Eventyrrejse til myternes ø
Download katalog over rejsen

15 dage fra 33.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Eventyrrejse til myternes ø Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 15 dage fra 33.990 kr.

4.7   (56 anmeldelser)
Coquerels Sifaka Lemur

Dag 1

Danmark – Antananarivo

Vi forlader Danmark og flyver med et stop undervejs til Madagaskars hovedstad Antananarivo, hvortil vi ankommer sidst på aftenen. Efter ankomstformaliteterne i lufthavnen kører vi til hotellet og får en god nats søvn.

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Antananarivo

Hotel Au Bois Vert

+
Combava Chambre Coco Inkluderet i prisen
Antananarivo

Hotel Combava

Madagaskar Eventyrrejse Til Myternes Oe 2
madagaskar_baobab trae_02 lemur brown_andasibe mantadia national park_01

Dag 2

Antananarivo – Andasibe National Park og overnatning på lodge i naturen

Fra hovedstaden kører vi lidt nordpå til Andasibe National Park, som er kendt for sin store forekomst af lemurer. Hele 11 arter af lemurer holder til i nationalparken.

Og her er det måske på sin plads med lidt baggrundsinformation om lemurerne på Madagaskar - for dem kommer vi til at se meget til - og vi starter for længe, længe siden. På grund af Madagaskars mange millioner år i isolation fra Afrika, har øen manglet den primat, der normalt dominerer over hele verden, nemlig forskellige arter af aber, chimpanser, gorillaer og én version af vores egen forfader, Homo sapiens – og i dette tomrum er lemuren hoppet ind og har haft fred og ro til at udvikle sig i total isolation.

Man kan groft sagt og for nemheds skyld dele lemur-arterne op i to grupper: dagaktive og nataktive. De nataktive lemurer er typisk mindre og mere tilbagetrukne, end dem, der er aktive om dagen. Lemurer kan minde lidt om aber, når man ser på, hvordan de opfører sig socialt i grupper med andre lemurer, og hvordan de spiser frugt og anden vegetation. 

I dag findes lemurer stort set i alle Madagaskars økosystemer og rundt omkring på øen lever der 110 arter af lemurer fordelt på fem familier og 14 slægter. I størrelse spænder de lige fra den helt lille 25 gram tunge dværgmus-lemur til den største tilbageværende, indri'en, som er omkring en meter lang. Alle lemur-arter er endemiske for Madagaskar, og nye arter bliver stadig opdaget. Alene mellem 2000 og 2008 blev der beskrevet 39 nye arter.

På vores rejse kommer vi helt sikkert til at høre lemurerne, for de ”taler” meget sammen og laver lyde, lige fra de brune lemurers og sifaka’ens brummen og svirren over muse-lemurernes pippen og til den store indri's skræmmende, jamrende kald, der er blevet sammenlignet med en blanding af en politisirene og sangen fra en hval.

Inden vi når frem til nationalparken, besøger vi en lokal farm, hvor vi ser kamæleoner og andre eksotiske dyr.

Fremme i Andasibe indlogeres vi på en lodge, som ligger idyllisk i naturen omgivet af regnskov med unik flora og fauna. Vi slapper af på lodgen og går måske en tur i den smukke, omkringliggende natur.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Andasibe National Park

The Vakona Forest Lodge

lemur ringtailed_andasibe mantadia national park_02
andasibe_kameloen_01 lemur_01

Madagaskar er et naturmekka uden lige. Her findes mange dyr, som kun lever her (endemiske arter), bl.a. forskellige arter af lemurer og kamæleoner, der skifter farve alt efter omgivelserne.

Dag 3

Andasibe, møde med lemurer i Andasibe National Park og retur til Antananarivo

Vi står tidligt op for at køre ind i regnskoven. Her til morgen skal vi møde både lemurer og masser af farvestrålende fugle, som er særligt aktive fra morgenstunden.

Allerede på afstand kan vi formentlig høre lemurernes skrig, når de markerer deres territorium overfor hinanden. Der lever mange af den store indri-lemur i parken, som har lange, stærke ben, der gør den i stand til at springe helt op til 10 meter fra træ til træ. Det meste af tiden bruger den dog i trætoppen, hvor den soler sig og fordøjer den tunge kost, som den spiser.

