brasilien - rio de janeiro_kristusfigur_01
Brasilien - Rundrejse med dansk rejseleder

Intense Brasilien

4,9 (11 Anmeldelser)
15 dage fra 39.990 kr.

Intense Brasilien

En bid af Brasilien med en af Danmarks største Brasilien-eksperter

At indkapsle Brasilien er som at forsøge at fange solens stråler. Landet er kolossalt og består af mangfoldige kulturer, naturer og vibrerende folkeslag med indianske, afrikanske og europæiske rødder.

Vi har komponeret en varieret rejse gennem det store land, der giver os en intens oplevelse og forståelse for Brasiliens energi og enormitet. Vi møder det generøse, vibrerende land fra dets bedste side, præsenteret af journalist og forfatter til Turen går til Brasilien, Jakob Rubin, som har boet i Rio de Janeiro i 10 år.

Med ham som rejseleder rejser vi igennem det enorme land, og ser de absolutte topdestinationer.

Vi starter rejsen med i en af verdens største og smukkeste byer, Rio de Janeiro. I denne evigt charmerende og fortryllende storby oplever vi de store seværdigheder som Kristusfiguren på Corcovado-bjerget, Sukkertoppen, en favela, en sambaskole og får en fornemmelse for den brasilianske folkesjæl på en gåtur på Copacabana-stranden.

Herefter flyver vi til Iguaçú-vandfaldene i regnskoven på grænsen til Argentina og Paraguay, hvor vi skal se de spetakulære vandfald, som er udnævnt til et af verdens syv mest fantastiske naturfænomener.

Vi kører videre i bus langs en perlerække af UNESCO-præmierede, historiske barokbyer i det centrale Brasilien med to nætters ophold i både overdådige Tiradentes, som ligger smukt omgivet og beskyttet af São José-bjergkæde, og Ouro Preto, der regnes som det ypperste indenfor barokby arkitektektur.

Og vi fuldender rejsen i Salvador da Bahia ved Atlanterhavskysten, når vi besøger en Brasiliens mest magiske byer, hvor landets afrikanske puls banker heftigere end noget andet sted i landet. Her ser vi blandt andet den historiske bydel Pelourinho, og uden for byen stifter vi bekendtskab med den mystiske candomblé-religion. Vi ser også på spændende kunst af Carybé, byens mest berømte maler og skulptør. Vi flyver hjem fra Salvador efter små to ugers rundrejse med Brasilien helt inde under huden.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Rio de Janeiro 3 nætter i Rio de Janeiro
3
Overnatning
Windsor Leme Hotel ★★★★

Foz do Iguaçú 2 nætter i Foz do Iguaçú
2
Overnatning
Hotel Viale Tower ★★★

Tiradentes 2 nætter i Tiradentes
2
Overnatning

Ouro Preto 2 nætter i Ouro Preto
2
Overnatning
Pousada Classica ★★★+

Salvador 3 nætter i Salvador
3
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark – Rio de Janeiro
Afrejse fra Danmark ud på eftermiddagen med et flyskifte undervejs til Rio de Janeiro i Brasilien.
Dag 2.
Rio de Janeiro
Ankomst til smukke Rio de Janeiro. Seværdigheder i verdensklasse: Vi starter med Kristusfiguren på Corcovadobjerget. Indkvartering på Copacabana stranden.
Dag 3.
Rio de Janeiro
Besøg til en af byens mange favela’er hvor vi kommer tæt på befolkningen, som gerne viser deres kvarter frem, og sikkert akkompagneret af sambarytmer her og der. Sukkertoppen og endnu en fabelagtig udsigt over Rio de Janeiro.
Dag 4.
Rio De Janeiro
Besøg på en af Rios spændende sambaskoler, og byvandring i den historiske bydel.
Dag 5.
Rio de Janeiro - Iguaçú-vandfaldene
Fly ud i junglen til verdens største vandfald, Foz do Iguaçú. Her er luften tung af vandperler og lydbilledet massivt. Vi betragter vandfaldene fra forskellige udsigtspunkter og nyder synet af regnbuer over himlen.
Dag 6.
Iguaçú-vandfaldene
Endnu en dag i vandets tegn. Vi besøger verdens største kraftværk og grænseområdet mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Vi krydser grænsen til Argentina for at betragte vandfaldet fra en ny vinkel ved Djævlens Gab. Her mødes 14 fald og styrter mod bunden.
Dag 7.
Foz de Iguaçú – Petróplis - Tiradentes
Fly til Rio de Janeiro og derfra videre med bus til Petropolis, hvor den portugisiske kejserfamilie havde sommerresidens. Videre gennem nationalparken Serra dos Orgãnos til delstaten Minas Gerais og barokbyen Tiradentes. Fra dette område udvandt portugiserne guld, sølv, diamanter, smaragder og mange andre ædelstene i det 17. og 18. århundrede.
Dag 8.
Tiradentes, barokbyen
Sightseeing i Tiradentes’ brostensbelagte gader og et kig på barokkunstneren Aleijadinhos fantastiske værker.
Dag 9.
Tiradentes - Ouro Preto
Vi kører fra Tiradentes imod kronuvelen i delstaten Minas Gerais, Ouro Preto. På den smukke strækning hertil oplever vi orkidé-haver og berømt UNESCO-beskyttet barokkunst fra Aleijadinho’s hånd, den brasilianske mester indenfor genren, når vi gør holdt i den historiske by Congonhas
Dag 10.
Ouro Preto, barokbyen
Vi Byvandring i byen, som er UNESCO-verdensarv. Vi besøger den centrale plads, hvor slaverne blev solgt til minerne, og São Francisco de Assis-kirken, som er overdådigt udsmykket af Aleijadinho. Smagsprøver på byens berømte køkken og sukkerrørsbrændevinen cachaça.
Dag 11.
Ouro Preto – Belo Horizonte – Salvador da Bahia
Vi kører til delstatshovedstaden Belo Horizonte og flyver til Salvador da Bahia.
Dag 12.
Salvador, den historiske bydel Pelourinho
Vi besøger den historiske bydel Pelourinho og det afro-brasilianske museum, det gastronomiske museum med mere afrikansk indflydelse, og uden for byen stifter vi bekendtskab med den mystiske candomblé-religion. Vi ser på spændende kunst af Carybé, byens mest berømte maler og skulptør.
Dag 13.
Salvador, udflugt til Santo Amaro og introduktion til candomblé
Vi kører uden for byen til Alle Helgeners Bugt og den historiske by Santo Amaro. Her overværer vi et religiøst ritual i et candomblé-center.
Dag 14.
Salvador, mere sightseeing og hjemrejse
Mere sightseeing i Salvador da Bahia. Vi besøger Sydamerikas første fyrtårn og Santo Antonio fortet, for derefter at tage på Modelo-markedet hvor man har handlet i næsten 500 år. Hjemrejsen begynder ved midnat
Dag 15.
Danmark
Ankomst til Danmark efter nogle begivenhedsrige uger i Brasilien.

Andre spændende rundrejser

Colombia

På nye eventyr

Rundrejse med dansk rejseleder
Peru

Toppen af Peru

Rundrejse med dansk rejseleder
Costa Rica

På eventyr i regnskoven

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)