Safari i Madikwe, Rovos Rail og Cape town
Download katalog over rejsen

14 dage fra 49.790 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Sydafrika Safari i Madikwe, Rovos Rail og Cape town

Individuel rejse 14 dage fra 49.790 kr.

4.7   (36 anmeldelser)
Rovos Rail Hero 01

Malariafri safari i Madikwe-nationalparken, overdådig luksus på Novos Rail og skønne oplevelser i Cape Town

Sydafrika viser sig fra sin smukkeste side på denne rejse, hvor I både skal på Big Five-safari i den smukke og malariafrie nationalpark Madikwe, rejse gennem landet som fortidens kolonister på det luksuriøse Rovos Rail og udforske en af verdens absolut smukkeste byer, Cape Town.

Rovos Rail Udsigt Bageste Vogn 01
sydafrika - kap halvoen_01_hf

Hvorfor vælge denne rejse:

 • Den perfekte livsnyder-rejse
 • Big Five safari i malariafrit område
 • Enestående togrejse på 5-stjernede Rovos Rail
 • Vild natur og storby i samme rejse
 • Spændende Cape Town med mange udflugtsmuligheder
sydafrika - sydafrika_natur_elefant_01

Oplev Sydafrikas smukke natur, vidunderlige dyr og fantastiske Cape Town på 1. klasse

Jeres sydafrikanske eventyr begynder med tre dages safari i nationalparken Madikwe, der ligger godt fem timers kørsel fra Johannesburg lufthavn.

Parken er den femtestørste af sin slags i Sydafrika, og dens store, åbne græssletter gør den til det perfekte sted at spotte The Big Five og de mange andre, fantastiske dyr, der kan kalde det store naturområde på grænsen til Botswana for deres hjem. I bor i luksustelte på den lækre Aha Takadu River Camp med udsigt over bushen og den nærliggende Marico-flod, der er en biflod til den mytiske Limpopo-flod. De tre dage på campen flyver afsted med to daglige game drives, afslapning ved poolen, god mad og forhåbentligt masser af smukke dyr.

En tur med jeep i bushen kan godt bumle lidt, og det kan jeres næste transporteventyr faktisk også. Dog på en lidt mere afslappende måde. I skal nemlig tilbagelægge 1.600 kilometer gennem Afrikas smukke natur på et af verdens mest luksuriøse og historiske tog, Novos Rail. Turen går fra Pretoria til Cape Town, og undervejs bliver I behandlet som royale, mens Afrika glider forbi udenfor vinduerne i et mageligt tempo. Imens kan I tage for jer af det rullende hotels fantastiske mad, bløde senge, imponerende vinkort og mageløse udsigter ad libitum. I kan vælge mellem tre værelseskategorier ombord på toget, men uanset hvilken I vælger, er I garanteret en oplevelse, der sætter sig i erindringen for evigt. Også selvom det bumler lidt undervejs.

Fremme i Cape Town har I nu fem dage til at udforske byen, der med rette er kendt som en af verdens mest spændende, historiske og smukke byer. Byen ligger og putter sig mellem det majestætiske Table Mountain og det dragende Atlanterhav, og der er nok at tage sig til i byen, som sydafrikanerne selv har døbt ”The Mother City”. Gå i fodsporene på Nelson Mandela og hans kamp for frihed og lighed med en sejltur til fængselsøen Robben Island. Tag en tur ud på kaphalvøen og se sæl- og pingvinkolonier samt Kap Agulhas, hvor Atlanterhavet og Det Indiske Ocean møder hinanden. Eller sæt jer på en dejlig restaurant nær jeres hotel på Kloof Street og nyd en dejlig middag, mens Cape Towns byliv udspiller sig for øjnene af jer.

Efter 14 dages eventyr i Sydafrika vender I hjem til Danmark med den mentale billedbank fyldt helt op af smuk natur og fantastiske oplevelser.

Men vi advarer jer. Turen med regionaltoget hjem fra lufthavnen bliver nok lidt af en skuffelse.

