kuching_05
Borneo - Individuel rejse

Kultur og natur i Sarawak

4,6 (27 Anmeldelser)
10 dage fra 15.350 kr.

Kultur og natur i Sarawak

Et fantastisk natureventyr

Denne rejse går til Borneo, nærmere betegnet den malaysiske delstat Sarawak, og I kan godt forberede jer på et fantastisk eventyr, som det er få forundt at opleve. I skal besøge Bako National Park, som er en af de bedste på øen, og her skal I opleve, hvordan naturen hersker, når den får lov. Forhåbentligt får I også et glimt af Borneos vilde dyr. Her findes nemlig både næseaber, floddelfiner og orangutanger, som I kan se boltre sig i deres naturlige habitat.

I en anden del af Sarawaks regnskov møder I Ibanstammen i deres langhuse, hvor alle landsbyens indbyggere bor og lever. I får lov at komme helt tæt på denne særlige levemåde, dens traditioner og kulturelle arv, og I overnatter på madrasser i langhuset sammen med beboerne. I skærende kontrast til Ibanstammens landsby besøger I Sarawaks hovedstad Kuching, der er præget af hektisk byliv, arkitektoniske vidundere og kulturelle skatte.

I Kuching har I mulighed for at tilkøbe udflugter i byen og til et nærliggende rehabiliteringscenter for orangutanger. I Bako National Park og ved Ibanstammen i Batang Ai National Park har vi inkluderet en række udflugter, der sikrer jer den største oplevelse.

Har I mod på flere eventyr, kan I forlænge rejsen på Borneo med tre dage i Mulu National Park, som gemmer på nogle af verdens mest fascinerende huleformationer eller med badeferie på Damai Beach. Vil I gerne opleve en anden side af Malaysia, kan I tage et stopover i Kuala Lumpur eller udforske Malaccahalvøens byer, natur og fortryllende strandparadiser ved østkysten. Alternativt kan I vælge et oplevelsesspækket stopover i Singapore eller Kuala Lumpur på vejen hjem.

En rejse til jer, der både vil opleve det autentiske byliv, stammerne i junglen, naturens storhed og de sjældne dyrearters hjemsted.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning
Opgradering

Kuching 2 nætter i Kuching
2
Overnatning
Opgradering

Bako National Park 1 nætter i Bako National Park
1

Kuching 1 nætter i Kuching
1
Overnatning
Opgradering

Batang Ai 2 nætter i Batang Ai
2

Kuching 1 nætter i Kuching
1
Overnatning
Opgradering

Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.
Se dagsprogram Se hoteller på turen Se priser og datoer

Dagsprogram

Dag 1

Danmark - Kuching

I forlader Københavns Lufthavn i løbet af dagen og rejser mod Kuching, hovedstaden i Sarawak på Borneo.

Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 2

Ankomst til Kuching

I ankommer til Kuching i løbet af dagen, hvor en chauffør kører jer fra lufthavnen til hotellet. Resten af dagen kan I udforske nærområdet, det lokale liv og finde et godt sted at spise middag.

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  The Ranee Boutique Suites

  ★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
kuching_krydderier_01
malaysia/borneo - borneo_kuching_02
kuching_06
Dag 3

Kuching på egen hånd eller tilkøb udflugt

Kuching var hjemsted for Sir James Brooke, som grundlagde Sarawak og blev statens første ”hvide rajah”. Den arkitektoniske arv er velbevaret, og den kan I bl.a. opleve, hvis I vælger at tilkøbe en guidet cykeltur gennem byen.

På turen kommer I omkring vigtige vartegn som retsbygningen, der stod færdig i 1874, den neoklassiske postbygning fra 1931, St. Thomas-kirken, tekstilmuseet og byens rådhus. Jeres første pitstop er ud for Sarawak Museum, hvor jeres guide vil fortælle om museets historie. Fra museet cykler I videre forbi flere af byens vigtige bygninger og vartegn, bl.a. radiostationen og politistationen og videre til et marked, hvor I går en runde og får vækket appetitten ved synet af frugt og grønt – og lokale delikatesser – i stakkevis.   

Næste pitstop er ved India Street Mall, hvor farverige tekstiler pryder gågadebilledet, mens en duft af eksotiske krydderier breder sig. Sulten har sikkert meldt sig, så I får en smagsprøve på den lokale nudelret, kolo mee og et par dumplings.

I cykler videre gennem byen til den ældste moské og videre til havnepromenaden, hvor I tager cyklen med ombord på en båd, der sejler jer over floden, hvorefter I triller videre til en traditionel malaylandsby, hvor I igen får lidt at spise. Sidste højdepunkt på turen er Fort Margherita, der i sin tid fungerede som værn mod pirater. Jeres guide giver jer en kort introduktion til historien, og har I lyst, kan I besøge fortet for egen regning, inden I tager turen tilbage.

