Påskeøen og Atacamaørkenen

Påskeøen og Atacamaørkenen

Individuel rejse
15 dage fra kr. 30.730

Påskeøen er et af verdens mest isolerede samfund og tilmed et meget mytisk sted med en enestående kultur. Det store trækplaster på øen er de imponerende moai’er- stenskulpturer, der skuer ud over havet, som blev rejst fra det 7. århundrede og frem for at beskytte lokalbefolkningen mod udefrakommende farer.

På denne rejse til Chile skal I på opdagelse mellem moai’er og ceremonielle centre bygget af polynesiere, der kom sejlene i det 4. århundrede i kanoer til den isolerede ø fra andre Stillehavsøer – det er en oplevelse for livet!

Men inden I flyver de næsten 4000 kilometer ud i Stillehavet, skal I kigge jer omkring i Santiago de Chiles historiske centrum og måske smage nogle af landets gode vine dyrket i Casablancadalen, og efter Påskeøen venter en af Chiles andre store seværdigheder: den mægtige Atacamaørken. Her på det tørreste sted på jorden kæmper uendelige saltsletter, klare laguner, lyserøde flamingoer og spruttende gejsere om opmærksomheden.

Ude på Påskeøen har vi inkluderet to hele dages sightseeing med engelsktalende guider, og de resterende steder kan I gå på opdagelse selv eller tilkøbe guidede udflugter. Denne rejse er for rigtige globetrottere, der gerne vil sætte hak ved nogle af de oplevelser, man skal rejse langt efter, og som vil mærke fortidens mystik og naturens uendelige kræfter – glæd jer til Chile, når det er bedst!

chile - passkeoen_moai_03

Turen i overblik

Dagsprogram Chile

Dag 1. Danmark – Santiago de Chile

I forlader Danmark i løbet af dagen og flyver med et enkelt stop undervejs til Santiago de Chile.

Dag 2. Ankomst til Santiago de Chile

Flyet sætter hjulene på landingsbanen om morgenen, og efter de indledende manøvrer i immigration og ved bagagebåndet får I kontakt med chaufføren, der kører jer til hotellet i Santiago de Chile.

I bruger måske et par timer på at komme jetlagget til livs, men er I friske, er det bare med at tage for sig af byens mange oplevelser, som venter lige uden for døren.

Overnatning: Santiago de Chile
Tilkøb oplevelser:
Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Santiago de Chile er omgivet af Andesbjergenes sneklædte tinder. Vi udforsker det UNESCO-beskyttede centrum med bl.a. San Francisco-kirken bygget i 1618.

Dag 3. Santiago de Chile på egen hånd, mulighed for tilkøb af udflugter Se rute >

I har en hel dag til rådighed, og I kan vælge at gå på opdagelse på egen hånd eller evt. at tilkøbe en udflugt. I kan f.eks. udforske den historiske og UNESCO-beskyttede gamle bydel på cykel og tage turen forbi de vigtigste monumenter og pladser, som Plaza de Armas og katedralen, eller få et indblik i den moderne chileners liv i nogle af byens farverige nabolag.

Vil I uden for byen, så er et besøg i Maipo Valley eller Casablancadalen et godt bud – her dyrkes der vin i lange baner, og I kan få en introduktion til processen og naturligvis smagsprøver på de forskellige druer. Det vil også være muligt at køre ud til Stillehavskysten for at besøge Valparaiso, en UNESCO-beskyttet perle, der havde sin storhedstid som havneby, før skibe fra alverden kunne benytte Panamakanalen.

I har også tid i Santiago de Chile til sidst på jeres rejse, så I har mulighed for at fordele oplevelserne over flere dage. Brug aftenen med god mad i en af byens spændende nabolag, fx Barrio Italia, der bugner med spændende spisesteder og vinbarer.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Santiago de Chile
Tilkøb oplevelser:

Dag 4. Santiago de Chile – Påskeøen, én gang i livet! Se rute >

Der venter et sandt eventyr i dag, når I flyver næsten 4000 km ud i Stillehavet til Påskeøen, et af verdens mest mytiske og mest isolerede samfund.

