Vietnam - hoi an_gadekoekken_02
Vietnam - Fra Halong til Mekong

Dagsprogram

4,8 (109 Anmeldelser)
16 dage fra 19.990 kr.
20 dage fra 23.490 kr.
Dag 1

Afrejse fra Danmark til Hanoi

Vi flyver til Hanoi via Doha med Qatar Airways.

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
Dag 2

Ankomst til Hanoi, Vietnams charmerende hovedstad

Vi ankommer til Vietnams hovedstad Hanoi sidst på eftermiddagen, og efter de praktiske formaliteter gennem paskontrollen og bagageafhentning begiver vi os ind til byen. Vi styrer direkte mod en restaurant, hvor vi skal spise en god middag, som også bliver en introduktion til det velsmagende vietnamesiske køkken, der har forenet det franske og asiatiske køkken på fornemste vis.

Efter middagen går vi til fods til vores hotel, hvor bagagen i mellemtiden er blevet sat af (forudsat, at restaurant og hotel ligger i gåafstand fra hinanden, naturligvis). Herved kan vi strække benene efter den lange rejse og indsnuse de første indtryk af Hanoi. Samtidig vil vores rejseleder have rig mulighed til at forklare os om den uregerlige trafik, som findes i hovedstaden. Trafikken skal opleves, før man faktisk forstår, at der er orden og regler i kaosset. Det største køretøj har magten, og de andre har bare at makke ret.

Selvom det virker hektisk, vil I hurtigt vænne jer til de mange scootere, cyklister og biler, som dytter - ikke for at jage jer væk, men for at fortælle "her kommer jeg". Hanois gader og stræder er forholdsvis små, og speedometeret inde i den gamle bydel bevæger sig sjældent over 30km/t. Så frem med kameraerne, for trafikken er faktisk en af de mest fremmedartede turistattraktioner, I kan komme ud for i Vietnam.

Skylark

★★★

Vis hotel
Måltider
Middag
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
Vietnam - hanoi_knallert_01
vietnam - hanoi scooter_03
Hanois trafik er kaotisk men morsom at kigge på. Det gælder om at følge strømmen og endelig ikke holde tilbage for andre end dem, der er større end en selv.
Dag 3

Hanoi, byrundtur med store seværdigheder og vanddukketeater

Vi skal i dag se nærmere på Vietnams fascinerende hovedstad og starter ved den store folkehelt Ho Chi Minhs mausoleum og hans beskedne pælehus. Ho Chi Minhs portræt vil uden tvivl følge os på vores rejse gennem Vietnam som aftryk på både plakater, pengesedler og frimærker, for Ho Chi Minhs tanker og idéer er nemlig fortsat en væsentlig del af vietnamesernes hverdag.

Vi fortsætter til One Pillar Pagoda (ensøjlepagoden), som oprindeligt blev grundlagt af Kong Ly Thai Tong i det 11. århundrede og har form som en lotusblomst. Pagoden har stor symbolsk værdi for vietnameserne. Inden frokosten besøger vi det næsten tusind år gamle Litteraturtempel, som er viet til den kinesiske filosof Konfucius og i århundreder fungerede som universitet for sønnerne af landets elite. Havde man en eksamen herfra og var blandt de dygtigste, kunne man se frem til et liv som mandarin ved kongens hof i Hué.

Frokosten indtager vi i Restaurant KOTO (Know One - Teach One). Det er et non-profit projekt med fokus på Hanois gadebørn. Restaurantens gode koncept har spredt sig globalt og nogle af de særligt vigtige gæster, som også har besøgt og spist i KOTO er Dronning Margrethe II og Prins Henrik. Vi kan dog ikke love, at vi kommer til at sidde ved det samme bord, som det royale ægtepar sad ved, men vi kan love en veltilberedt og velsmagende frokost.

Vi fortsætter dagens spændende byrundtur med et besøg ved det etniske museum. Her får vi indblik i Vietnams 54 etniske minoriteters mange forskellige traditioner og kutymer via museets mange tusind artefakter, diasshow og videoklip, som fint demonstrerer det ofte primitive liv, de mange minoriteter lever omkring floderne og bjergene. Vietnams svar på vores Frilandsmuseum med tilsvarende udendørs udstilling, hvor man også kan se de forskellige byggestile og arkitekturer, de mange minoriteter har tilegnet sig.

