Skip to main content

Helikopter-sightseeing over Grønlands indlandsis og gletsjere

Ilulissat Udflugt Helikopter Flyvning Ilulissat Udflugt Helikopter Flyvning 01

Helikopter-sightseeing over Grønlands indlandsis og gletsjere

På flyveturen suser I blandt andet ind og ud mellem nogle af verdens største isbjerge, når I flyver henover Isfjordens vande ud for Ilulissat – og det kan også være, at I ser en hval eller flere her, hvis I er heldige, inden I når frem til Sermeq Kujalleq - den enorme gletsjer.

Undervejs kan I høre pilotens fortællinger om området og instruktioner. Piloten kender vind- og vejrforholdene over den arktiske natur som ingen andre, og I kan trygt nyde oplevelsen.

I helikopter er det muligt at flyve meget tæt på Sermeq Kujalleqs enorme isvæg, som er den mest aktive gletsjer på den nordlige halvkugle. Fordi den er så stor, spiller Sermeq Kujalleq også en vigtig rolle i tabet af ismasse på indlandsisen, og derfor er den et populært mål for klimaforskere fra hele verden.

Undervejs lander I ved kanten af Iskappen, hvor der er en betagende panoramaudsigt over det glaciale landskab. I slapper af her i en halv times tid med god tid til at nyde omgivelserne og høre mere om naturen her omkring gletsjeren og resten af iskappen. Efter at have nydt et glas champagne går turen tilbage mod Ilulissat. Denne helikoptertur er enestående, idet ingen båd eller vandrer på isen kan komme her ud på den yderste kant af bjerget foran den gigantiske gletsjer. At flyve i helikopter er en oplevelse i sig selv, men kombineret med omgivelserne på denne tur, er det en sand Grønlands-klassiker.

Nogle interessante facts om iskappen:
Iskappen er verdens næststørste iskappe - kun overgået af Antarktis, og den dækker 80 % af Grønland. Hvis hele iskappen smelter, vil verdenshavene stige med 7 meter. Forskere har fundet is på iskappen, som er 150.000 år gammel og på sit højeste punkt er isen mere end 3 km tyk. Isen er så tung, at 1/3 af den er under havets overflade presset ned af sin egen vægt.

Bemærk!
Der tages forbehold for, at gennemførelsen af udflugten er afhængig af vejret. Afviklingen af turen genbekræftes 24-48 timer inden, at den planlagt skal finde sted. Ruten kan variere alt efter vind og vejr. Kan udflugten ikke gennemføres på grund af aflysning fra arrangørens side, refunderer vi beløbet for udflugten inden for få dage. Du bedes oplyse vægt ved bestilling.

Som vi skriver, er prisen minimum 3995 kr. per person. Udflugten kan koste op til 4495 kr. pr. person. Prisen varierer lidt, da den afhænger af størrelsen på helikopteren og typen, som igen varierer med årstiden for rejsen.
Dette og prisen oplyses ved bestilling.

Udflugtspris
Pris pr. person
- - kr. 4.945
- - kr. 5.440

Fakta om udflugten

  • Varighed ca. 1,5 time
  • Minimum 7 deltagere
  • Udflugten skal bestilles hjemmefra
  • Sikkerhedsudstyr og headset
  • Sæson: Hele året

Rejser, hvor udflugten er mulig

Groenland Diskobugten Qeqertarsuaq By Med Isbjerg Cc

Sommer i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Ilimanaq Grønland Individuel rejse

Den ultimative rejse til Diskobugten med sejlads på Isfjorden, vandreture i storslået natur og ophold på Diskoøen og i ultralokal bygd. Mulighed for tilkøb af Tasting Menu på Michelin restauranten KOKS

Ilulissat (3 nætter) Qeqertarsuaq (3) Ilulissat (1) Ilimanaq (1) Ilulissat (1)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)