Skip to main content

Mangrovens hemmeligheder

malaysia - langkawi_mangrove_02 malaysia - langkawi_landskab_udsigt_01

Mangrovens hemmeligheder

Langkawi gemmer på en fortryllende natur med ældgamle kalkstensklipper og eventyrlig mangrove i UNESCO Kilim Karst Geopark på den nordlige del af øen.

Klippelandskabet på disse kanter skønnes at have ca. 500 millioner år på bagen, og man kan nærmest se, hvordan naturen gennem tiden er blevet formet af vind, vejr og vand. Nogle steder har man på forunderlig vis fundet hobetal af muslingeskaller med millioner af år på bagen langt oppe i klipperne. Formodningerne om, hvordan disse muslinger er havnet mange meter over havets overflade er mange, og en populær antagelse er, at vandstanden simpelthen har været enorm høj på et tidspunkt i løbet af historien. 

Sejlturen tager jer forbi det flotte klippelandskab og videre ind i mangroven. På turen ser I ørne i massevis, der flyver lavt over mangroven, som er det rene spisekammer for rovfuglene. Mangroven spiller en vigtig rolle for øens økosystem, og ikke mindst fungerer den viltre skovkonstruktion som en slags beskyttelse af kystlinjen. Faktisk kan Langkawi takke sin mangrove for, at øen blev skånet for tsunamien i 2004.

Jeres guider forklarer om mangrovens mange styrker, bl.a. hvordan mangrovens komplekse rodnet fanger og filtrerer skrald fra havet. Foruden dens funktion som rensningsanlæg og kystværn er mangroven også yngleplads for marinelivet, som beskyttes af mangrovens rodnet og har gode vilkår i brakvandet.

I sejler videre til ’Bat Cave’. En imponerende grotte, hvor stalagmitter og stalaktitter i samspil har skabt en spændende konstruktion, der er hjem for flokke af flagermus. Herefter sejler I videre gennem Crocodile Cave og spotter aber i massevis langs vandvejene. Aberne kan være aldeles nysgerrige, så hold på hat og briller, hvis de skulle finde vej ombord.

Efter en lærerig sejltur tager I en pause på en flot strand, inden I sejler videre til turens sidste stop. En fiskefarm, hvor I får serveret en frokost, der byder på alt godt fra havet.

Udflugtspris
Pris pr. person kr. 515

Fakta om udflugten

  • Privat udflugt
  • Afhentning kl. 08.15
  • Varighed: 5-6 timer
  • Mulighed for gruppe udflugt
Malaysia

Helt fantastisk. Stor oplevelse at vi oplevede elefanter og orangutanger i fri natur. Ved Kinabalu-nationalparken var vi heldige at se verdens største blomst, der var endda mere end en.

Birthe Gammelgaard, Kgs. Lyngby
4.5   (109 anmeldelser)
Se flere udtalelser her

Rejser, hvor udflugten er mulig

Langkawi Overview

Livet på Langkawi Malaysia Individuel rejse

Fordyb jer i Langkawis saftiggrønne jungle og fascinerende kontraster fra de lyse sandstrande til de mørke grotter og nyd livet til fulde på øens bedste strande.

Langkawi (10 nætter)
malaysia - cameron highlands_teplantage_06

Essensen af Malaysia Malaysia Individuel rejse

Oplev storbyen, historien, naturen og strandlivet og kom tæt på mange facetter af det ægte Malaysia.

Kuala Lumpur (2 nætter) Cameron Highlands (1) George Town (Penang) (3) Langkawi (7)

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

90% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,8 af 5 (2.000+ anmeldelser)