new zealand - kaikoura_hval_spring_01
New Zealand - På eventyr i New Zealand

Dagsprogram

4,6 (69 Anmeldelser)
22 dage fra 59.990 kr.
Dag 1

København - Singapore

Der flyves nonstop med Singapore Airlines til Singapore. På den 12 timer lange flyvetur kan man slappe af og nyde det store udvalg af film, musik og spil, mens personalet serverer mad og drikke.

Ring eller skriv til os
Line Milland Aminsam
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Line Milland Aminsam - rejsekonsulent
Dag 2

Singapore - Auckland, sen ankomst og en god nats søvn

Morgenankomst til Singapore lufthavn, hvor der efter et par timer til at strække benene er videreflyvning på den sidste cirka 10 timer lange flystrækning til Auckland, New Zealands største by. (Se mere om mulighed for stopover i Singapore under rejsens pris). Vi ankommer til Auckland lige før midnat, og her venter vores danske rejseleder. Det er sent, så der køres direkte til hotellet og en forhåbentlig god nats søvn.

Dag 3

Auckland - sightseeing og middag på toppen af Sky Tower

I dag skal vi sammen med rejselederen se nærmere på Auckland. Efter en god nats søvn og lækker morgenmad tager vi traveskoene på for at opleve dele af Auckland til fods. I de senere år er der sket store ændringer i bybilledet, og vi skal bl.a. se, hvordan det gamle havneområde i dag er et yderst mondænt og spændende kvarter. Vi lægger også vejen forbi byens skønne kunstmuseum Auckland Art Gallery, der ligger klods op ad Albert Park, som er en del af det originale område omkring Aucklands gamle universitet.

Der bliver også lidt tid på egen hånd om eftermiddagen, inden vi om aftenen inviterer på en dejlig velkomstmiddag i det 328 meter høje Sky Towers roterende gourmet restaurant, The Orbit (drikkevarer er for egen regning).

Fra restauranten har vi en fantastisk udsigt ud over Auckland. Sky Tower har mange funktioner og huser bl.a. byens store kasino, og så siges det at være det højeste tårn på den sydlige halvkugle.

Måltider
Morgenmad
Middag
new zealand - maori_03
new zealand - auckland_skyline_07
Auckland kaldes også City of Sails - sejlenes By
Dag 4

Auckland - Bay of Islands, indkvartering ud mod de 144 øer

Efter to nætter i Auckland er vi nu klar til at køre nordpå og sætter kursen mod Bay of Islands, New Zealands subtropiske rekreative paradis. Vi kører over byens berømte Harbour Bridge og fortsætter gennem Aucklands nordlige forstæder og videre via den mindre bjergkæde, Brynderwyn Ranges.

Før frokost når vi frem til den lille by Matakohe, hvor vi skal lære om det fantastiske kauritræ på byens interessante træ-, immigrant- og skovmuseum. Kauritræerne er endemiske i New Zealand og kan blive flere tusinde år gamle, cirka 50 meter høje og opnå en omkreds på 20 meter. Desværre har kun få overlevet årenes intense skovhugst i jagten på den fine træsort, der i dag er fredet.

Efter frokost fortsætter vi op langs vestkysten, hvor vi skal på et spændende besøg i Waipouaskoven. Her venter verdens ældste og største kendte kauritræer, og vi kommer tæt på det mest kendte af dem - det fabelagtige Tane Mahuta (skovens konge), der anslås at være ca. 2000 år gammelt. Der er en nærmest spirituel stemning her, og mødet med skovens kæmpe overvælder de fleste.

Vi kører videre mod øst og kommer til den berømte naturskabte havn Hokianga, hvor vi gør et lille stop, inden vi fortsætter gennem det frodige landbrugsland og sidst på dagen når frem til ferieparadiset Paihia. Byen ligger ved den smukke bugt Bay of Islands med de 144 øer, og her indlogerer vi os for de næste to nætter på et af byens gode hoteller. Efter check-in er aftenen til fri disposition, og man kan evt. nyde en middag på hotellets restaurant, mens man lader sig betage af den smukke udsigt ud over bugten.

Med sin enestående natur, spændende historie og frodige kyststrækninger er Bay of Islands en af Northlands (den nordligste region i New Zealand) største og mest kendte attraktioner. I bugtens krystalklare vand boltrer både pingviner, sæler og delfiner sig hjemmevant, og et hav af sejl- og motorbåde sejler rundt i de smukke omgivelser på det blå, blå hav.

Dykning og dybhavsfiskeri er også meget populært takket være de store fiskestimer, som bl.a. tiltrækker sportsfiskere fra hele kloden. Området har også fine golfbaner spredt rundt i den vidunderlige natur.

