sri lanka - anuradhapura_munk_01

Rejser til Anuradhapura

Rejser • vejret • hoteller

Anuradhapura

I skyggen af Buddhas træ

Anuradhapura er en af Sri Lankas vigtigste kulturarvsområder, og byens mange stupaer og pagoder fra Lanakn-civilisationen er med god grund optaget på listen over UNESCO-verdensarv.

De mange tempelkomplekser bliver i dag benyttet til ceremonier og fungerer stadig som helligdomme i de lokales hverdag. I vil finde enorme stupaer og pagoder, antikke, royale swimming pools og massevis af templer i området.

Verdens ældste plantede træ har også slået rødder her med sine over 2200 år på bagen. Efter sigende skulle træet være en stikling fra det træ, som Buddha sad under i Indien, da han fik sin endelige oplysning. Træet er naturligvis meget helligt, og modtager offergaver hver dag af buddhistiske pilgrimme.

Byen var Sri Lankas hovedstad fra ca. 350 e.Kr. til engang i 900-tallet. I begyndelsen af 1800-tallet genopdagede briterne byen og udgravede et stort antal paladser, som besøgende kan nyde synet af i dag.

sri lanka - Sri lanka_land Anuradhapura

Hoteller i Anuradhapura


Palm Garden Village Hotel ★★★+

Palm Garden ligger i grønne omgivelser og fungerer som en god base, når I skal udforske Anuradhapuras UNESCO-verdensarv. Værelserne ligger i bungalows spredt i en stor park. De er hyggeligt indrettet med mørkt træ og stengulv.

Midt i resortet ligger en pool, og herudover findes et lille fitnesscenter og en klinik, der tilbyde ayuva-behandlinger. 

64 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Fitnesscenter

Forest Rock Garden Resort ★★★★

Dette boutique-resort ligger virkeligt smukt i naturen og tæt på Anuradhapuras UNESCO-verdensarv. Værelserne er spredt over et meget stort område, så man har fornemmelsen af at bo langt ude i naturen, og bygningerne er placeret som en singalesisk oldtidsby og forbundet med træbroer.

Værelserne er smukt indrettet med mørke træmøbler, stengulv og himmelseng. Resortet har naturligvis en pool og herudover et meditationscenter og en spa, der koncentrerer sig om ayuveda-behandlinger. 

25 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Spa

Rajarata Hotel ★★★

Dette hotel ligger tæt på den store og fredfyldte Nuwara Wewa-sø og kun en kort køretur fra Anuradhapuras mange historiske templer. I hotellets have ligger en god pool med tilhørende liggestole, hvor man kan slappe af efter dagens oplevelser. 

Hotellets værelser er i orden og har de nødvendlige faciliteter. 

50 værelser
0 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Uga Ulagalla Resort ★★★★★

Denne 5-stjernede drøm af et hotel ligger omkring 20 km uden for Anuradhapura. Omkring et smukt herskabshjem fra slutningen af 1800-tallet ligger 20 poolvillaer bygget af bæredygtige materialer og omgivet af frodig natur. 

Vælg mellem Deluxe Ualgala-villaer med plunge pool og alle tænkelige skønne faciliteter, Nikawewa-villaer med to soveværelser og stor pool med udsigt til rismarkerne, eller de smukke Ulagala pool-villaer med masser af plads og masser af privatliv. Resortet har også en stor fælles pool.

Måltiderne indtages i restauranten eller på jeres egen terrasse i villaen, alt efter ønske, og personalet er særdeles lydhør overfor særlige ønsker til menuen. Uga Ulagalla Resort er en perfekte oase midt i Sri Lankas UNESCO-verdensarv.

20 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Fitnesscenter
Spa

Gamodh Citadel Resort ★★★

Gamodt Citadel Resort ligger i grønne omgivelser og er omringet af Anuradhapuras historiske arv. Her emmer det af fortidens kongeriger og alt ånder fred og ro.

Hotellet har gode, rummelige værelser med de fornødne faciliteter, og alle værelser har balkon eller terrasse.  I den grønne have ligger en pool, hvor man kan slappe af efter dagens oplevelser.

20 værelser
0 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi

Rejser til Anuradhapura

Billeder fra Anuradhapura

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)