Du skal ikke være bange for at gå sulten i seng, når du besøger George Town på Penang Island. Penang er kendt som Food Capital of Malaysia, og det er øen selvfølgelig ikke kommet sovende til.
Penang er et kulturelt miks uden lige, hvor kinesere, indere, malajer, armenere og andet godtfolk lever i fuldendt harmoni, og det har sat sit præg på de kulinariske glæder.
Som du svinger om det ene gadehjørne efter det andet, bliver sanserne bombarderet med nye dufte, lyde og synsindtryk – og selvfølgelig også smagsindtryk, hvis du ellers gør dig selv den tjeneste at smage på de forskellige madkulturer, du møder på din vej.
Til lyden af Bollywoods bimlende toner kan du sætte fingrene i briyani, butter chicken masala og naan med diverse dips.
For ja – du spiser med fingrene, når du spiser indisk i George Town.
Når forretten er fortæret, kan du ganske passende begive dig videre til et af byens bedste ’hawker centre’, fx New World Park Food Court, hvor du kan forkæle ganen med alt, hvad smagsløgene måtte begære, bl.a. Penangs hofret, assam laksa, der kombinerer det søde og det krydrede med et kærkomment syrligt tamarindspræl.