Nuuk_04
Grønland - Individuel rejse

Sommer i Kangerlussuaq, Ilulissat og Sisimiut

9 dage fra 26.125 kr.

Sommer i Kangerlussuaq, Ilulissat og Sisimiut

Et arktisk sommereventyr med oplevelser ved Indlandsisen, sejlads langs kysten og besøg i små bygder
Denne rejse går til Grønlands smukke vestkyst med besøg i tre byer: Kangerlussuaq, Ilulissat og Sisimiut. Derfra har I adgang til noget af den skønneste natur, Grønland kan byde på, og de mest spændende oplevelser – alt sammen i midnatssolens smukke skær.

I Kangerlussuaq anbefaler vi jer at tage en tur ud til Indlandsisen, hvor I vil snappe efter vejret, når I står foran den tykke kappe af is, der dækker over 80% af Grønland. I Ilulissat oplever I en moderne grønlandsk by, og på udflugter med en lokal guide kan I høre om byens historie. Herudover stifter I bekendtskab med det traditionelle fangerliv i den lille fjerntliggende bygd Ilimanaq – en udflugt som er inkluderet i rejsen. I oplever det ultra-autentiske Grønland, langt væk fra den verden, vi kender, og får et enestående indblik i den oprindelige grønlandske kultur. På sejlturene ud til bygden kan I være heldige at se sæler og hvaler, der slår med halen i vandoverfladen.

I Sisimiut har vi også inkluderet en udflugt ud i UNESCO-verdensarven Aasivissuit – Nipisat – Inuit Jagtområdet mellem Indlandsis og Hav. I sejler ud i den smukke skærgård og går i land på Nipisat for at udforske levn fra inuitternes bopladser, som går hele 4.500 år tilbage i tiden, og for at vandre i de smukke fjeldlandskaber.

I slutter af med en fridag i Sisimiut. Drømmer I om at opleve både det moderne og det traditionelle Grønland, og vil I opleve noget af den mest storslåede natur i verden, så er denne rejse den helt rigtige for jer! Se i øvrigt vores store udvalg af rundrejser med dansk rejseleder og rejser på egen hånd til Grønland.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Kangerlussuaq 1 nætter i Kangerlussuaq
1
Overnatning

Ilulissat 3 nætter i Ilulissat
3
Overnatning
Hotel Arctic ★★★★

Kystruten 1 nætter i Kystruten
1
Overnatning

Sisimiut 3 nætter i Sisimiut
3
Overnatning
Hotel Sisimiut ★★★

Dagsprogram

Dag 1

Danmark – Kangerlussuaq, evt. udflugt til Indlandsisen

I flyver fra Københavns Lufthavn og ankommer til Kangerlussuaq allerede om formiddagen, grønlandsk tid – dermed har I god tid til store oplevelser allerede i dag.

I tjekker ind på hotellet, der meget bekvemt ligger i selve lufthavnsbygningen, og herefter er I klar til rejsens første udflugt. Vi anbefaler jer en tur ind til den mægtige Indlandsis sammen med en dygtig lokalguide, som naturligvis taler dansk. Køreturen går gennem et område, der er rigt på plante- og dyreliv, og her vil der være gode chancer for at opleve både rensdyr og moskusokser. I får også udsigt til en brusende smeltevandselv og til den 400 meter høje kegleformede klippe, der kaldes Sukkertoppen.

Naturen veksler med smukke landskaber af søer, fjeldhede og golde sandklitter uden vegetation. Grunden til, at der er mange søer her, er, at vandet på grund af permafrosten ikke trænger ned i undergrunden, og da det tørre klima leder til høj fordampning, er nogle af søerne blevet til saltsøer, som man også ser i ørkener rundt omkring i verden.

I kører forbi Russelgletsjeren til Punkt 660, hvorfra I kan skue ud over et af de smukkeste islandskaber i Grønland. Til sidst parkerer I ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen – her er der is, så langt øjet rækker, og man føler sig pludselig meget lille blandt de store mængder is.

Efterfølgende er der tid til en varm kop kaffe eller te i de smukke omgivelser, inden turen går tilbage mod Kangerlussuaq og hotellet. Det er muligt at blive noget ekstra tid ved Indlandsisen og smage en dejlig lokal barbecue – forhør jer hos jeres rejsekonsulent om denne mulighed.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Kangerlussuaq

  ★★★

  Vis hotel
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original
Punkt_660_udsigt_02
Sukkertoppen_udsigt_01
Udsigten over området ved Sukkertoppen, hvor de mange saltsøer snor sig mellem fjeldheden og de golde sandklitter.
Dag 2

Videre til Ilulissat ved Diskobugten, evt. byvandring med guide

Jeres rejse går videre til Ilulissat i dag, og efter morgenmaden bevæger I jer derfor til afgangshallen for at tjekke ind på en kort flyvning nordpå.

Ilulissat betyder isfjeld, og det er netop de betagende smukke isfjelde, der kendetegner byen. Det siges, at man kan høre isen knage og buldre overalt i Ilulissat – så tæt er man på naturen. Med ca. 4.500 indbyggere er det er Grønlands 3. største by.

