pangalaneskanal_03
Madagaskar - Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrrejse til
myternes ø

4,7 (33 Anmeldelser)
15 dage fra 29.990 kr.

Et eventyr i dyrenes rige

Tag med på en enestående rundrejse til Madagaskar, myternes ø i Det Indiske Ocean. Få lande i verden har en så unik flora og fauna som Madagaskar, der geografisk set har været isoleret, siden øen blev adskilt fra Afrika i kridttiden. Omkring 80 procent af de pattedyr, som lever på øen, og en lige så stor andel af øens planter er endemiske, det vil sige, at de kun findes her, og vi gør en stor indsats for at se så meget som muligt af øens særegenheder. 

I Madagaskars nationalparker møder vi således forskellige arter af de sjove lemurer, kamæleoner og farvestrålende fugle, og langs vejen ser vi kæmpe baobabtræer med tykke ”maver” fyldt med vand, så de kan modstå tørke.

Et af Madagaskars varemærker er episke landskaber, og vores rejse går fra frodig regnskov i højlandet til østkystens sandstrande og vådområder, hvor vaniljeplanter og smukke orkideer slynger sig om slanke palmestammer, og hvor krydderierne kilder i næseborene. Herfra rejser vi ind i ørkenlignende landskaber med dybe kløfter i den sydvestlige del af landet og helt ud til vestkysten, hvor rejsen slutter med en dag ved havet.

Madagaskars befolkning er lige så unik som floraen og faunaen. I modsætning til dyrene, som har været på Madagaskar i mere end 50 mio. år, så har mennesket kun været her i omkring 1.500 år, og befolkningen, der er delt i geografisk og historisk betingede ”stammer”, er af bl.a. indonesisk, arabisk, fransk og afrikansk oprindelse. På vores vej rundt i landet får vi et interessant indblik i, hvordan lokalbefolkningen lever, når vi besøger landsbyer med markeder, der bugner af alskens varer, og værksteder, der fremstiller spændende kunsthåndværk.

Madagaskar er et stykke hengemt Afrika, et stykke hengemt Australien og fransk kolonihistorie og meget andet – og vi skal opleve det hele sammen med en kyndig rejseleder, som har stor erfaring i at rejse i landet. Rejsen foregår med bus, fly, båd, cykeltaxa og på gåben.

Det er en unik tur med en lidt ekspeditionsagtig karakter, der kræver et almindeligt, godt helbred og en god portion eventyrlyst!

Små grupper
12-17
deltagere
Helpension på rejsen

Rejsen inkluderer alle måltider, så vi slipper for at gå ud på egen hånd. På vores vej rundt i landet får vi forskellige smagsindtryk fra det madagaskiske køkken.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Antananarivo 1 nætter i Antananarivo
1
Overnatning

Andasibe National Park 1 nætter i Andasibe National Park
1
Overnatning

Antananarivo 1 nætter i Antananarivo
1
Overnatning

Antsirabe 1 nætter i Antsirabe
1
Overnatning
Hotel Royal Palace ★★★

Ranomafana National Park 2 nætter i Ranomafana National Park
2
Overnatning
Setam Lodge ★★★

Manakara 2 nætter i Manakara
2
Overnatning

Fianarantsoa 1 nætter i Fianarantsoa
1
Overnatning
Hotel Zomatel ★★★

Isalo National Park 2 nætter i Isalo National Park
2
Overnatning
Hotel Isalo Ranch ★★★

Ifaty 2 nætter i Ifaty
2
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark - Antananarivo
Vi flyver til Madagaskar med et stop undervejs og ankommer til Madagaskars hovedstad samme dag.
Dag 2.
Antananarivo - Andasibe
Vi kører til Andasibe-nationalparken, som er hjemsted for 11 arter af lemurer, Madagaskars mest berømte dyr, som kun lever her. På vejen møder vi kamæleoner, flyvende hunde og andre sjove skabninger.
Dag 3.
Andasibe - Antananarivo
Morgensafari blandt lemurerne, som dovner i trætoppene. I løbet af dagen kører vi tilbage til Antananarivo.
Dag 4.
Antananarivo - Antsirabe
Vi kigger os omkring i Antananarivo, inden vi fortsætter til Antsirabe. Vi kører gennem smukke risterrasser - et eksempel på Madagaskars enestående diversificerede natur. På vejen møder vi trækvogne, oksekærer og overlæssede lastbiler.
Dag 5.
Antsirabe – Ambosita – Ranomafana National Park
Gennem lokale landsbyer med stop ved spændende markeder til Ranomafana National Park.
Dag 6.
Ranomafana National Park
Besøg i tæt grøn UNESCO-beskyttet regnskov på udkig efter planter og dyr, bl.a. lemurer, kamæleoner og mere end 100 fuglearter. Mulighed for at bade i helbredende, varme kilder. Safari efter mørkets frembrud.
Dag 7.
Ranomafana - Manakara
Vi sætter nu kursen ud mod østkysten, hvor vi indkvarteres i hytter ved Det Indiske Ocean.
Dag 8.
Manakara ved havet
Udflugt i kano ud på Pangalaneskanalen forbi plantager med peber, kaffe, vanilje og kanel og forbi både, der bl.a. transporterer børn til og fra skole. Markedsbesøg med mulighed for at købe f.eks. krydderier.
Dag 9.
Manakara - Fianarantsoa
Besøg hos Madagaskars største vaniljebonde, inden vi kører tilbage til højlandet midt på øen. Stop i små landsbyer med kig til det lokale liv undervejs.
Dag 10.
Fianarantsoa – Ambalavao – Isalo National Park
Gennem smuk natur med irgrønne risterrasser til Isalo National Park, der ligger på en tør slette omgivet af bjerge, kløfter og floder. På vejen besøger vi spændende små værksteder og et livligt lokalt marked.
Dag 11.
Isalo National Park
Vandretur i den kæmpestore nationalpark med rå natur i form af græsstepper, flade taffelbjerge og forrevne sandstensbjerge. Lemurerne lever i stort tal her.
Dag 12.
Isalo – Tulear – Ifaty
Vi kører mod sydvestkysten forbi kolossale kaktusser og baobabtræer til Ifaty, hvor vi indlogeres på vores hotel, der ligger ud til vandet.
Dag 13.
Ifaty, fridag ved havet
Udflugt til baobabtræer og tid ved havet med mulighed for diverse aktiviteter. Lej en båd, tag på snorkeltur, besøg den lokale landsby eller slap af i solen.
Dag 14.
Ifaty – Tulear og hjemrejse
Tilbage til Tulear og derfra med fly til Antananarivo. Fælles middag inden afrejse over midnat.
Dag 15.
Ankomst til Danmark
Flyskift undervejs og ankomst til Danmark.

Andre spændende rundrejser

Sri Lanka

Templer, te og safari

Rundrejse med dansk rejseleder
Sydafrika

En rejse i Regnbuelandet

Rundrejse med dansk rejseleder
Nepal og Bhutan

Asiens skattekammer

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.475 anmeldelser)