I befinder jer teknisk set stadig i Chile, og der bor omkring 5.000 sjæle på øen, som dækker et areal på 171 km2. Det er en vulkanø, og forskere mener, at den har været befolket siden omkring 300 e.Kr., hvor folkeslag fra andre polynesiske øer kom sejlende dertil – i kanoer! I påsken 1722 nåede den hollandske opdagelsesrejsende Jacob Roggeveen frem til øen, og han navngav den efterfølgende Påskeøen. Chile annekterede øen i 1888, og den er i dag en nationalpark og optaget på UNESCOs verdensarvliste.

Fremme på øen venter jeres chauffør på at køre jer til hotellet, der ligger i eller i nærheden af Hangaroa, som er øens eneste by. Vi anbefaler, at I slapper og går en tur, inden I i morgen skal udforske øens helt store trækplaster, de forunderlige stenstatuer, kaldet moai’er, der ses mange steder langs kystlinjen og længere inde på øen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Påskeøen
Tilkøb oplevelser:
Påskeøens moai'er blev rejst for at beskytte befolkningen og skræmme søfarere fra andre egne af verden. De blev rejst fra det 7. til det 12. århundrede.

Dag 5. Påskeøen, vulkankratre og moai’er

Dagen begynder med en køretur til det sydvestlige hjørne af øen, ikke langt fra Hangaroa, hvor I skal se det store vulkankrater Rano Kau og den hellige by Orongo. Krateret fra den udslukte vulkan er mere end 1 kilometer i diameter, og søen i bunden er et ferskvandsreservoir, som befolkningen gennem tiderne har overlevet på.

Landsbyen Orongo blev brugt til forskellige ceremonier frem til 1860’erne, hvor det meste af øens befolkning – dem, der overlevede epidemier bragt til øen af europæerne – konverterede til kristendommen.

Der knytter sig spændende og barsk historie til stedet. Det var herfra, at unge mænd, kaldet fuglemænd, sprang ud fra klippen for at svømme ud til en nærliggende ø og hente sæsonens første terne-fugleæg. Mange overlevede ikke denne farefulde færd, og det kan man læse om på stedets petroglyffer (helleristninger).

Måske har I været på British Museum i London og set den store moai-statue, som er udstillet der – den er hentet fra Orongo i 1860’ern, dengang hvor man syntes, at man kunne tillade sig en sådan adfærd. Sidste punkt inden frokost er et besøg ved Ana Kai Tangata, som nogle mener kan oversættes til kannibalgrotten. Det er dog langt fra sikkert, at kannibalisme blev praktiseret på øen. Inde i grotten ses fine vægmalerier af bl.a. den føromtalte terne, der kommer flyvende til øen hvert forår.

Efter frokost fortsætter eventyret ved Ahu Akivi, det højeste sted på øen, hvor I ser syv flotte moai’er, der skuer ud over en fortidig landsby og havet i det fjerne. Formålet med dem – og andre moai’er – var nemlig, at de skulle våge over og beskytte øens indbyggere.

Puna Pau er også på jeres rute – det er det sted, hvor man fik den røde stenart, som er brugt som hat på nogle af øens statuer. Ved Huri a Urenga ser I en enkelt moai, der stirrer nøjagtigt derud, hvor solen står op den 21. juni ved vintersolhverv, og efter dagens mange oplevelser er I nok klar til en stille aften på hotellet.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Påskeøen
Tilkøb oplevelser:
Påskeøen, Rapa Nui

Mere end 3.600 km fra Chiles vestkyst, midt i Stillehavet, ligger Påskeøen, på polynesisk kaldet Rapa Nui. Det er en vulkanø og et af verdens mest afsides liggende samfund, og derfor ligger den højt på rejseglade menneskers to-do-liste. Vi skal udforske de enestående moai-statuer, der stammer helt tilbage fra det 7. århundrede, og opleve den særegne polynesiske kultur.

Dag 6. Påskeøen, kulturens vugge og Tongarikis 15 moai’er Se rute >

Dagens sightseeing begynder på nordkysten på Anakenas smukke sandstrand. Det er dog ikke bare en smuk strand – det anses for at være Påskeøens kulturelle og historiske vugge, hvor den første polynesiske konge gik i land og slog sig ned med sit følge. I dag kan I beundre syv moai’er, der skuer ud over havet, hvoraf de ældste stammer fra 1200-tallet.