Allerede fra luften ser I de gigantiske isbjerge, som fylder Diskobugten. De kommer fra Sermeq Kujalleq-gletsjeren, der ligger i Ilulissats isfjord, og som er verdens hurtigste gletsjer. Den bevæger sig med hele 40 meter om dagen og ”producerer” ca. 46 km3 isfjelde om året. Selve isfjorden er på UNESCOs liste over verdensarv.

Ved ankomst til Ilulissat bliver I hentet i lufthavnen og kørt til Hotel Arctic, hvor I skal bo de næste tre nætter. Det er det absolut bedste hotel i Grønland – og I indkvarteres i et værelse med smuk udsigt over havet og isfjeldene. Drømmer I om at bo en iglo, så forhør jer om priser for opgradering til et af hotellets fem unikke igloer, der ligger helt ned til havet. Selvom igloerne er bygget i aluminium i stedet for isblokke og naturligvis har alle moderne faciliteter, giver de et klart indtryk af inuitternes oprindelige måde at bo på.

Efter frokost kan vi anbefale jer at tage på udflugt med en lokalguide rundt i Ilulissat. Guiden fortæller om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv heroppe 300 kilometer nord for Polarcirklen. I har flere stops undervejs, blandt andet ved fiskerne på havnen og sælgerne på det lokale marked ”Brættet”. I passerer også polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Middag
Diskobugten_sol nedgang_02
Illulissat_fjord_sommer_01
Ilulissat_blomster_01
Zion kirken_Ilulissat_sommer_midnatssol_01
Isfjorden ved Ilulissat er en Grønlands absolut smukkeste, og i sommermånederne er den iklædt små, hårdføre blomster af mange arter. På udflugten i Ilulissat runder I den gamle Zionskirke, der ligger klos op ad havet.
Dag 3

Ilulissat, besøg Ilimanaq – en autentisk grønlandsk bygd

I dag skal I opleve en ægte grønlandsk bygd, Ilimanaq, som har blot 52 indbyggere – bemærk at udflugten er inkluderet i rejsens pris. I sejler ud fra havnen og nyder udsigten til de enorme og imponerende isbjerge, der ligger ved mundingen af Isfjorden, og samtidig holder I øje med, om hvalerne skulle vise sig undervejs.

Sejlturen tager ca. en time, afhængig af bådtypen, og de lokale guider tager godt imod jer ved ankomst til bygden. Ilimanaq betyder ‘forventningspladsen’, og på denne udflugt kan I forvente en masse fortællinger om fangerkulturen og de grønlandske traditioner, som lever i bedste velgående her i bygden – det er beboerne væsentlige eksempler på.  

I finder guiderne i den gamle sortmalede købmandsbygning – en af de fredede laftehuse fra midten af 1700-tallet. Bygningens historie afspejler et samfund, som har oplevet imponerende forandringer gennem en meget kort årrække. I går blandt andet forbi havnen, butikken, hundene, skolen, søen og kirken og stopper alle steder for at høre guidens fortællinger og for at stille spørgsmål til de forskellige temaer, som behandles. I slutter ved det lille museum og ser nærmere på nogle af de gamle genstande fra bygdens fortid.

Turen er let at gå og kræver intet andet end videbegær, godt humør samt tøj efter forholdene. Herefter skal I nyde en god frokost i det historiske hus, som tidligere var ejet af Poul Egede (missionæren Hans Egedes søn), et nøje restaureret hus fra 1700-tallet. Restauranten, der ligger smukt placeret, er en af Grønlands absolut bedste, og menuen er en frokostplatte med grønlandske specialiteter. Om eftermiddagen sejler I retur til Ilulissat – mange oplevelser rigere.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
Ilimanaq_02
Ilimanaq_04
Ilimanaq_05
Ilimanaq er ren postkortidyl. Her oplever I det autentiske bygdeliv.
Dag 4

Ilulissat, en fridag med muligheder

Dagen er til fri disposition. Vi hjælper gerne med at booke udflugter, f.eks. til den mægtige Eqi-gletsjer, som vi anser for at være et af de smukkeste steder i hele Grønland. Gletsjeren løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og med båd er det muligt at komme meget tæt på kanten af gletsjeren og opleve, at den kælver, som det hedder, når store stykker is brækker af kanten og glider ned i fjorden. Man hører tydeligt, at det knager og brager i isen, og det kan godt give et par bølgeskvulp i båden, når de store isklumper forsvinder ned i fjordens klare vand – men vi ligger selvfølgelig på sikker afstand.

Selve sejlturen er en oplevelse i sig selv. I sejler forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og fjordsystemet Pakitsoq, hvor hvaler og sæler boltrer sig i det isfyldte vand. Båden ligger et par timer foran gletsjeren, og sejlturen varer et par timer hver vej, så I skal regne med, at udflugten tager hele dagen.

