 12

Jibacoa og hjemrejse

Efter den sidste svømmetur tjekker I ud fra hotellet og bliver kørt til Havanas internationale lufthavn efter en forhåbentlig pragtfuld ferie.

 • Morgenmad

Dag 13

Ankomst til Danmark

Der er flyskift i Europa undervejs, inden den sidste flyvning og efterfølgende ankomst til Danmark.

cuba - trinidad_udsigt

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)