Indri-lemuren er slank og bygget med lange lemmer og store hænder og fødder med lange slanke fingre, der er velegnet til at gribe om grenene, når den svinger sig rundt i træerne i skovene på Madagaskar. Det er den største lemur på øen, og den bliver mellem 60–70 cm lang – og med en kort hale, som faktisk er en rest fra deres sidste fælles forfader med aberne.

Er du sommerfugle- og orkidéentusiast, kan du også glæde dig til et besøg i nationalparken, da her er en stor diversitet af arter.

Her lever 297 arter af dagsommerfugle, hvoraf mange er både smukke, særprægede og farverige, de 210 af arterne er endemiske.

Floraen i parken er i det hele taget imponerende og en forunderlig verden at bevæge sig i. Overalt ser man kæmpestore træer, hvor brune og grønne lianer hænger ned fra, frodige grønne bregner, der dækker skovbunden og farverige orkider, som er specielt smukke mellem september og januar, når de blomstrer.

Parken er også hjemsted for den endemiske palme, Ravenea louvelii, som ikke findes andre steder på øen – eller i verden.

Først på eftermiddagen kører vi retur til Antananarivo, hvor vi skal overnatte.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Antananarivo

Hotel Au Bois Vert

+
Combava Chambre Coco Inkluderet i prisen
Antananarivo

Hotel Combava

lemur indri_andasibe mantadia national park_01

Indri-lemuren er slank og bygget med lange lemmer og store hænder og fødder med lange slanke fingre, der er velegnet til at gribe om grenene, når den svinger sig rundt i træerne i skovene på Madagaskar.

Dag 4

Antananarivo, videre til Antsirabe, besøg på værksteder

Denne morgen fortsætter vi til Antsirabe, og på køreturen ser vi rismarker, som er sirligt anlagt i terrasser op ad bjergene.

Selv om vi kører ad en af landets hovedfærdselsårer, er trafikken som oftest moderat, og den lokale transport foregår med trækvogne, oksekærer og lastbiler, der er ombygget til persontransport. Det er ikke verdens bedste vej, men køreturen er flot med udsigt til et smukt landskab og traditionelle toetagers huse bygget i ler og sten.

Vi holder pause ved værksteder, som fremstiller kunsthåndværk. Antsirabe er en livlig by med fyldte gader og markedsboder, og som et af de få steder i verden kan man her opleve de helt traditionelle rickshaws – en tohjulet vogn til person- eller varetransport, der trækkes af en løbende ”taxachauffør”.

Det er hårdt arbejde, men i Antsirabe er det en normal form for transport.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Antsirabe

Hotel Royal Palace

andasibe_kameloen_01

Dag 5

Antisirabe - Ambosita - Ranomafana National Park

Vi kører videre sydpå forbi bjerge, rismarker og lokalt liv i landsbyerne.

Langs vejen går folk mellem landsbyer og markeder. Vi ser kvinder og mænd samt mange børn med frugt, grøntsager eller et læs brænde på hovedet. Nu og da passerer vi en pickup-bus fyldt til randen med passagerer og taget fuld af bagage.

Vi holder en pause i Ambosita, hvor vi kigger på træskærerarbejde, inden vi ankommer til vores hotel, som ligger lige uden for Ranomafana National Park. Ranomafana ligger i et bjergområde og er den regnskovspark på øen, som har flest fugle og pattedyr, så der er meget at se frem til i morgen, når vi bevæger os ind i parken.

  • Helpension

Her skal i bo

ranomafana_nationalpark_01 Inkluderet i prisen
Ranomafana National Park

Hotel Thermal Ranomafana

ranomafana national park_regnskov_jungle_vandloeb_01

Ranomafana National Park ligger i et frodigt bjergområde inde i landet.

Dag 6

Ranomafana National Park, oplevelser i unik flora og fauna

Dagen begynder med en tur ind i nationalparken, som ligger i 1200 meters højde og er dækket af tropisk regnskov.

