pukkelhvaler_ilulissat_01
Grønland - Individuel rejse

Sommerferie i Grønland

Oplev sommeren i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk

11 dage fra 26.870 kr.

Sommer i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk

Arktisk sommer i Grønland – det bliver ikke smukkere
Dette er et ægte eventyr for jer, der drømmer om at opleve den smukke arktiske sommer, som den udspiller sig i Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk – tre grønlandske perler, der garanterer oplevelser for livet.

I Kangerlussuaq skal I opleve Indlandsisen i al sin glans, og måske får I også et glimt af en moskusokse eller en flok rensdyr i den smukke natur. Efter en enkelt nat her flyver I videre til Ilulissat, der ligger ca. 300 km nord for Polarcirklen, hvor I oplever midnatssol, hvis I rejser mellem 21. maj og 24. juli.

I har fire dage her i isbjergenes og gletsjernes verden, og som en del af den inkluderede udflugtspakke skal I på sejltur på Isfjorden, der er udråbt som UNESCO-verdensarv. Herudover har I mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter – det kunne være en guidet byrundtur eller en sejltur ud til kanten af Eqi-gletsjeren, hvor isen knager og kælver kæmpestore isklumper, der forsvinder ned under havoverfladen.

Herefter går I ombord på M/S Sarfaq Ittuk, rutefærgen der sejler langs den spektakulære grønlandske kyst. Fra skibet nyder I udsigten over havet, mens I spejder efter pukkelhvaler, og I oplever den varme velkomst, som lokalbefolkningen giver skibet, når det lægger til i de små samfund.

Efter to dage på skibet er I fremme i Nuuk, Grønlands hovedstad, hvor I kan gå på oplevelse på egen hånd. I kan f.eks. tage en vandretur op ad Store Malene-fjeldet, besøge Katuaq Kulturhus, hvis smukke ydre er inspireret af det bølgende nordlys, og blive klogere på den grønlandske historie 4500 år tilbage i tiden på Grønlands Nationalmuseum. Det er naturligvis muligt at forlænge opholdet i Nuuk eller andre steder i landet – måske har I venner og familie, som I skal besøge, nu hvor I er på disse kanter.

Glæd jer til en rejse spækket med enestående oplevelser, som kun findes i Grønland, og som vil lagres på nethinden for altid. Se i øvrigt vores store udvalg af rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd til Grønland.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Kangerlussuaq 1 nætter i Kangerlussuaq
1
Overnatning

Ilulissat 4 nætter i Ilulissat
4
Overnatning
Hotel Arctic ★★★★

Kystruten 2 nætter i Kystruten
2
Overnatning

Nuuk 3 nætter i Nuuk
3
Overnatning
Hotel Hans Egede ★★★★

Forside groenland Krydstogt_Kroatien_til lands og til vands

Nyhed: Oplev Europa i ét katalog

Søger du inspiration til din rejse - bestil vores Europa katalog

Se kataloger

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq i Grønland

I flyver fra Københavns Lufthavn og lander i Kangerlussuaq (det tidligere Søndre Strømfjord) efter ca. 4½ times flyvning. Her tjekker I ind på jeres hotel, som ligger i selve lufthavnsterminalen – nemmere kan det ikke være.

I når lige at sætte kufferten på værelset, inden I bliver hentet - allerede i dag skal I have en kæmpe oplevelse: en guidet tur ind til den mægtige Indlandsis. I kører gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og der vil være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser fra bilen. I kører langs med en brusende smeltevandselv og passerer den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden.

I fortsætter forbi Russelgletsjeren og til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet. Det er muligt at blive noget ekstra tid ved Indlandsisen og smage en dejlig lokal barbecue – forhør jer hos jeres rejsekonsulent om denne mulighed.

Ellers I er formentlig trætte efter denne dag og klar til at gå i seng, når middagen er indtaget på hotellet.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Ayoe_original
Ilulissat_hiking trail_01
Punkt_660_udsigt_03
Allerede på rejsens første dag skal I på udflugt, hvor I bl.a. nyder udsigten over det grønlandske islandskab fra Punkt 660.
Dag 2

Kangerlussuaq – Ilulissat ved Diskobugten, evt. udflugt i byen

Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og går over til afgangshallen for at tjekke ind på flyet til Ilulissat (det tidligere Jakobshavn) – en tur på 45 minutter. Ilulissat betyder isfjeld, og det er netop de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen. Det siges, at man kan høre isen knage og buldre overalt i Ilulissat – så tæt er man på naturen. Med ca. 4.500 indbyggere er det er Grønlands 3. største by.