Kingsgate Hotel Autolodge Paihia

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Forår i november

New Zealands frodige landskaber bjergtager alle. Året rundt er der smukt, men i november - sidst på foråret når sommertemperaturerne (20-25°C) allerede er godt på vej - og de farverige lupiner og mange andre planter står i fuldt flor, bliver man nemt ekstra begejstret.

Det blev vores livs største rejseoplevelse til dato!

4,6 (69 Anmeldelser)
new zealand - bay of islands_05
new zealand - bay of islands_delfin_04
new zealand - bay of islands_hole in th rock_01
Vi har to overnatninger i Paihia ved Bay of Islands, et fantastisk naturområde med 144 øer, som også har stor historisk betydning for New Zealand. Der var har de første maorier bosatte sig, og her de sluttede fred med englænderne i 1840. I dag besøges bugten af mange sejlskibe på jordomrejse. På vores egen sejltur ser vi bl.a. det berømte Hole in the Rock.
Dag 5

Bay of Islands, storslået sejltur og maorikultur

Efter morgenmaden skal vi opleve Bay of Islands på tæt hold, idet vi tager på en storslået bådtur i den skønne maritime naturpark. Vi sejler rundt mellem de mange øer i nogle timer og kommer bl.a. til det berømte Hole in the Rock, en naturskabt tunnel gennem Piercy Island.

Unikke strømforhold og temperaturer gør området rigt på fiskearter og skaldyr, og bugten er med sit uberørte miljø et samlingspunkt for alverdens yachts på jordomsejling. Er vi heldige, ser vi delfiner boltre sig i vandet, og måske også de små blå pingviner.

Før vi returnerer til Paihia, gør vi et stop i New Zealands første hovedstad Russell. Vi spiser en hurtig frokost på en lokal restaurant (for egen regning), inden vi trækker i historien og besøger Waitangi Treaty Grounds, hvor traktaten mellem maorierne og englænderne blev underskrevet i februar 1840 og gjorde Russell til hovedstad. Her kigger vi nærmere på det fine, gamle Treaty House og lærer om den historiske begivenhed, der stadig har stor betydning for det moderne New Zealand. Herefter sejler vi det smukke, korte stræk til Paihia, hvor vi kan nyde hotellets dejlige faciliteter.

Kingsgate Hotel Autolodge Paihia

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Overnatninger i de smukkeste nationalparker

Vi har indlagt overnatninger på to af New Zealands absolut mest charmerende klassiske hoteller med beliggenhed i to af landets spektakulære nationalparker - nemlig på Bayview Chateau Hotel i Tongariro National Park og The Hermitage i Mount Cook National Park. Så bliver det ikke meget bedre!

new zealand - maori_hus_02
alt
Dag 6

Bay of Islands - Cambridge, hvor flinke farmværter venter

Vi forlader Paihia og gør flere spændende stop, inden vi sidst på eftermiddagen når frem til Cambridge. Undervejs skal vi bl.a. se kunstneren Hundertwassers berømte offentlige toiletter, der er i en klasse for sig.

Ikke langt herfra venter en fantastisk oplevelse i Kawitigrotterne, hvor glow worms (Skt. Hans orme/ildfluer) lyser op dybt inde i grotten, der ligger i Waiomiodalen og byder på fantastiske klippeformationer. Her er vi også midt i en typisk newzealandsk regnskov og kan lære lidt om de forskellige træer og buske.

Efter denne unikke oplevelse kører vi forbi kystbyen Whangarei, der er Northlands største by. Længere sydpå gør vi holdt et godt sted for at spise frokost (for egen regning), inden vi i løbet af eftermiddagen kommer til Auckland, den største by i landet.

Vi suser dog gennem Auckland og fortsætter mod syd. Sidst på eftermiddagen når vi frem til Waikato, et af New Zealands største landbrugsområder, der byder på et frodigt og meget kuperet terræn med millioner af køer og får. Midt i området ligger den hyggelige by Cambridge, og her venter vores farmværter.

Forude venter en god aften hjemme hos værterne med rundvisning, hjemmelavet middagsmåltid og en snak om livet på landet. Nogle af værterne er pensionerede og driver således ikke længere et aktivt landbrug, men uanset om de er aktive landmænd eller pensionerede, nyder de at øse ud af deres store viden om landets næststørste erhverv, landbruget. Da gruppen bliver delt op i små hold og fordelt hos flere værtsfamilier, er de fleste således uden dansk rejseleder denne nat.