Ved Ranu Raraku ser I det sted, hvor man mener, at mange af moai-statuerne blev udhugget. Der findes således ufærdige statuer her, som aldrig kom ud til det sted, som de var tiltænkt, og I får en fornemmelse af arbejdsprocessen og den udfordring, skulptørerne stod overfor, når statuerne skulle på plads mange kilometer væk. I løbet af dagen når I frem til Tongariki, måske det allermest imponerende syn på hele øen med hele 15 moai-statuer af forskellig højde og drøjde.

Når det passer ind i programmet, spiser I en picnicfrokost, og om aftenen kan I gå ud i den lille by og spise en middag.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Påskeøen
Tilkøb oplevelser:

Dag 7. Påskeøen, på egen hånd eller tilkøb udflugter

Vi har lagt en ”fridag” ind i programmet uden planlagte (inkluderede) udflugter, for at give mulighed for, at I kan udforske øen på egen hånd. Det er muligt at tilkøbe forskellige oplevelser, herunder en halv eller hel dag på hesteryg eller en sejltur på havet.

Eller I kan leje en 4-hjulstrækker for en dag og køre ud i det blå for at kigge på endnu flere moai’er og andre fortidslevn. Eventyret på Påskeøen lakker herefter mod enden, og I kan sætte et vigtigt hak på listen over ting, man skal opleve mindst en gang i livet.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Påskeøen
Tilkøb oplevelser:
chile - paaskeoen_danser_02

Dag 8. Påskeøen – Santiago de Chile Se rute >

I løbet af dagen flyver I tilbage til Santiago de Chile, hvor I skal tilbringe en nat på et hotel ved lufthavnen, så I er klar til at flyve videre nordpå til Atacamaørkenen næste morgen.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Santiago de Chile - lufthavnen
Tilkøb oplevelser:

Dag 9. Santiago de Chile – San Pedro de Atacama Se rute >

I skal med flyet til Calama, der ligger tæt på den store Atacamasaltørken – det tørreste sted på jorden, som I skal udforske henover de næste par dage. Ørkenen er 2000 km2 stor og dermed verdens 3. største. Jeres hotel ligger i byen San Pedro de Atacama, en hyggelig lille ørkenby med snævre gader og huse bygget i spansk kolonistil og typiske røde, lerklinede huse.

Byen har mange faciliteter for de rejsende. Det indebærer bl.a. et stort udvalg af souvenirbutikker, restauranter og cafeer, så I får ikke problemer med at finde et sted at spise. 

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Atacamaørkenen
Tilkøb oplevelser:

Dag 10-11. San Pedro de Atacama, på egen hånd eller tilkøb udflugter

Der er afsat to dage til udforskning af den mægtige saltørken, der byder på meget varieret natur og mange måder at opleve den på. Det er et must at opleve Miscanti- og Meñiquessøerne, der ligger smukt i mere end 4000 meters højde omgivet af endnu højere vulkaner og bjerge. Ved disse søer holder store flokke af flamingoer til, hvilket giver gode billeder i kameraet.

Et andet smukt syn er El Tatio-gejserne, der sprutter dampende varmt vand op direkte fra jordens indre – et betagende syn, især hvis man står meget tidligt op og ser ”forestillingen” i solopgangen. I dette område kan man også være heldig at se vikunjaer, den lokale udgave af en lama, der i øvrigt leverer en særdeles fin og kostbar uld, som bruges til eksklusive frakker og tørklæder. På vej tilbage til San Pedro kan I lægge vejen forbi den lille landsby, Machuca, der består af omkring 20 huse og en lille kirke midt i et ellers komplet øde område.

Endelig er der den spektakulære Månedal, hvis navn mere end antyder det usædvanlige natursceneri, der venter jer. Det er muligt at tilkøbe udflugterne hjemmefra.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Atacamaørkenen
Tilkøb oplevelser:
chile - chile_maanedalen_atacama_04_hf
Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Dag 12. San Pedro de Atacama – Santiago de Chile Se rute >

Nyd en formiddag i byen, inden I bliver kørt til lufthavnen i Calama, hvorfra I flyver til Santiago de Chile og indlogerer jer på hotel i den kategori, der passer til jeres ønsker og budget.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Santiago de Chile
Tilkøb oplevelser:

Dag 13. Santiago de Chile på egen hånd eller tilkøb udflugter

Afhængigt af hvad I lavede i begyndelsen af jeres rejse, så kan I nu nyde en dag i Santiago de Chiles historiske centrum, som er UNESCO-verdensarv, evt. på en guidet cykeltur, eller I kan tage udenfor byen og smage vin på en af landet mange vingårde.