Allerede fra luften ser I de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissats isfjord, og som er verdens hurtigste gletsjer. Den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og ”producerer” ca. 46 km3 isfjelde om året. Selve isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Ved ankomsten til Ilulissat bliver I hentet og kørt til Hotel Artic, hvor I skal bo de næste fire dage. I dag kan vi anbefale jer at tilkøbe en udflugt med lokalguide rundt i Ilulissat – her fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv heroppe 300 kilometer nord for Polarcirklen. I har flere stops undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og sælgerne på det lokale marked ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Middag
ilulissat_by_05
I skal bo 4 dage i smukke Ilulissat.
isbjerge_ilulissat_01
Farvandet omkring Ilulissat er noget af det smukkeste natur, man kan forestille sig. Isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.
Dag 3

Ilulissat, sejlads mellem isfjeldene i isfjorden

Formiddagen kan evt. bruges til en vandretur til bopladsen Sermermiut, enten på egen hånd eller med en guide, som fortæller historier undervejs om grønlændernes liv og skikke samt flora og fauna.

Eftermiddagen er sat af til en af de mest populære udflugter i Ilulissat – en spektakulær sejltur mellem isfjeldene. Turen varer ca. 2½ time. Årligt strømmer der mere end 48 km3 is fra Ilulissat-isbræen ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har I mulighed for at sejle mellem dem.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, der bliver synlige, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som mange vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen. Fra 21. maj til 24. juli er der midnatssol i Ilulissat, og en sejltur ved højlys nat er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige – en utrolig naturoplevelse, I ikke må snyde jer selv for, når I besøger Ilulissat.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
isbjerge_ilulissat_02
alt
Dag 4-5

Ilulissat, oplevelser på egen hånd eller guidede udflugter

I har nu to dage til at opleve det smukke område omkring Ilulissat – og I kan gøre det på egen hånd eller lade os hjælpe jer med at arrangere udflugter med dygtige lokale guider.

I kan f.eks. besøge den mægtige Eqi-gletsjer, som vi anser for at være et af de smukkeste steder i hele Grønland. Gletsjeren løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og med båd er det muligt at komme meget tæt på kanten af gletsjeren og opleve, at den kælver, som det hedder, når store stykker is brækker af kanten og glider ned i fjorden. Man hører tydeligt, at det knager og brager i isen, og det kan godt give et par bølgeskvulp i båden, når de store isklumper forsvinder ned i fjordens klare vand – men vi ligger selvfølgelig på sikker afstand.

Selve sejlturen er en oplevelse i sig selv. I sejler forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og fjordsystemet Pakitsoq, hvor hvaler og sæler boltrer sig i det isfyldte vand. Båden ligger et par timer foran gletsjeren, og sejlturen varer et par timer hver vej, så I skal regne med, at udflugten tager hele dagen.

En anden spændende udflugt, I kan komme på, mens I bor i Ilulissat, er et besøg i Ilimanaq, en traditionel bygd på kanten af Diskobugten med kun omkring 50 indbyggere. Her leves livet helt traditionelt – midt i naturen og milevidt fra det liv, som vi er vant til. I får øje på bygdens farverige træhuse, når I kommer sejlende gennem bugten - forbi de imponerende isbjerge og med udsigt til hvaler undervejs.

Fremme i bygden møder I jeres guide, der sætter jer grundigt ind i fangerkulturen, som stadig eksisterer i denne del af Grønland. I hører om de fredede laftehuse, der blev bygget i midten af 1700-tallet, besøger det lille museum, hilser på hundene og meget mere. I får svar på alle jeres spørgsmål om dette lille samfund, og I slutter rundturen med en frokost i det historiske hus, som i sin tid tilhørte Poul Egede, som var søn af missionæren Hans Egede.

