isfahan_aerial_01

Rejser til Iran

Overraskelser på stribe

Kunstrejse til Iran

Iran er fuld af overraskelser!

På en rejse til Iran vil 2.500 års historie udfolde sig for øjnene af os, mens vi forkæles med storslåede bygningsværker i form af de gamle herskeres paladser og overdådigt udsmykkede moskeer med kupler og minareter, der stræber mod himlen – mange af dem på UNESCOs liste over verdensarv.

På en rejse til Iran vil vi også opleve frodige haveanlæg, hyggelige tehuse og summende basarer, hvor handel med kostbare varer fra hele verden har fundet sted gennem århundreder. Og ikke mindst vil vi opleve en befolkning så imødekommende, at man slet ikke genkender de historier om landet, der ellers har domineret mediefladen, siden præstestyret smed shahen på porten i 1979. 

Under shahens styre rejste mange turister fra den vestlige verden til Iran for at opleve landets historiske seværdigheder, men revolutionen satte en stopper for besøgene. Nu blomstrer turismen imidlertid igen – og vi formidler en meget spændende rundrejse med dansk rejseleder arrangeret af Galleri Tom Christoffersen. På denne rejse øser Tom Christoffersen ud af sin store viden om kunst og kultur i Iran på en særdeles  interessant og lærerig måde.

Se rejsen Kunst og Kulturrejse til Iran og kontakt Stine Sørensen på ss@stjernegaard.dk eller tel. 45 26 00 07.

Tag med på en rundrejse med dansk rejseleder til Iran og bliv klogere på den verden, der omgiver os!   

Tom christoffersen

Om Iran

Befolkning
Der er mere end 81 mio. indbyggere i Iran, og landet er dermed det 17. mest folkerige land i verden. Mere end 99% er muslimer – heraf er 90% shia-muslimer. Ca. 70% af befolkningen er under 30 år.

Isfahan – Irans smukkeste by
Isfahan byder på flere hovedværker inden for islamisk bygningskunst med moskeer med turkisfarvede kupler, smukke gårdanlæg og vidstrakte haveanlæg, hvor shaherne nød tilværelsen. Hele byen er på UNESCOs liste over verdensarv.

Carsten Niebuhr
Den danske videnskabsmand og opdagelsesrejsende, Carsten Niebuhr, opholdt sig i Persien i 1764-65 og bidrog væsentligt til tydningen af den såkaldte kileskrift på Persepolis’ marmorvægge. Dermed fik verden yderligere indsigt i oldtiden fra ca. 3200 f.Kr til 80 e.Kr.

Navnet Iran
Navnet Iran stammer fra det persiske Eran, som betyder ’de ædles (ariernes) land. Frem til 1935 hed landet Persien.

Hvornår er det bedst at rejse til Iran?

Sommermånederne fra maj til september er meget varme i Iran med temperaturer op mod 40 grader, når det er varmest. Bedste tidspunkt at besøge Iran er i oktober og november måned samt i marts og april. Der er mest nedbør fra december til april/maj måned.

Teheran

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
7° C
10° C
15° C
22° C
28° C
34° C
37° C
35° C
32° C
24° C
17° C
10° C
Nedbør i mm.
37 mm
34 mm
37 mm
28 mm
15 mm
3 mm
3 mm
1 mm
1 mm
14 mm
21 mm
36 mm

Læs mere og bliv inspireret

Globetrotteren: Bhutan slog benene væk under mig

Der skal ofte meget til at imponere en levemand og et menneske, der har oplevet det meste, men for Jacob Termansen blev det mødet med den ufortyndede kultur og det enkle liv i Bhutan, der slog benene væk under ham.

Fra nedtur til optur: Derfor skal du besøge Nepal netop nu

Nepal har været ligeså langt nede, som Himalaya troner op i landskabet, men efter et par års kamp er landet så godt som i topform. Kombiner Nepaleventyret med en afstikker til Bhutan, og dyk ned i en uforfalsket kultur.

Tag til Bali og få et kulturchok

Den balinesiske kultur er noget for sig, og det skønne folk overrasker med alt fra moderkager i træerne til hellige bade og fin dans. Lad dig forføre og chokere, når Stjernegaards rejseledere guider til fem alternative oplevelser, du aldrig ville have fundet uden lidt hjælp fra de lokale.
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.123 anmeldelser)