Sommer i Kangerlussuaq og Ilulissat
Download katalog over rejsen

8 dage fra 25.950 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Grønland Sommer i Kangerlussuaq og Ilulissat

Individuel rejse 8 dage fra 25.950 kr.

4.8   (72 anmeldelser)
Illulissat_fjord_sommer_01

Det bedste af Grønland – kort og godt

Grønland har mange nuancer, både kulturelt og landskabsmæssigt, hvor selv den rå, isede natur har så mange udtryk, at det overgår vores vildeste fantasi. I Grønland er naturen en dynamisk størrelse, hvor isen former sig dag for dag og skaber ”her og nu”-oplevelser, I aldrig glemmer.

Kangerlussuaq_rensdyr_01
Ilulissat_inuit_01

Hvorfor vælge denne rejse

 • Inkl. udflugter på dansk
 • Isfjordssejlads til Eqigletsjeren
 • Midnatssolens skær og Indlandsisen
 • Besøg en traditionel bygde
 • Inkl. alle transporter
 • Tilkøb flere udflugter
Kangerlussuaq_Sandflugt dalen_01

På denne rejse oplever I Grønlands mest storslåede natur i Kangerlussuaq og Ilulissat

Indlandsis, kælvende gletsjere og et hav af flydende isbjerge sætter scenen til en uges eventyr i det vestlige Grønland.

I Kangerlussuaq, der ligger et kort stykke fra Indlandsisen, venter en helt speciel vandretur, når I begiver jer et stykke ind på den uendelige iskappe, der opstod for 110.000 år siden og dækker 81 procent af Grønlands samlede areal.

Selv om I på vandreturen kun oplever en minimal del af den samlede masse, får I fornemmelsen af naturens storhed til synet af is så langt øjet rækker.

Ilulissat, som især er kendt for isfjorden, der siden 2004 har været på UNESCOs verdensarvsliste, disker op med et hav af oplevelser. Bogstaveligt talt.

Her skal I opleve Eqi-gletsjeren, der er en af Grønlands mest aktive gletsjere, og sejle gennem isfjorden til en traditionel bygd. Naturen er i fuld vigør og i konstant forandring på disse kanter, hvor ikke én dag ligner den anden.

På denne rejse har vi inkluderet fire udflugter, de tager jer ud i den særprægede natur og giver et glimt af det traditionelle liv i et fangersamfund. 

Glæd jer til en rejse, hvor vi har inkluderet udflugter til flere af Grønlands største højdepunkter, såvel som I også har god tid til at opleve den arktiske hverdag og virkelighed på egen hånd. 

Se i øvrigt vores store udvalg af rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd til Grønland.

groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat

Turen i overblik

By nætter Overnatning
Kangerlussuaq 2 nætter: Kangerlussuaq 2 Hotel Kangerlussuaq
Ilulissat 5 nætter: Ilulissat 5 Hotel Hvide Falk +

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal i bo

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq, som ligger i Grønlands største internationale lufthavn, har 70 værelser og mere end 150 sengepladser fordelt på enkeltværelser, dobbeltværelser og suiter beliggende i selve transitbygningen. 

Se hotel
Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Se hotel

Vi inviterer til gratis rejse foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Grønland. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus.

ilulissat_by_sommer_05
Kangerlussuaq_hiking_01

Turen til indlandsisen i Kangerlussuaq var en stor oplevelse med en meget fin guide, som gav mange informationer. Icefjordscenteret var også en stor oplevelse især sammen med vandringen til Sermermiut

Anne Binzer
4.7   (140 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Grønland
Fjord_is_01

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Kangerlussuaq

I rejser fra Danmark om dagen og flyver direkte til Kangerlussuaq i det vestlige Grønland.

Kangerlussuaq er en lille bygd med bare 500 indbyggere, men trods det beskedne befolkningstal er bygden hjemsted for Grønlands største lufthavn. Faktisk er lufthavnen så stort et omdrejningspunkt for bygden, at det er her, I indkvarteres på et hotel efter ankomst til Kangerlussuaq.

Det første, der rammer jer, er den friske luft og den storslåede natur, der omkranser byen. Ankommer I om formiddagen, når I måske at snuse lidt til den arktiske stemning og den rustikke natur. Lander I først om aftenen, er det bare på hovedet i seng, så I kan være klar til de store oplevelser, der venter jer i morgen.

Her skal i bo

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat
kangerlussuaq_lufthavn_skilt_01 Kangerlussuaq_efteraar_01

Dag 2

Kangerlussuaq, en dag på Indlandsisen

Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet, venter jeres første store naturoplevelse, når turen går til indlandsisen.

