Peru har alle klimazoner, så alt kan gro i det frodige land, og alene i Peru findes der mere end 3000 kartoffelsorter.
Tilsæt hertil verdens mest fiskerige kyststrækning, og du har opskriften på et af verdens førende kulinariske lande.
”De bedste kokke i Peru er berømte for deres fusionskøkken, som enten er traditionelle peruvianske retter nyskabt med inspiration fra det internationale køkken eller internationale retter tilsat traditionelle peruvianske råvarer som f.eks. quinoa, alpakakød og eksotiske frugter. Hertil kan du nyde et glas særdeles god peruviansk rødvin eller en pisco sour, som er Perus national-cocktail,” anbefaler Pernille Rasmussen og tilføjer:
”En af verdens mest berømte kokke hedder Gaston Acurio. Han kommer fra Lima og har uddannet den bølge af nyskabende unge kokke, som har sat Peru på det kulinariske verdenskort. I dag driver han mere end 30 restauranter i Peru og i udlandet.
På vores rundrejse spiser du på en af hans restauranter i Arequipa, og du kan også besøge hans luksus burger-restaurant i Cusco.
Selv på de bedste restauranter er maden efter danske standarder særdeles billig,” afslutter han.
Se vores udvalg af rejser til Peru