Kan I ikke stå for Borneos søde orangutanger, kan I vælge at tilbringe en dag i selskab med de rødbrune primater på Semenggoh Orangutan Centre. Et rehabiliteringscenter for unge orangutanger, som er ”i pleje” her, indtil de er klar til at komme ud i naturen. Her venter en kort gåtur til et fodreplateau, hvor I hører, hvordan det pusler i buskadset, når de nuttede primater får færten af den snack, der venter dem. Her får I mulighed for at se dem helt tæt på og lære om deres liv og de udfordringer, arten står over for.

Vil I se mere af Kuching på egen hånd, kan I bl.a. lægge vejen forbi byens ældste kinesiske tempel, Tua Pek Kong, der med sine stærke røde og grønne farver er et syn for sig. Vil I opleve lidt af byens herlige gadeliv, kan I gå en tur på promenaden, hvor der er et leben ved de mange udendørscaféer, boder og springvand. 

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  The Ranee Boutique Suites

  ★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
Kuching

Den ”hvide rajah” James Brooke grundlagde Kuching i 1800-tallet som en handelspost, og i dag er byen hovedstad i den malaysiske delstat Sarawak og en sprudlende storby med godt 500.000 indbyggere. En guide viser jer byens seværdigheder, bl.a. den særprægede parlamentsbygning (øverst) og The Astana, som er guvernørens officielle bolig.

kuching_tua pek kong_kattetempel_01
kuching_chinatown_01
kuching_gade_01
kuching_mad_01
Dag 4

Kuching - Bako National Park, oplevelser i regnskoven

I spiser morgenmad på hotellet, før I drager mod Bako National Park, som ligger lidt over en times tid fra Kuching. Parken ligger, hvor Bako- og Kuchingfloderne mødes, og turen dertil foregår både i bil og båd. Der er både chance for at se krokodiller og ørne på bådturen til parken.

Fremme ved parken går I ombord på en traditionel båd og sejler en halv times tid til jeres hotel. Afhængigt af vandstanden i floderne kan I opleve, at I må gå det sidste stykke i land, så tag godt fodtøj med, så I er forberedt på lidt af hvert.

Efter ankomst skal I ud på jeres første junglevandring. Med sine 27 kvadratkilometer er Bako National Park en af Sarawaks mindste, men det gør den ikke mindre spændende. I parken findes hele syv forskellige økosystemer, her er et rigt dyreliv og jungle, vandfald og afsondrede strande ligger strøet udover parken. Der er aldrig en garanti for at se vilde dyr, når man befinder sig junglen, men i Bako findes der tusindvis af de langhalede java-aber, som oftest færdes i store støjende grupper rundt i junglen og tit viser sig for besøgende. Også det skæggede vildsvin, flyvende lemurer og desmerdyr holder til i parken.

Desmerdyret er måske mest kendt som et led i produktionen af den verdenskendte kaffe Kopi Luwak. Desmerdyret spiser kaffe-bønnerne, og når de har været igennem dyrenes fordøjelsessystem, opsamles de og laves til verdens dyreste kaffe.

Der er etableret stisystemer i parken, som er af varierende længder og fører til forskellige oplevelser. I aftaler med lokalguiden og finder ud af hvilke ture, der passer bedst til jer.

I spiser frokost i parkens restaurant og bruger herefter tiden på at udforske endnu mere af den imponerende natur, der bl.a. byder på spændende kødædende planter og smukke orkidéer i mange afskygninger.

I er tilbage på hotellet inden sidst på eftermiddagen, hvor I nyder solnedgangen over junglen, efterfulgt af en middag på parkens restaurant.

 • Inkl. i prisen
  Bako National Park Hostel

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
alt
Dag 5

Bako National Park – Kuching, junglevandring

Efter morgenmaden følger I med en af hotellets guider rundt på parkens stier for forhåbentlig at spotte fugletræk, reptiler, langurer og de sjældne næseaber, som kun findes på Borneo. Bako siges at være et af de bedste steder at spotte arten, så vi krydser fingre for, at det lykkes, hvis ikke I allerede er stødt på dem. Under alle omstændigheder venter en forrygende naturoplevelse gennem noget af Borneos mest varierede natur.

Efter formiddagens udflugt venter frokosten på hotellet, inden I sejler og kører tilbage til Kuching, hvor I nyder resten af dagen og aftenen i byen.

 

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  The Ranee Boutique Suites

  ★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
malaysia/borneo - borneo_kinabalu park_jungle_01
malaysia/borneo - borneo_næsehornsfugl_01
malaysia/borneo - borneo_naeseabe_05
Dag 6

Kuching – Batang Ai, indkvartering hos Ibanstammen

I spiser morgenmad og sætter kurs mod Batang Ai National Park, hvor I skal indkvarteres hos Ibanstammen, en af Borneos oprindelige stammekulturer. I kører gennem et malerisk landskab af frodig skov, peber-, gummi- og olieplantager og forbi små landsbyer. Undervejs stopper I ved en bazar, der sælger alt fra frugt og grønt til krydderier og tekstiler. Her spiser I en tidlig frokost, inden turen går videre til Batang Ai-søen.

