Skip to main content

Lad smagsløgene vandre

De større danske byer bugner med sushibarer, thairestauranter og vinsmagninger, men alligevel bliver det aldrig helt det samme, som når du smager delikatesserne på hjemmebane. Vi lader smagsløgene vandre gennem lande, byer og små paradiser og giver vores bud på, hvad du skal spise, når du rejser til JapanMalaysiaVietnam, MexicoThailand, Bali og Sydafrika.

Vietnam - mekong floden_kvinde_baad_01

Spis sushi med stil

Er du vild med sushi i Danmark, kan du godt sætte forventningerne højt, når du besøger Japan.

Mens California Rolls, Spicy Tuna Rolls og Ebi Tempura topper listen over de mest populære hapsere på de danske sushikort, er udvalget langt mere nuanceret i Japan, og du kan forvente at smage fisk og sushi i udformninger, du aldrig har hørt om.

Sushien har en lang historie bag sig og er blevet formet og udviklet gennem hundreder af år. Sushikokkene har ofte fået kunsten ind med modermælken, så du er i helt trygge hænder, når smagsløgene skal forkæles.

I stedet for at følge et standardiseret menukort slavisk, vælger mange japanere deres sushi efter årstiden og regionen, så gør som japanerne og bestil med et enkelt ord: ”omakase”. Således lader du det være op til kokken, og du får det, der er bedst lige nu og her.

Husk, at du gerne må spise med fingrene, men undgå for alt i verden at drukne sushien i soya og wasabi.

Ofte vil du opleve, at smagen er mere intens i Japan, og det krydrede tilbehør bør derfor holdes til et minimum, så fisken kommer til sin ret.

Husk, at du gerne må spise med fingrene, men undgå for alt i verden at drukne sushien i soya og wasabi.

japan - japan_sushi koekken_01
japan - japan_sushi_04 japan - japan_sushi_05
Er du vild med sushi i Danmark, kan du godt sætte forventningerne højt, når du besøger Japan.

Er du vild med sushi i Danmark, kan du godt sætte forventningerne højt, når du besøger Japan

Et kulturelt sammenkog

Malaysia er i sig selv en kulturel smeltedigel med stærke referencer til Kina, Indien, Thailand, England, Myanmar, Portugal og mange andre steder på verdenskortet

- og det kommer sig naturligvis også til udtryk i maden. Over hele Malaysia kan du finde råvarer og gadekøkkener, der får tænderne til at løbe i vand, men på Penang Island - også kendt som 'Street Food Capital of Asia' løber det hele løbsk. Penang Island har gennem tiden været en vigtig handelsdestination, og således fik den lille ø besøg fra nær og fjern.

Det lokale menukort byder på masser af fisk og skaldyr, stir fry, nuddelsupper, karryretter, dybstegte snacks og alverdens andre godter, du kan takke det tropiske klima for. 

Vel ankommet til Penang Island er det bare om at gå på opdagelse i George Towns gamle, hvor street food-boder venter på hvert gadehjørne. Prøv fx den berømte laksa - en krydret nuddelsuppe med grøntsager og fisk eller rejer, en seafood popiah, der er et miks mellem en pandekage og en frisk forårsrulle eller måske char koay teow, det man med lidt fantasi kunne kalde Malaysias bud på den thailandske pad thai. 

Der var mange munde at mætte, og der var mange ønsker til menuen, og det fik sparket gang i en spændende mikset madkultur.

malaysia - kuala lumpur_mad_01
malaysia - george town_mad_street food_01 malaysia - kuala lumpur_mad_03
Street food capital of Asia? Bedøm selv! Vi lover du ikke kommer til at gå sulten i seng.

Spis løs af Mexico

Tag med til guacamolens hjemland og smovs løs af fajitas, fish tacos og alverdens andre lækkerier - sågar underjordiske retter.

Maden er på mange måder omdrejningspunktet i det mexicanske familieliv, hvor en kvinde betragtes som gifteklar, når hun formår at kokkerere til punkt og prikke ifølge de mexicanske forskrifter. 

Guacamole kommer du ikke udenom på en rejse til Mexico - heldigvis, for den er af en helt anden kaliber, end den vi må nøjes med på de nordlige breddegrader. Men Mexico er meget andet en avocadoer og tacoer. Start fx dagen med chilaquiles, som er letstegte majstortillas tilføjet salsa, æg og 'pulled chicken'. Til frokost kan det være, du falder over tostadas - noget så enkelt som en stegt tortilla med dine favorittoppings, og til aften opstøver du måske en restaurant, der serverer pibil, som er svinekød eller kylling, der er blevet smurt godt ind i to forskellige saucer, inden det er blevet begravet i en jordovn i flere timer, før retten serveres. 

