I nordlysets skær
Download katalog over rejsen

Bestil rejse
Skip to main content

Island I nordlysets skær

Rundrejse med dansk rejseleder

4.7   (68 anmeldelser)
island_nordlys_05

Jagten på nordlyset gennem det sydlige Island

Island er en forunderlig størrelse, hvor naturen viser sine mange smukke ansigter i takt med, at året går sin gang. På denne rejse oplever vi det sydlige Island i det sene efterår eller slutningen af vinteren, hvor landet er iført sin gråbrune klædedragt, der til tider pyntes med glinsende frost eller et strejf af sne… eller måske endda en god portion sne!

På disse tider af året får vi rig mulighed for at opleve nordlyset danse hen over den kulsorte nattehimmel, samtidig med at dagene har tilstrækkeligt med lyse timer til, at vi kan få alle de store oplevelser med.

island_fugl_01
island_nordlys_05

Hvorfor vælge denne rejse

  • Unikke ophold langt fra byerne
  • Et vinterlandskab fra fantasien
  • Gode chancer for nordlys
  • Naturen! Gejsere, fjelde & vandfald
  • Erfaren dansk rejseleder
  • Små grupper: 15-25 deltagere
skogafoss_vandfald_02

På opdagelse i det rå landskab

Rejsen begynder, så snart vi sætter os til rette i bussen og kører henover Reykjaneshalvøens rustikke landskaber.

Vi lægger ud med Thingvellír National Park, hvor demokratiet så dagens lys for mere end 1000 år siden, ser utrolige vandfald og har på vejen udsigt til flere vulkaner. Vi stifter bekendtskab med landets gletsjere undervejs, når vi ser det flydende værk af miniisbjerge i en gletsjerlagune, og når vi vandrer til gletsjertungen af Sólheimajökullgletsjeren.

På stranden ved Reynisfjara får vi historien om troldene, der huserer i vandkanten, mens vi fornemmer den rå natur med alle sanser. Når mørket falder på, ligger nordlyset på lur og skaber spontane, bedårende lysshow på det kulsorte lærred.

På sidste del af rejsen runder vi flere af Islands berømte seværdigheder, når vi igen udforsker Den Gyldne Cirkel og ser den termiske aktivitet i Geysir og de utrolige vandmængder i Gullfoss. På vejen til Reykjavik går vi under jorden i en lavatunnel og besøger et kraftværk, inden vi afslutter med byvandring og den sidste overnatning i Islands lille hovedstad.

Timet og tilrettelagt
Vi har planlagt rejserne nøje efter årstiden. Således indkvarterer vi os fire af nætterne ude i naturen, hvor vi ikke generes af de store byers gadebelysning, og hvor nordlyset har de bedste forudsætninger for at lyse himlen op.

Vi har lagt rejserne i slutningen af efteråret og i slutningen af vinteren, hvor der er en god balance mellem nat og dag, hvilket gør det muligt at opleve en masse i dagtimerne, såvel som vi kan se nordlys, når mørket sænker sig. Vi kan glæde os over, at nordlyset kan opleves lige uden for døren, fordi vi har valgt at indkvartere os langt væk fra storbyens lys på hoteller, som også tilbyder vækning, hvis nordlyset skulle opstå i løbet af natten.

Vi rejser i selskab med en lille gruppe á 15-25 deltagere og en af Danmarks dygtigste rejseledere, der har et helt særligt kendskab til Island og nordlysets forunderlige størrelse.

Da det islandske vejr kan spille os et puds og komme i vejen for dagens oplevelser, har rejselederen og chaufføren altid en gennemført ’plan B’ i baghånden, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det er muligt at forlænge rundrejsen til Island med et par ekstra dage i hovedstaden Reykjavik. Forhør for pris ved bestilling, så ser vi på, om der er plads på både fly og hotel.

Glæd dig til et fem dages-eventyr på nordens eventyrlige perle, hvor naturens undere leverer en perlerække af oplevelser, du aldrig glemmer.

island_nordlyset skaer

Rute og højdepunkter

Sted Nætter Højdepunkter
Sydisland 2 Nætter: Sydisland 2

Vi kører gennem Reykjaneshalvøen, besøger demokratiets arnested Thingvellir, har kig til flere vulkaner, oplever pragtfulde vandfald, vandrer i Skaftafell National Park og ser et hav af flydende miniisbjerge i en gletsjerlagune. Når mørket sænker sig, holder vi øje med nattehimlen.

Den Gyldne Cirkel 2 Nætter: Den Gyldne Cirkel 2

Vi vandrer langs en utrolig smuk og dyb kløft, ser fantastiske sorte lavastrande og klippeformationer. Vi vandrer ind til en gletsjertunge, besøger et drivhus, kommer tæt på de islandske heste og oplever store seværdigheder i Den Gyldne Cirkel, Gullfoss vilde vandmængder og den termiske aktivitet ved Geysir.

Reykjavík 1 Nætter: Reykjavík 1

Ved lavatunnellen Raufarhólshellír går vi under jorden, inden vi skal besøge et kraftværk baseret på den vulkanske undergrunds kræfter. Vi afslutter rejsen med en byvandring i Reykjavík.

Skal vi hjælpe dig med din drømmerejse?

Skriv eller ring til os og få et konkret tilbud på rejsen. Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du kan altid:

  • Ringe til os og få mere information om rejsen
  • Forespørge på forlængelse af rejsen
  • Tilmelde dig vores rejseforedrag og få mere viden om rejsen
Stine Sørensen 03

Stine Solbjerg Sørensen

Ring på 4526 0000 eller skriv til os.

Pia Lund Poulsen er den bedste rejseleder, jeg nogensinde har oplevet. Jeg er så klar til at rejse med Pia igen, og det er ligegyldigt hvorhen.

Janne
4.7   (147 anmeldelser)
Læs hvad tidligere gæster siger om Island

Vi inviterer til foredrag

Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.

Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.

Gå til alle foredrag
island_nordlys_03
Isbjerge_hav_01

Det siger vores gæster ...

Et udvalg af vores rejser til Island

Island Godafoss Vandfald 01 Cc

Island rundt Island Rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette Island-rejse med en perlerække af vandfald, prustende gejsere, gletsjere, termiske bade og en boblende undergrund.

4.7   (72 anmeldelser)
15-25 deltagere
island_nordlys_05

I nordlysets skær Island Rundrejse med dansk rejseleder

Vi udforsker naturen i dagtimerne og har de bedste forudsætninger for at se nordlys, når mørket sænker sig. 5 dage med vandring, vandfald og vidunderlig natur på Sydisland.

4.7   (68 anmeldelser)
15-25 deltagere
groenland_befolkning_02

Transatlantisk krydstogt USA, Canada, Grønland og Island Krydstogt med dansk rejseleder

Fuldt program i New York inden krydstogt med Celebrity over Atlanterhavet med stop i Canada og Grønland, inden en overnatning i Island.

15-25 deltagere
Afrejsedato
04. jul. 2025 kr. 38.990 Indvendig kahyt
04. jul. 2025 kr. 44.490 Udvendig kahyt
04. jul. 2025 kr. 43.890 Kahyt med balkon
04. jul. 2025 kr. 48.790 Aqua kahyt med balkon
Se rejse

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)