andasibe_red fody_fugl_01
Madagaskar - Eventyrrejse til myternes ø

Dagsprogram

4,7 (33 Anmeldelser)
14 dage fra 29.990 kr.
Dag 1

Danmark – Antananarivo

Vi forlader Danmark og flyver med et stop undervejs til Madagaskars hovedstad Antananarivo, hvortil vi ankommer om eftermiddagen eller sidst på aftenen, afhængig af flyforbindelsen. Vi kører direkte til hotellet og slapper af, så vi er klar til de kommende dages store oplevelser.

Hotel Au Bois Vert

★★+

Vis hotel
Ring eller skriv til os
Jessica Roda Tolentino
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Jessica Roda Tolentino - rejsekonsulent
Dag 2

Antananarivo – Andasibe National Park og overnatning på lodge i naturen

Fra hovedstaden kører vi lidt nordpå til Andasibe National Park, som er kendt for sin store forekomst af lemurer. Hele 11 arter af lemurer holder til i nationalparken, og der opdages løbende nye arter. Så sent som i 2005 dukkede Goodman’s mouse-lemuren op og blev kategoriseret som sin egen art.

Inden vi når frem til nationalparken, besøger vi en lokal farm, hvor vi ser kamæleoner, flyvende hunde og andre sjove skabninger. Fremme i Andasibe indlogeres vi på en lodge, som ligger idyllisk i naturen omgivet af regnskov med unik flora og fauna. Vi slapper af på lodgen og går måske en tur i den smukke, omkringliggende natur.

The Vakona Forest Lodge

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
lemur ringtailed_andasibe mantadia national park_02
lemur_01
fody fugl_andasibe mantadia national park_01
lemur brown_andasibe mantadia national park_02
kamaelon_andasibe mantadia national park_02
Madagaskar er et naturmekka uden lige. Her findes mange dyr, som kun lever her (endemiske arter), bl.a. forskellige arter af lemurer og kamæleoner, der skifter farve alt efter omgivelserne.
Dag 3

Møde med lemurer i Andasibe National Park og videre til Antsirabe

Vi står tidligt op for at køre ind i regnskoven til mødet med lemurer og masser af farvestrålende fugle, som er særligt aktive fra morgenstunden. Allerede på afstand kan vi formentlig høre lemurernes skrig, når de markerer deres territorium overfor hinanden. Der lever mange af den store indri-lemur i parken, som har lange, stærke ben, der gør den i stand til at springe helt op til 10 meter fra træ til træ. Det meste af tiden bruger den dog i trætoppen, hvor den soler sig og fordøjer den tunge kost, som den spiser.

Herefter fortsætter vi til Antsirabe, og på køreturen ser vi rismarker, som er sirligt anlagt i terrasser op ad bjergene. Selv om vi kører ad en af landets hovedfærdselsårer, er trafikken som oftest moderat, og den lokale transport foregår med trækvogne, oksekærer og lastbiler, der er ombygget til persontransport. Det er ikke verdens bedste vej, men køreturen er flot med udsigt til et smukt landskab og traditionelle toetagers huse bygget i ler og sten.

Vi holder pause ved værksteder, som fremstiller farvestrålende kunsthåndværk, og her har vi mulighed for at afprøve vores handelstalent – sælgeren forventer lidt modspil, når prisen skal fastsættes. Antsirabe er en livlig by med fyldte gader og markedsboder, og som et af de få steder i verden kan man her opleve de helt traditionelle rickshaws – en tohjulet vogn til person- eller varetransport, der trækkes af en løbende ”taxachauffør”. Det er hårdt arbejde, men i Antsirabe er det en normal form for transport.

Hotel Royal Palace

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
fody fugl_andasibe mantadia national park_02_hf
alt
Dag 4

Antisirabe - Ambosita - Ranomafama National Park

Vi kører videre sydpå forbi bjerge, rismarker og lokalt liv i landsbyerne. Langs vejen går folk mellem landsbyer og markeder. For det meste kvinder med frugt, grøntsager eller et læs brænde på hovedet i vuggende gang og fuld balance. Nu og da passerer vi en pickup-bus fyldt til randen med passagerer og taget fuld af bagage.

Vi holder en pause i Ambosita, hvor vi kigger på træskærerarbejde, inden vi ankommer til vores hotel, som ligger lige uden for Ranomafana National Park.