Sydafrika Safari Ved Madikwe Og Cape Town FIT

Turen i overblik

By nætter Inkluderet Opgradering
Madikwe National Park 3 nætter: Madikwe National Park 3 Aha Takadu River Camp
Pretoria 1 nætter: Pretoria 1 Ivory Manor Boutique Hotel +
Rovos Rail 3 nætter: Rovos Rail 3 Rovos Rail
Cape Town 4 nætter: Cape Town 4 Kloof Street Hotel + Cloud 9 Boutique Hotel & Spa The Winchester Boutique Hotel

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

Her skal I bo

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.

sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

For foden af Table Mountain ligger Cloud Nine Boutique Hotel i et af Cape Towns mest eksklusive boligområder - og i gåafstand fra de lækre restauranter og butikker på Kloof og Long Street. En del af de smukke villaer i denne del af byen er omdannet til små luksushoteller, således også Cloud Nine.

Se hotel
Madikwe National Park Aha Takadu River Camp Pool 01 Inkluderet i prisen
Madikwe National Park

Aha Takadu River Camp

Se hotel
Pretoria Ivory Manor Bvoutique Hotel Udefra 01 Inkluderet i prisen
Pretoria

Ivory Manor Boutique Hotel

+
Se hotel
RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

Se hotel
Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
Se hotel
Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

Se hotel

Vi inviterer til gratis foredrag

Kom til et spændende foredrag om rejser til Sydafrika. Vi holder mange foredrag året rundt på vores kontor i København og to gange om året i Aarhus. Foredraget er gratis, men tilmelding nødvendig.

Rovos Rail Landskab 01
sydafrika - cape town_table mountain_01

Game Reserve kan anbefales på det varmeste. Smukt sted, helt fantastisk venligt personale og lækker, lækker mad. Cape Town er i topklasse.

Elisabeth, Fredensborg
4.8   (100 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Sydafrika
sydafrika - sydafrika_natur_leopard_02_HF

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse fra Danmark - Sydafrika

Jeres rejse begynder om eftermiddagen fra København, eller på udvalgte dage også fra Billund. I flyver til London og derfra videre til Johannesburg i Sydafrika med ankomst næste dag.

Sydafrika Safari Ved Madikwe Og Cape Town FIT
sydafrika - elephant national park_elefant_04 sydafrika - cape town_befolkning_kvinde_02

Dag 2

Ankomst til Johannesburg, videre til Madikwe National Park

I lander i lufthavnen i Johannesburg, hvor en chauffør venter på jer, efter at I har overstået indrejseformaliteterne.

I skal ud på en køretur på cirka 4 ½ time mod Madikwe National Park, men det føles ikke så langt, da I naturligvis holder pauser undervejs, når I har brug for det, og så er der masser at se på udenfor vinduerne, imens I kører.

Madikwe National Park ligger i det nordvestlige Sydafrika og grænser op til Botswana, og her er malariafrit i denne del af Afrika. Her er en stor mangfoldighed af både planter og afrikanske dyr, og terrænet giver gode muligheder for at få øje på dyrene. Her er 66 arter af pattedyr, herunder The Big Five, og mere end 300 permanente fuglearter og trækfugle – så her er masser af dyreliv at se på. Udover The Big Five er det ret normalt at se både de sjældne geparder, plettede- og brune hyæner og jordsvin.

Madikwe National Park er et privat vildtreservat, dvs. at den almindelige offentlighed ikke har adgang uden en reservation til en af parkens lodges. Det betyder, at der aldrig bliver overbefolket af turister, som man kan se i andre nationalparker på bestemte tider af året, og at jeres jeep i højere grad kan køre offroad og følge dyr ind i bushen om nødvendigt.

Hele parken er hegnet ind, men det er ikke noget, I bemærker under jeres ophold her. Som led i et nationalt bevaringsprogram, begyndte man at sætte dyr ud her i 1991, og i de efterfølgende otte år blev mere end 8.000 dyr af 28 arter frigivet i Madikwe National Park, herunder elefanter, næsehorn, bøfler, løver, geparder, plettede hyæner, giraffer, zebraer og mange arter af antiloper og planteædere. Der var allerede leoparder i reservatet.

