Skip to main content

Klokken er altid 17.oo et sted i verden

Er du mest til salt, syre eller sødme og skal den nydes på en mørk bar, i høj dagslys eller ved solnedgang?

Din favoritdrink siger alt om dig, og den siger måske også noget om, hvilke himmelstrøg og tidszoner du skal pejle efter, når du bestiller din næste rejse.

bali - pearl beach resort_drink udsigt

New York, New York

Vodka, cointreau og tranebærjuice tilsat lidt lime- og appelsinsaft – så bliver det næppe nemmere.

Utallige bartendere mener at være ophavsmænd til Cosmopolitan, og det er da heller ikke usandsynligt, at den simple opskrift skulle være sat i verden af flere bartendere.

Men uanset om drinken stammer fra San Fransisco, Massachusetts eller Minneapolis, så fik Carrie Bradshaw i Sex and the City slået fast, at Cosmopolitan er en New Yorker drink.

Cosmopolitan er enkel, elegant og feminin, når den serveres i et rankt martiniglas.

Klæd dig derfor pænt på, nyd den i smukke omgivelser – og gerne i New York.

 

usa - new york_drink_cosmopolitan_01

Cosmopolitan.

Cosmopolitan er enkel, elegant og feminin, når den serveres i et rankt martiniglas. Klæd dig derfor pænt på, nyd den i smukke omgivelser – og gerne i New York

Cubas finest

Det kunne være en cigar, men det er det ikke. Det er derimod den velsmagende mojito, vi taler om.

Drinken, der efter sigende skulle være Ernest Hemmingways yndlingsdrink (det samme gælder i øvrigt daiquirien!), stammer muligvis helt tilbage fra 1500-tallet, hvor Sir Francis Drake havde kastet anker ud for Cuba.

Besætningen var syg og blev reddet af noget, der kunne ligne en tidlig version af en mojito, lyder historien. Om den er sand eller ej – og om mojitoen rent faktisk havde en medicinsk virkning, vides ikke.

Mojitoen er både sød og frisk – og gør den sig fortrinligt under solens stråler i Varadero eller på en af Cubas mange andre skønne strande.

Se vores rejser til Cuba.

 

cuba - cuba_drinks_01

En kompleks peruvianer

Den har en skøn tekstur, æggehvideskum og så er det ikke helt til at vurdere, om den er sød eller sur.

Du kan bruge mange timer på at diskutere din pisco sour, men du kan selvfølgelig også bare vælge at nyde din drink i godt selskab

Peru og Chile har haft en heftig debat om, hvem der opfandt den fine drink. Noget tyder dog på, at Peru har et forspring, og måske endda et større forspring end man hidtil har troet. I en gammel kogebog fra 1903 kan man nemlig finde opskriften, som ellers siges at stamme fra 1920’erne.

En Pisco Sour bør nydes på en trendy bar i Lima, ved Machu Picchu eller højt oppe i bjergene med udsigt til vulkaner og kløfter.

peru - peru_drinks_01

Peru og Chile har haft en heftig debat om, hvem der opfandt den fine drink. Noget tyder dog på, at Peru har et forspring, og måske endda et større forspring end man hidtil har troet

Chardonnay på vestkysten

Californien står for omkring 90 procent af USAs vinproduktion, og du bør ikke snyde dig selv for et besøg på en vingård, hvis du drager mod vest.

Det er dog ikke amerikanerne alene, vi kan takke for den skønne vin. For faktisk var det spanierne, der tog vinplanterne med og satte dem i den californiske muld helt tilbage i 1700-tallet.

Vin gør sig godt til næsten hver en tid, men er du i Californien, så nyd vinen der, hvor den er høstet og flasket. Fx omkring Napa Valley, hvor det bugner med fantastiske vingårde.

usa - californien_napa valley_vindrue_01
usa - californien_vin_01 usa - californien_napa valley_vinmark_02

En sød smertestiller på De Vestindiske Øer

Painkilleren har blot 47 år på bagen, men alligevel er den blevet en caribisk klassiker.

Egentlig stammer drinken fra Britisk Vestindien, men den har også fundet vej til De Vestindiske Øer, hvor den i årtier har været i høj kurs.

Den søde drink, der langt hen ad vejen minder om en Piña Colada og bl.a. består af rom, ananasjuice og kokosmælk, bør nydes ved solnedgang, hvor den stiller den værste sult – uden at lægge en dæmper på appetitten. Hvorvidt den afhjælper hovedpine kan ikke garanteres.

 

dansk vestindien - dvi_drink_painkiller_02

Den søde drink, der langt hen ad vejen minder om en Piña Colada og bl.a. består af rom, ananasjuice og kokosmælk, bør nydes ved solnedgang

En smag af Brasilien

Cachaca, sukker og lime. Mere skal der ikke til. I Danmark vil bartenderen typisk blande danskvand i din Capirinha, men sådan fungerer det ikke i Brasilien.

Her får du fuld valuta for pengene, og selv om drinken er stærk, har den tendens til at glide ned som en frugtjuice.

Første version af Caipirinhaen blev sat i verden i 1918 med det formål at kurere spansk influenza. Dengang var det dog med lime, honning og hvidløg. En mikstur der stadig anvendes til at kurere forkølelse. Før eller siden i historien valgte nogen at fjerne hvidløg og honning, hvorefter de tilsatte lidt sukker, og således blev Caipirinhaen en realitet.

Nyd din Caipirinha i et plastickrus på Copacabana, og prøv desuden den alternative version med passionsfrugt, når chancen byder sig.

brasilien - rio de janeiro_copacabana_03

I Danmark vil bartenderen typisk blande danskvand i din Capirinha, men sådan fungerer det ikke i Brasilien.

Tørstig i Thailand?

Du kan få hvad som helst i Thailand, men der er ikke én drink, der som sådan er indbegrebet af Thailand.

Derimod er de kendt for deres udmærkede pilsnere, og faktisk har thaierne brygget øl helt siden 1930’erne. Bl.a. Singha og Chang, som du med garanti vil støde på, når du rejser til Thailand.

Uanset hvor du befinder dig i Thailand, har du det med stor sandsynlighed varmt, og en kold øl er derfor oftest at foretrække, hvad enten du ligger på stranden, holder en velfortjent pause under junglevandringen eller sidder på en af Bangkoks trendy barer på toppen af en skyskraber.

Uanset hvor du befinder dig i Thailand, har du det med stor sandsynlighed varmt, og en kold øl er derfor oftest at foretrække

thailand - thailand_oel_singha_drinks_01

Andre læste også

brasilien - brasilien_dans_kvinde_karneval_02
Guide

Festivalguide: God mad, lækre rytmer eller franske fornemmelser?

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)