Ser man på et kort, kunne man fristes til at tro, at isen starter et stenkast fra Kangerlussuaq, men de grønlandske vidder er enorme og køreturen til det uendelige islandskab tager ca. to timer. Undervejs er der gode chancer for at opleve rensdyr og moskusokser, mens I kører gennem den rustikke natur, der trods sit rå udtryk har en forunderlig evne til at charmere.

Indlandsisen dækker et areal svarende til ca. 81 procent af Grønlands areal og indeholder omtrent 2,8 millioner kubikkilometer is. I parkerer tæt på Indlandsisen og går resten af vejen ind til og op på isen. Der er is så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille her midt i evigheden.

Udstyret med gode vandrestøvler og varmt tøj begiver I jer ud på en lille vandring på Indlandsisen, inden I slutter af med en varm kop kaffe eller te, før I kører tilbage til Kangerlussuaq.

Turen varer i alt fem timer. 

Tilbage i Kangerlussuaq har I resten af eftermiddagen til at se nærmere på den lille by – eller slappe af efter dagens måske overvældende oplevelse.

 • Morgenmad

Her skal i bo

MIT_Hotel_Kangerlussuaq__0010 (002) Inkluderet i prisen
Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq

Kangerlussuaq_fjord ved Kangerlussuaq_01
Punkt_660_udsigt_01 Kangerlussuaq_Sandflugt dalen_01

I skal på en kort vandretur på Indlandsisen, der dækker ca. 81% af Grønlands areal, og nyde udsigten fra punkt 660 (nederst tv). Øverst: Kangerlussuaq betyder Den Store Fjord, og det giver jo god mening.

Dag 3

Kangerlussuaq – Ilulissat

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud fra hotellet. Alt efter hvilket fly I skal med til Ilulissat, kan det være, der bliver tid til at se lidt nærmere på Kangerlussuaq.

I kan f.eks. vælge at leje en cykel, udforske nærområdet og besøge fossilsletten – eller gå en rask tur til Køkkenfjeldet, som ligger lige bag ved lufthavnsbygningen. Alternativt kan I aflægge det lokale museum et besøg. Kangerlussuaq var tidligere en amerikansk militærbase, der spillede en vigtig rolle under 2. Verdenskrig – en historie, der har formet byen, som I kan få et fint indblik i her.

I flyver fra Kangerlussuaq til Ilulissat. En flyvetur på omkring 45 minutter. Fra luften kan I se de gigantiske isbjerge, der fylder Diskobugten – et smukt naturfænomen, I skal se nærmere på de kommende dage.

Ved ankomst til Ilulissat bliver I kørt til jeres hotel, som ligger med smuk udsigt over fjorden.

I tjekker ind og nyder synet over bugten, mens midnatssolen skinner.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
Ilulissat_blomster_01

Den grønlandske flora er smuk om sommeren, hvor farverige blomster skyder op overalt.

Dag 4

Ilulissat, byvandring og mulighed for tilkøb af udflugt

Ilulissat, der direkte oversat betyder ’isbjerge’, er Grønlands tredje største by med et befolkningstal på 4600 mennesker – og næsten ligeså mange slædehunde. Efter morgenmaden venter en guidet byvandring i den lille by.

Mens I går rundt blandt byens farverige træhuse, giver guiden jer en grundig introduktion til byens historie, den grønlandske kultur og det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. I kommer forbi fiskerne på havnen, sælgerne på det lokale marked ’Brættet’, Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Om eftermiddagen står det jer frit for, om I vil slappe af på hotellet, se lidt mere af byen eller tage med på en guidet vandretur til Sermermiut, en gammel boplads halvanden kilometer syd for Ilulissat. Her nyder I udsigten ved Kællingekløften og måske en kop medbragt te eller kaffe.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
isbjerge_ilulissat_01
Zion kirken_Ilulissat_sommer_midnatssol_01 ilulissat_by_01

Ilulissat er Grønlands 3. største by - dog med kun 4.600 indbygger - og er omgivet af smuk natur.

Dag 5

Ilulissat, sejltur til en kælvende gletsjer

I dag venter en af rejsens helt store naturoplevelser, når turen går til den kælvende Eqi-gletsjer, der er blandt de mest aktive gletsjere i Grønland.

Få steder i Grønland kan måle sig med den smukke Eqi-bræ, der løber ud i fjorden ca. 80 kilometer nord for Ilulissat. Fra båden, der holder sig på behørig afstand, ca. 100-200 meter fra kanten, kan I opleve de gigantiske stykker is, der brager ned i vandet, når bræen kælver. Bragene er enorme og synet af gigantiske stykker is, der vælter ud i vandet, er intet mindre end betagende. Et forunderligt dramatisk fænomen, hvis rumlen kan mærkes i kroppen.