Setam Lodge

★★★

Vis hotel
Helpension på rejsen

Rejsen inkluderer alle måltider, så vi slipper for at gå ud på egen hånd. På vores vej rundt i landet får vi forskellige smagsindtryk fra det madagaskiske køkken.

Dag 5

Ranomafana National Park, oplevelser i unik flora og fauna

Dagen begynder med en tur ind i nationalparken, som ligger i 1200 meters højde og er dækket af tropisk regnskov.

På en vandretur i den tætte regnskov kommer vi til at opleve mange dyr og planter. Her lever 12 lemurarter, øgler, kamæleoner, flagermus og mange andre dyr. Parken er hjemsted for mere end 100 fuglearter – mange af dem endemiske ­– bl.a. isfugle, ibis, duehøge og asitier, en sjov lille spurvefugl med et karakteristisk krumt næb. ­På plantesiden kommer vi bl.a. til at se smukke, sjældne orkideer og majestætiske palmer. Det er ikke for ingenting, at parken er på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Efter frokost besøger vi landsbyen Ranomafana, som er kendt for sine varme kilder, der påstås at have helbredende kraft. Det er muligt at bade i kilderne, dog mod egen betaling.

Når mørket har sænket sig, kører vi igen ind i nationalparken for at opleve de dyr, som er aktive i mørket. 

Setam Lodge

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
kamaelon_andasibe mantadia national park_dame_01
ranomafana national park_regnskov_jungle_vandloeb_01
Ranomafana er dækket af frodig og tæt regnskov og gennemskæres af floder på kryds og tværs. De franske koloniherrer kom til området for at bade i de varme kilder, som siges at have helbredende kraft.
Dag 6

Ranomafana National Park og videre ud til kysten ved Manakara

Fra Madagaskars højland i ca. 1.000 meters højde sætter vi kursen mod kysten og den lille by Manakara ved Det Indiske Ocean. Vi er fremme i løbet af eftermiddagen og indlogerer os i små beskedne hytter tæt på havet. Vi er nu kommet til regnskovs- og kystklima påvirket af Det Indiske Ocean. På vores rute gør vi holdt ved små byer og markeder, og ved de forskellige floder ser vi måske guldgravere, der pander guld.

Der er ikke noget fast program for resten af dagen, men en gåtur i byen er oplagt. Her findes en lille havn, hvorfra områdets afgrøder afskibes, en togstation og tilmed en lille lufthavn. Livet leves i et meget moderat tempo. Det mærkes, at vi er langt fra hovedstaden og det er ikke ualmindeligt, at vand og strøm periodevis ikke fungerer. Til gengæld befinder vi os et sted med spektakulære scenerier.

Hotel Parthenay Club

★★+

Vis hotel
Måltider
Helpension
pangalaneskanal_01
befolkning_mand_toej_market_01
befolkning_oksekaerer_transport_02
Meget trafik i Madagaskar foregår med oksekære.
Dag 7

Manakara ved Det Indiske Ocean og udflugt på kanalen

Dagen byder på en spændende udflugt på Pangalaneskanalen – et af Madagaskars vidundere, der består af omkring 650 kilometer naturlige og udgravede vandveje langs landets østkyst. Kanalen blev anlagt omkring år 1900 i den franske kolonitid af importeret kinesisk arbejdskraft for at skabe sikker passage for store fragtskibe, som dermed undgik Det Indiske Oceans voldsomme bølger. I dag er vandstanden for lav til de store skibe, og en fredelig sejlads i kanoer gennem palmelunde og krydderiplantager er en skøn oplevelse. Langs kanalen dyrkes både peber, kaffe, vanilje og kanel, og ravenala-palmen, også kendt som ”de rejsendes træ”, breder sig mod himlen som en kæmpe vifte.

Undervejs ser vi et udvalg af lokale bådkonstruktioner, der sejler mellem de små landsbyer langs kanalen. Vi ser formentlig også lokale fiskere, der reparerer fangstredskaber og bringer deres fisk i land.

Efter dagens udflugt kører vi til Manakaras marked, hvor der er gode køb at gøre, som f.eks. sort peber, nelliker og andre af Madagaskars krydderier.