Farmstay

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
new zealand - new zealand_landskab_natur_faar_02
new zealand - new zealand_landskab_natur_faar_01
Der findes mere end 20 millioner får i New Zealand. Vi snuser lidt til livet på landet, når vi besøger vores gæstfrie familie på vores Farm Stay.
Dag 7

Cambridge - Rotorua, maorikultur med mad og krigsdans

Efter morgenmaden tager vi afsked med vores værtspar og kører mod byen Rotorua med den berømte termiske aktivitet. Vi har dog lige et eventyrligt stop først! Vi er nemlig tæt på den berømte attraktion Hobbiton, og sådan en mulighed lader vi ikke forpasse.

Vi besøger Herredet og ser Bilbo Sækkers underjordiske miniaturehjem, møllen og torvet. Vi genkalder os det smukke og frodige landskab fra Ringenes Herre, som Sir Peter Jackson øjeblikkeligt forelskede sig i, inden vi runder af med en drink på den lokale The Green Dragon Inn, hvor hobitterne boltrer sig til festlighederne. 

Vi fortsætter mod de varme kilde og spruttende gejsere i Rotorua, mens duften af svovl træder tydeligt frem, efterhånden som vi nærmer os byen. Flere steder undervejs ser vi boblende mudder, der nærmer sig kogepunktet, og gejsere, der kan sende kaskader af vand op i flere meters højde.

Rotorua er en af de byer i New Zealand, der har den største koncentration af maorier, som for ca. 1000 år siden kom her til fra Polynesien. Mange steder i byen er der mulighed for at stifte bekendtskab med deres gamle kultur. Maorierne er et særdeles stolt folkefærd med mange traditioner indenfor især mytologi og kunsthåndværk.

Efter ankomst til Rotorua tager vi på en kort orienteringstur i og uden for byområdet. Derefter tjekker vi ind på hotellet, og inden den helt særlige middag i aften har man mulighed for at udforske byen på egen hånd.

Der vil bl.a. være tid til at prøve byens berømte Polynesian Spa, hvor man sidder i små pools med varmt vand, der siges at være sundt for huden og godt mod gigt m.m.

Vi samles igen ved 18-tiden for at få en helt speciel oplevelse, idet vi besøger en lille maorilandsby, hvor vi skal nyde en hangi – det vil sige et måltid, der er tilberedt i en jordovn. Før middagen bliver vi underholdt med sang og dans, der fortæller om maoriernes oprindelige kultur, og vi ser også den lokale udgave af maoriernes krigsdans - haka'en.

Måltider
Morgenmad
Middag
Hobitton_01
Bag facaden med en af de mest erfarne rejseledere

I vil opleve små "hemmelige" steder, private besøg og naturligvis de største seværdigheder, mens vi komfortabelt bevæger os rundt i det skønne land.

Se vores rejseledere
new zealand - rotorua_gejser_02
new zealand - orakei korako_02
new zealand - rotorua_gejser_03
new zealand - orakei korako_01
I midten: Pohutu-gejseren i Rotorua sender kaskader af vand op i flere meters højde.
Dag 8

Rotorua - Tongariro National Park og indkvartering midt i parken

På dagens etape til Tongariro National Park gør vi først stop i Den Skjulte Dal, Orakei Korako, der er en enestående turistattraktion - et geotermisk eventyrland, et af naturens undere. Her oplever vi små, spruttende gejsere, boblende mudderpøle og nyder det smukke farvespil på terrasserne, der er skabt af de varme kilder og gejsere. Turen er i et let kuperet terræn og tager godt en time.

Vi fortsætter derefter til byen Taupo, der ligger ved bredden af søen med samme navn - og som med sine 616 km2 er landets største sø. På vej hertil gør vi stop ved det smukke Huka-vandfald og ser, hvordan vandet i Waikato River, landets længste flod, med stor kraft presser sig vej gennem den snævre passage mellem to klippesider. I byen bliver der tid på egen hånd til at shoppe, gå en lille tur langs søen og nyde en dejlig frokost.

Turen går nu videre gennem det kuperede landskab frem til det centrale højdedrag, hvor Tongariro National Park ligger. Vel fremme i nationalparken tjekker vi ind på Skotel Alpine Resort, hvor vi har en nat.

Inden vi igen mødes til en dejlig middag (inkluderet, dog er drikkevarer for egen regning), er der mulighed for at vandre en kortere tur i den enestående, alpine natur, der omgiver hotellet.

Tongariro National Park er 800 km2 stor og blev i 1887 skænket til staten New Zealand af maorihøvdingen Te Heu Heu Tukino IV. Det er den ældste af landets 14 nationalparker, og her finder man de tre aktive vulkaner: Mt. Ruapehu (2.797 m.), Mt. Ngauruhoe (2.287 m.) og Mt. Tongariro (1.967 m.) samt flere mindre og udslukte vulkaner.

