natur_01
Færøerne - Rundrejse med dansk rejseleder

Rejse til Færøerne

Oplev Nordatlantens grønne juvel

4,8 (16 Anmeldelser)

Nordatlantens grønne juvel

En rejse gennem legendariske landskaber og små samfund

Færøerne er en guldgrube af oplevelser for os, der elsker naturen! På denne rundrejse med dansk rejseleder får vi første parket til en fabelagtig smuk natur, samtidig med at vi stifter bekendtskab med de små samfund og dagligdagen, som den udspiller sig i idylliske bygder og i ”storbyen” Torshavn.

Som noget helt særligt bor vi to forskellige steder på rejsen: 2 nætter i fortryllende Gjogv og 3 nætter i hyggelige Torshavn. De to ophold viser os helt forskellige sider af Færøerne, og vi kommer altså i dybden med både bygdeliv og hovedstadens charme.

Vores rejse begynder i den nordlige del af landet i postkort-smukke Saksun med sine sortmalede huse med græs på taget, inden vi oplever den yndige bygd Gjogv, hvor vi har rejsens to første nætter. Her taber vi kæben over den dramatiske natur med grønne, stejle fjelde og rå kystlinje. Fra Gjogv besøger vi en fårebonde, som fortæller om årets gang på gården, og vi spiser frokost i et privat hjem for at komme tættere på færøsk hverdag og hjemmeliv. Vi besøger Tjørnuvik og ser det smukke vandfald Fossa, inden vi flytter til hovedstaden Torshavn, hvor vi bor på et moderne og dejligt hotel med fantastisk udsigt over by og havn.

Til fods udforsker vi den hyggelige hovedstad, som er en af verdens mindste, og ser det historiske og meget maleriske Tinganes, som har fungeret som parlament siden år 825. Vi besøger også den historiske bygd Kirkjubøur, hvor vi får en kop kaffe i Kongsgården.

Der er også tid til at opleve Færøerne fra søsiden, når vi tager til Klaksvik, hvorfra vi sejler med færgen til den smukke ø Kalsoy for at vandre ud til fyret – måske landets mest ikoniske vandrerute. Vi snupper endnu en tur til søs med en vidunderlig sejltur ved Vestmannabjergene, inden vi runder hele herligheden af med et besøg i Gasadalur (Gåsedalen) på vejen til lufthavnen. Her besøger vi et færøsk must-see: Den maleriske og helt isolerede bygd og Mulafossur-vandfaldet, der brager ud over kanten og ned i Atlanterhavet.

Denne rejse er med andre ord smækfyldt med oplevelser. Vi rejser som altid i små grupper med 15-25 deltagere med en dygtig dansk rejseleder. Alle udflugter, 2 middage og 3 frokoster er inkluderet i rejsens pris. Tag med og oplev Nordatlantens grønne juvel på den helt rigtige facon!

Rute og højdepunkter

Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Gjogv Gjogv
2
Højdepunkter
Besøg i smukke Saksun, fantastiske køreture langs vandet til Tjørnuvik, besøg hos en lokal fårebonde og frokost i et privat hjem. Som noget særligt bor vi i Gjogv, hvilket giver os et dybdegående indblik i bygdekulturen – foruden god tid til at nyde den dramatiske natur og kløft på spidsen af øen Eysturoy.

3 nætter i Torshavn Torshavn
3
Højdepunkter
Vi ser Nordens Hus og tager på byvandring ved det charmerende og maleriske Tinganes, hvor Landsstyret hører til. Sejlads ved Vestmannabjergene med spektakulær natur og heldagsudflugt til berømte Kalsoy med det ikoniske Kallur-fyr. Til sidst besøg i den lille bygd Gåsedal, der er kendt for sit store vandfald og en indtagende udsigt til øen Mykines.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Andre spændende rundrejser

Grønland

Et arktisk eventyr til lands og til vands

Rundrejse med dansk rejseleder
Færøerne og Island

Nordatlantens perler

Island

I nordlysets skær

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)