Hotel Parthenay Club

★★+

Vis hotel
Måltider
Helpension

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
pangalaneskanalen_landsby_fiskeri_01
madagaskar_befolkning_05
pangalaneskanal_03
Vi sejler en tur på Pangalaneskanalen, som blev anlagt af franske koloniherrer omkring år 1900. Her kommer vi sikkert forbi kanoer i form af udhulede træstammer, der sejler mellem landsbyerne.
Dag 8

Manakara med besøg hos vaniljebonde og videre til Fianarantsoa

Vores rejseleder arrangerer et besøg hos Madagaskars største vaniljebonde, og vi begynder dagen med en rundvisning på hans omfangsrige plantage (besøget er dog med forbehold for bondens endelige accept). Plantagen er på intet mindre end 1000 hektar floder, kanaler og sumpe. Her vokser der træer og buske med et højt indhold af olie, som udvindes til parfumer, sæber og til medicinalindustrien. Herudover er der 14 hektar med vanilje (blomstringstid i maj), der vokser som slyngplanter på andre træer og buske. Bonden producerer svimlende 10 tons vanilje på årsbasis – og han har nok gemt lidt, som vi kan købe med hjem til vores julebag og desserter.

Vi fortsætter ind i landet igen til den store handelsby Fianarantsoa, hvortil vi forventer at ankomme sidst på eftermiddagen. Vi holder frokoststop og besøger et par lokale landsbyer undervejs.

Hotel Zomatel

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
plantage_ylang ylang olie_kvinde_befolkning_02
alt
Dag 9

Fianarantsoa – Ambalavao – Isalo National Park

Køreturen i dag går igen forbi sirligt anlagte risterrasser. Måske ser vi grupper af masai-lignende folk, der driver zebuokser afsted mod det store kvægmarked i Ambalavao, hvor der handles kvæg to gange om ugen.

I Ambalavao ser vi forskelligt kunsthåndværk og besøger endnu et lokalt marked, hvor der sælges zebukød, tørrede græshopper – en proteinholdig snack, som man naturligvis er velkommen til at smage – grøntsager, fisk, benzin fra plastikflasker, madolie og alle mulige andre varer i en stor pærevælling. De mange lokale cykeltaxier trækker alt og alle til og fra markedet.

Vi fortsætter mod Isalo National Park og forventer at ankomme sidst på eftermiddagen. Vi kan nu glæde os til to nætter i meget smuk natur på tærsklen til en mægtig nationalpark, hvor vi endnu engang bliver mindet om Madagaskars naturmæssige mangfoldighed. Vi befinder os her i et tørt sletteland omgivet af bjerge af hævet havbund, gennemskåret af kløfter og floder.

Hotel Isalo Ranch

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
befolkning_kvinde_market_02_hf
isalo national park_02
kameleon_isalo national park_01
Scenen skifter fra irgrønt til støvede ørkenfarver, når vi besøger Isalo National Park. Her oplever vi en rå men meget smuk natur med forvredne klippetoppe og tørre sletter gennemskåret af dybe kløfter og floder.
Dag 10

Isalo National Park, vandreture i parken

Vi bruger hele dagen i den 80.000 hektar store nationalpark, som byder på et betagende og meget varieret ørkenlignende landskab, græsstepper, flade taffelbjerge og forrevne sandstensbjerge. Et råt men meget smukt sted.

På vores tur i parken støder vi formentlig på grupper af forskellige lemurarter, når vi går i bjergområder, der er formet af vind og vejr gennem tusinder af år. De brune og grå farver skifter hele tiden afhængig af lyset. I nogle af bjergene findes der huler, der også anvendes som midlertidige gravpladser, inden de afdøde lægges i familiegravstedet.

Dagens udflugt kræver, at man er almindeligt godt gående, da vi går ad smalle stier både op og ned. Det bringer sveden frem på panden, men heldigvis er der mulighed for en dukkert i en lille sø med tilhørende vandfald. Vi slutter dagen af med at nyde solnedgangen, som kaster et helt særligt smukt lys over parken.

Isalo-parken er ret enkel med hensyn til faciliteter. Der er ikke omklædningsmuligheder og toiletter på ruten. Men parken byder på fantastiske oplevelser, og det er ikke uden grund, at den er landets mest besøgte nationalpark.