Vi besøger også det historiske Hilton-fængsel, som fik det absurde kælenavn af amerikanske krigsfanger, der sad indespærret under Vietnamkrigen. Fængslets originale navn er Maison Centrale og blev bygget af franskmændene i starten af 1900-tallet for at huse fransk-fjendtlige vietnamesere. I dag er en lille del af den originale bygning bevaret og lavet om til et spændende museum.

Det er blevet sidst på eftermiddagen, og vi slutter dagens sightseeing med at tage i teateret for at overvære et traditionelt vanddukketeater, en kunstform, der opstod i rismarkerne uden for Hanoi, som er en unik oplevelse, de lokale er meget stolte af og glade for. Vi er sikre på, at I også får et smil på læben. Aftenen er på egen hånd til at udforske de mange rigtig gode restauranter i Hanoi.

Skylark

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost

Dejlig inspirerende tur med mange spændende input og oplevelser. Vores rejseleder var velvidende og et hyggeligt menneske. Godt forberedt.

4,8 (109 Anmeldelser)
vietnam - hanoi_cykeltaxa_02.02
Vietnam - hanoi_ho chi minh_mausoleum_05
vietnam - hanoi_dukketeater_03
Ho Chi Minhs mausoleum, hvor landsfaderen stadigvæk ligger til skue. Han besøges hver dag af tusindvis af vietnamesere. Til højre: Vanddukketeater er en særegen tradition, som har sin oprindelse fra det nordlige Vietnam.
Dag 4

Hanoi, rickshaw gennem den gamle bydel

I dag starter dagen med en times rickshaw-tur. Vi begiver os ud med cykeltaxier i den historiske bydels pulserende liv. De lokale kalder den historiske bydel Pho Puong. De 36 gader og dette navn stammer fra tilbage i tiden, hvor hvert erhverv havde sin egen gade. Her finder vi navne som Falsknerigade, hvor man stadigvæk kan købe de spøgelsespenge, der bruges som offergaver i byens små familietempler, og Silkegade, hvor der stadigvæk sælges stof i metervarer. Her i disse gader er der et utroligt leben, og forretningsgaderne blander sig med små overdækkede markeder, hvor alt fra frisk fisk til helstegte hunde, pattegrise og eksotiske frugter kan erhverves.

Rickshaw-turen ender ved Hoan Kiem Lake, som ligger i byens centrum. Herfra slentrer vi i samlet flok rundt om den ovale sø, som byder på ægte hanoiansk udeliv med badmintonspillende familier, som selv har tegnet banen op med kridt, legende børn og kærestepar, der sidder og holder om hinanden, mens de nyder udsigten.

Ved søen ligger den legendariske røde bro, som er et af Hanois vartegn. Vi bestiger den rustikke rødmalede træbro, som fører os over til en lille bitte ø midt i søen, hvor vi har en pragtfuld udsigt til Hanois mylder og leben. Den lille ø huser også det smukke og gamle Ngoc Son-tempel, som vi besøger.

Resten af dagen er afsat til at nyde denne fantastiske by. Hanoi er en af Vietnams mest spændende og charmerende byer, og en dag på egen hånd giver mulighed for at gå mere på opdagelse i kulturen og måske i shopping- mulighederne, som er uendelige her. Vores rejseleder står selvfølgelig til disposition med gode råd og idéer.

Skylark

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
vietnam - hanoi scooter_01
vietnam - hanoi_befolkning_kvinde_gadesaelger_05
Der er altid gang i Hanois gader med gademad og gadehandel og summen fra den evige trafik
vietnam - hanoi_ngoc soc_soeen_04
vietnam - hanoi_befolkning_kvinde_gadesaelger_04
Vietnam - vietnam_befolkning_cykel taxa_01
Dag 5

Hanoi og videre til Ninh Binh

Vi lægger Hanoi bag os og kører ud på landet til Ninh Binh, hvis natur minder meget om Halongbugtens, som vi skal se senere, bortset fra, at vi stadig er på land.

