Skip to main content

Rejser til Playa Giron i Cuba

Cuba

cuba - playa_giron_02

Spøgelsesby, drabelig historie og krystalklart vand

Playa Girón er en søvnig men forunderlig lille flække ved Svinebugten, og selv om byen i første omgang ikke gør meget væsen af sig, er den ganske interessant.

Særligt hvis man kan se charmen i spøgelsesbyer og krystalklart vand, der har fået et ekstra skud blå farve.

I 1961 var byen knap så fredsommelig, som den er i dag. Det var nemlig her, Fidel Castro og hans mænd gik i blodig kamp mod amerikanerne, og i byen glæder man sig stadig over, at cubanerne vandt denne stridighed.

Strandene ved Playa Girón er ganske gode, men skal øjnene virkelig forkæles med krystalklare, turkisblå toner, er det værd at pejle mod selve Svinebugten, der ligger lige om hjørnet.

Kyststrækningen er primært udstyret med sten og klipper, men kan man undvære sand mellem tæerne, bør man ikke snyde sig selv for et dyp i bugten mellem Playa Girón og Cueva de los Peces. Og er man alligevel kommet lidt uden for byen, er det også værd at besøge Cueva de los Peces, som er en 70 meter dyb sø, der er forbundet med havet i bugten.

Tilbage i Playa Giron sker der ikke så meget. Og det er netop det, der er en del af charmen. Ved stranden ligger et resort med pool, parasoller og alt, hvad der hører sig til.

I Playa Giron kommer vi helt tæt på den lokale stemning med indlogeringer på casas particulares.

Men i forlængelse af resortet ligger en række forladte bungalows, hvor af enkelte stadig gemmer på gamle madrasser og andet inventar. Mellem de halvt fordærvede bungalows græsser hestene, og man får næsten fornemmelsen af, at stedet blev forladt fra det ene øjeblik til det andet, hvorefter naturen langsomt har sneget sig ind.

Derfor skal I rejse til Playa Giron

  • Et meget roligt sted
  • Særlig fokus og dykning og snorkling
  • Bo på casas particulares
cuba - playa_giron_07 cuba - playa_giron_04

Rejser til Playa Giron

Fyld rejsen med oplevelser

Krydr rejsen med udflugter, og få autentiske oplevelser, du aldrig glemmer. Vi håndplukker udflugterne i tæt samarbejde med vores udvalgte samarbejdspartnere, der har indgående kendskab til destinationen.

cuba - playa_giron_05

Øjvind var bare fantastisk. Har aldrig haft en rejseleder, som var så god, og jeg har rejst til mange lande, og de fås ikke bedre.

Egon Madsen, Ikast
4.5   (2.964 anmeldelser)
Læs hvad andre gæster siger

Hoteller i Playa Giron

Det siger vores gæster ...

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.100+ anmeldelser)