På en vandretur i den frodige regnskov kommer vi tættere på mange dyr og planter. Her lever 12 lemurarter, øgler, kamæleoner, flagermus og mange andre dyr. Parken er hjemsted for mere end 100 fuglearter – mange af dem endemiske ­– bl.a. isfugle, ibis, duehøge og asitier, en sjov lille spurvefugl med et karakteristisk krumt næb. ­På plantesiden kommer vi bl.a. til at se smukke, sjældne orkideer og majestætiske palmer. Det er ikke for ingenting, at parken er på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Efter frokost besøger vi landsbyen Ranomafana, som er kendt for sine varme kilder, der påstås at have helbredende kraft. Det er muligt at bade i kilderne, dog mod egen betaling.

Når mørket har sænket sig, kører vi igen ind i nationalparken for at opleve de dyr, som er aktive. 

  • Helpension

Her skal i bo

ranomafana_nationalpark_01 Inkluderet i prisen
Ranomafana National Park

Hotel Thermal Ranomafana

kamaelon_andasibe mantadia national park_dame_01

En kamæleon i Ranomafana National Park.

Dag 7

Ranomafana National Park og videre ud til kysten ved Manakara

Fra Madagaskars højland i ca. 1.000 meters højde sætter vi kursen mod kysten og den lille by Manakara ved Det Indiske Ocean.

Vi er fremme i løbet af eftermiddagen og indlogerer os i små beskedne hytter tæt på havet. Vi er nu kommet til regnskovs- og kystklima påvirket af Det Indiske Ocean. På vores rute gør vi holdt ved små byer og markeder, og ved de forskellige floder ser vi måske guldgravere, der pander guld.

Der er ikke noget fast program for resten af dagen, men en gåtur i byen er oplagt. Her findes en lille havn, hvorfra områdets afgrøder afskibes, en togstation og tilmed en lille lufthavn. Livet leves i et meget moderat tempo. Det mærkes, at vi er langt fra hovedstaden og det er ikke ualmindeligt, at vand og strøm periodevis ikke fungerer. Til gengæld befinder vi os et sted med spektakulære scenerier.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Manakara

Hotel Parthenay Club

+
pangalaneskanal_01
befolkning_mand_toej_market_01 befolkning_oksekaerer_transport_02

Vi overnatter i den lille by Manakara ved Det Indiske Ocean, hvor livet leves i et meget moderat tempo, og vi mærker, at vi er langt fra hovedstaden. Her findes en lille havn, hvorfra områdets afgrøder afskibes, en togstation og tilmed en lille lufthavn.

Dag 8

Manakara ved Det Indiske Ocean og udflugt på kanalen

Dagen byder på en spændende udflugt på Pangalaneskanalen – et af Madagaskars vidundere, der består af omkring 650 kilometer naturlige og udgravede vandveje langs landets østkyst.

Kanalen blev anlagt omkring år 1900 i den franske kolonitid af importeret kinesisk arbejdskraft for at skabe sikker passage for store fragtskibe, som dermed undgik Det Indiske Oceans voldsomme bølger. I dag er vandstanden for lav til de store skibe, og en fredelig sejlads i kanoer gennem palmelunde og krydderiplantager er en skøn oplevelse. Langs kanalen dyrkes både peber, kaffe, vanilje og kanel, og ravenala-palmen, også kendt som ”de rejsendes træ”, breder sig mod himlen som en kæmpe vifte.

Undervejs ser vi et udvalg af lokale bådkonstruktioner, der sejler mellem de små landsbyer langs kanalen. Vi ser formentlig også lokale fiskere, der reparerer fangstredskaber og bringer deres fisk i land.

Efter dagens udflugt kører vi til Manakaras marked, hvor der er gode køb at gøre, som f.eks. sort peber, nelliker og andre af Madagaskars krydderier.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Manakara

Hotel Parthenay Club

+

Vi sejler en tur på Pangalaneskanalen, som blev anlagt af franske koloniherrer omkring år 1900.

pangalaneskanal_03 pangalaneskanal_02

Dag 9

Manakara og videre til Fianarantsoa

Vi forlader nu Manakara og kører tilbage til Madagaskars højland.

