sri lanka - kandy_festival_01

Rejser til Kandy

Rejser • vejret • hoteller

Kandy

En tand bedre...

Kandy var Sri Lankas hovedstad i det singalesiske kongedømme fra 1300-tallet og frem til 1815, hvor byen som den sidste bastion måtte give efter for britisk kolonisering. Indbyggerne i Kandy er fortsat stolte af deres royale herkomst og byder alle velkomne med venlighed og store smil. Et absolut must ved Kandy, og i øvrigt et af Sri Lankas største højdepunkter, er Sri Dalada Maligawa – Tandens Tempel. Det UNESCO-beskyttede tempel ligger ved bredden af Kandys kunstigt anlagte sø og blev oprindeligt bygget i 1600-tallet som en del af det kongelige palads.

Templet er et vigtigt pilgrimssted for buddhister verden over, da det hellige relikvie, et stykke af Buddhas tand, ligger godt til rette inden for templets hellige mure. Det siges, at tanden blev snuppet fra Buddhas ligbrænding i Indien i år 483 før vor tidsregning og smuglet til Sri Lanka. Her ligger tanden godt beskyttet i intet mindre end 7 ædelstenskrin.

Sri Lanka er kendt for at have et rigtigt godt køkken, hvor surt, sødt, bittert og stærkt harmonerer på den helt rigtige måde, og i byens gadekøkkener kan man kan få virkeligt velsmagende street food fra de boblende gryder og den brandvarme grill. Med en god portion nysgerrighed og eventyrlyst kan I få en spændende madoplevelse i Kandys gader.

I øvrigt opleves Kandys gader bedst med tuk-tuk – de trehjulede scootere med plads til 2-3 personer på bagsædet. Gennem disse farverige og larmende køretøjer får byen endnu mere srilankansk charme. Denne charme ses i hele byen med f.eks. husmødre, der køber friske varer sirligt stablet i farvekoordinerede bunker i de travle boder og orangeklædte munke, der bevæger sig i et anderledes roligt tempo på vej til eller fra templet.

sri lanka - Sri lanka_land Kandy

Hoteller i Kandy


Hotel Suisse ★★★+

Et charmerende hotel bygget i kolonistil og smukt beliggende ned til søen. Fra hotellet er der visse steder udsigt til Tempel of the Tooth, der ligger på den modsatte side af søen. Det er nemt at komme ind til centrum herfra - det er blot en kort tur med tuk-tuk langs søen.

Kolonistilen indebærer smukt mørkt træ og hvide vægge, hvilket går igen overalt på hotellet. De gode værelser er rummelige med smukke træmøbler. I den tropiske have ligger en pool med tilhørende liggestole, og måltiderne indtages udendørs eller indendørs efter ønske.

I bedste britiske stil har hotellet en hyggelig, mørk bar, hvor man kan indtage sin drink efter en begivenhedsrig dag. Der serveres naturligvis også high tea om eftermiddagen.

90 værelser
0 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Elephant Stables ★★★★

Dette lækre boutiquehotel ligger et godt stykke oppe ad bjerget med fantastisk udsigt ud over Kandy og de grønne bjerge, der omgiver byen. Hotellet er indrettet i en smuk gammel villa, der er udbygget med en meget arkitektonisk moderne del, der fungerer rigtigt godt som kontrast til den smukke gamle villa.

Værelserne er individuelt indrettet og opkaldt efter forskellige krydderier. I haven er opstillet et kæmpestort, luksuriøst telt, hvor hele familien kan bo.

At bo på Elaphant Stables er som at bo i et privat hjem.

Måltiderne indtages ved et stort bord i spisestuen, og herudover er der tv-stue og hyggelige siddeområder, hvor man kan drikke kaffe og te eller en god drink. Ved poolen og fra haven kan I nyde en fabelagtig solnedgang over byen.

Man aftaler med kokken om morgenen, om man har lyst til at spise middag på hotellet - og det kan vi varmt anbefale! Kokken er rigtigt dygtig og veksler fint mellem srilankanske og internationale retter.

7 værelser
5 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Madulkelle Tea & Eco Lodge ★★★★★

Madulkelle Tea & Eco Resort charmerer med en utrolig smuk beliggenhed på en bjergskråning med panoramaudsigt over bjerge, teplantager og frodige grønne dale.

Restauranten benytter frugt og grønt fra hotellets egen have, som selvfølgelig er økologisk og generelt er hotellet meget miljøbevidst og opmærksom på at støtte lokalsamfundet.

Alle værelser er bygget som luksussafari-telte, meget rummelige og pæne og har ikke mindst fantastisk udsigt. Mulighed for tilkøb af ture og aktiviteter, som trekking, ekskursioner og lignende. 

 

18 værelser
Pool
Bar
Restaurant
Balkon / Terrasse
Wifi
Spa

Serene Grand Hotel ★★★

Dette lille hotel ligger godt i Kandy, lige bag ved Hotel Suisse og tæt på Kandy Lake, der udgør centrum i byen. Det ligger lidt højt, og der er derfor en god udsigt over grønne områder fra hotellet og fra poolområdet.

Værelserne er lyse og venlige med god indretning og de nødvendlige faciliteter, og alle har balkon. 

21 værelser
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi

The Kandy House ★★★★

Det skønne The Kandy House drives af Manor House Concept, som har specialiseret sig i at drive små lækre hoteller indrettet i historiske, smukke gamle villaer. The Kandy House blev bygget i 1804 og er nænsomt restaureret og virkelig smagfyldt møbleret med et miks af nyt og gammelt.

Der er kun 9 værelser, der alle har udsigt til en stor pool i haven og ud over endeløse rismarker. Om aftenen oplyses havens træer af spots, der skaber en eventyrlig stemning. De gode måltider serveres på verandaen, på en skyggefuld plet i haven eller ved spisebordet. The Kandy House er en dejlig oase at komme hjem til efter et besøg i travle Kandy, der ligger ca. 9 km væk. 

9 værelser
9 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV

Ingen børn under 12 år

Rejser til Kandy

Kandy

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
22° C
23° C
24° C
24° C
23° C
22° C
21° C
22° C
22° C
22° C
22° C
22° C
Nedbør i mm.
120 mm
85 mm
82 mm
137 mm
136 mm
163 mm
160 mm
100 mm
137 mm
232 mm
184 mm
196 mm

Billeder fra Kandy

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)