I skal bo i luksustelte midt i den vilde natur i den skønne Thakadu River Camp. Teltene har fast trægulv og fungerer på samme måde som en bungalow. Oplevelsen i naturen bliver dog meget mere autentisk, når vægge og loft er erstattet med teltdug. Hvis I er fremme inden kl. 15 – og det er der en god chance for, at I er – skal I på turens første game drive i parken allerede i dag.

I kører ud i åbne jeeps med en tracker og en ranger, som kender området ud og ind. Trackeren sidder foran i jeepen og har til opgave at spotte dyrene og læse sporene, mens rangeren kører jeepen og fortæller jer om de dyr, I møder og om, hvordan I skal forholde jer ude i naturen.

Efter nogle timer på game drive vender I tilbage til lodgen, hvor I har tid til et brusebad, inden I spiser middag.

Her møder I lodgens andre gæster i den hyggelig bar eller ved den veltilberedte buffet, som serveres på traditionel afrikansk vis under åben himmel.

Madikwe National Park

Madikwe National Park ligger i det nordvestlige Sydafrika og grænser op til Botswana, og her er malariafrit i denne del af Afrika. Her er en stor mangfoldighed af både planter og afrikanske dyr, og terrænet giver gode muligheder for at få øje på dyrene.

Her er 66 arter af pattedyr, herunder The Big Five, og mere end 300 permanente fuglearter og trækfugle – så her er masser af dyreliv at se på. Udover The Big Five er det ret normalt at se både de sjældne geparder, plettede- og brune hyæner og jordsvin.

Løver Safari Madikwe

Madikwe National Park er et privat vildtreservat, dvs. at den almindelige offentlighed ikke har adgang uden en reservation til en af parkens lodges. Derfor bliver her aldrig trængsel af turister, som man kan se i andre nationalparker på bestemte tider af året, og så kan jeres jeep i højere grad køre offroad og følge dyrene ind i bushen om nødvendigt.

I bor i luksustelte midt i den vilde natur i den skønne Thakadu River Camp. Teltene har fast trægulv og fungerer på samme måde som en bungalow. Oplevelsen i naturen bliver dog meget mere autentisk, når vægge og loft er erstattet med teltdug. Hvis I er fremme inden kl. 15 – og det er der en god chance for, at I er – skal I på turens første game drive i parken allerede i dag.

I kører ud i åbne jeeps med en tracker og en ranger, som kender området ud og ind. Trackeren sidder foran i jeepen og har til opgave at spotte dyrene og læse sporene, mens rangeren kører jeepen og fortæller jer om de dyr, I møder og om, hvordan I skal forholde jer ude i naturen.

Efter nogle timer på game drive vender I tilbage til lodgen, hvor I har tid til et brusebad, inden I spiser middag.

Her møder I lodgens andre gæster i den hyggelig bar eller ved den veltilberedte buffet, som serveres på traditionel afrikansk vis under åben himmel.

 • Middag

Her skal i bo

Madikwe National Park Aha Takadu River Camp Pool 01 Inkluderet i prisen
Madikwe National Park

Aha Takadu River Camp

Madikwe National Park Aha Takadu River Camp Pool 01
Madikwe National Park Aha Takadu River Camp Luksus Telt 01 Madikwe National Park Aha Takadu River Camp Bar 01

I Madikwe bor I i den skønne Thakadu River Camp i luksustelte midt i den vilde natur. I pausen mellem dagens to game drives, kan I nyde lodgens pool eller sidde på terrassen og observere naturens gang. 

Dag 3-4

Madikwe National Park, malariafri safari i parken, to daglige game drives

Der er vækning med en kop varm te eller kaffe ved solopgang og et tidligt game drive.

Alt kan ske, måske møder I giraffer, zebraer, næsehorn eller antiloper i mange varianter, inden I vender tilbage til morgenmaden på lodgen. Mangler I at sætte kryds ved et par stykker af The Big Five, så vil jeres ranger og tracker gøre en ihærdig indsats for, at det lykkes at se dem alle.