Kalkstensklipper rager lodret opad i et ellers fladt landskab, og UNESCO har været forbi for at udpege verdensarv i Trang An-grotterne, der gemmer på et fascinerende og eventyrligt landskab med stalagmitter og stalaktitter – dvs. drypsten, der henholdsvis vokser op af gulvet og hænger ned fra loftet. Drypstenene er hvide men farves gennem tusinder af år af mineraler i forskellige røde og gule farver.

Efter frokost fordeler vi os med fire gæster i hver båd og lader en forbløffende stærk vietnamesisk kvinde sejle os ind og ud af grotterne med håndkraft. Enkelte steder skal vi dukke os for at komme gennem snævre passager, og her og der dukker laguner op, hvor vi kan komme i land og strække benene. Vi deler oplevelsen med andre turister, først og fremmest vietnamesere og andre asiater, men vestlige turister i stort tal har endnu ikke fundet frem til Ninh Binh.

Herefter har vi tid til en afslappende cykeltur i bjergtagende natur langs områdets mange rismarker, inden solen går ned. 

Ninh Binh Hidden Charm

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
vietnam - ninh binh_flod_01
Sejlerne i Ninh Binh er især kendt for at de ror med deres fødder.
vietnam - ninh binh_trang an_baad_03
vietnam - ninh binh_12
Landskabet omkring Ninh Binh er eventyrligt. Vi nyder en dejlig sejltur i små både og sejler ind i grotterne for at iagttage smukke drypstensformationer.
Dag 6

Fra Ninh Binh til Halongbugten

Vi forlader Ninh Binh og kører mod øst til et af rejsens absolutte højdepunkter, Halongbugten. Udover at være på UNESCOs naturarvsliste er den 1500 km2 spektakulære Halongbugt også på den ærefulde liste over verdens 7 naturvidundere. Tusindvis af kalkstensformationer i alle former og faconer pryder den kæmpe bugt, som munder ud i Det Sydkinesiske Hav - eller Østhavet som vietnameserne har omdøbt det.

Vi går ombord på en traditionel junke og indkvarteres i fine dobbeltkahytter med eget bad og toilet. Vi stævner ud i den sagnomspundne Halongbugt med tusindvis af forunderlige kalkstensformationer, der knejser lodret op af det jadegrønne hav. Det bliver hurtigt meget indlysende, hvorfor UNESCO har fredet Halongbugten og sat den på listen over verdens naturarv.

Frokosten indtages på vores junke, mens vi nyder det fantastiske syn. Vores første stop i Halongbugten er et besøg ved et af de mange spektakulære hule- og grottesystemer. Her skal vi opleve de smukke og kæmpe drypstensformationer, mens vi går på et fint anlagt stisystem. Tilbage på junken er der tid til at tage eftermiddagskaffen oppe på soldækket, hvor der er 360 graders udsigt til den særprægede Halong-natur. Et syn som vi spår vil blive lagret på nethinden. Middagen serveres i vores junkes restaurant og byder på rigtig velsmagende mad med Halong-specialiteter igen med første parket til det forrygende natursceneri.

Syrena Cruises

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag

Fantastisk land, fantastiske kulturer og meget velorganiseret rejse, uden at der blev "pylret" om os. Vores rejseleder er berejst, vidende og en god problemløser.

4,8 (109 Anmeldelser)
vietnam - ninh binh_cykler_01
vietnam - halong bugten_39
Vietnam - halong bugten_skib_02
vietnam - kalkstenshule_halong_01
En nat i Halongbugten på en traditionel junke er en stor oplevelse. Bugten med de tusindvis af kalkstensøer er et af verdens naturvidundere.
Dag 7

Sejlads i Halong og videre med fly til kongebyen Hué

Efter et lettere morgenmåltid går vi ombord i mindre både, der sejler os rundt i det eventyrlige landskab af grønne kalkstensøer. Inde på land får vi måske et glimt af abeflokke og fiskeørne på de stejle klipper.

Herefter går turen tilbage mod Halongs mole, og på vejen vil vi kunne betragte små "landsbyer" på pæle, hvor fiskere og perlefarmere lever deres helt specielle liv. Der serveres brunch, inden skibet atter lægger til ved molen sidst på formiddagen.

