Diskobugten_sol nedgang_02
Grønland - Individuel rejse

Sommer i Aasiaat, Qeqertarsuaq og Ilulissat

9 dage fra 25.595 kr.

Sommer i Aasiaat, Qeqertarsuaq og Ilulissat

Tre skønne perler ved Diskobugten

I Grønland er udvalget af naturoplevelser uudtømmeligt, og på denne rejse får I frit lejde til at tage for jer af eventyrene i den arktiske sommer. Rejsen beskæftiger sig med tre grønlandske perler omkring Diskobugten, hvor I sejler fra by til by, får indblik i det lokale liv og oplever den storslåede natur.

Rejsen starter i Aasiaat, hvor I hurtigt føler jer hjemme i det rolige byliv blandt de traditionelle, farverige huse. Vi har inkluderet udflugter, så I får indblik i den kultur og natur, som byen byder på. Her er der dansk kolorit, når I stifter bekendtskab med områdets historie gennem maleren Per Kirkebys malerier, og Aasiaat er desuden kendt som værende et ideelt sted til havsafari, og det skal I naturligvis også opleve! Her drager I til vands og spejder efter hvalerne, der ofte boltrer sig i det isfyldte vand her i området.

På tredjedagen sejler I på en skøn tur til Diskoøen, hvor I bor i byen Qeqertarsuaq. Øen er unik, idét dens mange basaltfjelde stammer fra vulkansk aktivitet for millioner af år tilbage, og det har formet en bemærkelsesværdig naturkunst af størknet lava, som i naturligvis kommer ud at opleve på heldagsudflugt. Om sommeren er dette kontrasternes ø, når naturen blomstrer i de barske landskaber, og I ser blandt andet den over to meter lange kvanplante, der anvendes i alle mulige slags drikke og spiser.

I runder af med tre nætter i skønne Ilulissat, hvor I tager på byvandring og har masser af muligheder for tilkøb af oplevelser gennem vores fyldige udflugtsprogram. Tag eventuelt på dagstur til den kælvende Eqi-gletsjer, sejl på den UNESCO-beskyttede isfjord eller besøg den historiske Sermermiut-boplads. Tag også på egne eventyr i byen og den smukke natur, hvor det om sommeren er et herligt sted at opleve midnatssolen.

Denne rejse er tilrettelagt med henblik på at give jer mindeværdige oplevelser i den arktiske sommer på Grønland. Hverken det lokale liv eller den mægtige natur findes andre steder i verden, og her oplever I det fra tre skønne vinkler med transport og gode hoteller inkluderet.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Aasiaat 2 nætter i Aasiaat
2
Overnatning
Hotel SØMA ★★★

Qeqertarsuaq 3 nætter i Qeqertarsuaq
3
Overnatning
Hotel Disko ★★★

Ilulissat 3 nætter i Ilulissat
3
Overnatning
Hotel Arctic ★★★★

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Aasiaat

I flyver fra København om formiddagen med Air Greenland, og efter 4½ times flyvning er I fremme i Kangerlussuaq (tidligere Søndre Strømfjord). Herfra flyver I videre til Aasiaat, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hjem de kommende to nætter, Hotel SØMA.

Om aftenen nyder I en velkomstmiddag i hotellets restaurant, hvor I kan fejre, at I har fundet jer godt til rette i Grønland. Hen ad nattetimerne oplever I de særligt lyse, grønlandske nætter - hvis I rejser mellem 21. maj og 24. juli, skinner solen døgnet rundt, men hotellet har naturligvis sørget for gode gardiner, så I kan få god hvile!

 • Inkl. i prisen
  Hotel SØMA

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original
Dag 2

Aasiaat, besøg i det lokale forsamlingshus og havsafari

Aaisaat er en hyggelig by, der blandt andet bemærker sig med den ungdommelige stemning på grund af gymnasiet, der tiltrækker studerende fra nær og fjern til byen. Her skal I om formiddagen besøge det lokale forsamlingshus i Aasiaat, hvor I ser en samling malerier af den danske maler, Per Kirkeby. Ifølge Kirkeby betød Grønland meget for hans dannelse som kunstner, og til malerierne knytter sig historien om tvangslukningen af minebyen Qullissat på Diskoøen.