Mt. Ruapehu dominerer området med sin brede top og er den mest tilgængelige af de tre vulkaner. Den spyede i 1995 og 1996 store mængder aske op fra krateret, og jævnligt ses også lahars vælte ned af bjergsiderne, senest i 2007.

Mt. Ngauruhoe er den yngste af vulkanerne, og med sin kegleformede facon er den nok indbegrebet af, hvad vi forstår ved en vulkan. Det var også denne vulkan, der gjorde det ud for Mt. Doom i filmtrilogien Ringenes Herre. Tongariro er også stadigvæk aktiv og havde to mindre, kortvarige udbrud i 2012.

Skotel Alpine Resort

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag

Endnu engang tusind tak for en rigtig god og dejlig tur i New Zealand. Vi snakker tit om alt det, vi oplevede og ikke mindst om Kirstens måde at formidle oplevelserne på.

4,6 (69 Anmeldelser)
new zealand - huka_vandfald_01
Vi stopper ved det smukke Huka-vandfald.
new zealand - mount ngauruhoe
Dag 9

Tongariro - Wellington, sightseeing og besøg på nationalmuseet

Vi forlader Tongariro National Park og kører mod Wellington gennem frugtbare landbrugsområder i et yderst kuperet terræn. På den sidste del af turen følger vi den populære og smukke Kapitikyst, der fører os direkte ned til Wellington, New Zealands hovedstad.

Vel fremme spiser vi frokost (for egen regning) et godt sted og ser efterfølgende lidt nærmere på nogle af byens seværdigheder og historiske steder. Senere besøger vi New Zealands nationalmuseum Te Papa. Museet åbnede i 1998 og viser på fantastisk vis stort set alt om New Zealands flora og fauna og præsenterer også landets historie med imponerende udstillinger inkl. en hel etage med fokus på maoriernes kultur.

Ca. kl. 17.30 tjekker vi ind på vores centralt beliggende hotel. Wellington er en interessant og meget smukt beliggende by, hvor politik og kultur samles i en harmonisk enhed. Om aftenen er det værd at slentre gennem byen og nyde de mange sjove skulpturer, gå langs havnefronten og så slutte dagen af med en dejlig middag. Det vrimler med gode spisesteder i byen, og rejselederen giver gerne gode tips til, hvor de bedste steder ligger.

Travelodge Hotel Wellington

★★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
new zealand - kiwi_vejskilt_03
Kiwien er New Zealands nationalfugl.
new zealand - wellington cable car_01
new zealand - marlborough sounds_05
New Zealands hovedstad Wellington er en hyggelig by med godt en halv million indbyggere. Vi besøger bl.a. nationalmuseet og går tur langs havnefronten.
Dag 10

Wellington - Picton - Nelson, fra Nordøen til Sydøen

I dag siger vi farvel til vores chauffør på Nordøen, inden vi sejler med The Interislander-færgen over Cookstrædet til Sydøen. Sejlturen er flot og tager os gennem det pittoreske Marlborough Sounds, inden vi når frem til den lille havneby Picton, der er porten til Sydøen.

Under sejlturen vil der være mange muligheder for at fotografere den smukke natur, og specielt udsejlingen fra Wellington og den sidste times sejlads gennem Queen Charlotte Sound er imponerende. Hele dette maritime område med små og større øer, strande, sletter og bjerge har et rigt og varieret plante- og dyreliv og ikke at forglemme lakse- og muslingefarme.

Ved ankomsten til Sydøen er der lidt tid i Picton til at få rørt benene og spist frokost (for egen regning), og herefter fortsætter vi til Nelson, hvis maleriske træhuse minder os om de første pionerer, der ankom hertil omkring 1842. Nelson og området omkring byen har i mange år tiltrukket kreative mennesker, og tusindvis af kunstnere og kunsthåndværkere har slået sig ned og ladet sig inspirere af de exceptionelle naturscenerier. Vi bor på et godt og centralt beliggende hotel. Aftenen er til fri disposition.