I pausen mellem dagens to game drives, kan I nyde lodgens pool eller sidde på terrassen og observere naturens gang. Hen på eftermiddagen skal I på dagens anden game drive, som helt sikkert vil byde på anderledes oplevelser og nye indtryk.

 • Helpension

Her skal i bo

Madikwe National Park Aha Takadu River Camp Pool 01 Inkluderet i prisen
Madikwe National Park

Aha Takadu River Camp

sydafrika - sydafrika_natur_leopard_01

Dag 5

Madikwe, videre til Pretoria

Efter morgenmaden bliver I hentet på lodgen og kørt til Pretoria, hvor I skal overnatte, inden den spændende togrejse til Cape Town starter.

Om eftermiddagen er der mulighed for at kigge lidt nærmere på Pretoria, som er Sydafrikas administrative hovedstad, og som huser regeringsbygningerne, Union Buildings. På pladsen foran står landets største statue af Nelson Mandela.

Det opulente Voortrekker-monument er også et besøg værd. Det blev bygget til minde om de hollandske boeres erobring af landet, og her får man den stærkeste oplevelse af de myter og den forskruede tankegang, der førte til raceundertrykkelsen under apartheid. Bemærk: For at komme ind til Union Buildings og Voortrekker-monumentet skal I tage en taxa (der er for langt at gå). Hotellet hjælper gerne med at organisere dette.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Pretoria Ivory Manor Bvoutique Hotel Udefra 01 Inkluderet i prisen
Pretoria

Ivory Manor Boutique Hotel

+
Voortrekker Monument 01

Det opulente Voortrekker-monument blev bygget til minde om de hollandske boeres erobring af landet. Her får man den stærkeste oplevelse af de myter og den forskruede tankegang, der førte til raceundertrykkelsen under apartheid.

Dag 6

Pretoria, afgang med Rovos Rail

Efter morgenmaden, bliver I kørt til togstationen i Pretoria, hvor der venter en oplevelse af de helt store.

I skal ud på tre dages togrejse omgivet af historisk luksus med gourmetmad og vine af højeste kvalitet og en service, som er værd at skrive hjem om. Fra togstationen i Pretoria kører en bus jer og de andre rejsende til stationen i Meyerton – en tur på halvanden time. Her er jeres tog klar til ombordstigning, og I bliver fulgt til jeres kupe, hvor I kan finde jer til rette.

Pullman-suiterne, som er inkluderet i grundpakken, er 7 kvm og har køjeseng eller en mindre dobbeltseng, som om dagen laves om til en sofa, og Deluxe- og Royal-suiterne, som kan tilkøbes som opgraderinger, er henholdsvis 10 kvm og 16 kvm og har en større dobbeltseng. Alle tre har naturligvis eget toilet og bad og vinduer, hvorfra man kan nyde det smukke landskab, som glider forbi udenfor vinduerne.

Den strækning, som I skal køre fra Pretoria til Cape Town, er 1.600 km, og der er afgang kl. 11.00. Første del af rejsen går gennem store, åbne landskaber i Highveld i retning mod Klerksdorp, hvor toget holder stille om natten.

Toget har endvidere en elegant spisevogn, hvor måltiderne indtages, en loungevogn med en bar og en udsigtsvogn, hvor man kan slå sig ned og nyde udsigten, sludre og få en drink samt en vogn, som er forbeholdt rygere - et bevis på, at I er på vej ud på en historisk rejse, hvor der er plads til fortidens "synder". Påklædning om dagen er afslappet, men om aftenen klæder man om til formel påklædning, dvs. jakkesæt og slips for herrernes vedkommende og f.eks. cocktail- eller aftenkjoler for damernes vedkommende.

Der serveres tre måltider om dagen på toget. Der er morgenmad fra kl. 7 til 10, frokost kl. 13 og middag kl. 19.30.

Herudover serveres high tea kl. 16.30, og der er room service 24 timer i døgnet, så vær ikke bekymret for, at I går sultne i seng.

Måltider, drikkevarer og udflugt er inkluderet i rejsens pris.