Vi har inkluderet frokosten i dagens oplevelsesprogram, og den spiser I efter besøget i forsamlingshuset. Bagefter skifter I kultur ud med natur, for nu skal I på havsafari! I sommerhalvåret er der (næsten) hvalgaranti i Aasiaat. Havets kæmper trives godt i Diskobugten og er derfor også i stort antal her i området. At se de enorme havdyr såsom finhvaler, vågehvaler og pukkelhvaler boltre sig og smælde med halen mod havoverfladen er en helt unik oplevelse!

Dagen afsluttes med middag i hotellets restaurant, inden hovedet atter rammer puden.

 • Inkl. i prisen
  Hotel SØMA

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
Aasiaat_by_01
Første by på rejsen: Charmerende Aasiaat.
hval_01
Vandet omkring Aasiaat er et godt sted for hvalerne til at boltre sig, så I kommer naturligvis på havsafari!
Dag 3

Videre til Diskoøen

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og gør klar til afgang fra havnen. Herfra tager I på en halvanden times sejltur til Qeqertarsuaq (tidligere Godhavn) på Diskoøen, hvor I skal bo de kommende tre nætter. Hvis vejret er klart, kan I sandsynligvis skimte Diskoøen i det fjerne, selvom den ligger omkring 100 kilometer fra fastlandet. På sejlturen derud kan I nyde stilheden til vands, mens I glider forbi isflager og holder udkig efter havdyr.

Når I er fremme i Qeqertarsuaq, finder I frem til jeres hotel, Hotel Disco, hvorefter I har resten af dagen fri til at udforske Qeqertarsuaq. Det er en velfungerende lille by med skole, plejehjem, sygehus, daginstitution og et lille museum. Her er fiskeri byens hovederhverv, hvor man især gør en dyd ud af at fiske efter snekrabber og stenbidere.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Disko

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Diskoøen_01
qeqertarsuaq_fodboldbane_01
Qeqertarsuaq_by_01
Qeqertarsuaq_by_03
Byen Qeqertarsuaq på Diskoøen. Det er en velfungerende lille by med klassiske, grønlandske byhuse i glade farver.
Dag 4

Udflugt til Qeqertarsuaqs højdepunkter

Diskoøen er ikke blot Grønlands største ø, men også en helt særlig en af slagsen. Øens stejle basaltfjelde er nemlig opstået som følge af vulkansk aktivitet for mange millioner år siden, og det har skabt en særpræget natur at gå på opdagelse i.

I dag kommer I til at stifte bekendtskab med natursceneriet på heldagstur på Diskoøen. Efter morgenmaden på hotellet tager I på vandretur til Kuannit, der ligger øst for byen Qeqertasuaq. På vejen derud passerer I heliporten og Arktisk Station, som er en forskningsstation, der er ejet af og drives af Københavns Universitet. I ser også vandløbet Røde Elv, der får sin farve fra kemiske processer fra basalten, og undervejs nyder I udsigten til naturen omkring jer.

Ved Kuannit ser I de flotte lavaskulpturer i form af sekskantede basaltsøjler, der er skabt af lava, der sprøjtede op her for millioner af år siden. Her skete en hurtig afkøling, mens lavaen trak sig tilbage, hvilket skabte denne rustikke naturkunst. I ser blandt andet en basaltsøjle ved navn ”Elefanten”, der er formet som en drikkende elefant.

Om sommeren kommer I til Kuannit på årets bedste tidspunkt. Her er området frodigt med de mange forskellige blomster og mosser, hvor også den velsmagende skærmplante, kvan, spirer frit i den barske natur. Den kan blive over to meter høj og bruges i alt fra te og snaps til marmelade.

Om aftenen kan I finde en god middag i Qeqertasuaq, hvorefter I har tid til at nyde aftenen med afslapning eller eventuelt en gåtur i byen eller området omkring.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Disko

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Qeqertarsuaq_vandfald_01
Kuannit_blomst_01
Kuannit_view_01
Det er skønt at besøge Kuannit om sommeren. Her blomstrer planterne i den ellers barske natur i de vulkanske fjelde. Det er rustik idyl, som kun Grønland kan levere det!
Dag 5

Fridag i Qeqertarsuaq

I dag kan I tage på egne eventyr på Diskoøen. I kan tilkøbe en byvandring i Qeqertarsuaq, hvor guiden fortæller mere om livet på disse kanter, hvor fisker- og fangerkulturen er en vigtig del af historien.