Trailways Motor Inn

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Fra nordøen til sydøen

Efter 8 dage på Nordøen går vi ombord på The Interislander-færgen i Wellington for at sejle over Cookstrædet til Picton på Sydøen. Sejlturen er en smuk naturoplevelse - især udsejlingen fra Wellington og indsejlingen gennem Queen Charlotte Sound får vores øjne på stilke. Vi passerer en lang række småøer og har udsigt til grønne bjerge inde på land. Turen tager lidt over tre timer.

new zealand - marlborough sounds_02
new zealand - marlborough sounds_picton_02
new zealand - marlborough sounds_picton_03
Dag 11

Abel Tasman National Park, sejltur og vandring langs kysten

Vi forlader hotellet tidligt (efter morgenmaden) og kører mod den spektakulære nationalpark, Abel Tasman. Her venter en heldagsudflugt med båd- og vandretur i New Zealands mindste, men mest populære nationalpark. Efter en times tid er vi fremme i Kaiteriteri, der er udgangspunktet for denne dags forrygende naturoplevelser.

Vi begynder med en sejltur langs kysten og stiler mod bugten ved Tonga Quarry. Undervejs ser vi muligvis sæler og delfiner boltre sig i havet. Langs den mageløse kyststrækning ligger små isolerede strande med gyldent sand og indbydende turkisfarvet havvand.

Ved ankomsten til Tonga Quarry går vi ca. 1½-2 timer til Medlands Beach - en vandretur der for alvor vil brænde sig fast i hukommelsen, og som visse steder er noget kuperet. Især den første bid er lidt sej, men typisk kan alle være med.

Tal evt. med rejselederen - ønsker man ikke at vandre, er det ikke noget problem, da man uanset kan have en skøn dag i denne smukke park. Ved Medlands Beach indtager vi en lækker picnicfrokost og bader evt. i det friske havvand - så husk badetøj! Kl. 15.00 henter båden os igen og sejler os tilbage til Kaiteriteri.

Efter en flot og oplevelsesrig dag kører vi tilbage til Nelson, hvor aftenen er til fri disposition. Byen har masser af dejlige spisesteder i gåafstand fra hotellet.

Trailways Motor Inn

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Frokost

Det var nogle helt fantastiske oplevelser, vi havde sammen med Kirsten. Og gode hoteller, gode oplevelser og super-super god rejseleder! Kirsten er meget kompetent og har givet os rigtig meget med hjem i bagagen.

4,6 (69 Anmeldelser)
new zealand - abel_tasman national park_01
new zealand - abel_tasman national park_splittet klippe_01
new zealand - abel_tasman national park_strand_01
new zealand - Abel Tasman kyst vandring_01
Abel Tasman National Park er med sine ca. 225 km2 New Zealands mindste nationalpark men har ry for at være en af de smukkeste.
Dag 12

Nelson - Kaikoura via Marlboroughs vinland

Efter et nærmere kig på Nelsons berømte lørdagsmarked kører vi til Marlborough, New Zealands største vinområde. Her producerer man ca. 75% af landets samlede vinproduktion. Vi finder en dejlig vingård, hvor vi skal smage forskellig vine og lære om produktionen, inden vi kører til Blenheim, hovedbyen i Marlborough, hvor vi spiser frokost for egen regning. 

Efter frokosten kører vi sydpå til Awatere Valley, der er det sydligste og tørreste af Marlboroughs tre vindyrkende områder. I denne dal ligger en af landets mest imponerende vingårde, Yealands Family Estate, der er helt fremme i skoene, når det gælder bæredygtige principper. Vi får en rundvisning gennem vingården og slutter af med en smagning af nogle af deres mange vine.

Vi fortsætter sydpå gennem Marlborough ad den betagende kystrute langs Stillehavet, hvor vi bl.a. skal hilse på nogle af de lokale beboere: de newzealandske pelssæler. Vi ankommer til Kaikoura sidst på eftermiddagen og har tid til at slappe af efter en god dags oplevelser og indtryk.

Måltider
Morgenmad
new zealand - marlborough_vinmark_06
alt
Dag 13

Kaikoura - Christchurch

Efter morgenmaden på en lokal restaurant tæt ved vores dejlige motel, skal vi opleve hvalerne, som boltrer sig ud for Kaikouras kyst, hvor en dyb kløft byder på ideelle forhold for sultne hvaler. Det er især de kæmpemæssige kaskelothvaler, der er fokus på, og forhåbentlig kan vi nyde det klassiske syn, når de smækker halen i vejret. Også de legesyge duskydelfiner kan vi være heldige at opleve ud for kysten samt masser af havfugle, bl.a. albatrosser.

Senere på dagen fortsætter vi til Christchurch, Sydøens største by, hvor vi tager på en lille sightseeing, inden vi tjekker ind på hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.

Måltider
Morgenmad

Bestil katalog

Bestil vores specialkataloger i dag, så sender vi det gratis med posten indenfor få hverdage.