Vi stopper flere steder ved små og mellemstore landsbyer. Stjernegaards rejseleder har en god kontakt til en af de største vaniljebønder på stedet, som også producerer olier udvundet fra planter høstet i Manakaras sumpe. Måske kan vi få lov at besøge hans farm, selvom den slags tilladelser er blevet sværere at få.

Vanilje er Madagaskars guld og er under svær bevogtning grundet omfattende tyverier og illegal handel. For os, som godt kan lide vanilje og gerne vil have noget med hjem til julebagningen, vil der være flere muligheder for køb undervejs. Vi vil ikke se vaniljen i blomst, da blomstringen foregår i maj.

Vanilje kan være vanskelig at have med at gøre. Den mest sikre måde at hjemtage den dyrebare vanilje på er at medbringe et par små plastikposer og noget sukker for derefter at lægge vaniljen heri.

Ud på eftermiddagen er vi fremme i byen Fianarantsoa, hvor vores hotel ligger. Det er lige der, hvor "alting sker", nemlig ved markedet.

Selvom dagen har været fuld af indtryk, så er der altid plads til lidt flere spændende minder, og det er derfor en god idé at gå sig en tur i området. 

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Fianarantsoa

Hotel Zomatel

madagaskar_befolkning_04

Dag 10

Fianarantsoa – Ambalavao – Isalo National Park

Køreturen i dag går igen forbi sirligt anlagte risterrasser.

Måske ser vi grupper af masai-lignende folk, der driver zebuokser afsted mod det store kvægmarked i Ambalavao, hvor der handles kvæg to gange om ugen.

I Ambalavao ser vi forskelligt kunsthåndværk og besøger endnu et lokalt marked, hvor der sælges zebukød, tørrede græshopper – en proteinholdig snack, som man naturligvis er velkommen til at smage – grøntsager, fisk, benzin fra plastikflasker, madolie og alle mulige andre varer i en stor pærevælling. De mange lokale cykeltaxier trækker alt og alle til og fra markedet.

Vi fortsætter mod Isalo National Park og forventer at ankomme sidst på eftermiddagen. Vi kan nu glæde os til to nætter i meget smuk natur på tærsklen til en mægtig nationalpark, hvor vi endnu engang bliver mindet om Madagaskars naturmæssige mangfoldighed.

Vi befinder os her i et tørt sletteland omgivet af bjerge af hævet havbund, gennemskåret af kløfter og floder.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Isalo National Park

Hotel Isalo Ranch

befolkning_kvinde_market_02_hf
isalo national park_02 kameleon_isalo national park_01

Scenen skifter fra irgrønt til støvede ørkenfarver, når vi besøger Isalo National Park. Her oplever vi en rå, men meget smuk natur, med forvredne klippetoppe og tørre sletter gennemskåret af dybe kløfter og floder.

Dag 11

Isalo National Park, vandreture i parken

Vi bruger det meste af dagen i den 80.000 hektar store nationalpark, som byder på et betagende og meget varieret ørkenlignende landskab, græsstepper, flade taffelbjerge og forrevne sandstensbjerge.

Det er et råt, men meget smukt sted. På vores tur i parken støder vi formentlig på grupper af forskellige lemurarter, når vi går i bjergområder, der er formet af vind og vejr gennem tusinder af år. De brune og grå farver skifter hele tiden afhængig af lyset. I nogle af bjergene findes der huler, der også anvendes som midlertidige gravpladser, inden de afdøde lægges i familiegravstedet.

Dagens udflugt kræver, at man er almindeligt godt gående, da vi går ad smalle stier både op og ned. Det bringer sveden frem på panden, men heldigvis er der mulighed for en dukkert i en lille sø med tilhørende vandfald.

Vi slutter dagen af med at nyde solnedgangen, som kaster et helt særligt smukt lys over parken.

Isalo-parken er ret enkel med hensyn til faciliteter. Der er ikke omklædningsmuligheder og toiletter på ruten. Men parken byder på fantastiske oplevelser, og det er ikke uden grund, at den er landets mest besøgte nationalpark.

  • Helpension

Her skal i bo

andasibe_red fody_fugl_01 Inkluderet i prisen
Isalo National Park

Hotel Isalo Ranch

isalo national park_01

Isalo-parken byder på fantastiske oplevelser, og det er ikke uden grund, at den er landets mest besøgte nationalpark.