Hotel Isalo Ranch

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
Unikke Madagaskar

Madagaskars flora og fauna er unik, og mange af de dyr og planter, vi møder, findes kun i Madagaskar. Naturen veksler fra tropisk regnskov til kyststrækninger, bjerge, tørre stepper og støvede ørkener. Befolkningen er lige så unik som floraen og faunaen - den stammer fra bl.a. Indonesien, Frankrig og forskellige afrikanske og arabiske lande.

madagaskar_baobab trae_02
De kæmpestore baobabtræer opbevarer vand i stammen, så de kan modstå tørke. De kan blive op til 1000 år gamle og seks af arterne er endemiske for Madagaskar.
Dag 11

Isalo National Park – Tulear– Ifaty

Vores rundrejse i Madagaskar fortsætter nu ud til vestkysten. På vejen kører vi gennem et fantastisk landskab med store kaktusser og de enorme, karakteristiske baobabtræer, der kan blive op til 30 meter høje og har voldsomt tykke stammer. Stammens form skyldes, at træet opbevarer vand, så det kan modstå tørre perioder. Et baobabtræ kan blive op til 1000 år gammel, og syv ud af verdens otte baobabarter findes i Madagaskar, heraf er de seks endemiske for landet – endnu et eksempel på, at Madagaskar er et enestående naturmekka.

Vi kører også gennem landsbyer, der hver især har specialiseret sig i et fag. Det kan være produktion af lokal alkohol, og her syder det af fusel og bobler af gær mellem tønderne og de Storm P-agtige destillationsapparater. Eller det kan være produktion af gryder eller kunsthåndværk. Desuden passerer vi gennem områder med klondyke-byer, hvor der graves safirer. Uanset hvor vi stopper, så vil vi vække en vis opmærksomhed ­– især børnene er nysgerrige efter at vide, hvad vi er for nogle, og hvor vi kommer fra.

Vi har et stop i Tulear, en lidt større by på ruten med omkring 50.000 indbyggere og en ivrig handel på gader og stræder og tusindvis af cykeltaxier.

Fremme i Ifaty bliver vi indkvarteret på et dejligt hotel, som ligger på kysten ud til vandet.

La Mira de Madio Rano

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
befolning_alkohol_arbjede_turist_01
Her produceres der alkohol mellem tønder og Storm P-agtige destillationsapparater.
alt
Dag 12

Ifaty, baobabtræer og tid på egen hånd

Om formiddagen er det oplagt at nyde solen og tage en svalende dukkert i havet (dog afhængigt af tidevandet). Man kan naturligvis også bade i hotellets pool, hvorfra der er en herlig udsigt over havet. Er man ikke typen, der ligger stille, kan man leje en båd og sejle ud på havet, evt. med snorkeludstyr ombord – der er et rigtigt godt rev med masser af farvestrålende koraller og fisk et stykke fra kysten. Eller man kan besøge den nærliggende landsby, hvor langt hovedparten af beboerne bor i stråtækte hytter.

Vi kører om eftermiddagen en tur til baobab- og nåleskovsområdet en ½ times kørsel fra vores hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

La Mira de Madio Rano

★★★

Vis hotel
Måltider
Helpension
madagaskar_baobab trae_01
Madagaskar er et af de få steder i verden, der stadig har ”løbende” taxachauffører, som kører med både varer og personer.
madagaskar_strand_01
la mira de madio rano_pool_udsigt_02
Vores rejse slutter i Ifaty ved havet, hvor vi kan puste lidt ud efter de mange indtryk undervejs. Der er forskellelige muligheder for aktiviteter på havet, f.eks. snorkling og kajak.
Dag 13

Ifaty – Tulear – Antananarivo og hjemrejse

Efter morgenmaden og måske en formiddag i solen (afhængigt af flyforbindelsen) kører vi langs kysten og tilbage mod Tulear, hvorfra vi flyver til Antananarivo. Indenrigsfly fungerer fint i Madagaskar, men vi kan ikke helt regne med, at de flyver til tiden, så vi ved ikke med sikkerhed, hvornår vi ankommer til Antananarivo.

Hvis vi har tid, tager vi en kort byrundtur, inden vi kører til et lille hotel i nærheden af lufthavnen. Her spiser vi middag sammen, inden vi tjekker ind til flyet mod Danmark med et stop undervejs. Alternativt skal vi flyve fra Antananarivo sidst på eftermiddagen. 

Måltider
Helpension
Ring eller skriv til os
Katja Kelstrup Hansen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Katja_Hansen_fritlagt3
Dag 14

Ankomst til Danmark

Vi skifter fly undervejs og lander i Danmark i løbet af dagen.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.607 anmeldelser)