Bestil katalog
new zealand - kaikoura_hval_hale_mennesker_01
Hvalsafari ud for Kaikoura er inkluderet i rejsens pris. Hvem drømmer ikke om at se hvalens karakteristiske svip med halen?
Dag 14

Christchurch - Greymouth med TranzAlpine-toget

Tidligt om morgenen stiger vi på det berømte TranzAlpine-tog, der bringer os tværs over Sydøen. Togturen er kendt som en af verdens smukkeste og er en enestående sightseeingtur i det fascinerende og yderst afvekslende landskab.

Først passerer vi et kludetæppe af marker på Canterburysletten, dernæst kører vi gennem massive viadukter, spektakulære kløfter og floddale, før toget langsomt kravler op mod landets højeste bjergkæde, The Southern Alps. Langs søer og floder går turen nu ned gennem bøgeskove for at slutte ved Det Tasmanske Hav og den tidligere guldgraverby, Greymouth, på vestkysten. Vestkysten var en af de travleste og rigeste regioner, da guldfeberen rasede i 1860'erne og tiltrak lykkejægere fra hele verden.

Fra Greymouth, hvor vi indtager frokosten (for egen regning) på et velvalgt sted, kører vi videre nordpå med vores bus til Punakaiki.

Her venter to kortere men absolut spektakulære vandreture i den smukke Paparoa National Park med de berømte Pancake Rocks. Disse pandekageklipper er kalkstensklippeformationer skabt for millioner af år siden på havets bund. Jordskælv har bragt dem op til overfladen, og i dag bliver de langsomt udhulet og eroderet af det vilde Tasmanske Hav. De ligger stablet ovenpå hinanden og ligner enorme pandekagestakke.

Her i nationalparken findes et væld af dramatiske kløfter, kalkstenshuler og en lang række geologiske seværdigheder, samt en tempereret og varieret lavlandsskov med de sydligste palmetræer i verden! Sidst på eftermiddagen tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi nyder vi en velfortjent middag.

The Ashley Hotel

★★★

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
new zealand - Pancake_ss_32304523
new zealand - tranzalpine tog_02
TranzAlpine togturen på tværs af sydøen er en kæmpe oplevelse på vores rejse.
Dag 15

Greymouth - Franz Josef-gletsjeren og regnskov

Vores rejse fortsætter gennem Westlanddistriktet sydpå til gletsjerområdet og Westland National Park, hvor Franz Josef- og Fox-gletsjerne udgør de helt store hovedattraktioner. Men inden vi når så langt, gør vi stop i ædelstenen jadens hovedstad Hokitika og lærer lidt om denne smukke sten. Vi skal også se lidt nærmere på guldets historie, inden vi når frem til gletsjerområdet.

Vel fremme i byen Franz Josef er det tid til frokost (for egen regning), inden vi tager et kig på  Franz Josef-gletsjeren, der er helt unik. Den og Fox-gletsjeren er nemlig blandt de ganske få gletsjere i verden, som går direkte ned i regnskoven. Særligt  Franz Josef er særligt attraktiv, idet den både er særdeles tilgængelige og nem at bestige.

Synet af  Franz Josef-gletsjeren, der er omgivet af sneklædte bjergtinder, frodig regnskov og buldrende floder, er fantastisk. Vi går en tur sammen med rejselederen og nyder de imponerende landskaber.

Hvis vejret tillader det, er det også muligt at tilkøbe en smuk og uforglemmelig flyvetur med en helikopter, der lander i sneen på toppen af en af gletsjerne (pris ca. NZ$350- NZ$500). Sidst på dagen tjekker vi ind på vores hotel og har resten af dagen og aftenen til fri disposition i den hyggelige by Fox.

Måltider
Morgenmad
Frans Josef- og Foxgletsjerne

Vi ser to helt usædvanlige gletsjere i Westland National Park. De er blandt de ganske få gletsjere i verden, der går direkte ned i regnskoven.

Vi kommer tæt på Franz Josef-gletsjeren på en gåtur, og vil man endnu tættere på de frosne toppe, er det muligt at flyve med en helikopter, der lander i gletsjersneen. En helikoptertur koster ca. NZS 350-500 og købes lokalt - vær opmærksom på, at turen er vejrafhængig.

new zealand - Franz josef_gletsjer_01
new zealand - Pancake_ss_32304523
new zealand - fox_gletsjer_01
Øverst: Vi kommer helt tæt på Franz Josef-gletsjeren Nederst: De spøjse Pancake Rocks i Paparoa National Park er udviklet gennem millioner af år.
Dag 16

Fox - Queenstown via Haast Pass og Wanaka

Et af højdepunkterne på turen i dag er De Sydlige Alpers storslåede bjergformationer og regnskoven i både Westland National Park og Mount Aspiring National Park. Vi passerer Haast Pass og gør stop mange gange i løbet af dagen for at nyde den spektakulære natur. Naturen her i nationalparkerne er så flot, at parkerne er på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder.

