Skip to main content

Indkvartering på casas particulares og transport med bus

cuba - cuba_casa particulares3

En ny måde at rejse på

Denne rundrejse er for de eventyrlystne, og her kræves mere fleksibilitet af den rejsende end på en traditionel rundrejse med indkvartering på hoteller. Dagsprogrammet kan ændre sig, og nye og ligeså spændende muligheder kan opstå, men møder I op med den rette og fleksible indstilling, så kan vi love en anderledes og uforglemmelig oplevelse i et spændende Cuba.

Vi opfordrer til ikke at rejse med for meget bagage, da man skal være indstillet på at skulle gå alt fra 5 til 15 minutter frem og tilbage fra bussen til indkvarteringen, samt selv at bære sin egen bagage op og ned af både stejle og smalle trapper. På alle casa´er kan man desuden få vasket tøj fra dag til dag.

Indkvartering på casas particulares

På rundrejsen bor vi på casas particulares, hvor I oplever den cubanske gæstfrihed. Casa'erne er ofte, men ikke altid, familiedrevne og har typisk 2 til 3 værelser, pæne og rene med eget bad og toilet. Indretningen afhænger af den enkelte ejers smag.

Vær opmærksom på, at gruppen på grund af casa'ernes størrelse bliver fordelt på et antal forskellige casa'er, når vi kommer frem til en ny by. Vi tilstræber dog altid indkvartering tæt på hinanden, ligesom vi tilstræber, men dog ikke kan garantere, at f.eks. ægtepar eller venner, der rejser sammen, bor på samme casa.

Vær også opmærksom på, at der ofte ikke er vinduer på casa'ernes værelser. Det skyldes den cubanske byggestil, hvor husene er bygget til at holde lyset ude i det varme klima.

En dobbeltseng på et casa er typisk 140-160 cm bred eller består af 2 enkeltsenge. Casa'erne i Havana har ikke samme standard, som i de øvrige byer, idet de er indrettet i lejligheder uden udsigt og som oftest uden vinduer, igen fordi husene er bygget til at holde lys og varme ude. I Havana skal man desuden forvente, at der er trapper, som kan være stejle, og at værelserne er mindre end i resten af Cuba.

Da casa'erne er private virksomheder, bliver vi nødt til at nævne, at de fra myndighedernes side ikke står først på listen med hverken vandforsyning, vedligeholdelse af elektricitet og mulighed for indkøb af fornødne ting til deres udlejningsværelser.

Det vil sige, at man skal forberede sig på, at der ikke nødvendigvis er vand hele døgnet, trykket på bruseren varierer meget, og at det varme vand kan udeblive. Nogle gange mangler wc-brættet eller er af meget dårlig kvalitet, og som hovedregel smider man ikke toiletpapir i toilettet, men benytter en affaldsspand.

Man skal som gæst på en casa particular også være opmærksom på, at det varierer hvor hyppigt værelset rengøres, samt hvor hyppigt der skiftes sengetøj og håndklæder. Hvis man har kommentarer til f.eks. rengøring eller sengetøj, bedes man omgående kontakte den danske rejseleder, som vil tage en snak med ejeren på det pågældende casa. På de fleste casa'er skiftes både sengetøj og håndklæder typisk ”kun” hver tredje dag.

Man kan ikke altid forvente at finde et pengeskab på værelset, selvom flere og flere casa'er får installeret pengeskabe på værelserne. Hav derfor eventuelt en lås med til din kuffert.

Morgenmaden serveres på jeres casa, og om end den er god, er den ofte lidt mere simpel end på et almindeligt hotel. I vil typisk få kaffe/te, juice, frugt, æg efter ønske, brød med tilbehør som fx marmelade og måske, men dog sjældent, ost.

Når alt det ovenstående så er nævnt, skal vi ikke undlade også at skrive, at et ophold på et casa particulare er et skønt møde med nogle fantastiske mennesker, som til hver en tid vil gøre en ære i, at netop deres casa fremstår indbydende, hyggelig og ikke mindst rene.

Transport med bus

På disse rundrejser har vi ikke bussen med os på hele rejsen, men kun til de transporter der er beskrevet i dagsprogrammet. Og grundet gruppens størrelse på maksimum 20 gæster plus den danske rejseleder vil vi benytte en bus med plads til 24 personer og begrænset bagageplads.

Derfor skal vi bede om, at I pakker let og benytter jer af muligheden for at få vasket tøj på casa'erne, som vasker fra dag til dag.

Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)