 • Morgenmad
 • All Inclusive

Her skal i bo

RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

sydafrika - rovos rail_02
sydafrika - rovos rail_mad_01 sydafrika - rovos rail_01

Rovos Rail er garant for en tre dages togrejse på 1. klasse og omgivet af historisk luksus med gourmetmad og vine af højeste kvalitet og en service helt i top.

Dag 7

Rovos Rail, diamanter i Kimberley, museumsbesøg og The Big Hole

I kan nyde morgenmaden i fred og ro, mens toget kører videre mod vest.

Målet i dag er Kimberley, som er hjemsted for verdens største diamantmine. Dem har Sydafrika flere af i dag - og har haft det, siden den første diamant blev fundet i landet i 1867. Opdagelsen af diamanter i Sydafrika tiltrak i de næste små 50 år mange lykkeriddere fra hele verden, der blev lokket af chancen for at tjene en formue, hvis de var heldige.

I dag har Sydafrika den fjerde-største beholdning i verden af diamanter og har i årtier været blandt de største producenter af den smukke og sjældne sten. Alene i 2022 havde den sydafrikanske mineindustri en fortjeneste på 747 milliarder rand – det er knap 250 mia. danske kroner eller seks og en halv Storebæltsbro ifølge nutidens kurser. Så det er store penge, vi snakker om – og stort er også det rette ord for Kimberley-minen, der lukkede i 1914 efter at have leveret diamanter i de forgange 43 år. I ankommer hertil efter frokost og kan se frem til et fantastisk indblik i den sydafrikanske mineindustri i 1900-tallet.

I besøger Kimberley Mine Museum, og så ser I selve minen – også kaldet The Big Hole. I vil forstå, hvorfor den kaldes det, når I ankommer hertil. For 150 år siden spredte nyheden sig om, at der var fundet diamanter i Kimberley. Hurtigt ankom tusindvis af mænd fra hele verden kun bevæbnet med en hakke og en skovl – og optændt af diamantfeber og store drømme om rigdom – og begyndte at grave. Dette blev begyndelsen til den største håndgravede udgravning i verden: Et gigantisk hul i jorden på i alt 17 hektar (det er cirka otte fodboldbaner), 463 meter bredt og 240 meter dybt. I alt blev der i minens aktive periode udvundet godt 2,7 tons diamanter her. Mange af de omkring 50.000 mænd, der gravede her, mistede livet på grund af mineulykker, sygdomme på grund af usunde leveforhold og mangel på vand og grøntsager. Derfor kalder mange også The Big Hole for en forbandet mine. 

Ved siden af Det Store Hul ligger Kimberley Mine Museum, der bl.a. har rekonstrueret byen, som den tog sig ud igennem de hektiske år under diamantfeberen i anden halvdel af 1800-tallet. Her er flere originale bygninger, som blot er blevet flyttet til museet over årene. Her kan I også blive klogere på minen her i Kimberley og diamantindustrien i Sydafrika generelt, se historiske artefakter - og så kan I naturligvis købe diamanter her lidt billigere end normalt, hvis det skulle have interesse.

Hvis I ikke er klaustrofobiske, kan I også tage med på en guidet tur i en tidligere diamantmine, hvor I kommer hele 840 meter ned under jorden.

Efter en oplevelsesrig eftermiddag er I tilbage på toget, hvor det hurtigt er tid til at gøre klar til middagen og aftenhygge sammen med de andre passagerer.

 • All Inclusive

Her skal i bo

RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

Big Hole Kimberley 01

The Big Hole i Kimberley er en gammel diamantmine - og den største håndgravede udgravning i verden: Et gigantisk hul i jorden på i alt 17 hektar (det er cirka otte fodboldbaner), 463 meter bredt og 240 meter dybt.

Dag 8

Rovos Rail, Matjiesfontein

Der serveres morgenmad indtil kl. 10, mens I fortsat ruller blødt derudad ombord på det skønne tog.

I dag er jeres mål for rejsen den historiske landsby Matjiesfontein, som er bygget helt i victoriansk stil.

