burma - mandalay_kvinde_marked_krydderier

Rejser til Mandalay

Rejser • vejret • hoteller

4,8 (65 Anmeldelser)

Mandalay

Mandalay - askese og overflod

Mandalay er Myanmars religiøse centrum og hjemsted for op mod 80.000 kronragede munke i bordeauxfarvede klæder. Står du tidligt op, vil du hver morgen se, hvordan de vandrer ud i byens gader med deres krukker for at indsamle almisser fra byens borgere, som gerne donerer lidt mad og penge til munkene, som trods deres asketiske liv har en høj plads i samfundet.

Mandalay var kongeby og hovedstad fra 1857 til 1885, og den har stadig noget særligt over sig med smukt forgyldte templer og levende klostre. Byen ligger ud til Ayarwaddyfloden, som kringler sig gennem store dele af Myanmar. Floden er byens livsnerve, og du skal derfor heller ikke snyde dig selv for en sejltur, hvor du kan betragte livet, der leves langs bredden – og i nogle tilfælde i landsbyer bygget på pæle i floden.

På land kan du besøge den imponerende Mingun-tempelruin, ca. 11 kilometer nord for byen på den vestlige flodbred. Af andre store seværdigheder i Mandalays omegn kan nævnes den berømte U-Bein-bro, der er verdens længste teaktræsbro, og den gamle kongeby Amarapura med det spændende Mahagandayon-kloster.

Tilbage i selve Mandalay kan du nemt få en dag til at gå med bare at fornemme den livlige atmosfære, hvor diverse motorkøretøjer suser gennem byen, hvor osende gadekøkkener og godtfolk fylder op i gadebilledet. Tag måske turen op til Mandalay Hill, hvorfra udsigten over byen og floden er formidabel eller besøg den imponerende Sandumuni Pagoda, der er udstyret med en gigantisk jernbuddha og hundredvis af skrin.

burma (Myanmar) - Myanmar_land Mandalay
Det siger vores gæster ...
;

Hoteller i Mandalay


Ayeyarwaddy River View ★★★

Nyere hotel fra 2011 beliggende helt ned til Ayeyarwaddy floden, tæt ved Mandalays centrum, Royal Palace og andre af byens seværdigheder. Hotellet værelser er enkelt men pænt indrettede med smukke trægulve. På hotellet findes en restaurant og på øverste etage er det muligt at nyde sin middag eller en lokal drink akkompagneret af den smukke udsigt over floden.

65 værelser
0 m By
Restaurant
Aircondition
TV

Kyi Tin ★★★

Rigtig hyggeligt hotel beliggende centralt i Mandalay, ikke langt fra Royal Palace. Hotellet er omkranset af en meget smuk have med springvand og eksotiske blomster, og der er her rig mulighed for at få et pusterum efter en dag fyldt med oplevelser.

Hotellets værelser er moderne indrettede og udstyrede med alle nødvendige faciliteter og har desuden sin egen lille terrasse. På hotellet findes en rigtig god restaurant og bar. Desuden er der også en hyggelig udendørs café på hotellets ejendom, hvor man kan nyde en god stærk kop kaffe, mens man nyder de eksotiske og frodige omgivelser.

33 værelser
0 m By
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse

Mandalay Hill Resort ★★★★

For foden af Mandalay Hill ligger dette skønne resort omringet af grøn natur og fredelige pagoder. Hotellet oser af elegance og alle værelser er overdådigt udsmykkede med traditionelle burmesiske møbler og tæpper.  Brugen af rav- og guldtoner i rummene er også med til at give en harmonisk stemning i de sofistikerede omgivelser.

Alle værelser har supermoderne faciliteter og resortet huser også en skøn, stor pool og en dejlig spa med afslappende behandlinger. Benyt jer også af de gode restauranter på resortet, især tilbuddet "dinner and show", som er med til at give god indsigt i Burmas historie. Et tip top valg for jer, der ønsker at bo lækkert i historiske Mandalay.

206 værelser
0 m By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Mandalay City Hotel ★★★

Dette hotel ligger i centrum af centrum, men alligevel så godt "gemt" væk, at man ikke bliver generet af larm og støj fra Mandalays livlige gader. Hotellet har smukke eksotiske omgivelser med tropisk have og en dejlig swimmingpool, hvor man kan blive kølet ned og slappe af efter dagens oplevelser.

Der er gratis wifi i lobbyen, og hotellets 66 værelser byder på pæne og lyse rummelige værelser, alle med satellit-tv og badekar. Hotellets restaurant tilbyder både asiatisk og europæisk mad, og den tilhørende bar er rigtig hyggelig med indbydende happy hour tilbud.

64 værelser
0 m By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Yadanarbon Dynasty ★★★

Virkelig godt nyere hotel i centrum af Mandalay og med fem minutters gang til byens natmarked og kort køreafstand til byens seværdigheder. Gode værelser indrettet i hyggelig burmesisk stil i varme træfarver med to queensize- eller en kingsize-seng og fint badeværelse.

Alle fornødenheder inkl. te- og kaffefaciliteter og minibar. På toppen af bygningen ligger Sky Bar med udsigt til byens tage og levende lokal musik. Et rigtigt godt sted i Mandalay! 

60 værelser
0 m By
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Bagan King Mandalay ★★★+

Dejligt nyt boutiquehotel i centrum af Mandalay med lidt mere af det hele. Fine værelser med god plads indrettet i traditionel burmesisk stil med mørkt træ og varme farver. Øverst i bygningen ligger restauranten, hvor man indtager morgenmaden med udsigt over byen. God service hele vejen rundt. 

29 værelser
0 m By
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Best Western Eastern Palace ★★★

Et moderne hotel beliggende i Mandalays historiske område med ca. 5 minutters kørsel til Mandalay Palace. Hotellet er ikke så charmerende set udefra, men det fungerer som en god basis for oplevelser og tilbyder gode værelser med alle nødvendige faciliteter.   

118 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi

Rejser til Mandalay

Mandalay

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
32° C
36° C
38° C
37° C
34° C
34° C
33° C
33° C
32° C
30° C
28° C
Nedbør i mm.
4 mm
2 mm
1 mm
38 mm
144 mm
129 mm
78 mm
133 mm
156 mm
185 mm
38 mm
7 mm

Billeder fra Mandalay

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.480 anmeldelser)