Skip to main content

Storbyer der vækker sanserne til live

japan - kyoto_arashiyama_bambus skov_03 brasilien - rio de janeiro_aerial_03

Lad dig forføre

Den bedste rejse får du, når du bliver ét med destinationen og sanser det, der gør stedet til noget helt særligt.

Nogle gange skal du blot lukke øjnene, åbne munden og smage dig frem. Andre gange skal du lade dig forføre af dufte og lyde. Vi kigger nærmere på fem smukke og forførende storbyer, der gør noget ved sanserne.

sydafrika - cape town_udsigt_01

Den cubanske stemning og atmosfære suser stadig om ørerne, og duften af cigarer rammer fortsat næsen fra tid til anden

Den smukke side af kommunismen

Tænker du kommunisme, tænker du måske også i retning af grå, østeuropæiske lejlighedskomplekser, triste miner og samlebåndsarbejde.

I Havana oplever du det stik modsatte. Bevæger du dig gennem den gamle by, bliver du mødt af kreativ street art, farverige biler og dekadente bygninger i smukt forfald. Fra en baggård eller et åbent vindue høres tonerne fra Buena Vista Social Club, og tager du et kig bag facaden, skal du ikke blive overrasket, hvis musikken akkompagneres af spontan dans.

Havana er ligesom resten af Cuba i udvikling, men den cubanske stemning og atmosfære suser stadig om ørerne, og duften af cigarer rammer fortsat næsen fra tid til anden.

Dans med, når musikken spiller, smag rommen uden cola og få Cubas intensitet helt ind under huden.

Drømmer du også om at opleve Havana?

cuba - havana_castro_01
cuba - havana_befolkning_kvinde_cigar_02 cuba - havana_bil_lilla_01

Smag på Sydafrika

Cape Town er i flere sammenhænge kåret til verdens smukkeste by, og der er helt sikkert noget om snakken.

Smukke kyststrækninger som Chapman’s Peak og velkendte bjerge som Taffelbjerget og Lion’s Head fortjener en stor del af æren, men har du først besøgt Cape Town, vil du vide, at der er meget mere til byen end bjergtoppe og blåt vand.

Cape Town er nemlig hjemsted for nogle af verdens bedste vine, og samtidigt har byen markeret sig som et af verdens mest betydningsfulde madmekkaer med restauranter som The Test Kitchen og Pot Luck Club.

Omfavn hele skønheden ved Cape Town og forkæl dine smagsløg lidt udenfor centrum, hvor du kan røre ved vinrankerne.

Blot få kilometer uden for byen finder du de første vingårde, og når du så vidt som til Stellenbosch eller Franschhoek bugner det med alt fra Chardonnay til Pinot Noir – serveret med verdens bedste udsigt.

sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_08
sydafrika - stellenbosch_vinmark_03 sydafrika - cape town_victoria alfred waterfront_09

ZEN er nøgleordet for byen, tempoet er desuden roligt, og du kommer så tæt på drømmen om det gamle Japan

Japansk elegance

Mens Tokyo er high tech og topmoderne, er Kyoto traditionernes by.

Under 2. verdenskrig blev Tokyo mere eller mindre sønderbombet, men den mindre by mod vest, Kyoto, slap næsten helt fri, og du kan således stadig opleve mange af de gamle templer. Lige så vel som bygningerne stadig står, lever den traditionelle kultur også i bedste velgående, og det er således ikke unormalt at se ægte geishaer i gadebilledet.

Grundet byens traditionelle islæt får du her rig mulighed for at sætte tænderne i japanske specialiteter, du næppe finder på dansk jord. ZEN er nøgleordet for byen, tempoet er desuden roligt, og du kommer så tæt på drømmen om det gamle Japan, som det overhovedet lader sig gøre i Japan anno 2017.

Det er svært at beskrive, hvad det lige netop er, Kyoto gør ved dig, men de fleste besøgende er enige om, at det er en by, du aldrig glemmer.

japan - kyoto_golden pavillion_03

Historie møder nutid

Bølgerne fra Det Caribiske Hav slår ind over Cartagenas strande og havnepromenader, og netop der, hvor havet stopper, starter Colombia.

Med alt hvad det indebærer. Cartagena er et smukt sammensurium af en nymoderne storby og spansk koloniarv, og det både ses og mærkes.

Cartagenas gamle bydel har siden 1984 været på UNESCOs verdensarvsliste. En labyrint af brostensbelagte gader leder dig forbi et utal af farverige huse prydet med finurlige detaljer og videre forbi prægtige kirker og store pladser. På den anden side af bymurene hersker en helt anden virkelighed præget af kaos og fattigdom, og mod syd finder du Colombias svar på Miami Beach.

Cartagena er Colombia på godt og ondt. Smuk, vild, gammel og ny – og den er svær ikke at blive fascineret af.

Se vores rejser til enestående Cartagena

colombia - cartagena_gade_columbia_stor_07
columbia_cartagena de indias_kvinde_02 colombia - cartagena_udsigt gamle by_02

Livsnyderi og et strejf af jungle

Frodige, grønne bjergtoppe troner op hist og pist i bylandskabet, og langs bjergskråninger ses favelaernes farverige facader.

Jesus står som en prydgenstand og våger over byen, hvor caipirinhaerne serveres på hvert andet gadehjørne, mens sambarytmerne pumper lyd i byens puls. Rio de Janeiro er en sanselig oplevelse og ikke mindst en fryd for øjet, der strækker sig fra Santa Teresas smalle, brostensbelagte stræder og helt ned til vandkanten på Copacabana.

Brasilianerne forstår at leve livet, og som gæst lærer du hurtigt at gøre dem kunsten efter. Nyd en dag i naturen; på Sukkertoppen, Corcovado eller på cykel gennem den grønne natur, snup en drink i eftermiddagssolen på molen ved den famøse Bar Urca.

Afslut dagen med dans og drinks i byens livligste kvarter, Lapa. Supplér med en strandtur på Ipanema eller Copacabana dagen efter.

brasilien - rio de janeiro_cristo redentor_statue_05
brasilien - rio de janeiro_favela_01 brasilien - brasilien_befolkning_01

Andre læste også

thailand - 500 rai floating resort_11
Artikel

Glamping: Sådan har du ikke oplevet Thailand før

Læs artikel
galapagos_leguan_43
Guide

Øhop eller krydstogt? Galápagos til dit temperament

Læs artikel
sydafrika - garden route_strand_02
Guide

Eminent efterår: Her skal du rejse til i september, oktober og november

Læs artikel

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)