Når du bliver sulten efter en snack, kan du nemt og bekvemt snuppe en elote, som kort og godt er en kogt og krydret majskolbe på en pind.

mexico - mecico mad_taco_02
Spis løs! Det mexicanske køkken sparker benene væk under dig!

Hold nu op en fantastisk tur vi var haft. Vi var alle fire imponeret over landet og det har været nogle virkelig gode og spændende oplevelser. Og alt klappede - alt. Virkelig virkelig søde og dygtigere guider og totalt luksus og trygt at bliver hentet og bragt alle steder. Vi kunne ikke være meget tilfredse - tusind tak!

Carsten og Camilla, Farum
4.7   (1.253 anmeldelser)
Læs flere udtalelser

Sol og suppe

Under de varme himmelstrøg i Vietnam kan det synes mærkværdigt, at hvert et gadekøkken serverer dampende varm suppe.

Men ikke desto mindre er det sådan, det er, og mere lokalt og autentisk bliver det næppe. Pho er hverken et festmåltid eller en delikatesse. Retten er såmænd bare det, den jævne vietnameser spiser til aftensmad, men alligevel smager den himmelsk.

Som udgangspunkt ligner pho en nuddelsuppe lavet på oksemarv eller kylling tilføjet forskellige urter, men i mange vietnameseres optik bør retten ikke klassificeres som suppe men derimod som en nuddelret – og en hovedret.

For den travle dansker, kan det være svært at fremtrylle en pho, der måler sig med den, du smager i Vietnam, for det er en kunst at koge en pho. For at få smagen og intensiteten frem koges retten på lavt blus i mindst tre timer. Hertil kommer et spændende udvalg af urter og grønsager, og der er ikke to versioner af en pho, der er ens.

Så smag dig frem og nyd godt af de forskellige bud på pho, du smager i Vietnams forskellige regioner.

vietnam - vietnam_suppe_pho_01
vietnam - vietnam_marked_mad_01_hf vietnam - vietnam_lokal mad_marked_01
Så smag dig frem og nyd godt af de forskellige bud på pho, du smager i Vietnams forskellige regioner.

Bøf eller blåmuslinger

Stik mod syd venter nogle af verdens bedste smagsoplevelser, og det er ingen overdrivelse.

Cape Town byder på flere af verdens bedste restauranter, som fx The Test Kitchen, samt madmarkeder i alle afskygninger, og der er ikke én endegyldig sandhed for, hvad du bør smage, når du besøger Afrikas smukkeste storby.

Det iskolde hav disker op med fisk og skaldyr, og her er blåmuslinger og tun ikke til at komme udenom. Er du ikke til alt god fra havet, får du også noget af verdens bedste oksekød netop her, ligesom det heller ikke er uset, at der ryger en stykke antilope på tallerkenen. Spørger du sydafrikanerne selv, skal både tun, vildt og T-bone en tur på grillen, for er der noget, sydafrikanerne er vilde med, så er det en braai – også kendt som en afslappet grillaften, der naturligvis suppleres med den bedste vin fra vinlandet omkring Cape Town.

sydafrika - franschhoek_vinmark_01
sydafrika - sydakrika_seafood_01 sydafrika - sydafrika_cape town_madmarket_01
Oplev Cape Towns madmarkeder i alle afskygninger, samt deres skønne fisk og skaldyr, der ikke er til at komme udenom.

Stik mod syd venter nogle af verdens bedste smagsoplevelser, og det er ingen overdrivelse

Warung på Bali

Bali er på alle måder et afslappet paradis, og det gælder også maden. Det behøver ikke være hverken fint eller dyrt, og det er heller ikke nødvendigvis en hvid dug og et menukort, der er lykken. Lykken er måske nærmere at høre potter og pander, der rasler i køkkenet, mens snakken går og de lokale retter fortæres til en sød duft af mados.

På den lokale warung, som er et mindre familieejet spisested, får du måske det mest autentiske måltid. Det kan være nasi goreng, auberginer i chilisauce, chicken satay og andre små retter, der ryger på tallerkenen, og selv om det ikke er sirligt anrettet, kan det sagtens måle sig med den mad, du får på finere restauranter. Service kan du se langt efter men god stemning fås til gengæld ikke bedre.

bali - bali_befolkning_mad_frugt_01
bali - indonesion_mad_nasi goreng_01 bali - bali_restaurant_01
På den lokale warung, som er et mindre familieejet spisested, får du måske det mest autentiske måltid.

Spis patriotisk i Thailand

Går rejsen til Thailand, bør pad thai være på menuen mindst en gang. Det kan næppe komme som en overraskelse, at pad thai er et ’must taste’, men historien om pad thai kan måske overraske. Faktisk er retten ikke ældre, end at den opstod efter 2. verdenskrig, hvor der var rismangel grundet oversvømmelser og krig.