Herefter kører vi tilbage til lufthavnen i Hanoi for at flyve til kongebyen Hué, hvortil vi ankommer i løbet af aftenen.    

Emm Hotel

★★★+

Vis hotel
Måltider
Brunch
Hué - Vietnams kongelige by

Hué ligger smukt ved Duftenes Flod og bugner af historiske seværdigheder med citadellet og det kongelige palads som det absolutte højdepunkt. 

Byen var hovedsæde for Nguyendynastiet, som regerede fra 1802 til 1945. Citadellet og det kongelige palads led stor skade under krigen mod amerikanere, hvor bomberne regnede ned over det, men UNESCO har sidenhen støttet genopbygningen, så man i dag kan få et fint indtryk af, hvor overdådigt kejserne levede.

alt
Dag 8

Kongebyen Hué, sejltur på Duftenes Flod og med cykeltaxa til Citadellet

Dagen i dag er fyldt til bristepunktet med oplevelser i historiske Hué. Vi begynder med en sejltur på Duftenes Flod til den smukt beliggende Thien Mu-pagode, som huser en statue af den smilende Buddha. Pagoden er en af de største i Hué, som er den by i Vietnam, der har den største koncentration af buddhister. I det tilhørende kloster bor omkring 60 munke og novicer, som sørger for at vedligeholde og oplære de unge novicer i mahayana-buddhismen. Pagoden er dog nok mest kendt for at være udgangspunktet for munken Quang Duc, der i 1963 kørte ned til Ho Chi Minh City og antændte sig selv for at protestere mod den katolsk styrede regerings undertrykkelse af buddhister i det sydlige Vietnam.

Tilbage i Hué spiser vi frokost, og herefter tager vi plads i de klassiske cykeltaxaer for at lade os transportere til byens største seværdighed, nemlig citadellet og det kongelige palads. Det var herfra, at Nguyen-slægtens konger regerede det centrale Vietnam fra omkring 1802 til 1945. Kongen, hans familie og et stort antal konkubiner og eunukker, der ikke kunne true kongens position, levede i det inderste af citadellet, der også kaldes Den Forbudte Lilla By.

Bygningerne i hele citadellet blev slemt beskadiget under krigen mod amerikanerne, men der foregår nu en løbende restaurering støttet af UNESCO, og vi kan derfor få et rigtig godt indblik i arkitekturen og den luksus, som datidens konger omgav sig med. 

Næste punkt er et besøg ved det såkaldte HOPE-center, et interessant projekt, der er startet af to fantastiske vietnamesiske kvinder. Her arbejder handikappede og andre trængende vietnamesere, især piger af Luoi-minoriteten, som er en fattig minoritetsgruppe fra bjergene. De syr arbejdsuniformer til lokale virksomheder, hospitaler og skoler. Derudover produceres også forskellige souvenirs af bl.a. ståltråd, som bliver viklet til f.eks. nøgleringe og fine små skåle. Her er virkelig en enestående mulighed for at købe en unik souvenir og gøre en forskel. Fandt vi ikke en souvenir ved HOPE-centret, har vi også chancen ved vores næste stop på det farverige Dong Ba-marked, som er det største overdækkede marked i byen. Her sælges alt fra ikoniske rishatte til spisepinde og levende fisk.

Dagens program slutter med et besøg ved Tu Ducs ekstravagante mausoleum. Gravmælet stod færdig i 1867 efter tre års byggeri. Resultatet var et smukt palads i miniformat omgivet af søer med lotusblomster og pavilloner. Tu Duc brugte en del af sin fritid herude, hvor han underholdt sig med at skrive poesi og fiske.

Tu Ducs grav er ikke endeligt lokaliseret, men det siges, at han blev stedt til hvile i en gravhøj dækket af fyrretræer, og fik enorme rigdomme med sig i graven. Men Tu Duc gjorde sig også meget store anstrengelser for, at hemmeligheden ikke skulle slippe ud, da de 200 tjenere, der fulgte kongen til graven, efterfølgende blev halshugget.

