sri lanka - nilaveli_strand_01

Rejser til Nilaveli Beach

Rejser • vejret • hoteller

Nilaveli Beach

Bidt af Den Bengalske Bugt

Med udsigt over Den Bengalske Havbugt, som den nordligste del af Det Indiske Ocean hedder, ligger den uspolerede Nilaveli strand. Lidt sydpå fra stranden ligger byen Trincomalee, som er en af Sri Lankas vigtigste havneby og en af verdens smukkeste naturhavne. Trænger I til en pause fra stranden, er Trincomalee et besøg værd.

Udforsk bl.a. hindutemplet Thirukoneswaram, som er dedikeret til Shiva-guden. Med massevis af farver og ceremonier efterlader templet et stort indtryk. Tre gange om dagen – kl. 6.30, 11.30 og 16.30 – kan I opleve den såkaldte puja, en autentisk ceremoni, intens i lyd og farver. Ved disse ceremonier bærer præsterne en statue af Shiva rundt i templet, på andre tidspunkter hviler guden måske bag et forhæng.

Præsterne passer og plejer statuen hver dag, så guden ikke forlader den. Der er basis for nogle farvestrålende billeder i kameraet fra den travle vej, der leder op til templet.

Fra Nilaveli kan vi også varmt anbefale en udflugt til Pigeon Island, der ligger 1 km fra kysten. Pigeon Island er en nationalpark med pulveragtigt, hvidt sand og et fantastisk koralrev. Øen er ynglested for klippeduer (deraf navnet), og man kan følge stier ind gennem krat og buskads og forbi naturlige bassiner i klipperne, men det er livet under havoverfladen, der er den største attraktion.

Koralrevet ligger på lavt vand, og man får næsten lige så meget ud af at snorkle som af at dykke med flaske. Der er massevis af farvestrålende fisk og koraller at kigge på og også (ufarlige) revhajer og havskildpadder – vi vover næsten at udstede en garanti for, at I ser dem. Både hotellerne og lokale dykkershops formidler ture ud til Pigeon Island.

Nilaveli og området omkring stranden kan kort sagt byde på både god snorkling, stemningsfuldt tempelbesøg og ikke mindst afslapning i solen med fødderne i sandet. Vi gør opmærksom på, at kyststrækningerne i hele landet kan have stærke vinde, som påvirker bølge- og strømforholdene ved strandene – også i højsæsonen. Hotellerne fraråder i nogle tilfælde at bade ved havet. I så fald kan man ty til poolen, når man trænger til en dejlig dukkert.

sri lanka - Sri lanka_land Nilaveli Beach

Hoteller på Nilaveli Beach


Nagenahira Beach Villas ★★★

Nagenahira Beach Villas beskriver sig selv som - ikke et hotel, men et sted for jer, der vil bo på stranden, læse en bog, spise god mad og bo på rene og pæne værelser. Der er kun ganske få skridt ned til den dejlige og meget rolige Nilavelistrand.

Værelserene er rustikt, nærmest spartansk indrettet med betongulv men med gode faciliteter. Hotellet har egen restaurant, hvor man forudbestiller sin mad i løbet af dagen. Bemærk, at der ikke sælges alkohol på stedet, men man er velkommen til selv at fylde værelsets køleskab.

7 værelser
0 km Strand
Restaurant
Aircondition
Balkon / Terrasse

Nilaveli Beach Hotel ★★★+

Et dejligt strandhotel, der ligger helt ned til en god, bred og meget rolig strand lidt nord for Trincomalee. Deluxe-værelserne, som vi anvender, har egen terrasse  med smuk udsigt over havet, hvor man kan nyde en kop kaffe i solopgangen.

Hotellet har en god, stor pool som alternativ til en svømmetur i havet og en dejlig restaurant på stranden, der især er god til at tilberede de friske råvarer, der hver dag hives ind fra havet. Har man lyst til flere oplevelser, arrangerer hotellet gerne snorkle-, dykker- og fisketure på havet - og der er meget at se på gennem dykkerbrillerne. Bemærk, at stærk vind og strøm kan forekomme ved kysten - også i højsæsonen. Flag på stranden markerer, om badning er tilladt.

45 værelser
0 m Strand
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Nilaveli Beach Resort ★★★★

Et virkeligt skønt lille hotel beliggende direkte på Nilaveli-stranden med en skøn sommerhusstemning, der taler til det danske publikum.