Udenfor byen breder de smukke landskaber sig, og dem kan I udforske på gåben, eller I kan forhøre jer på hotellet om mulighederne for at leje cykler i byen, så I hurtigere kan komme rundt i naturen.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Disko

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Qeqertarsuaq_by_02
Qeqertarsuaq_by_04
Dag 6

Qeqertarsuaq – Ilulissat

I dag spiser I tidlig morgenmad, inden I går ombord på båden, der sejler jer til Ilulissat. Det er en skøn sejltur på omkring 2½ time med en smuk udsigt og en lydkulisse, der er aldeles overladt til naturen.

Ved Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Artic, hvorefter I har resten af dagen til egne eventyr i jeres nye omgivelser. Om aftenen nyder i en 2-retters velkomstmiddag i hotellets restaurant.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
ilulissat_baad_01
Dag 7

Ilulissat, byvandring med lokal guide

Om formiddagen skal I på udflugt med en lokalguide rundt i Ilulissat. Her fortæller guiden om byens historie og den grønlandske kultur. I får således indblik i, hvordan man lever heroppe 300 kilometer nord for polarcirklen, og undervejs har I flere stop, hvor I får indblik i det lokale liv. Blandt andet gør I holdt ved fiskerne på havnen, ligesom I runder det lokale marked ved navn ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Herefter har I resten af dagen fri til at gå en tur, indsnuse den friske luft og nyde udsigten over havet.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Zion kirken_Ilulissat_sommer_midnatssol_01
Ilulissat_havn_01
Ilulissat_Knud Rasmussen hjem_01
På byrundturen i Ilulissat får I indblik i stemningen i havneområdet (nederst tv.), ligesom I naturligvis ser både Zionskirken (øverst) og polarforsken Knud Rasmussens fødehjem (nederst th.)
Dag 8

Ilulissat, evt. sejltur til den smukke Eqi-gletsjer

Ved Ilulissat venter en af Grønlands største naturoplevelser. I kan tilkøbe en udflugt til den mægtede Eqi-gletsjer, som på én gang er noget af det smukkeste, Grønland har at byde på, og samtidig et eksempel på naturen mægtige kræfter. Den er kendt som en kælvende gletsjer, og I kan selv bevidne i behørig afstand på båden, hvordan enorme stykker af is brækker af kanten og dumper i havets dyb. Det er en helt unik lydkulisse af knagende is og store brag, når isen rammer havoverfladen.

Sejlturen ud til gletsjeren er skøn i sig selv. Her passerer I bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor der er god mulighed for at se hvaler og sæler boltre sig blandt isflagerne. Undervejs har I godt udsyn til høje, stejle fjelde, hvor I kan holde øje med det livlige fugleliv og have kameraet klar, når I spotter de flotte vandfald. Frokosten er inkluderet i udflugten, og den spiser I ombord på skibet.

I kan også sætte dagen af til andre udflugter fra Ilulissat. Vælg eventuelt at tage på vandretur til den UNESCO-beskyttede Sermermiut-boplads, besøg Oqaatsus-bygden, se landskabet fra luften på flyvetur med et mindre fly eller noget helt fjerde.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Oqaatsut_bygde_01
Eqi_gletsjer_02
Eqi-gletsjeren er en af de største oplevelser i Grønland, og det er blot én af flere udflugter, I kan tilkøbe fra Ilulissat.
Dag 9

Hjemrejse

Efter morgenmaden har I afhængig af flytider mulighed for en sidste gåtur i Ilulissat, inden I bliver kørt til lufthavnen, hvorfra turen går hjemad mod Danmark. 

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Grønland

Sommer i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk

Individuel rejse
Færøerne

Nordatlantens grønne juvel

Rundrejse med dansk rejseleder
Island

I nordlysets skær

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)