 • Morgenmad
 • Frokost

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+

Tilkøb udflugt

Den kælvende Eqi-gletsjer

Turen til Eqi-gletsjeren foregår i moderne, bekvemme turistbåde, nordpå langs kysten og forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem, Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig på klipper og isflager. Herfra sejler I videre op gennem Ataa-sundet, som omkranses af høje, stejle fjelde, hvor I ser et livligt fugleliv og vandfald, der fosser ud over klippesiderne. 

I tilbringer ca. to timer foran bræen, hvor I venter på, at den kælver, mens I nyder en god frokost ombord. Alt afhængig af vejrforhold og hvilken bådtype, der anvendes på den pågældende dag, kan sejlturen til og fra Eqi-gletsjeren variere mellem to til fem timer.

Eqi_gletsjer_02

Dag 6

Ilulissat, på egen hånd eller tilkøb udflugter

Dagen er til fri disposition, og det står jer frit for, hvordan I vil gribe den an. Ilulissat er mest af alt kendt for isfjorden, der har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2004.

Et råt og bedårende stykke natur, der er i konstant forandring, som gigantiske isblokke fødes ved bræen og fortsætter deres rejse gennem fjorden, hvor de løbende ændrer form og karakter.

På en sejltur i isfjorden glider I rundt i fjorden blandt kæmpemæssige isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Isfjeldene er et øjebliksbillede, idet de hele tiden forandrer sig, og deres udtryk kan variere, alt efter hvilket lys, du ser dem i. I solskinnet er det kontrasterne, der træder frem, når der er overskyet, ses de blå nuancer tydeligt, mens midnatssolen skaber et helt specielt lys og farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. 

Vil I gerne blive i byen, kan I besøge souvenirbutikkerne, der sælger smuk, grønlandsk kunst såvel som tasker, pelse, bælter og punge fra Great Greenland, der laver skindprodukter i harmoni med den grønlandske natur, hvor intet går til spilde.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+

Isfjorden på UNESCOs verdensarvsliste

groenland_isbjerge_01 inuit_mand_01

Dag 7

Ilulissat, sejltur til en grønlandsk bygd og et glimt af hvaler

Kom med på slalom-sejlads mellem isbjergene i isfjorden til mikro-bygdelivet i Oqaatsut, hvor det autentiske Grønland blomstrer.

Bygden Oqaatsut ligger godt 20 kilometer nord for Ilulissat, og det tager omkring en halv time at sejle tværs over isfjorden til bebyggelsen. Det er en fantastisk oplevelse at krydse det iskolde og klare hav, hvor isfjeldene glider forbi, mens båden finder vej til bygden, der blot huser omkring 50 indbyggere – og godt fire gange så mange slædehunde.

Fremme i Oqaatsut, der også er kendt som Rødebugt, går I en tur sammen med jeres guide i ’centrum’ af bygden, hvor I blandt andet runder skolen, kirken og fiske-fabrikken, der er afgørende for tilværelsen her. I hører om livet langt uden for den civilisation, vi selv kender og er vant til, og får et fyldestgørende indblik i bygdelivet. Rundturen ender ved den prominente Restaurant H8 Explorer, der er en gastronomisk perle, selvom I befinder jer langt ude i den grønlandske natur. Frokosten består af lokale råvarer, og I kan godt glæde jer allerede.

Efter den dejlige frokost har I tid til at gå på opdagelse i byen, snuppe en kop kaffe med udsigt til ishavet eller begive jer lidt ind i landskabet på vandreture.

Der går hurtigt et par timer, inden båden igen sejler jer tilbage til Ilulissat efter en spændende dag i et vaskeægte, grønlandsk bygdemiljø.

Tilbage på Hotel Icefjord nyder I en sidste aften i Grønland.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Twin Bedroom3 Inkluderet i prisen
Ilulissat

Hotel Hvide Falk

+
groenland

Er I heldige, ser I hvalerne slå med halen i fjorden - det er et syn, man bliver glad af!

Opgrader til Premium Class på din flyvning med Air Greenland til Grønland t/r

Du får:

 • Lounge-adgang til Københavns Lufthavns to lounges i Terminal 2
 • Stig ombord før alle andre
 • Sid mere komfortabelt i bredere sæder og med mere benplads
 • Gør brug af et større arbejdsområde med strømstik 
 • Nyd et varmt måltid og lækre drikkevarer af høj kvalitet
 • Få din bagage hurtigere og før alle andre, når du ankommer til din destination
Air Greenland Tuukkaq Air Greenland A330neo Tuukkaq 01

Dag 8

Ilulissat – Danmark

Rejsen er nået til vejs ende og I skal forlade Ilulissat og Grønland. Rejsen går via Kangerlussuaq, hvor I har et kort ophold, inden I flyver videre til Danmark.

