sri lanka - sri lanka_unawatuna_strand_10

Rejser til Unawatuna Beach

Rejser • vejret • hoteller

Unawatuna Beach

Hvor dit indre dovendyr møder havets kæmper

På Sri Lankas sydkyst ligger en af Sri Lankas bedste strande, nemlig Unawatuna Beach.

Palmerne hænger dovent ud over stranden, og liggestolen eller hængekøjen er klar til dem, der har lyst til at nyde solen eller læse en god bog i skyggen. I snørklede gader langs stranden finder I hyggelige restauranter og små butikker, som I kan gå på opdagelse i i pauserne fra stranden.

Ved kysterne i hele landet kan stærke vinde påvirke bølge- og strømforhold, hvilket i nogle tilfælde får hotellerne til at fraråde at bade i havet. I så fald kan man ty til poolen, når man trænger til en dejlig dukkert.

Har man mod på flere oplevelser, så er en hvalsafari et rigtigt godt bud her. Lidt længere henne af kysten ligger Mirissa som er kendt som det bedste sted i Sri Lanka til at spotte blåhvaler. Det bedste tidspunkt at se dem er fra december til april, og de svømmer oftest alene, medmindre hunnen har unger. Som en bonus på en blåhvalsafari er der gode chancer for også at se de mindre kaskelothvaler, og delfinerne er aldrig langt væk i dette farvand.

sri lanka - Sri lanka_land Unawatuna Beach

Hoteller på Unawatuna Beach


Calamander ★★★+

Det familievenlige Calamander er det eneste hotel direkte på Unawatuna Beach, som også har en pool. Efter vores mening er det derfor det bedste til rimelige penge her på Unawatuna, som har ry for at være en af Sri Lankas bedste strande. Bugten ligger omringet af koralrev og klipper, hvilket betyder, at vandet som regel er roligt og endda tiltrækker havskildpadder, som ligger æg på stranden.

Hotellet har to afdelinger, og vi anvender den ældste del - den der ligger ned mod stranden. Værelserne er enkelt indrettet med brug af naturmaterialer, og med store panoramavinduer kommer der masser af naturligt lys ind. Alle værelsestyper har terrasse eller balkon. Vi anvender Deluxe Garden-værelserne.

Calamander tilbyder en del aktiviteter på stranden, som beach volley, kajak, paddleboard, yogaundervisning og mange andre ting. Her er to pools - den ene, der har usædvanlige, røde klinker, ligger i den nye afdeling, og den anden ligger direkte på stranden. Den er oprindeligt bygget til dykkertræning og egner sig godt som børnepool. 

Sult og tørst kan stilles på fem barer og restauranter, alle med mulighed for at sidde på en overdækket terrasse eller under åben himmel. Bemærk, at stærk vind og strøm kan forekomme ved kysten - også i højsæsonen. Flag på stranden markerer, om badning er tilladt.

61 værelser
0 m Strand
Pool
Børnepool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi

Joe's Unawatuna ★★(★)

Det hyggelige Joe's ligger på stranden i den sydlige ende af Unawatuna. Stranden ud for hotellet er super god, og der er blot en gåtur på 1 kilometer til områdets bedste pizzarestaurant på Dalwella ved Wijaya Beach. Joe's er meget familievenligt, og det flinke personale gør en ekstra indsats for, at gæsterne skal føle sig godt tilpas.

Værelserne, der er fordelt på to og tre etager, er små men gode og velindrettede. På toppen af hotellet ligger en ganske lille pool, der blot indbyder til en forfriskende dukkert, mens man nyder udsigten over området.

Hotellets restaurant ligger på stranden - her serveres en blanding af srilankanske og europæiske retter med et højt niveau.  

14 værelser
0 m Strand
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter

Thaproban Pavilion Waves ★★★★

Et dejligt hotel beliggende ca. 600 meter fra Unawatuna Beach men med dejlig udsigt over havet. Man kan gå den korte vej ned til stranden, eller man kan køre med hotellets tuk tuk. Det er søsterhotel til Thaproban Beach House, der som navnet antyder, ligger ved stranden, og man kan benytte dette hotels faciliteter, når man opholder sig på stranden.

Thaproban Paviliion Waves har egen pool, hvorfra der er udsigt over havet. Værelserne, der har udsigt over havet eller poolen, er pænt indrettet, lyse og rummelige. Her er hygge og god stemning, og personalet gør en stor indsats for, at gæsterne skal føle sig godt tilpas.

27 værelser
600 m Strand
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Sergeant House ★★★★

Dette skønne boutiquehotel, der ligger 3 minutters gang fra Unawatuna Beach, er indrettet i en kolonistilsbungalow oprindeligt bygget i begyndelsen af 1800-tallet og sidenhen udvidet med et par pavilloner i haven. Hotellet er opkaldt efter en tidligere beboer, en statelig og velklædt herre, der var kendt i lokalområdet som 'sergenten'.

Som gæst på The Sergeant befinder man sig i en skøn oase, der afspejler, at ejeren er landskabsarkitekt. Her er der kælet for detaljerne for at skabe den rette stemning på værelserne, i haven og omkring poolen. Bemærk, at stærk vind og strøm kan forekomme ved kysten - også i højsæsonen. Flag på stranden markerer, om badning er tilladt.

Der er seks smukt indrettede værelser af varierende størrelser, og stedet kan bookes individuelt eller samlet, hvis man er på ferie med familie eller venner. Der er egne terrasser til alle værelser, så man skal ikke frygte for privatlivet.

Måltiderne serveres ved et langbord i en pavillon i haven, og der er indrettet skønne hyggekroge mange steder i haven. 

6 værelser
200 meter Strand
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Fitnesscenter

Thaproban Beach House ★★★

Et skønt lille hotel med kun 14 værelser beliggende helt ned til Unawatuna-stranden og tæt på de hyggelige cafeer og restauranter, der ligger i Unawatunas snørklede gader. Gode værelser med de nødvendige faciliteter og mulighed for balkon eller terrasse med hel eller delvis havudsigt. 

Hotellet har egen lille restaurant og liggestole på stranden. Bemærk, at hotellet ikke har pool. 

14 værelser
0 m Strand
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Sayura Beach Hotel ★★★

Dette hotel ligger direkte på Dalawella-stranden ved Unawatuna, tæt på den skønne kolonistilsby Galle. Her kan I nyde stranden og vandet, der er beskyttet af et godt koralrev og derfor relativt roligt,  næsten som en naturlig swimmingpool. 

Fra jeres terrasse, og fra hotellets rooftop, kan I holde øje med surferne længere ude på havet. Hotellet har gode værelser, alle med havudsigt og balkon. Bemærk, at hotellets pool er meget lille. 

21 værelser
0 m Strand
0 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi

Rejser til Unawatuna Beach

Mirissa (sydvest)

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
29° C
30° C
30° C
31° C
30° C
30° C
30° C
30° C
29° C
30° C
29° C
29° C
Nedbør i mm.
60 mm
50 mm
65 mm
90 mm
85 mm
60 mm
50 mm
60 mm
65 mm
160 mm
180 mm
120 mm

Billeder fra Unawatuna Beach

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)