For at reducere ristiltaget søgte regeringen en ny nationalret, der skulle indeholde nudler frem for ris, og valget faldt altså på pad thai. Men det handlede faktisk ikke kun om rismangel. Den nye ret var nemlig også et forsøg på at modernisere og gøre Thailand mere vestligt samt at skabe en distance til Kina. Dog har pad thai mange kinesiske karakteristika, men ikke desto mindre er retten blevet noget, som på mange måder er indbegrebet af Thailand.

thailand - bangkok_chinatown_05
thailand - thailand_mad_pad thai_02 thailand - pai_marked_01
Går rejsen til Thailand, bør pad thai være på menuen mindst en gang.

Et udvalg af vores rejser

NYHED! sydafrika - sydafrika_natur_elefant_01

Sydafrikas sjæl Sydafrika Rundrejse med dansk rejseleder

Kom med ind i den sydafrikanske folkesjæl, når vi tager på malariafri safari ved Pilanesberg og går i fodsporene på Nelson Mandela og kampen for frihed. Mulighed for forlængelse i Cape Town.

15-25 deltagere
Afrejsedato
17. okt. 2024 kr. 29.990 Garanteret
13. feb. 2025 kr. 29.990
Se rejse
vietnam - vietnan_befolkning_rismark_01

Fra nord til syd Vietnam Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl i Halongbugten, oplev millionbyer, charmerende Hoi An og Mekongdeltaet. Vietnam med det hele - dansk rejseleder.

4.8   (481 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
06. mar. 2024 kr. 24.990 Udsolgt
12. mar. 2024 kr. 23.990 Udsolgt
20. mar. 2024 kr. 24.990 Udsolgt
23. okt. 2024 kr. 24.490
20. dec. 2024 kr. 26.990
14. jan. 2025 kr. 24.990
04. feb. 2025 kr. 25.490
11. feb. 2025 kr. 25.490
18. feb. 2025 kr. 24.990
25. feb. 2025 kr. 24.990
04. mar. 2025 kr. 24.990
11. mar. 2025 kr. 24.990
18. mar. 2025 kr. 24.990
25. mar. 2025 kr. 25.490
08. apr. 2025 kr. 25.490
21. okt. 2025 kr. 24.990
16. dec. 2025 kr. 26.990
Se rejse
thailand - chiang mai_munke_06

På floder gennem Østens mystik Thailand Rundrejse med dansk rejseleder

Det uspolerede nord, stammekulturer, gamle kongeriger, pulserende storbyliv i Bangkok og mulighed for strandferie. 

4.8   (1.038 anmeldelser)
10-25 deltagere
Afrejsedato
06. mar. 2024 kr. 21.495
06. mar. 2024 kr. 23.695 Inkl. forlængelse
24. mar. 2024 kr. 19.995
24. mar. 2024 kr. 22.195 Inkl. forlængelse
30. okt. 2024 kr. 19.995
30. okt. 2024 kr. 22.195 Inkl. forlængelse
11. nov. 2024 kr. 19.995
11. nov. 2024 kr. 22.195
18. dec. 2024 kr. 23.990
18. dec. 2024 kr. 28.530
05. jan. 2025 kr. 21.995
05. jan. 2025 kr. 24.195
08. jan. 2025 kr. 22.495
08. jan. 2025 kr. 24.695
15. jan. 2025 kr. 22.495
15. jan. 2025 kr. 24.695
19. jan. 2025 kr. 22.495
19. jan. 2025 kr. 24.695
22. jan. 2025 kr. 22.495
22. jan. 2025 kr. 24.695
29. jan. 2025 kr. 22.595
29. jan. 2025 kr. 24.695
02. feb. 2025 kr. 22.595
02. feb. 2025 kr. 24.795
05. feb. 2025 kr. 22.595
05. feb. 2025 kr. 24.795
09. feb. 2025 kr. 22.595
09. feb. 2025 kr. 24.795
12. feb. 2025 kr. 22.295
12. feb. 2025 kr. 24.795
16. feb. 2025 kr. 21.595
16. feb. 2025 kr. 24.495
19. feb. 2025 kr. 21.595
19. feb. 2025 kr. 23.795
26. feb. 2025 kr. 21.595
26. feb. 2025 kr. 23.795
05. mar. 2025 kr. 21.495
05. mar. 2025 kr. 23.695
12. mar. 2025 kr. 19.995
12. mar. 2025 kr. 20.045
09. apr. 2025 kr. 21.995
09. apr. 2025 kr. 22.095
Se rejse
Bali Ceremoni 43 Cc Copy

På sansernes ø Bali Rundrejse med dansk rejseleder

Et kig bag facaden til Balis skatte. Klassisk rundrejse med dansktalende, balinesisk rejseleder og lille gruppe, 6-20 deltagere.

