Island rundt
Download katalog over rejsen

Bestil rejse
Skip to main content

Island Island rundt

Rundrejse med dansk rejseleder

4.7   (72 anmeldelser)
codafoss_vandfald_01

En rejse til Jordens indre

Tag med på et sandt eventyr til Nordatlantens eksplosive perle, hvor myter og magi går hånd i hånd med en natur, der på én og samme tid er fin, barsk og spillevende.

På denne rejse kommer vi hele vejen rundt, krydser kontinentalplader og vulkaner, kører langs kringlede fjorde og overraskes gang på gang af den dramatiske natur, der følges op af ligeså dramatiske fortællinger om trolde, vikinger og andre væsener.

island_fugl_02
Glaumsbær_tørvehus_01

Hvorfor vælge denne rejse

  • Unikke ophold langt fra byerne
  • Smuk køretur gennem Østfjordene
  • Sejlads i gletsjerlagune
  • Naturen! Gejsere, fjelde & vandfald
  • Erfaren dansk rejseleder
  • Små grupper: 15-25 deltagere
island_fugl_03

Det bedste af Island

Vi starter i Den Gyldne Cirkel, som tæller højdepunkter som Geysir, Strokkur, Gullfoss og nationalparken Thingvellír, der er demokratiets arnested og kontinentalpladernes mødested.

Herfra fortsætter vi gennem det sydlige Island til en perlerække af vandfald, og videre gennem en natur, der i høj grad er formet af det vulkanske tæppe, der løber tværs gennem landet langs kontinentalpladernes skillelinje. Vi skal besøge vulkanske strande, hvor forstenede trolde holder hof i vandkanten, og vi skal sejle i en lagune af små isbjerge og vandre til gletsjere og vandfald.

Vi kører nordpå langs Østfjordene med udsigt til spydige klippeformationer, geologiske kunstværker, og et besøg i en lille by med franske gadeskilte og historien om byens franske historie. Som vi nærmer os det nordlige Island ser vi gamle, efterladte gårde og nyder den uspolerede natur og de uendelige vidder.

Fremme i Húsavík er der mulighed for at se hvaler og andre kæmper fra havet, inden vi fortsætter vores færd i retning af Mývatnsøen, hvor vi kommer helt tæt på Jordens indre, når vi bader i varme kilder og ser, hvordan undergrunden koger på højtryk. Vi besøger sagnomspundne grotter og landskaber og får historien om den nordiske mytologi, der blev forsøgt druknet i Godafoss.

Rejsen tager os til det vestlige Island gennem morænelandskaber, dramatisk natur, vandretur på en kraterkant og ikke mindst besøg på et lokalt hesteopdræt, hvor man ovenikøbet kan tilkøbe sig en tur på hesteryg.

Vi afslutter rejsen i hovedstaden Reykjavik, hvor vi bl.a. besøger Hallgrímskirken, hvis unikke arkitektur med referencer til landets vulkaner, gletsjere og basaltklipper tårner op i bybilledet.

Her er tale om en naturintens rejse, hvor vi bogstaveligt talt oplever kloden ånde, mens vi får en forståelse for det islandske folks samhørighed med naturen gennem sagn og myter.

Nok oplever vi mere end 10 vandfald, en række geotermiske undere og vulkaner, men naturen formår alligevel at efterlade os måbende og overvældede gang på gang.

Vi rejser som en lille gruppe á 15-25 deltagere i selskab med en dygtig dansk rejseleder med et særligt kendskab til naturen, menneskerne og de sagn, der forener dem. Rejselederen sikrer dig den fulde forståelse og leverer historien om Islands legende elegant. Vi har inkluderet det meste og sikrer dig Islands absolut største oplevelser. Både de kendte og de ukendte.