Værelserne er fordelt i haven i toetagers huse, og på stranden i ét plan. Alle værelser er rummelige og indrettet i mørke farver, og alle har kig til havet. Rundt omkring på resortet er der indrettet overdækkede områder, hvor man kan hygge sig, spille spil med familien, læse sin bog, eller hvad man har lyst til. Ned mod stranden ligger receptionen, baren og restauranten, og på selve stranden er der indrettet små plateauer med liggestole og parasoller.

Bemærk, at resortet ikke har pool og at stærk vind og strøm kan forekomme ved kysten - også i højsæsonen. Flag på stranden markerer, om badning er tilladt.

11 værelser
0 m Strand
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
Balkon / Terrasse
Wifi

Jungle Beach Resort ★★★★+

Jungle Beach by Uga Escapes er et virkeligt skønt og luksuriøst resort med fantastisk beliggenhed på en bred og nærmest øde sandstrand ud mod Den Bengalske Bugt. Resortet er bygget helt ind i den omkringliggende natur, så man må sno sig uden om de træer, der var der først, og det giver en herlig jungleagtig atmosfære.

Allerede i tjek-ind-området lukker skoven sig om jer, og fornemmelsen af at befinde sig i den frodige jungle fortsætter, når I vises ned i de smukke værelser.

Vælg mellem Lagoon Cabin og Jungle Cabin, der har udsigt ud over en smuk lagune, Beach Cabin, der ligger ned mod stranden, og Jungle Cluster Cabin, der ligger i klynger af tre rundt om en privat pool. Der er naturligvis også en dejlig fælles pool omgivet af liggestole, en hyggelig bar og fiskedamme. Alle værelserstyper er smukt indrettet med naturens materialer og har privat terrasse.

De dygtige kokke koncentrerer sig om srilankanske specialiteter samt klassikere fra det vestlige køkken og ikke mindst havets råvarer, der gerne tilbederes på en stor grill på stranden under stjernehimlen. Kokkene arrangerer gerne en privat middag på stranden bestående af en overdådig buffet med alt godt fra havet. 

48 værelser
0 m Strand
24 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Balkon / Terrasse
Wifi
Kaffe- og tefaciliteter
Fitnesscenter
Spa

Anantamaa ★★★

Lidt uden for Trincomalee ligger dette gode hotel en ganske kort gåtur fra en skøn strand. Værelserne er fordelt i to etagers bygninger rundt om en god stor pool og i en fin have med store træer og blomsterbede. Følger man stien ned gennem området, kommer man ud til hotellets private strandstykke med liggestole og parasoller.

Gode værelser med de nødvendige faciliteter og alle med egen terrasse eller balkon. Hotellets restaurant ligger i en pavillon i haven, og her findes også en hyggelig bar i forbindelse med poolen. 

50 værelser
200 m Strand
3 km By
Pool
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi

Trinco Blue by Cinnamon ★★★★

Ønsker I at bo lidt luksuriøst på jeres badeferie, skal I vælge Trinco Blue by Cinnamon. Hotellet ligger helt ned til en dejlig strand og med et stort poolområde og masser af plads at brede sig på. Farven blå går igennem hele hotellet fra sengetæpper og gardiner til poolen og havet. Superior- og Suite-værelserne ligger i en toetagers bygning - alle har terrasse eller balkon - og Beach Chalet-værelserne ligger med direkte adgang til stranden.

Måltiderne indtages i Captain's Deck ved siden af poolen, der serverer en dejlig buffet med lokale og internationale retter, samt i The Crab, der ligger på dækket ned mod stranden. Her serveres alt godt fra havet. The Rum Hold, der også ligger i forbindelse med poolen, serverer skønne cocktails og andre drikkevarer.

81 værelser
0 km Strand
6 km By
Pool
Bar
Restaurant
Aircondition
Sikkerhedsboks
TV
Wifi
Fitnesscenter
Spa

Rejser til Nilaveli Beach

Trincomalee (østkysten)

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Temperatur
Nedbør i mm.
Dagtemperatur
27° C
29° C
30° C
33° C
34° C
34° C
34° C
34° C
33° C
31° C
29° C
28° C
Nedbør i mm.
120 mm
100 mm
50 mm
45 mm
50 mm
25 mm
70 mm
90 mm
110 mm
210 mm
340 mm
345 mm

Billeder fra Nilaveli Beach

like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.478 anmeldelser)