4.8   (187 anmeldelser)
10-20 deltagere
Afrejsedato
31. mar. 2024 kr. 15.995 Udsolgt
14. apr. 2024 kr. 16.795 1 plads tilbage
08. sep. 2024 kr. 16.795 Udsolgt
06. okt. 2024 kr. 15.995 2 pladser tilbage
27. okt. 2024 kr. 16.795
10. nov. 2024 kr. 16.795
16. feb. 2025 kr. 15.795
02. mar. 2025 kr. 16.795
29. mar. 2025 kr. 16.795
06. apr. 2025 kr. 17.595
18. maj 2025 kr. 16.795
07. sep. 2025 kr. 16.795
05. okt. 2025 kr. 15.995
26. okt. 2025 kr. 16.795
09. nov. 2025 kr. 15.995
Se rejse
japan - mount fuji_lake kawaguchi_01

Solgudens ø-rige Japan Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev kejsernes Kyoto, hippe Tokyo og Hiroshima og kør med Shinkansen. En fascinerende kultur og historie!

4.8   (173 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
22. mar. 2024 kr. 37.990 Udsolgt
05. apr. 2024 kr. 35.990 Udsolgt
19. apr. 2024 kr. 35.990 På forespørgsel
05. nov. 2024 kr. 36.590
16. nov. 2024 kr. 35.990
Se rejse
vietnam - halong bugten_29

Det bedste af Vietnam Vietnam Rundrejse med dansk rejseleder

Fra autentiske Hanoi til den smukke Halongbugt, historiske Hué og hyggelige Hoi An. Vietnam til en god pris!

4.8   (28 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
12. mar. 2024 kr. 15.990 Udsolgt
02. apr. 2024 kr. 15.990 Udsolgt
09. feb. 2025 kr. 16.490
23. feb. 2025 kr. 16.490
09. mar. 2025 kr. 16.490
23. mar. 2025 kr. 16.490
13. apr. 2025 kr. 16.490
Se rejse
Mexico Ruiner Pyramider Cc

På sporet af mayaer og aztekere Mexico Rundrejse med dansk rejseleder

En rundrejse spækket med kultur, historie, pyramider og smuk natur. Fra pulserende Mexico City til smukke Yucatan.

4.8   (160 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
26. okt. 2024 kr. 30.990 Garanteret
19. jan. 2025 kr. 27.990
19. feb. 2025 kr. 27.990
26. okt. 2025 kr. 30.990
Se rejse
Mexico Campeche Gade 05

Eventyrlige Mexico Mexico Rundrejse med dansk rejseleder

Centrale Mexico med kulturhistoriske skatte, tropisk jungle, kratersøer, vandfald og masser af mexicansk charme.

4.5   (64 anmeldelser)
15-25 deltagere
Afrejsedato
12. nov. 2024 kr. 22.990
04. feb. 2025 kr. 23.990
11. nov. 2025 kr. 22.990
Se rejse
vietnam - ninh binh_10

Fra Halong til Mekong Vietnam Rundrejse med dansk rejseleder

Smuk natur i Halong, Ninh Binh og Mekongdeltaet - storbyliv i Hanoi og Ho Chi Minh City. Vietnams kontraster!

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. mar. 2024 kr. 19.990
04. mar. 2024 kr. 23.490 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
11. mar. 2024 kr. 19.990
11. mar. 2024 kr. 23.490 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
18. mar. 2024 kr. 19.990
18. mar. 2024 kr. 23.490 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
25. mar. 2024 kr. 20.990
25. mar. 2024 kr. 24.490 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
03. feb. 2025 kr. 21.490
03. feb. 2025 kr. 25.290 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
10. feb. 2025 kr. 21.490
10. feb. 2025 kr. 25.290 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
17. feb. 2025 kr. 21.990
17. feb. 2025 kr. 25.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
24. feb. 2025 kr. 19.990
24. feb. 2025 kr. 23.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
03. mar. 2025 kr. 19.990
03. mar. 2025 kr. 23.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
10. mar. 2025 kr. 20.990
10. mar. 2025 kr. 24.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
17. mar. 2025 kr. 20.990
17. mar. 2025 kr. 24.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
24. mar. 2025 kr. 20.990
24. mar. 2025 kr. 24.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
31. mar. 2025 kr. 20.990
31. mar. 2025 kr. 24.790 Inkl. forlængelse (Garden View Bungalow)
Se rejse
cambodia - cambodia_munk_04

Det bedste af Indokina Vietnam og Cambodia Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Halongbugten og Angkor Wat, smag maden i gadekøkkenerne og mærk pulsen i Hanoi og Phnom Penh. 

4.6   (89 anmeldelser)
15-25 deltagere

Andre læste også

thailand - 500 rai floating resort_11
Artikel

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Læs artikel
galapagos_leguan_43
Guide

Øhop eller krydstogt? Galápagos til dit temperament

Læs artikel
sydafrika - garden route_strand_02
Guide

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)