Måltider:
 • Morgenmad
Overnatning: Santiago de Chile
Tilkøb oplevelser:

Dag 14. Santiago de Chile og hjemrejse

I forlader den farverige hovedstad og kører mod lufthavnen.

Dag 15. Ankomst Danmark

Kontakt os
Louise Holm Nielsen
lhn@stjernegaard.dk
Tlf. 4526 0000
LHN
Kontakt en rejsekonsulent
Tak for din besked
Vi vender tilbage hurtigst muligt
Skriv til os

Vi behandler de personoplysninger du har afgivet i forbindelse med din henvendelse.
Dine oplysninger bliver opbevaret betryggende og ud fra principperne i vores privatlivspolitik.

Santiago de Chile Fold ind Fold ud
 • Santiago de Chile
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
30° C 29° C 27° C 23° C 19° C 15° C 15° C 17° C 19° C 22° C 25° C 28° C
13° C 12° C 11° C 8° C 6° C 4° C 4° C 5° C 6° C 8° C 10° C 12° C
0 mm 1 mm 3 mm 10 mm 42 mm 70 mm 87 mm 52 mm 22 mm 13 mm 9 mm 2 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

 • Påskeøen
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
23° C 24° C 23° C 22° C 20° C 19° C 18° C 19° C 19° C 19° C 20° C 22° C
19° C 20° C 19° C 18° C 17° C 15° C 15° C 15° C 15° C 15° C 16° C 15° C
101 mm 83 mm 113 mm 114 mm 118 mm 129 mm 92 mm 90 mm 76 mm 10 mm 111 mm 127 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

San Pedro De Atacama Fold ind Fold ud
 • San Pedro De Atacama
  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec
 • Temperatur
 • Nedbør i mm.
Dagtemperatur
Nattemperatur
Nedbør i mm.
25° C 24° C 24° C 23° C 22° C 21° C 21° C 22° C 23° C 24° C 24° C 24° C
8° C 8° C 7° C 5° C 3° C 2° C 1° C 2° C 3° C 4° C 5° C 7° C
22 mm 5 mm 4 mm 2 mm 1 mm 0 mm 0 mm 0 mm 3 mm 3 mm 1 mm 3 mm

Kilde: dmi / accuweather.com

Andre spændende rundrejser

 • Se rejsen

  ARGENTINA

  Storby og vild natur

  12 dage fra kr. 15.530

  • Buenos Aires, Sydamerikas Paris
  • Det fantastiske Iguazuvandfald
  • Rio de Janeiros højdepunkter
  • Tilkøb udflugter med guide
  • Forlæng evt. ved Búzios eller på Ilha Grande
 • Se rejsen

  CAMBODIA

  Kontrasternes Cambodia

  17 dage fra kr. 13.790

  • Oplev khmerigets templer ved Angkor Wat
  • En uges badeferie på Koh Rong
  • Spændende historie i Phnom Penh
  • Gode, ekstra gode og deluxe-hoteller
 • Se rejsen

  SEYCHELLERNE

  Øhop i Seychellerne

  17 dage fra kr. 21.885

  • Få det hele med på tre øer
  • Masser af vidunderlige strande
  • Vælg mellem tre hotelkategorier
  • Mange muligheder for udflugter
 • chile - valparaiso_by_chile_08
 • chile - santiago_chile_gondol_02
 • chile - torres del paine_39
 • chile - passkeoen_moai_03
 • chile - paaskeoen_danser_01
 • chile - passkeoen_moai_10
 • chile - passkeoen_moai_08
 • chile - passkeoen_moai_07
 • chile - chile_san pedro de atacama_stjerner_01
 • chile - chile_maanedalen_atacama_02
 • chile - chile_maanedalen_atacama_07
 • chile - chile_maanedalen_atacama_06