På vejen hertil rejser I igennem Karoo, en enorm højslette, der engang var et kæmpe indlandshav. I løbet af millioner af år blev vulkansk materiale nedbrudt og deponeret som silt på havbunden for at danne det, geologer kalder Karoo-systemet. Her er langt det meste af året tørt og goldt med ganske få vandhuller, hvor landdyr og fugle holder til. Selvom det ikke vrimler med vildt her, føles det som en slags togsafari at køre igennem dette landskab, for på vejen kan I både få øje på blandt andre rheabukke, gnuer og springbukke. Kigger man op, ser man, hvordan flere rovfugle svæver i luften over toget.

I spiser frokost ombord på toget kl.13, og derefter er der mulighed for en mindre vandretur for dem, der har lyst. Toget stopper kortvarigt ved Whitehill Siding, og herfra kan man vandre fem kilometer ind til Matjiesfontein med en guide. Resten af os fortsætter med toget ind til byen, hvor vi kan spadsere rundt i den historiske by, der er grundlagt, planlagt og bygget af én mand, skotten Jimmy Logan, der kom hertil med sin familie, fordi klimaet her var godt for hans helbred.

Han byggede blandt andet sit eget hus med vandbrønd, træk og slip og elektricitet som nogle af de første i Sydafrika. Han byggede også et hotel, en stationsbygning, et domhus, en kirke, et postkontor og en bank, som ligger på hovedgaden. Efter mørkets frembrud er hovedgaden oplyst med jævne mellemrum af tidstypiske støbejernsgadelygter, som man finder dem i London - en lidt underlig ting her midt på en slette i Afrika. I dag er her også et bil- og sporvejsmuseum lige ved stationen. Tilbage i toget er der te i udsigtsvognen, mens I kører videre.

Cirka efter en times kørsel kommer toget til den første af fire tunneller, hvoraf den første er knap 14 kilometer lang. Kl. 19.30 serveres middagen ombord på toget.

 • All Inclusive

Her skal i bo

RVR Northwestprovince4 Hres Inkluderet i prisen
Rovos Rail

Rovos Rail

Mountain Valley Of Desolation Matjiesfontein

Dag 9

Rovos Rail, ankomst til Cape Town

Der er morgenmad frem til kl. 09.30, og kl. 10 ruller toget ind på stationen i Cape Town.

Vel ankommet bliver I modtaget af en chauffør, som kører jer til jeres hotel. Hvis I har valgt Kloof Street Hotel, kommer I til at bo på den pulserende Kloof-gade, hvor der er et stort udvalg af restauranter, barer og butikker. Hotellet ligger ved foden af Table Mountain, så udsigten er uovertruffen.

I kan også vælge at være lidt gode ved jer selv og opgradere til Hotel Cloud 9 eller The Winchester Boutique Hotel, som ligger helt fantastisk i Sea Point-området, der indbyder til gåture langs vandet.

 • Morgenmad

Her skal i bo

Kloof Street Hotel Pool 02 Inkluderet i prisen
Cape Town

Kloof Street Hotel

+
sydafrika - cape town - cloud nine boutique hotel_10 Opgradering
Cape Town

Cloud 9 Boutique Hotel & Spa

Winchester Boutique Hotel Udefra02 Opgradering
Cape Town

The Winchester Boutique Hotel

Katja Kelstrup Hansen - rejsekonsulent

Katja Kelstrup Hansen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

sydafrika - cape town_table mountain_03 sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_03

Dag 10-12

Cape Town, på egen hånd eller tilkøb udflugter med engelsktalende guider

I vågner op i skønne Cape Town og har masser af tid til at opleve byen.

Vi tilbyder en række udflugter med engelsktalende guide i og omkring Cape Town, og I kan tilkøbe disse udflugter hjemmefra, så I er sikre på at komme med og ikke spilder tiden, mens I er i byen.

En udflugt, som er svær at komme uden om, er en tur med svævebanen til toppen af det knap 1.100 meter høje fladtoppede Table Mountain, som er byens vartegn og ikoniske bagtæppe. Herfra kan I nyde udsigten over byen og havet og på en klar dag se helt ud til Robben Island, hvor Nelson Mandela og hans fæller sad fængslet i 18 år.