Der er flere andre muligheder for udflugter i og omkring Diskobugten, og vi hjælper gerne med at arrangere jeres to ”fridage” i Ilulissat, så I får oplevelser for livet.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Ilimanaq_02
Ilulissats farverige træhuse lyser op i landskabet.
Dag 6-7

Fantastisk sejltur med M/S Sarfaq Ittuk

De næste to døgn skal tilbringes på skib langs kysten – og det kan I godt glæde jer ekstra meget til. Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og har nogle timer på egen hånd, inden I skal ombord på M/S Sarfaq Ittuk, som sejler kl. 17.00. I bliver indkvarteret i en behagelig kahyt med eget bad og toilet, og måltiderne, som er inkluderet rejsens pris, indtages i skibets cafeteria.

Ombord på skibet er også en guide (dog kun juni-august), der holder foredrag undervejs, og som kan svare på de spørgsmål, der dukker op, mens I nyder udsigten ud over havet og ind over land. Skibet anløber Aasiaat om aftenen på dag 6, og på sejladsen er der gode chancer for at se pukkelhvaler lege i havet, mens forskellige havfugle slår vingerne ud i luften.

På dag 7 har skibet forladt Diskobugten, og igen vil der være chancer for at spotte hvaler i havet. I løbet af formiddagen får I øje på Kællingehætten - fjeldet, der tårner sig op bag Sisimiut, og når skibet er fortøjet, har I mulighed for at gå i land. Efter et par timer fortsætter sejladsen langs kysten og videre til de små samfund Kangaamiut og Maniitsoq.

 • Helpension
Diskobugten_sol nedgang_02
Diskobugten_isbjerg_01
Sejlads i Diskobugten er en oplevelse for livet. Her tager de store isbjerge pusten fra os.
Dag 8

Ankomst til Nuuk

Skibet er fremme i Nuuk, Grønlands hovedstad, tidligt om morgenen, hvorefter I afmønstrer og finder frem til jeres hotel, som ligger centralt i byen. Resten af dagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i verdens nordligst beliggende hovedstad.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Hans Egede

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
groenland_Sommer_Kangerlussuaq_Ilulissat_Nuuk
Nuuk_udsigt_01
Nuuk er Grønlands hovedstad. Her bor ca. 17.000 mennesker - og de er godt vant i forhold til udsigt.
Dag 9-10

Oplevelser i Nuuk på egen hånd eller med guide

I har to dage til at udforske Nuuk, en lille storby med ca. 18.000 indbyggere, som blev grundlagt af missionæren Hans Egede i 1728. Vi hjælper gerne med at booke udflugter – f.eks. en sejltur på Godthåbsfjorden, hvis I trænger til at komme på havet igen, eller et besøg i bygden Kapisillit for at lære mere om den oprindelige grønlandske kultur.

Vil man gerne vandre, at et oplagt at bestige Lille Malene på 450 meter eller Store Malene på 770 meter. Det er disse fjelde, der sammen med Hjortetakken på 1190 meter og Sermitsiaq på 1207 meter danner en dramatisk og smuk baggrund til Nuuk. I kan også besøge Katuaq, Grønlands Kulturhus, hvis arkitektur er inspireret af det bølgende nordlys, og nationalmuseet, hvor I får serveret landets historie og kultur gennem 4500 år. Gå eventuelt en tur gennem Brættet, byens fiske- og kødmarked, og nyd nogle gode måltider på de restauranter og caféer, som er blomstret op for alvor inden for de seneste år.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Hans Egede

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Ayoe_original
Nuuk_09
Nuuk_14
Der er tid til ekstra udflugter, mens I bor i Nuuk. Tag f.eks. på en sejltur på Godthåbsfjorden.
Dag 11

Nuuk og hjemrejse, mulighed for forlængelse

Det er naturligvis muligt at forlænge opholdet i Nuuk eller andre steder i Grønland, hvis I f.eks. har venner eller familie, som I vil besøge, nu hvor I endelig er kommet herop – tal med jeres rejsekonsulent om mulighederne for forlængelse med eller uden hotelophold. Hvis I ikke forlænger, er en uforglemmelig ferie  ved at være ved vejs ende, og vi håber, I har fået mange gode oplevelser i bagagen. I tager en taxa til lufthavnen (pris ca. 3-400 kr.), og der er afgang med fly tidligt om morgenen. I har et kort stop i Kangerlussuaq, inden det går videre mod København Lufthavn, hvortil I ankommer om aftenen.

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - torsdag 10 - 17,
Fredag 10 - 16.30

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Borneo

En rejse i Sabahs regnskov

Individuel rejse
Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
Vietnam

Essensen af Vietnam

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,7 af 5 (1.540 anmeldelser)