island_nordlys_05
Island - Rundrejse med dansk rejseleder

I nordlysets skær

4,8 (35 Anmeldelser)
6 dage fra 14.500 kr.

I nordlysets skær

Jagten på nordlyset gennem det sydlige Island

Island er en forunderlig størrelse, hvor naturen viser sine mange smukke ansigter i takt med, at året går sin gang. På denne rejse oplever vi det sydlige Island i det sene efterår eller slutningen af vinteren, hvor landet er iført sin gråbrune klædedragt, der til tider pyntes med glinsende frost eller et strejf af sne… eller måske endda en god portion sne! På disse tider af året får vi rig mulighed for at opleve nordlyset danse hen over den kulsorte nattehimmel, samtidig med at dagene har tilstrækkeligt med lyse timer til, at vi kan få alle de store oplevelser med.

Rejsen begynder, så snart vi sætter os til rette i bussen og kører henover Reykjaneshalvøens rustikke landskaber. Vi lægger ud med Thingvellír National Park, hvor demokratiet så dagens lys for mere end 1000 år siden, ser utrolige vandfald og har på vejen udsigt til flere vulkaner. Vi stifter bekendtskab med landets gletsjere undervejs, når vi ser det flydende værk af miniisbjerge i en gletsjerlagune, og når vi vandrer til gletsjertungen af Sólheimajökullgletsjeren. På stranden ved Reynisfjara får vi historien om troldene, der huserer i vandkanten, mens vi fornemmer den rå natur med alle sanser. Når mørket falder på, ligger nordlyset på lur og skaber spontane, bedårende lysshow på det kulsorte lærred.

På sidste del af rejsen runder vi flere af Islands berømte seværdigheder, når vi igen udforsker Den Gyldne Cirkel og ser den termiske aktivitet i Geysir og de utrolige vandmængder i Gullfoss. På vejen til Reykjavik går vi under jorden i en lavatunnel og besøger et kraftværk, inden vi afslutter med byvandring og den sidste overnatning i Islands lille hovedstad.

Timet og tilrettelagt

Vi har planlagt rejserne nøje efter årstiden og månefasen. Således indkvarterer vi os fire af nætterne ude i naturen, hvor vi ikke generes af de store byers gadebelysning, og vi rejser omkring nymåne, hvor nordlyset har de bedste forudsætninger for at lyse himlen op. Vi har lagt rejserne i slutningen af efteråret og i slutningen af vinteren, hvor der er en god balance mellem nat og dag, hvilket gør det muligt at opleve en masse i dagtimerne, såvel som vi kan se nordlys, når mørket sænker sig. Vi kan glæde os over, at nordlyset kan opleves lige uden for døren, fordi vi har valgt at indkvartere os langt væk fra storbyens lys på hoteller, som også tilbyder vækning, hvis nordlyset skulle opstå i løbet af natten.

Vi rejser i selskab med en lille gruppe á 15-25 deltagere og en af Danmarks dygtigste rejseledere, der har et helt særligt kendskab til Island og nordlysets forunderlige størrelse. Da det islandske vejr kan spille os et puds og komme i vejen for dagens oplevelser, har rejselederen og chaufføren altid en gennemført ’plan B’ i baghånden, hvis det skulle blive nødvendigt. Det er muligt at forlænge rundrejsen til Island med et par ekstra dage i hovedstaden Reykjavik. Forhør for pris ved bestilling, så ser vi på, om der er plads på både fly og hotel.

Glæd dig til et fem dages-eventyr på nordens eventyrlige perle, hvor naturens undere leverer en perlerække af oplevelser, du aldrig glemmer.

Rute og højdepunkter

island_nordlyset skaer Klik og se stort kort

Se dagsprogram og billeder

Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
Sted
Nætter
Højdepunkter

2 nætter i Sydisland Sydisland
2
Højdepunkter
Vi kører gennem Reykjaneshalvøen, besøger demokratiets arnested Thingvellir, har kig til flere vulkaner, oplever pragtfulde vandfald, vandrer i Skaftafell National Park og ser et hav af flydende miniisbjerge i en gletsjerlagune. Når mørket sænker sig, holder vi øje med nattehimlen.

2 nætter i Den Gyldne Cirkel Den Gyldne Cirkel
2
Højdepunkter
Vi vandrer langs en utrolig smuk og dyb kløft, ser fantastiske sorte lavastrande og klippeformationer. Vi vandrer ind til en gletsjertunge, besøger et drivhus, kommer tæt på de islandske heste og oplever store seværdigheder i Den Gyldne Cirkel, Gullfoss vilde vandmængder og den termiske aktivitet ved Geysir.

1 nætter i Reykjavík Reykjavík
1
Højdepunkter
Ved lavatunnellen Raufarhólshellír går vi under jorden, inden vi skal besøge et kraftværk baseret på den vulkanske undergrunds kræfter. Vi afslutter rejsen med en byvandring i Reykjavík.

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi inviterer til gratis foredrag

Vi holder en lang række spændende foredrag året rundt i København og to gange om året i Aarhus. Se listen her og tilmeld dig.

Se alle foredrag

Andre spændende rundrejser

Færøerne

Nordatlantens grønne juvel

Rundrejse med dansk rejseleder
Spanien

Appelsinfarvede Andalusien

Rundrejse med dansk rejseleder
Portugal

Pragtfulde Portugal

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)