Derudover anbefaler vi varmt en rundtur på Kaphalvøen. Køreturen langs kysten til Kap Det Gode Håb hører til de absolut smukkeste i verden, og på vejen rundt kan I tage en båd ud til en lille klippeø, hvor et utal af sæler holder til og besøge pingviner ved Boulders Beach. Rundturen på Kaphalvøen kan også gøres på cykel, og er I glade for den tohjulede, har vi også en skøn cykeltur gennem det kulinariske Cape Town på udflugtsprogrammet.

Rejser I mellem august og november (også muligt i juni og december afhængig af vejret), er det oplagt at tage på hvalsafari i den idylliske badeby Hermanus, som ligger cirka en times kørsel fra Cape Town. Her boltrer de sydlige rethvaler sig med deres unger i det varme, forholdsvis lave vand, og de kan meget ofte ses inde fra land.

Det idylliske vinland er også en oplagt mulighed, når man har god tid i Cape Town. Ganske tæt på byen ligger mange vingårde, som producerer vine af meget høj kvalitet. Tag f.eks. en tur, hvor I sammen med en vinguide besøger to-tre gode vingårde og smager på forskellige vine.

Endelig vil vi gerne slå et slag for udflugten A Walk to Freedom, som er opkaldt efter Nelson Mandelas selvbiografi, A Long Walk to Freedom (på dansk Vejen til frihed). På denne tur besøger I bl.a. District Six Museum, der fortæller om apartheidstyret, som først blev formelt afskaffet i 1993, I ser et sort township og ikke mindst Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 af de 27 år, han var indespærret for sin kamp mod apartheid. I dag er øen udnævnt til verdensnaturarv af UNESCO, og her mærker man tydeligt historiens vingesus. Turen til Robben Island kan også gøres på en halv dag, hvor I køber billetter hjemmefra på www.robben-island.org.za. Det er en meget spændende og rørende oplevelse - og derfor også en eftertragtet tur, så bestil den i god tid inden afrejse og betal direkte til udbyderen.

I skal også levne tid til at nyde byens fantastisk gode restauranter. Niveauet er virkeligt højt i Cape Town og priserne er lave – en ren win-win-situation! Besøg f.eks. Cape Towns Victoria & Alfred Waterfront, der ligger smukt ud til vandet. Her er hundreder af eksotiske butikker, restauranter og boder.

Gademusikanter blander sig med turister og giver det hele et charmerende internationalt skær samtidig med, at hele atmosfæren er både afslappende og tilbagelænet på den helt rigtige måde.

Bemærk: Dagens foreslåede udflugter er ikke inkluderet, men skal tilkøbes

 • Morgenmad
sydafrika - cape town_gondol_01_HF
sydafrika - cape town_bo_kaap_11 sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_10

Cape Town er en by, der ligger utroligt smukt. Tag evt. kabelbanen op til toppen af Table Mountain for det fulde overblik og en helt utrolig udsigt.

Dag 13

Cape Town og hjemrejse

Jeres hjemrejse begynder i dag, men I har det meste af dagen til rådighed, inden I bliver kørt til lufthavnen.

Gå f.eks. ned til Victoria & Alfred Waterfront, hvor I kan kigge på både mennesker og sæler og spis frokost på en af områdets mange restauranter. I kan også vælge at deltage i en af vores udflugter med engelsktalende guide – så udnyttes tiden maksimalt, inden I skal til lufthavnen. Hjemrejsen er med en mellemlanding i London, og I ankommer til Danmark dagen efter.

 • Morgenmad
sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_13

Besøg f.eks. Cape Towns Victoria & Alfred Waterfront, der ligger smukt ud til vandet. Her er hundreder af eksotiske butikker, boder og restauranter. Niveauet er virkeligt højt i Cape Town og priserne er lave.

Dag 14

Ankomst til Danmark

I ankommer til Danmark efter en skøn rundrejse i Sydafrika fyldt med oplevelser.

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Det siger vores gæster ...

Andre spændende rejser til Sydafrika

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)