I løbet af eftermiddagen kører vi langs de idylliske gletsjersøer, Hawea og Wanaka, og vi gør holdt i den lille by, Wanaka, inden vi fortsætter til Queenstown. Byen kaldes med rette Adventure Capital of the World. Den er New Zealands outdoor mekka og syder af liv og oplevelser. Her bydes på et uovertruffent udvalg af spændende ture og adrenalinpumpende aktiviteter, men byen oser også af charme og ligger utroligt smukt ved bredden af den 293 km2 store Wakatipu, landets 3. største sø.

Vel fremme tjekker vi ind på vores hotel, der er vores hjem de næste tre dage. I aften er der mulighed for at spise middag (for egen regning) i Sky Line restauranten, hvortil man kommer med en svævebane. Her er en uovertruffen udsigt ud over de formidable, bjergrige omgivelser, men bemærk, at stedet er meget populært, hvilket kan gøre oplevelsen en smule stressende.

Rejselederen taler med jer om denne mulighed på en af rejsens første dage, så der evt. kan bookes plads i god tid. Der er også andre spændende muligheder for fælles måltider (for egen regning), som rejselederen vil fortælle om.

Måltider
Morgenmad
Hvorfor rejse til New Zealand med Stjernegaard Rejser?

Vi har inkluderet to vinsmagninger, to frokoster og ikke færre end syv dejlige middage på gode spisesteder.

Vi rejser i mindre grupper og har maksimalt 25 gæster pr. rejse.

Vi har en rigtig god rytme på rejsen, så du har sjælen med på hele turen.

alt
Dag 17

Queenstown, fridag med mulighed for aktiviteter

I kan i dag slappe af i Queenstown og lade rejsens mange indtryk bundfælde sig og evt. selv arrangere en lille vandretur ad en af byens utallige stier, som fører ind i naturen. Men jeres rejseleder er selvfølgelig også behjælpelig med andre forslag.

Queenstown var stedet, hvor den største guldfeber rasede i 1860’erne. I dag er byen centrum for alverdens vilde eventyr og dristige sportsaktiviteter, så der er rigeligt at kaste sig ud i. Med sin perfekte beliggenhed ved landets 3. største sø, Wakatipu og omgivet af høje bjerge tilbyder Queenstown omkring 75 forskellige aktiviteter og attraktioner for den eventyrlystne turist.

Alle disse mere eller mindre vilde ting gør Queenstown til et unikt sted. Men der er også gode muligheder for shopping i byens outdoorbutikker.

Her skal blot nævnes nogle af Queenstowns mange aktiviteter og seværdigheder: Hvorfor ikke prøve bungy jumping, white water rafting, jetboating, tandem paragliding eller skydiving? Blot nogle få af områdets mange spændende aktiviteter. Eller måske en mere rolig tur med T.S.S. Earnslaw, dampskibet fra 1912? Man sejler til den gamle farm, Walter’s Peak, hvor man får indblik i fårefarmernes hverdag. Der er også gode muligheder for shopping og spændende kulinariske oplevelser.

Måltider
Morgenmad
Milford Sound

Milford Sound er en del af Fiordland National Park og på UNESCOs verdensarvliste, og vi forstår fuldt ud hvorfor, når vi tager på en fantastisk sejltur på fjorden. Skibet omsluttes af høje tinder på begge sider af fjorden, og er vi heldige springer delfinerne i stævnen.

new zealand - queenstown_baad tur_01_HF
new zealand - queenstown_shoppingcenter_03
new zealand - maori_04
Queenstown er et eldorado for udendørsfolk og for folk, der kan lide adrenalin i blodet. Det er her mange vilde aktiviteter som bungi jump og jetboating er opfundet. En hyggelig by med puls og masser af gode restauranter.
Dag 18

Queenstown, sejltur i UNESCO-verdensarv på Milford Sound

Dagen i dag byder på et af rejsens absolutte højdepunkter: Milford Sound. Det er endnu en uforglemmelig naturoplevelse, der byder på brusende vandfald ned i de regnskovsklædte dale, gletsjere, øde og spektakulære fjorde mellem majestætiske bjerge og endeløse strækninger af fabelagtige vyer. Fiordland er New Zealands største nationalpark, og den er så smuk og enestående, at den også er på UNESCOs liste over verdensarv. Naturen her vil betage selv den mest kræsne naturelsker!