 • Morgenmad

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Ayoe 02

Ayoe Leth Christensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser

Groenland Ilulissat Gletsjer Cc

Eventyrlige Vestgrønland Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Grønlands smukke vestkyst til lands og til vands med ophold i Kangerlussuaq, Nuuk og Ilulissat, inkl. udflugter til bl.a. Indlandsisen, Oqaatsut eller Eqigletsjeren og sejlture i Isfjorden.

5   (8 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
27. maj 2024 kr. 34.995 København
07. aug. 2024 kr. 35.995 Udsolgt
19. aug. 2024 kr. 33.995 København
11. sep. 2024 kr. 33.915 Billund
14. apr. 2025 kr. 29.995 København
16. apr. 2025 kr. 29.995 Billund
12. maj 2025 kr. 31.995 København
14. maj 2025 kr. 33.915 Billund
26. maj 2025 kr. 34.995 København
28. maj 2025 kr. 29.995 Billund
06. aug. 2025 kr. 35.995 Billund
13. aug. 2025 kr. 33.915 Billund
18. aug. 2025 kr. 38.995 København
29. aug. 2025 kr. 38.995 København
03. sep. 2025 kr. 33.915 Billund
Se rejse
Groenland Zion Kirken Ilulissat Sommer Midnatssol 01 Cc

I midnatssolens skær Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Se Grønlands fabelagtige natur om sommeren. Sejl ud på isfjorden og oplev gletsjere, autentisk bygd, inuitternes jagtmarker og den smukke midnatssols blide lys.

5   (6 anmeldelser)
10-23 deltagere
Afrejsedato
17. jun. 2024 kr. 36.495
06. jul. 2024 kr. 35.995
16. jun. 2025 kr. 33.235
05. jul. 2025 kr. 35.995
19. jul. 2025 kr. 35.995
Se rejse
Hundeslæde_Tasiilaq_03

Eventyr på isen Grønland Rundrejse med dansk rejseleder

Kør på hundeslæde over de frosne landskaber, oplev Indlandsisens vidder, sejl på Ilulissat isfjord i dagslyset og se nordlyset, når mørket falder på.

10-24 deltagere
Afrejsedato
03. mar. 2025 kr. 27.995
24. mar. 2025 kr. 29.495
Se rejse
Groenland TED GATLIN 20220718 VAIGATSOUND LANDINGBOATCATCHERS 3154 TEDGATLIN 18507014 Photo Ted Gatlin Cc

Ekspeditionskrydstogt til Grønland med HX Hurtigruten Expeditions Grønland Krydstogt med dansk rejseleder

Unikt ekspeditionskrydstogt fra Island til Grønlands barske og smukke vestkyst. Vi sejler med nyeste generation af ekspeditionsskib med et ekspeditionsteam samt masser af komfort og specialudstyr. 

15-25 deltagere
Afrejsedato
08. jun. 2024 kr. 63.990 Polar Outside kahyt
08. jun. 2024 kr. 74.590 Arctic Superior kahyt
Se rejse
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

2 dage med fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025
Se rejse
ilulissat_nordlys_01

Mageløse oplevelser i Ilulissat Grønland Individuel rejse

Ilulissat ligger billedskønt ved den UNESCO-beskyttede isfjord. Bo 5 dage på det 4-stjernede Hotel Arctic der ligger i 1. række til hav og isbjerge.

Ilulissat (4 nætter)
Afrejsedato
07. nov. 2024 kr. 10.495
14. nov. 2024 kr. 10.495
21. nov. 2024 kr. 10.495
28. nov. 2024 kr. 10.495
05. dec. 2024 kr. 10.495
12. dec. 2024 kr. 11.485
23. jan. 2025 kr. 10.495
30. jan. 2025 kr. 10.495
06. feb. 2025 kr. 11.485
13. feb. 2025 kr. 11.485
20. feb. 2025 kr. 11.485
27. feb. 2025 kr. 11.485
06. mar. 2025 kr. 11.485
13. mar. 2025 kr. 11.485
20. mar. 2025 kr. 11.485
27. mar. 2025 kr. 11.485
03. apr. 2025 kr. 11.485
24. apr. 2025 kr. 11.485
01. maj 2025 kr. 10.495
08. maj 2025 kr. 10.495
15. maj 2025 kr. 10.495
22. maj 2025 kr. 10.495
Se rejse
Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)