brasilien - rio de janeiro_kristusfigur_01
Brasilien - Rundrejse med dansk rejseleder

Intense Brasilien

4,9 (11 Anmeldelser)

Intense Brasilien

En bid af Brasilien med en af Danmarks største Brasilien-eksperter

At indkapsle Brasilien er som at forsøge at fange solens stråler. Landet er kolossalt og består af mangfoldige kulturer og kontraster, naturer og vibrerende folkeslag med indianske, afrikanske og europæiske rødder.

Vi har komponeret en varieret rejse gennem det store land, der giver os en intens oplevelse og forståelse for Brasiliens energi og storhed. Vi møder det generøse, vibrerende land fra dets bedste side, præsenteret af journalist og forfatter til Turen går til Brasilien, Jakob Rubin, som har boet i Rio de Janeiro i 10 år.

Vi starter rejsen med tre dage i en af verdens største og smukkeste byer, Rio de Janeiro, hvor vi bor centralt. I denne evigt charmerende og fortryllende storby oplever vi de store seværdigheder som Kristusfiguren på Corcovado-bjerget, Sukkertoppen og får en fornemmelse for den brasilianske folkesjæl på en gåtur på Copacabana-stranden. Vi besøger også en favela - og så er der mulighed for at opleve de flotteste flåder, kostumer og dansetrupper fra det netop afsluttede karneval.

Efter således at have fået stimuleret samba-musklerne, flyver vi til Iguaçú-vandfaldene i regnskoven på grænsen til Argentina og Paraguay. Vi kører i bus langs en perlerække af UNESCO-præmierede, historiske barokbyer i det centrale Brasilien med et par dages ophold i Ouro Preto, der regnes som det ypperste indenfor denne arkitektoniske retning.

I Salvador ved Atlanterhavskysten fuldender vi rejsen, når vi besøger en Brasiliens mest magiske byer, hvor landets afrikanske puls banker heftigere end noget andet sted i landet. Her ser vi blandt andet den historiske bydel Pelourinho, og uden for byen stifter vi bekendtskab med den mystiske candomblé-religion. Vi ser også på spændende kunst af Carybé, byens mest berømte maler og skulptør. Vi flyver hjem fra Salvador efter to ugers rundrejse med Brasilien helt inde under huden.

Turen i overblik

By
Nætter
Overnatning

Rio de Janeiro 1 nætter i Rio de Janeiro
1
Overnatning
Hotel Arena Copacabana ★★★★

Foz do Iguaçú 2 nætter i Foz do Iguaçú
2
Overnatning
Hotel Viale Tower ★★★

Tiradentes 2 nætter i Tiradentes
2
Overnatning

Ouro Preto 2 nætter i Ouro Preto
2
Overnatning
Pousada Classica ★★★+

Salvador 3 nætter i Salvador
3
Overnatning

Rute og højdepunkter

Dag 1.
Danmark – Rio de Janeiro
Afrejse fra Danmark om aftenen fra Københavns Lufthavn med en mellemlanding i Lissabon.
Dag 2.
Rio de Janeiro
Vi ankommer til Rio de Janeiro tidligt om morgenen og indkvarteres på vores hotel, som ligger direkte på den verdensberømte Copacabana-strand med udsigt til havet.
Dag 3.
Rio de Janeiro
Seværdigheder i verdensklasse: Kristusfiguren på Corcovadobjerget, Sukkertoppen og gåtur på Copacabana-stranden. Om aftenen har vi en fantastisk udflugt til den såkaldte Winners Parade, som er et optog med det bedste fra årets netop overståede karneval.
Dag 4.
Rio de Janeiro
Vi besøger en af byens mange favela’er og kommer tæt på befolkningen, som gerne viser deres kvarter frem. Måske hører vi lidt sambarytmer undervejs.
Dag 5.
Rio de Janeiro - Iguaçú-vandfaldene
Fly ud i junglen til verdens største vandfald, Foz do Iguaçú. Her er luften tung af vandperler og lydbilledet massivt. Vi betragter vandfaldene fra forskellige udsigtspunkter og nyder synet af regnbuer over himlen.
Dag 6.
Iguaçú-vandfaldene
Endnu en dag i vandets tegn. Vi besøger verdens største kraftværk og grænseområdet mellem Brasilien, Argentina og Paraguay og krydser grænsen til Argentina for at betragte vandfaldet fra en ny vinkel ved Djævlens Gab. Her mødes 14 fald og styrter mod bunden.
Dag 7.
Iguaçú-vandfaldene - Bela Horizonte - Tiradentes
Vi flyver til delstatshovedstaden Belo Horisonte og kører videre til Tiradentes oppe i bjergene. Byen er utvivlsomt den mest charmerende af de historiske barokbyer i Minas Gerais og ligger omgivet og beskyttet af São José-bjergkæden.
Dag 8.
Tiradentes
Sightseeing i Tiradentes’ brostensbelagte gader og et kig på barokkunstneren Aleijadinhos fantastiske værker.
Dag 9.
Tiradentes - Ouro Preto
Vi kører fra Tiradentes imod kronuvelen i delstaten Minas Gerais, Ouro Preto. På den smukke strækning hertil oplever vi orkidé-haver og berømt UNESCO-beskyttet barokkunst fra Aleijadinho’s hånd, den brasilianske mester indenfor genren, når vi gør holdt i den historiske by Congonhas
Dag 10.
Ouro Preto
Byvandring i byen, som er UNESCO-verdensarv. Vi besøger den centrale plads, hvor slaverne blev solgt til minerne, og São Francisco de Assis-kirken, som er overdådigt udsmykket af Aleijadinho. Smagsprøver på byens berømte køkken og sukkerrørsbrændevinen cachaça.
Dag 11.
Ouro Preto - Belo Horizonte - Salvador
Vi kører til delstatshovedstaden Belo Horisonte, hvorfra vi flyver til Salvador, hvor de afrikanske rødder er tydelige. Byen er et overflødighedshorn af farvestrålende, udadvendte og livlige seværdigheder.
Dag 12.
Salvador
Rundt i en af Brasiliens mest magiske byer. Vi besøger den historiske bydel Pelourinho og det afro-brasilianske museum, det gastronomiske museum med mere afrikansk indflydelse, og uden for byen stifter vi bekendtskab med den mystiske candomblé-religion. Vi ser på spændende kunst af Carybé, byens mest berømte maler og skulptør.
Dag 13.
Salvador
Vi kører uden for byen til Alle Helgeners Bugt og den historiske by Santo Amaro. Her overværer vi et religiøst ritual i et candomblé-center.
Dag 14.
Salvador - Danmark
Det er desværre blevet vores sidste dag i Brasilien, men skal først flyve hjem sent på aftenen. Så der er stadig tid til at gøre de sidste småindkøb eller lade sig bage igennem af solen en sidste gang inden hjemturen. Du kan evt. vælge at forlænge rejsen med badeferie ved stranden Praia do Forte lige nord for Salvador – eller noget helt andet. Tal med vores rejsekonsulenter om mulighederne
Dag 15.
Danmark
Ankomst til Danmark efter nogle begivenhedsrige uger i Brasilien.

Andre spændende rundrejser

Colombia

På nye eventyr

Rundrejse med dansk rejseleder
Peru

Toppen af Peru

Rundrejse med dansk rejseleder
Costa Rica

På eventyr i regnskoven

Rundrejse med dansk rejseleder
like.svg

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

happy.svg

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (1.663 anmeldelser)