Dag 12

Isalo National Park – Tulear– Ifaty

Vores rundrejse i Madagaskar fortsætter nu ud til vestkysten. På vejen kører vi gennem et fantastisk landskab og her ser vi også de første baobabtræer, der kan blive op til 30 meter høje og har voldsomt tykke stammer.

Stammens form skyldes, at træet opbevarer vand, så det kan modstå tørre perioder. Et baobabtræ kan blive op til 1000 år gammelt, og syv ud af verdens otte baobabarter findes i Madagaskar, heraf er de seks endemiske for landet – endnu et eksempel på, at Madagaskar er et enestående naturmekka.

Vi kører også gennem landsbyer, der hver især har specialiseret sig i et fag. Det kan være produktion af lokal alkohol, og her syder det af fusel og bobler af gær mellem tønderne og de Storm P-agtige destillationsapparater. Eller det kan være produktion af gryder eller kunsthåndværk. Desuden passerer vi gennem områder med klondyke-byer, hvor der udgraves safirer. 

Vi har et stop i Tulear, en lidt større by på ruten med omkring 50.000 indbyggere og en ivrig handel på gader og stræder og tusindvis af cykeltaxier.

Fremme i Ifaty bliver vi indkvarteret på et dejligt hotel, som ligger på kysten ud til vandet.

  • Helpension

Her skal i bo

La Mira De Madio Rano Vaerelse 01 Inkluderet i prisen
Ifaty

La Mira de Madio Rano

Inkluderet i prisen
Ifaty

Hotel Nautilus

ifaty_strand_hest_01

Vores rejse slutter i Ifaty ved havet, hvor vi kan puste lidt ud efter de mange indtryk undervejs. Der er forskellige muligheder for aktiviteter på havet, f.eks. snorkling og kajak.

Dag 13

Ifaty, baobabtræer og tid på egen hånd

Om formiddagen er det oplagt at nyde solen og eventuelt tage en dukkert i hotellets pool, hvorfra der er en herlig udsigt over havet.

Er man ikke typen, der ligger stille, kan man leje en båd og sejle ud på havet, evt. med snorkeludstyr ombord – der er et rigtigt godt rev med masser af farvestrålende koraller og fisk et stykke fra kysten. Eller man kan besøge den nærliggende landsby, hvor langt hovedparten af beboerne bor i stråtækte hytter.

Vi kører om eftermiddagen en tur til baobab- og nåleskovsområdet en ½ times kørsel fra vores hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

  • Helpension

Her skal i bo

La Mira De Madio Rano Vaerelse 01 Inkluderet i prisen
Ifaty

La Mira de Madio Rano

Inkluderet i prisen
Ifaty

Hotel Nautilus

madagaskar_baobab trae_01

Dag 14

Ifaty – Tulear – Antananarivo og hjemrejse

Efter morgenmaden og måske en formiddag i solen (afhængigt af flyforbindelsen) kører vi langs kysten og tilbage mod Tulear, hvorfra vi flyver til Antananarivo. Indenrigsfly fungerer fint i Madagaskar, men vi kan ikke helt regne med, at de flyver til tiden, så vi ved ikke med sikkerhed, hvornår vi ankommer til Antananarivo.

Vi spiser middag sammen på et lille hotel nær lufthavnen, inden vi tjekker ind til flyet mod Danmark med et stop undervejs. 

  • Helpension

Dag 15

Ankomst til Danmark

Vi skifter fly undervejs og lander i Danmark i løbet af dagen.

madagaskar_befolkning_07

Alt i alt en fantastisk tur. - ture, mad, ophold var helt i top.
Det var en fantastisk oplevelse. Jeg skal helt sikkert rejse med Stjernegaard igen.

Pia, København Ø

En fantastisk oplevelsesrig rejse med et vidunderlig natur og dyreliv. Én af de mest spændende rejser, ud af mange jeg har været på.

Carmen Jensen, Herning

Det er den bedste rejse, jeg nogensinde har været på. Vi så mange forskellige ting, og oplevede så meget.

Bodil Thomsen, Kolding
4.7   (56 anmeldelser)
Læs flere udtalelser

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)