Emm Hotel

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
vietnam - hue_statue_01
Kongens embedsmænd står altid som beskytter ved kongegravene i Hué
vietnam - hue_kongepalads_01
vietnam - hue_kongepalads_09
Vietnam - hue_thien mu pagoda_07
Kongerne i Hué byggede enorme gravmæler til sig selv. Til højre: Vi sejler ud til Thien Mu-pagoden, som ligger smukt ved Duftenes Flod og huser en statue af den smilende Buddha.
Dag 9

Via Hai Van-passet til Hoi An, Vietnams smukkeste by

Vi kører nu mod syd over Hai Van-passet, som under Vietnamkrigen fungerede som kommandopost for de sydvietnamesiske styrker. Køreturen over Hai Van-passet er utrolig smuk med de høje bjerge mod vest og Det Sydkinesiske Hav og hvide palmestrande mod øst.

Vi er fremme i Hoi An tidsnok til at spise frokost i den maleriske by, og herefter går vi ud for at opleve den gamle bydel, der er på UNESCOs verdensarvliste, hvilket giver god mening. Her er en helt særlig stemning, og meget af arkitekturen fra byens storhedstid er særdeles velbevaret. Vi kigger indenfor i de smukke gamle købmandsgårde og små familietempler og ser også den 400 år gamle japanske bro og byens farverige marked med masser af tropiske frugter og friskfangede fisk.

Hoi An er ligeså hyggelig om aftenen og har et stort udbud af gode restauranter, der ligger i gåafstand fra vores hotel.

Emerald Hoi An Riverside Resort

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Vietnam - hai van_02
Køreturen over Hai Van-passet er utrolig smuk med de høje bjerge mod vest og Det Sydkinesiske Hav og hvide palmestrande mod øst
Dag 10

Hoi An, sejltur og cykeltur i området og frokost i privat hjem

Der venter os en skøn dag i Hoi Ans opland. Fra morgenstunden sejler vi ud til en lille ø i flodsystemet omkring Hoi An, hvor vi skal på en betagende og smuk cykeltur gennem det uforstyrrede landskab. Det foregår i roligt tempo, og undervejs cykler vi helt tæt på de lokales huse i landsbyerne og betragter bøndernes arbejde i markerne og børnene i skolegården eller på vej til eller fra skole. Der vil være rig mulighed for foto-stop, og hvis vi er heldige, vil den ikoniske vandbøffel være et af motiverne, som vi kan forevige på vores kamera.

Cykelturen er sammenlagt på ca. 8 km, og alle med almindelig fysik kan uden problemer klare denne tur. Øen er desuden kendt for at have et skibsværft, hvor solide fiskekuttere bliver bygget fra bunden, hvilket vi også vil tage et kig på. Vi indtager en herlig og velsmagende lokal frokost i et privat hjem, inden vi sejler tilbage mod Hoi An, hvor vi har eftermiddagen og aften til fri afbenyttelse.

Emerald Hoi An Riverside Resort

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost

Det var en rejse med utroligt spændende oplevelser, gode hoteller, lækre restauranter og interessante foredrag.

4,8 (109 Anmeldelser)
vietnam - vandboeffel_vietnam_01
Vietnam - ha tay provinsen_kvinde_pige_01
Dag 11

Hoi An, på egen hånd eller med rejselederen

Hele dagen er afsat til, at I på egen hånd kan gå på opdagelse i Hoi Ans smalle gader. Måske har I allerede været hos en af byens dygtige skræddere og skal afhente nyt tøj, eller måske vil I ud til de smukke sandstrande, der strækker sig mange kilometer syd og nord for byen.

Mange af vores gæster har ofte ytret ønske om mere tid i denne perle af en by, så her er muligheden. Om aftenen, hvis der er stemning for det, mødes vi igen og finder en god restaurant, hvor vi kan nyde vores sidste middag i denne omgang i den idylliske by.

Emerald Hoi An Riverside Resort

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
vietnam - vietnam_befolkning_pige_06
vietnam - hoi an_gade_06
vietnam - hoi an_cykeltaxa_01
Vietnam - hoi an_japansk bro_13
Dag 12

Hoi An til Mekongdeltaet

Fra morgenstunden kører vi i bus til Danang, hvorfra vi flyver til storbyen Ho Chi Minh City, der indtil 1975 hed Saigon. I folkemunde kaldes byen dog stadig Saigon, men i radio, aviser, og når man korresponderer med staten, er navnet Ho Chi Minh City. Vi lægger dog straks bylivet bag os og kører mod Mekongdeltaets frodige, grønne verden.

