sri lanka - ella_temark_kvinde_01

Rejser til Ella

Rejser • vejret • hoteller

Ella

Grøn te og panoramavue

Højlandsbyen Ella byder på gåture i bølgende teplantager og spektakulære udsigter. Ved Ella Gap får I et af landets mest prægtige syn med panoramaudsigt ud over kløften mellem Ella Rock og Little Adam’s Peak. Her i 1000 meters højde kan man, på en klar dag, se helt til havet.

I området finder I også det berømte Ravana Falls, et smukt vandfald delt i et øvre og nedre fald. Måske frister den billedskønne bro Nine Arch Bridge også til et besøg. En tuk-tuk kan køre jer til udsigtspunktet, men det er også muligt at starte fra stationen i Ella og gå langs skinnerne. Det er meget normalt her, men i så fald skal I naturligvis holde øje med toget, som dog ikke kører meget hurtigere end 15 km i timen. Fra udsigtspunktet kan I se toget køre over den smukke bro med de ni buer.

Nyd den friske og kølige bjergluft samt den smukke udsigt fra jeres hotel og tag forbi hovedgaden i byen til en frokost eller en kop te. Ella er ikke ret stor, men den hyggelige hovedgade er stemningsfuld og byder på et par restauranter, cafeer og butikker.

sri lanka - Sri lanka_land Ella

Hoteller i Ella


Ekho Ella ★★★+

Ekho Hotel, Ellas første hotel, har en helt fantastisk udsigt til de omkringliggende frodige bjerge, som gør, at man slapper af fra det øjeblik, man sætter sine fødder på hotellet, som blev gennemgribende renoveret i 2018.

Værelserne er indrettet i "togtema" og har rigtig god plads. Der er ikke mange kilometer til de omkringliggende seværdigheder som Ella Rock, Little Adam's Peak, den berømte Nine Arches-bro, temarker og krydderiplantager.

Hotellet har en jacuzzi, som man kan låne, hvorfra udsigten er formidabel.

Restaurant
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

The Mountain Heavens ★★★+

Bedre beliggenhed findes vist ikke - The Mountain Heavens ligger midt i højlandet med spektakulær og uhindret udsigt over Ellas grønne bjerge og det berømte Ella Gap mellem Little Adam's Peak og Ella Rock. 

Hotellets lyse og rummelige værelser har panoramaudsigt udsigt, så man kan ligge i sin seng og se solen stå op over bjergene. Alle værelser har egen terrasse, balkon eller have med bord og stole. Også fra restauranten og fra den fine infinity-pool er der fri udsigt over bjergene.

Her serveres et udvalg af srilankanske og internationale retter, eventuelt efter aftale med kokken, og herudover kan man naturligvis få sig en dejlig kop te eller en drink, som man kan nyde, mens man holder øje med fuglelivet.

Bemærk: Der er niveauforskelle og dermed mange trapper på hotellet. Adgang til hotellet ad en stejl trappe/sti, som kan være en udfordring for gangbesværede.

17 værelser
2 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Kaffe- og tefaciliteter

98 Acres Resort and Spa ★★★★+

98 Acres Resort ligger fabelagtigt godt på toppen af et bjerg uden for Ella. Her går autenticitet og luksus hånd i hånd. Hotellets placering på toppen omgivet af naturskønne teplantager er med til at gøre oplevelsen helt unik. 

De charmerende og meget rummelige værelser ligger i stråtækte træhytter, der falder perfekt ind i landskabet og er primært bygget af genanvendte materialer fra egnen, hvilket bidrager til den rustikke og helt unikke atmosfære. Alle værelser har en stor balkon eller terrasse med udsigt direkte til Little Adam' Peak og resortets egne temarker.

Restauranten ligger i en bygning for sig - også med betagende udsigt - og her serveres gode retter fra spisekortet om aftenen og en virkelig god buffet om morgenen. Det er også et hyggeligt sted at "flyde ud" og få en drink inden middagen. Foran restauranten ligger en fin pool. Fra resortet er der direkte adgang ud i naturen, bl.a. til stien, der går op på Little Adam's Peak. 

NB: De mange niveauforskelle betyder, at hotellet ikke egner sig til gangbesværede.

28 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Fitnesscenter
Spa

Morning Dew Hotel ★★★

På dette lille hotel, der ligger på en stejl stikvej fra Ellas hyggelige hovedgade, har I smuk udsigt til den spektakulære natur, der omgiver byen. Udsigten kan nydes fra de store panoramavinduer og fra hotellets tagterrasse med næsten 360 graders perspektiv.

Værelserne er fordelt på 4 etager og alle har balkon. Hotellet har egen lille restaurant, spa, bar og swimmingpool på tagterrassen.

Hotellet er ved at bygge swimmingpool & spa på tagterrassen, der forventes færdigt marts 2020.

9 værelser
0 km By
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Misty Hills ★★★

Dette hotel er et godt udgangspunkt for udflugter i naturen omkring Ella. Det ligger lidt uden for byen men til gengæld med panoramaudsigt over den berømte Ella Gap. Værelserne, som er store, er fordelt på tre etager, og alle har egen balkon med udsigt over det smukke bjergområde. Der serveres morgenmad i restauranten. 

Bemærk, at hotellets mange trapper gør det uegnet for gangbesværede. Hotellet trænger til lidt vedligeholdelse, men det opvejes af den fantastiske beliggenhed og det søde personale.

12 værelser
1 km By
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi

Chill Ville View Point Hotel ★★★

Lidt uden for Ella by ligger dette nyere, mindre hotel med 7 flotte værelser, næsten alle i enkeltstående bungalows, med udsigt ud over grønne teplantager og landlig idyl. Her er stille og roligt, og tempoet sættes helt naturligt ned et gear.

Der er en mindre og fin swimmingpool, en hyggelig restaurant samt spa på hotellet. For de aktive er der gratis cykler at låne af hotellet.

Bemærk, at hotellets mange forskellige niveauer gør det uegnet for gangbesværede.

7 værelser
8 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi
Spa

Nine Skies Hotel ★★★★+

Dette dejlige hotel ligger ca. 10 km uden for Ella by ved Demodera Train Station - man kan tage toget og stå af på stationen. Historien mærkes i denne bungalow, som er mere end 125 år gammel. Her er 5 værelser, alle med udsigt til haven og bakkerne længere ude.

Hotellet har en stor have med en god swimmingpool, der ligger med udsigt over jernbanesporet og landbrugsmarker/plantager. Her er butler service, fine engelske stuer og mulighed for at spise både inde og ude.

Opholdet er på All Inclusive-basis med åben bar og a la carte menu, der vælges i løbet af dagen. Her på Nine Skies er der fred og ro og et højt serviceniveau.

5 værelser
10 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks

Rejser til Ella

Ella

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
22° C
24° C
26° C
26° C
23° C
20° C
21° C
20° C
21° C
23° C
20° C
21° C
Nedbør i mm.
212 mm
170 mm
195 mm
295 mm
1010 mm
200 mm
515 mm
203 mm
113 mm
395 mm
940 mm
214 mm

Billeder fra Ella

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)