Tag med på en rejse, hvor du mærker klodens puls og suges ind i et eventyr, du aldrig glemmer – tag med os til Island!

island_island rundt

Rute og højdepunkter

Sted Nætter Højdepunkter
Den Gyldne Cirkel 1 Nætter: Den Gyldne Cirkel 1

Vi starter rundrejsen i Thingvellír, hvor vi oplever kontinentalpladernes mødested og hører historien om demokratiet, der opstod her, inden vi fortsætter til gejserne Geysír og Strokkur samt det buldrende Gullfoss.

Det sydlige Island 1 Nætter: Det sydlige Island 1

Vi ser vandfald indefra og udefra, vandrer til en gletsjer og nyder synet af sydkystens dramatiske klippeformationer. Det hele krydres med historier om vikinger og trolde.

Vatnajökull Nationalpark 1 Nætter: Vatnajökull Nationalpark 1

Turen går til nationalparken Skaftafell, som er en del af Vatnajökull Nationalpark, hvor vi skal vandre til Svartifoss. Herefter skal vi sejle i en lagune af små isbjerge, inden vi afslutter på en sort strand, hvor rester af is lyser op som diamanter.

Østisland 1 Nætter: Østisland 1

Vi kører langs de kringlede og smukke Østfjorde, nyder synet af naturens kunstværker og besøger byen med de franske aner. Vi slutter dagen ved Egilsstadir.

Húsavík, Nordisland 1 Nætter: Húsavík, Nordisland 1

Vi får pulsen op, når vi vandrer til Hengifoss. Herefter kører vi gennem det ”forladte Island”, besøger endnu et vandfald og en kløft, inden der er mulighed for hvalsafari i Húsavík.

Akureyri, Nordisland 1 Nætter: Akureyri, Nordisland 1

Naturen arbejder på højtryk. Vi skal bade i termiske kilder, besøge en smuk grotte, lavalandskaber og endnu et vandfald. En dag hvor naturen sanses med næse og øjne og forklares gennem myter og overtro.

Vestisland & Reykjavik 1 Nætter: Vestisland & Reykjavik 1

En køretur gennem istidslandskaber, og tager på en vandretur på toppen af et krater. Vi skal besøge et hesteopdræt med mulighed for at tilkøbe en ridetur gennem landskabet på en vaskeægte islandsk hest. Vi slutter rejsen med en byvandring i Reykjavik

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Skriv eller ring til os og få et konkret tilbud på rejsen. Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du kan altid:

  • Ringe til os og få mere information om rejsen
  • Forespørge på forlængelse af rejsen
  • Tilmelde dig vores rejseforedrag og få mere viden om rejsen
Tinne Dejgaard Madsen 218

Tinne Dejgaard Madsen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Pia er bare en ”guldklump”. Empatisk, hjælpsom og meget opmærksom på alt og alle. Hun har en enorm viden og erfaring. Løser alle problemer. Jeg har rejst en del og aldrig mødt en så fantastisk rejseleder.

Ulla Jonna Englich
4.7   (147 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Island

Vi inviterer til foredrag

Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.

Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.

Gå til alle foredrag
Island_hest_04
hengifoss_02

Det siger vores gæster ...

Et udvalg af vores rejser til Island

Island Godafoss Vandfald 01 Cc

Island rundt Island Rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette Island-rejse med en perlerække af vandfald, prustende gejsere, gletsjere, termiske bade og en boblende undergrund.

4.7   (72 anmeldelser)
15-25 deltagere
island_nordlys_05

I nordlysets skær Island Rundrejse med dansk rejseleder

Vi udforsker naturen i dagtimerne og har de bedste forudsætninger for at se nordlys, når mørket sænker sig. 5 dage med vandring, vandfald og vidunderlig natur på Sydisland.

4.7   (68 anmeldelser)
15-25 deltagere
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

Fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025 kr. 38.990 Indvendig kahyt
04. jul. 2025 kr. 44.490 Udvendig kahyt
04. jul. 2025 kr. 43.890 Kahyt med balkon
04. jul. 2025 kr. 48.790 Aqua kahyt med balkon
Se rejse

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)