Mekongfloden er en af verdens store floder. Den udspringer dybt inde i Himalayabjergene i 5.300 meters højde og løber ud i Det Sydkinesiske Hav 4.350 km senere. Men inden vandet afslutter sin lange rejse i havet, skaber det et rigt delta med utallige små kanaler omgivet af dybgrønne rismarker.

Vi bevæger os væk fra alfarvej og besøger området omkring den søvnige provinshovedstad Ben Tre, der ligger på en ø i Mekongdeltaet. Køreturen er meget smuk. Dagens mål er Mekong Lodge, hvor vi skal overnatte. Hotellet består af komfortable stråtækte hytter placeret rundt i de frodige landskaber ned til Tien-floden.

Vel fremme serveres frokost, hvorefter vi udforsker nærområdet på cykel eller til fods. Cykelturen er med en lokal guide, og der cykles ad smalle stier og hjemmebyggede broer i et stille og roligt tempo, så vi kan få alle detaljerne med: duftende frugtplantager, lokalt liv langs flodbredden og lyden og latteren fra børnene, der står på de hjemmebyggede verandaer og hilser os med deres "halo, halo".

De, der ikke ønsker at cykle, sejler med båd fra Mekong Lodge ud i deltaet for at iagttage det traditionelle liv bl.a. i frugtplantagerne.

Når cykelholdet er nået frem, besøger vi et gammelt hus, hvor vi skal høre traditionel Mekong-opera. Operaen foregår ved, at mand og kvinde synger til hinanden om hverdagens glæder og sorger i hjemmet, på rismarkerne og på floden. En særpræget kunstart, der kun findes i Mekongdeltaet, og som for nyligt også har fundet vej til UNESCO-listen. Imens vi nyder den lille miniforestilling vil der blive serveret saftig frugt, friskplukket fra frugttræerne i baghaven.

Tilbage på lodgen er der tid til et lille hvil, inden der er kokkeskole, hvor vi bl.a. lærer at lave de delikate små forårsruller. Aftensmaden bliver serveret i lodgens hyggelige udendørs restaurant.

Mekong Lodge

★★★(★)

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Mekongdeltaet

Det frodige og grønne Mekongdelta i det sydlige Vietnam bugner af ris, grøntsager og farverige frugter, og hverdagslivet leves på små både og langs flodbredden. I har god tid til at sejle rundt og iagttage det hele, og I bor på et hyggeligt homestay, hvor jeres vært inviterer jer med ud i køkkenet for at tilberede maden, hvis I har lyst. I besøger også det flydende marked i Cai Rang, hvor alskens varer fra hele deltaet skifter hænder.

Vi havde en fantastisk rejse. Stor ros til vores lokale guider, chauffører og hjælpere, og stor stor ros til vores danske guide, Camilla, som med god faglighed, masser af hjælpsomhed og humør var med til at gøre rejsen til en uforglemmelig tur - tak for det!

4,8 (109 Anmeldelser)
vietnam - mekong deltaet_baad_05
vietnam - hue_cykeltur_01
vietnam - mekong delta_befolkning baad_01
Dag 13

Mekongdeltaet til Ho Chi Minh City

Efter en fin morgenmad med friskbagt brød tjekker vi ud fra den skønne lodge. Herefter fortsætter vores sejltur ned ad den mægtige Mekongflod, hvor vi kommer rigtig tæt på flodtrafikken og det lokale liv langs flodbredden. Vi gør holdt ved små familieforetagender, der fremstiller søde sager og kunsthåndværk, og som stolt viser os de simple men effektive metoder, de har udviklet gennem generationer til at producere bl.a. velsmagende kokoskarameller og rispopcorn. 

Mekong-eventyret er efterhånden ved at være slut, og tilbage ved kajen venter vores bus på at køre os tilbage mod det pulserende storbyliv i Ho Chi Minh City. Undervejs spiser vi frokost, og fremme i Ho Chi Minh City kører vi til China Town og det såkaldte District 5, hvor vi besøger et stort summende marked, der sælger alt mellem himmel og jord, inklusive tøj med mærker på, hvis ægthed dog kan betvivles.

