new zealand - fox_gletsjer_03
New Zealand - På eventyr i New Zealand

Praktisk info

Praktisk info

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden, er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger.

Almindelige rejsebetingelser og betaling

Se vores almindelige rejsebetingelser og muligheder for betaling

Ansvarlig rejseform

Det ligger os meget på sinde at involvere os og gøre, hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante og betyder, at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som fx at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig hverken i naturen eller i byen, selvom der måske er beskidt i forvejen, og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer, man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

Akut assistance

I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 4526 0000
Åbningstider: Mandag - torsdag 10:00 - 17:00 - Fredag 10:00 - 16.30
Nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

Gouda Rejseforsikring
Salgsafdeling +45 8820 8820
Alarmcentral + 45 3315 6060

Det danske konsulat i Auckland: Se kontaktdetaljer og åbningstider her

Tidsforskel

New Zealand er 12 timer foran Danmark (11 timer ved sommertid).

Sprog

Det officielle sprog i New Zealand er engelsk og maori.

Vejr og klima

Se information om vejr og klima i New Zealand her

Visum og pas

Bemærk, at per 1. oktober 2019 kræves der ETA-indrejsetilladelse for danske statsborgere til New Zealand – se nedenstående information!

Pas skal medbringes og fremvises på rejsen. Man skal være i besiddelse af et pas med min. 3 måneders gyldighed ud over opholdets varighed. Luftfartsselskaber og lande, som man måtte passere i transit på vejen til eller fra New Zealand, kan have andre krav, fx at passet er gyldigt 6 måneder ud over transit-opholdet.

Såfremt jeres pas skal fornyes, er det vigtigt, at pasoplysninger til Stjernegaard Rejser opdateres.

VED REJSER TIL ELLER VIA NEW ZEALAND

Fra den 1. oktober 2019 kræves en godkendt indrejsetilladelse for rejser til New Zealand, kaldet ETA (Electronic Travel Authority). Dette gælder for alle medborgere (undtaget australske), og det gælder også for krydstogtsgæster – også hvis man blot har en mellemlanding.

Du kan søge om NZETA indrejsetilladelsen på den officielle side her

Ansøgningen er obligatorisk og foregår elektronisk på samme måde, som man ansøger om ESTA online til USA, og det vil desuden være muligt at ansøge via en app til en lavere afgift.

Der opkræves et samlet gebyr på 58 NZD pr. ETA-ansøgning (eller i alt NZD 52 via app).

NZETA er inklusive afgifter for IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy), som udgør NZD 35 pr. person.

For ikke at skulle betale overpris for ansøgningen via andre agenter er det vigtigt at anvende ovennævnte officielle hjemmeside, og at man ikke søger ETA-hjemmesider via Google eller lignende.

Det er den rejsendes eget ansvar at opnå samt betale ETA-godkendelsen.

Indrejsetilladelsen giver automatisk tre måneders opholdstil­ladelse ved indrejsen. Alle besøgende, også børn og spædbørn, skal være i besiddelse af pas af den type, som har laminerede datasider og magnet­stribe, der kan aflæses.

Man skal søge ETA senest 72 timer før afrejse. Vi anbefaler, at I gør det snarest efter, at rejsen er arrangeret.

Der kan ikke benyttes Æ, Ø eller Å i ansøgningsfelterne – brug i stedet ae, oe eller aa.

ETA-ansøgningen er gyldig i 2 år (medmindre dit pas udløber i denne periode – så skal ETA fornyes).

Print jeres ETA-godkendelse og medbring den i jeres håndbagage på rejsen, da I kan blive bedt om at fremvise dokumentet i paskontrollen.

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE i New Zealand. Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer, og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Rabat ved køb igennem Stjernegaard Rejser

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link:

Læs mere om Goudas rejseforsikring her
 

Vaccination og helbred

Nedenstående overordnede anbefalinger omkring vaccinationer er fra Odense lægeklinik. Den enkelte klinik har behov for en række ekstra oplysninger om rejsen for at kunne vurdere præcis hvilke vacciner og evt. medicin, der er behov for.

Vi anbefaler altid, at man kontakter egen læge for personlige forhold. På alle vores rejser anbefaler vi desuden, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer:

  • Difteri/stivkrampe

Har du yderligere spørgsmål angående vaccinationer og helbred, opfordrer vi dig til at kontakte din egen læge eller et autoriseret vaccinationscenter. Herunder finder du en række forslag til sider, hvor du kan få gode råd og vejledning om vaccinationer før din kommende rejse.

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet en stor del af udgiften ved vaccinationer.

Forsikring - særlig pris

Stjernegaard Rejser anbefaler Gouda Rejseforsikring. Gouda har en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

Bestil din Gouda-forsikring gennem Stjernegaard til samme pris eller lavere end hos Gouda.

Ring 4526 0000

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)