Vi kører først langs med Wakatipusøen og ankommer i løbet af formiddagen til byen Te Anau, som er udgangspunktet for sightseeing i området. Vi fortsætter yderligere godt to timer til Milford Sound, og denne strækning beskrives som en af verdens smukkeste. Vi kommer bl.a. gennem den smukke Eglingtondal, og senere skal vi gennem Homertunnelen, som det tog flere årtier at bygge.

Vi oplever nu udsigten over Mitre Peak, tinden som majestætisk rejser sig og spejler sig i Milford Sound. Denne fjord er den mest berømte og lettest tilgængelige af de 14 fjorde i Fiordland National Park, og vi nyder en flot sejltur her og oplever den spektakulære natur på nært hold.

Måske er vi heldige og ser også delfiner, pingviner og sæler. Vi spiser frokost ombord (inkluderet), og efter sejlturen returnerer vi til Queenstown. Aftenen er til fri disposition.

Måltider
Morgenmad
Frokost
new zealand - milford sound_sael_04
new zealand - milford sound_08
new zealand - milford sound_02
new zealand - milford sound_07
Milford Sound er en del af Fiordland National Park og på UNESCOs verdensarvliste, og vi forstår fuldt ud hvorfor, når vi tager på en fantastisk sejltur på fjorden.
Dag 19

Queenstown - Mount Cook, gåtur i spektakulær natur

Vi tager afsked med Queenstown og kører via et besøg i guldgraverbyen Arrowtown nordpå til The Mackenzie District, hvor den turkisfarvede gletsjersø Pukaki ligger og er en del af Mount Cook National Park.

I klart vejr kan vi fra søen fotografere The Cloud Piercer - Mount Cook, New Zealands højeste bjerg. Det er 3.724 meter højt, og bjergets oprindelige maorinavn er Aoraki, som betyder ’den, der bryder skyerne’. Bjerget er populært blandt bjergbestigere, og Sir Edmund Hillary brugte Mount Cook som træningssted, før han besteg Mount Everest i 1953.

Køreturen hertil fra Queenstown går gennem imponerende landskaber og store farmområder, og undervejs finder vi et godt sted til frokost (for egen regning). Vi ankommer i løbet af eftermiddagen til Aoraki/Mount Cook og nyder omgivelserne. Tillader vejret det, går vi en lille tur i det fascinerende område med spektakulær udsigt. Aftensmaden nyder vi også samlet.

Hermitage Hotel

★★★+

Vis hotel
Måltider
Morgenmad
Middag
new zealand - mount cook_pukaki lake_02
new zealand - mount cook_pukaki lake_blomster_02
new zealand - mount cook_pukaki lake_01
Dag 20

Mount Cook - Lake Tekapo - Christchurch

Vi forlader Mount Cook National Park op ad formiddagen efter at have kigget lidt nærmere på stedets historie og natur og kører så mod rejsens sidste destination, Christchurch.

Undervejs stopper vi ved den flotte turkisfarvede gletsjersø, Tekapo, hvor vi også ser Den Gode Hyrdes Kirke – en lillebitte stenkirke, der er designet som en hyldest til de sejlivede fårefarmere i området. Vi ser også monumentet for farmernes bedste ven - den trofaste fårehund, der står tæt ved kirken.

Sidst på dagen ankommer vi til Christchurch, og vi kører direkte til hotellet, så der bliver tid til at slappe lidt af og pakke til hjemrejsen i morgen. Om aftenen nyder vi en fælles afskedsmiddag.

Måltider
Morgenmad
Middag

Kirsten har udover sit udmærkede kendskab til landet vist så meget omsorg og hensyn overfor alle vores behov og særheder, som jeg sjældent har set ved en anden rejseleder.

4,6 (69 Anmeldelser)
new zealand - christchurch_sporvogn_02
new zealand - lake takapo_01
Til højre. Den Gode Hyrdes Kirke ligger smukt ved bredden af Lake Tekapo
Dag 21

Christchurch og farvel New Zealand

Denne morgen sætter vi os til rette i bussen for sidste gang og kører mod lufthavnen. hvor flyet venter på at tage os direkte til Singapore.

Efter nogle timers ophold i Singapore fortsætter vi på den sidste strækning til København.

Måltider
Morgenmad
Ring eller skriv til os
Tinne Dejgaard Madsen
Tlf. 4526 0000

Mandag - fredag 10 - 15

Tinne_Dejgaard_Madsen_fritlagt
Dag 22

Ankomst Danmark

Vi ankommer til Danmark tidligt om morgenen. Tak for denne gang.

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)