Hvis I ikke vil på en ekstra udflugt i dag, kan I give jer selv tid til fordybelse og til at nyde udsigten over Diskobugten fra terrassen på Hotel Arctic – udsigten ændrer sig hele tiden, da isfjeldene flyder videre med strømmen ud i Diskobugten.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Arctic

  ★★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Ilulissat_inuit_01
alt
Dag 5

Ud på havet med M/S Sarfaq Ittuk

Det næste døgn skal tilbringes på skib langs kysten – og det kan I godt glæde jer ekstra meget til. Efter morgenmaden tjekker I ud fra hotellet og har nogle timer på egen hånd, inden I skal ombord på M/S Sarfaq Ittuk, som sejler kl. 17.00. I bliver indkvarteret i en behagelig kahyt med eget bad og toilet, og måltiderne, som er inkluderet rejsens pris, indtages i skibets cafeteria.

Ombord på skibet er også en guide (dog kun i perioden juni-august), der holder foredrag undervejs, og som kan svare på de spørgsmål, der dukker op, mens I nyder udsigten ud over havet og ind over land. Skibet anløber Aasiaat om aftenen, og på sejladsen er der gode chancer for at se pukkelhvaler lege i havet, mens forskellige havfugle slår vingerne ud i luften.

 • Helpension
pukkelhvaler_ilulissat_01
Aasiaat_by_01
Aasiaat i Diskobugten, hvor særligt krabbe- og rejefiskeri udgør hverdagen.
Dag 6

Ankomst til Sisimiut, evt. udflugt i byen

Vi anbefaler jer at stå tidligt op for at spotte hvaler i havet, og i løbet af morgenen, efterhånden som I nærmer jer Sisimiut, får I også øje på Kællingehætten - fjeldet, der tårner sig op bag byen.

I bliver hentet ved skibet og kørt til Hotel Sisimiut, hvor I tjekker ind. Om eftermiddagen kan vi anbefale jer at tilkøbe en guidet byrundtur i bus. Sisimiut er en smeltedigel af gammelt og nyt og alt i mellem, og på denne guidede bustur bliver I introduceret til byens historie og til nutiden, når I besøger det lokale kød- og fiskemarked, hundebyen og museet. Oprindeligt lå kolonien på plateauet over havnen, men i dag er byen vokset ud af bjergsiden og ind i landet, så der er nogle gode udsigtspunkter, hvor I holder fotostop. Efter denne udflugt har I et godt billede af byen og livet i en efter grønlandsk målestok forholdsvis stor by.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Sisimiut_havn_01
isbjerge_ilulissat_02
Et syn som dette glemmer man aldrig nogensinde!
Dag 7

Sisimiut, på sejltur i UNESCO-verdensarv

Der venter en fantastisk oplevelse i dag, som er inkluderet i rejsens pris. I skal en sejltur og vandretur i UNESCO-verdensarven Aasivissuit – Nipisat, som blev verdensarv i 2018 på baggrund af sin 4500-årige historie som ’Inuit Jagtområde mellem Indlandsis og Hav’. Området strækker sig fra indlandsisen via de store rensdyrjagtområder i indlandet til fjordene og ud til og med øerne i Sisimiuts skærgård.

Området rummer kulturminder i form af bl.a. bopladser fra inuitternes historie i Vestgrønland gennem 4.500 år, og herunder også minder om særlige begivenheder, der gør området væsentligt i en nordatlantisk og en østarktisk sammenhæng. I sejler ud i skærgården syd for Sisimiut og går i land på øen Nipisat for at udforske levn fra flere forskellige inuitkulturer og for at vandre i de smukke fjeldlandskaber.

Efterfølgende nyder en medbragt madpakke enten på øen eller på båden, afhængig af vejret, og på vejen tilbage til byen oplever I den smukke skærgård og dyrelivet inde på land. Udflugten tager 4 timer, og resten af dagen er til fri disposition.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
Ilulissat_fjord_01
Dag 8

Sisimiut, en fridag i byen

Dagen er til fri disposition. På en gåtur rundt i byen, kan vi kan varmt anbefale jer at besøge butikken Qiviut, som måske er Grønlands lækreste butik.

Qiviut betyder moskusuld og er også navnet på en af Grønlands mest succesrige private eksportselskaber i nyere tid. Anita Høegh, der ejer Qiviut, er en af pionererne i denne produktion, så I kommer ikke tættere på den rene produktion. Her arbejdes der med respekt for materialet, og der produceres uld og uldprodukter til mange steder i Grønland samt store mængder til eksport. Måske skal I have en hue eller et halstørklæde til minde om turen eller fine gaver til familien derhjemme.

På jeres sidste aften i Grønland nyder I en to-retters middag i hotellets restaurant, som er inkluderet i rejsen.

 • Inkl. i prisen
  Hotel Sisimiut

  ★★★

  Vis hotel
 • Morgenmad
Groenland_wildlife_04
Dag 9

Sisimiut og hjemrejse

Jeres rejse er desværre ved vejs ende, og I flyver en kort tur til Kangerlussuaq og derfra videre til Københavns Lufthavn. I er hjemme i Danmark igen om aftenen – mange oplevelser rigere!

 • Morgenmad
Ring eller skriv til os
Ayoe Leth Christensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Ayoe_original

Andre spændende rejser

Chile

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
Malaysia

Essensen af Malaysia

Individuel rejse
Peru

Ad Inkastien til Machu Picchu

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)