Fremme ved søen går I ombord i en af Ibanfolkets traditionelle langbåde, som skal sejle jer til Ibanlandsbyen Menyang Tais. Turen tager ca. 30 minutter, og I nyder udsigten til den grønne natur omkring den menneskeskabte sø, der blev skabt i forbindelse med etableringen af et vandkraftværk, som skulle sikre elektricitet til store dele af det omkringliggende område. Søens vandveje sniger sig ind i landskabets små kringelkroge, og gør det muligt at opleve store dele af den smukke natur fra søsiden.

Naturen omkring langhusene er meget unik med uberørte områder med regnskov og floder med klart vand, som I kan tage et dyp i. Fremme ved søbredden venter en gåtur på 15 minutter til landsbyen, hvor I møder jeres værter og tjekker ind i de primitive langhuse. Langhusene kan ikke sammenlignes med de hoteller, I ellers bor på. Her sover alle på madrasser i de store fællesrum, og levestilen er i det hele taget mere fællesorienteret end det, I er vant til. Til gengæld giver denne oplevelse jer et rigtigt godt indblik i den traditionelle levestil.

I spiser aftensmad i langhusene, slapper af på verandaen og nyder stammefolkets selskab. Måske I også er heldige at smage et glas tuak, Ibanstammens traditionelle risvin.

 • Inkl. i prisen
  Menyang Tais Iban Longhouse

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
malaysia/borneo - borneo_rungus_lokal_befolkning_01_hf
sarawak ulu ai menyang tais_langhuse_07
ibanstammen_kanoer_02
sarawak ulu ai menyang tais_langhuse_04
ibanstammen_kunst_01
Dag 7

Batang Ai, jungletrek og orangutanger

Dagen står i junglens tegn, når I skal ud på en junglevandring gennem den frodige regnskov til Tinting Empeliau, hvor der er gode chancer for at se vilde orangutanger samt gibboner, næsehornsfugle og andre eksotiske kendinge. Her kommer I for alvor tæt på junglens frodige natur og forunderlige dyreliv, når I går gennem de kringlede skovstier og lader sanserne suge det hele ind.

I spiser frokost undervejs og er tilbage ved langhuset midt på eftermiddagen, hvor der er mulighed for at slappe af og opleve lidt mere af det lokale hverdagsliv hos stammefolket. Endnu engang kan I se frem til en aften i selskab med de lokale, og måske I får mulighed for at overvære en ceremoni eller en dans – eller måske I bare tager en snak med jeres værter og lærer lidt om det helt særlige liv, der leves på disse kanter.

 • Inkl. i prisen
  Menyang Tais Iban Longhouse

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
 • Middag
malaysia/borneo - borneo_næsehornsfugl_02
alt
Dag 8

Batang Ai - Kuching

Inden I skal tilbage til Kuching, er der tid til en kort junglevandring omkring landsbyen, hvor I bl.a. skal besøge et lille landbrug, som dyrker den ris samt mange af de frugter og grøntsager, de lokale ibanfolk lever af.   

Efter morgenens udflugt pakker I kufferten, sejler tilbage over søen og fortsætter ad landevejen tilbage til Kuching. I spiser frokost på vejen, ankommer til Kuching sidst på eftermiddagen og nyder resten af jeres sidste dag i byen.

 • Inkl. i prisen
  Grand Magherita Hotel

  ★★★

  Vis hotel
 • Opgradering
  The Ranee Boutique Suites

  ★★★+

  Vis hotel
 • Morgenmad
 • Frokost
sarawak ulu ai menyang tais_langhuse_02
Dag 9

Afrejse fra Kuching eller forlængelse

I spiser morgenmad, pakker kufferten og vinker farvel til Borneo, når I kører til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark. Med mindre I vælger at forlænge rejsen.

Kombinér f.eks. hjemrejsen med et stopover i Singapore, hvor I oplever storbyens mange facetter. Vil I gerne se lidt mere af Borneo, kan I vælge at forlænge rejsen med flere eventyrlige oplevelser i Mulu National Park, der bl.a. er kendt for gigantiske hulesystemer og vidunderlig natur. Eller I kan nyde et par dage på stranden ved Damai Beach.

Vil I gerne se en anden side af Malaysia, kan I kombinere med et stopover i Kuala Lumpur eller udforske andre dele af Malaccahalvøens spændende byer og natur – eller de gudeskønne paradisøer ud for Malaccahalvøens østkyst.

 • Morgenmad
singapore - singapore_business district_01
Ring eller skriv til os
Stine Solbjerg Sørensen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Stine Solbjerg Sørensen - Salgschef
Dag 10

Ankomst til Danmark

Andre spændende rejser

Colombia

Colombias højdepunkter

Individuel rejse
Myanmar

Gennem pagodernes land

Individuel rejse
Bali

Det jomfruelige Bali

Individuel rejse
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.565 anmeldelser)