Sidst punkt på dagsordenen i dag er tjek-ind på vores centralt beliggende hotel.

Nhat Ha L’opera

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Vietnam - mekong floden_befolkning_pige_baad_01
vietnam - ho chi minh_city hall_10
vietnam - ho chi minh city_trafik_01
vietnam - ho chi minh_notre dame_04
Dag 14

Besøg i Cu Chi-tunnellerne

Vi besøger de berømte og frygtede Cu Chi-tunneller. Her skal vi opleve det gigantiske netværk af tunneller bygget under Vietnamkrigen af Viet Cong. De mere end 250 km lange tunneller er anlagt i tre etager og forbinder både kommandostationer, beskyttelsesrum og operationslokaler.

Vi ser området over jorden og kommer bl,a. forbi fælder og våbenfabrikker, og har man lyst, kan man tage på en tur ned under jorden gennem nogle af tunnellerne og med egne øjne få indsigt i de særdeles udfordrende forhold, soldaterne levede under.

På vej tilbage til Ho Chi Minh City spiser vi frokost, og herefter besøger vi Krigsmuseet. Museet er spækket med sort/hvide billeder, som ikke er for sarte sjæle, og som mange af os nok vil kunne genkende fra avisforsiderne i 1960’erne og 70’erne. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, indtil vi igen mødes til afskedsmiddag på en god restaurant.

Nhat Ha L’opera

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost
Middag
Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City hed tidligere Saigon men blev i 1975 omdøbt som en hæder til Vietnams landsfader. Byen var hovedstad i Sydvietnam, da landet var delt, og det er i dag landets største by og dets økonomiske centrum. Franskmændenes tid i byen ses tydeligt på katedralen og posthuset, som lige så god kunne stå i Paris.

vietnam - cu chi tunnel_indgang_01
Vietnam - cu chi tunneler_mand_02
Uden for Ho Chi Minh City oplever vi de berømte Cu Chi-tunneller, hvor man kan komme hele 3 meter ned under jorden.
Dag 15

Sightseeing i Ho Chi Minh City og hjemrejse

Dette er vores sidste dag i Vietnam. Men da vi først skal mod lufthavnen sidst på eftermiddagen, er der tid til at slentre på egen hånd i de hektiske gader og få gjort de sidste indkøb.

Ved middagstid forlader vi hotellet sammen for at tage på byrundtur. Vores første stop er vidnesbyrd om byens franske historie, den smukke domkirke og det elegante postkontor i byens centrum. Vi ser bygningen, der fungerede som præsidentpalæ i tiden, hvor Saigon var hovedstad i Sydvietnam og sniger os forbi den amerikanske ambassade, hvor flere tusinder amerikanere og sydvietnamesere i 1975 blev evakueret med helikopter fra ambassadens tag, da krigen mod Nordvietnam var tabt. I dag fungerer den legendariske bygning som handelskammer.

Efter en kop kaffe og en hurtig snack drager vi mod Ho Chi Minh Citys internationale lufthavn. Når afrejseformaliteterne er på plads, sætter vi kurs mod Danmark med et skift undervejs og ankomst til Danmark dagen efter.

Måltider
Morgenmad
vietnam - blog_par_hoian
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
Dag 16

Ankomst til Danmark

alt
Dag 15-19

Forlængelse i Phan Thiet

Hvorfor ikke forlænge rejsen med 4 nætter på egen hånd? Vietnam har dejlige strande, og det tropiske klima indbyder til afslapning og forkælelse i vandkanten.

Phan Thiet er et af de hyggeligste strandområder i Vietnam, og det ligger kun knap 4 timers kørsel fra Ho Chi Minh City. Med sine dejlige strande, svajende palmer og lette brise er stedet helt ideelt, når rundrejsens mange indtryk skal fordøjes henslængt i en liggestol med havudsigt. Phan Thiet lever hovedsageligt af fiskeri, så menukortene bugner af fisk og skaldyr i alle afskygninger - endda til meget rimelige priser.

Blue Ocean Resort

★★★★

Vis hotel
vietnam - phan thiet_strand_05
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)