burma - hsipaw_trekking_01

Rejser til Hsipaw

Rejser • vejret • hoteller

4,8 (65 Anmeldelser)

Hsipaw

Hsipaw - gemmestedet i det grønne

Det er ikke til at tyde med det danske øje, men bjerglandsbyen Hsipaw udtales faktisk ’Sipår’. Den lille by i Shan-staten ligger i smukke omgivelser, prydet med bjerge, kløfter og rismarker – et syn der ikke var markant anderledes for hverken 50, 100 eller 200 år siden. For at komme hertil skal du ud på en smuk og spændende togtur over Gotheik-viadukten, hvor toget bumler over skinnerne på Myanmars højeste bro, der hviler på et stålfundament i 102 meters højde. Det giver et lille gys, når toget svæver noget turbulent henover den dybe kløft, men trods det spinkle fundament skulle der ikke være noget at frygte.

Indtil for få år siden var Hsipaw og området omkring byen så godt som gemt og glemt – i hvert fald for vestlige turister. De seneste år har verden fået øjnene op for den lille flække, men turismen er heldigvis stadig på vuggestadiet. Hsipaw er et glimrende udgangspunkt for dig, der gerne vil vandre og få et indblik i shan-stammernes dagligdag. Som du vandrer gennem landskaberne ser du, hvordan de lokale bønder iført traditionelle stråhatte arbejder i markerne med hakker, spader og vandbøfler spændt for ploven. På en guidet tur får du mulighed for at komme helt tæt på de lokale, der ofte bor i små huse på pæle med vægge af palmeblade og måske du også kan få et kig ind i en lokal skole.

I selve Hsipaw kan du se et helt særligt hus og få en helt særlig historie. I 1940’erne tog Shan-prinsen udenlands for at læse til ingeniør. Her mødte han en australsk kvinde, som han giftede sig med, men han fortalte dog aldrig om sin titel, før hun tog med ham tilbage til Myanmar. De slog sig ned som prins og prinsesse i Hsipaw, men blev dog nødt til at forlade landet, da militærjuntaen kom til magten, og huset har lige siden stået tomt.

burma (Myanmar) - Myanmar_land Hsipaw
Det siger vores gæster ...
;

Hoteller i Hsipaw


Lily the Home ★★+

Et fint lille hotel med god beliggenhed midt i byen og i gåafstand fra det travle natmarked, byens templer og gode restauranter. Øverst i bygningen ligger hotellets egen restaurant, hvor man kan indtage sin morgenmad med udsigt til byens tage og de grønne bjerge i baggrunden. 

24 værelser
0 m By
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Mr. Charles Guesthouse ★★+

Selvom det hedder et gæstehus, har Mr. Charles efterhånden fået bygget et mindre hotelpalæ op i den skønne bjergby. Der er i alt 3 bygninger, som huser hotellets 34 værelser og suiter. Hotellet er placeret på en sidevej til byens hovedvej og har en hyggelig restaurant, hvor både morgenmaden og andre måltider kan nydes. I den midterste bygning er der en fin overdækket terrasse på førstesalen, hvor man kan sidde i den svale vind og nyde den fine udsigt til både de lokale naboer og bjergene.

Desuden er der overdækket terrasse ved hotellets indgang, hvor de lokale guider sidder og besvarer spørgsmål om området og dets historie, mens man kan nyde noget koldt at drikke. Byens lille lægehus er også anlagt i Mr. Charles palæ, og Mr. Charles går personligt rundt og hilser alle gæster velkommen og viser stolt rundt på sin hyggelige ejendom. Hans personale, som mest består af familiemedlemmer, er flinke og dygtige til engelsk og værelserne er rummelige og pæne med aircondition, tv og badekar.

34 værelser
0 m By
Bar
Restaurant
Aircondition
TV
Balkon / Terrasse

Rejser til Hsipaw

Mandalay

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
32° C
36° C
38° C
37° C
34° C
34° C
33° C
33° C
32° C
30° C
28° C
Nedbør i mm.
4 mm
2 mm
1 mm
38 mm
144 mm
129 mm
78 mm
133 mm
156 mm
185 mm
38 mm
7 mm

Billeder fra Hsipaw

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)